GROHE Vitalio Start Regendouche 250 - Ø 25 cm - Mat Zwart - Thermostaatkraan - Vaste douchekoppen
Aanwinst voor de badkamer!
Goede prijs-kwaliteitverhouding, erg degelijke douche met een luxe uitstraling (en ervaring)! Heel tevreden met de waterbesparende functie en prettig dat hij veilig te gebruiken is door jonge kinderen. Handige losse douchekop met twee standen, hardere straal voor bijvoorbeeld het snel uitspoelen van shampoo of crèmespoeling.
Pluspunten
- Degelijk materiaal
- Luxe uitstraling en douche ervaring
- Prima prijs/kwaliteit verhouding
- Beveiliging voor kinderen
luxe uitziende regendouche
erg content met deze mat zwarte douche set.
Opvallend is de eenvoudige installatie (uiteraard zo gekocht dat deze op het bestaande leidingwerk past).
De douche set heeft een luxe uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
er zit een temperatuurslot op zodat te hete stralen kan worden voorkomen.
De handdouche ligt lekker in de hand en heeft verschillende stralen.
De regendouche is iets aan de hoge kant waardoor je al snel geneigd bent de temperatuur iets op te schroeven. Deze regendouche zorgt voor meer condens dus goede ventilatie van de badkamer/douche is aan te raden.
Pluspunten
- design
- temperatuurslot
Kwaliteit
Ik heb deze douche gekocht omdat mijn vorige een te goedkope koop is geweest en ik nu een keer iets goeds wilde. Ik ben erg blij met de kleur en vormgeving. De douche voelt degelijk en is makkelijk schoon te houden. De bediening is zeer eenvoudig. Het is wel even wennen dat de straal wat minder krachtig is, maar dat is de waterbesparing. Ik ben blij met deze keus.
Pluspunten
- Kwaliteit
- Goed schoon te houden
- Eenvoudige bediening
Minpunten
- Straal is niet krachtig
Top douche met mooi design
Deze Grohe Vitalio Start Quickfix 250 regendoucheset in de kleur mat zwart heeft een erg mooi design en staat hierdoor fantastisch in onze nieuwe badkamer. Door de quikfix is hij ook nog eens snel en gemakkelijk te monteren. Er zitten waterbesparende douchekoppen op wat natuurlijk top is voor het milieu en je portemonnee. Als gezin met jonge kinderen vind ik het ook erg fijn dat er een temperatuurstop op zit en je dus nooit kunt verbranden aan het hete water. De Grohe Vitalio Start Quickfix 250 regendoucheset bestaat uit 2 douchekoppen die je kan instellen in verschillende soorten stralen. Een ontspannen regen douche of een iets harde straal om je haar bijvoorbeeld goed uit te spoelen. Het antikalk systeem zorgt ervoor dat de douche gemakkelijk schoon te houden is. Wij vinden het een erg fijne, gebruiksvriendelijke douche.
Pluspunten
- Waterbesparend
- Temperatuur stop
- Verschillende stralen
- makkelijke montage
Hele mooie Douche
Als gebruiker van de Grohe Vitalio Start Quickfix 250 regendoucheset met 3 straalsoorten, kan ik met vertrouwen zeggen dat deze doucheset een fantastische keuze is voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige, comfortabele en veelzijdige douchesessie.
Een van de eerste dingen die mij opviel aan deze doucheset, was de eenvoudige installatie. Ik hoefde geen ingewikkelde instructies te volgen en ik had geen extra gereedschap nodig om de set aan te sluiten op mijn bestaande leidingen. Het proces was snel en eenvoudig, en ik was in staat om binnen korte tijd van mijn nieuwe doucheset te genieten.
Wat betreft het design, ziet de doucheset er fantastisch uit. De afwerking is van hoge kwaliteit en past mooi in mijn badkamer. Ik was ook blij met de keuze van de drie verschillende straalsoorten, die een aangename en veelzijdige douchesessie bieden.
Wat betreft de prestaties van de doucheset, kan ik zeggen dat ik erg onder de indruk ben. De waterdruk is sterk en consistent, en ik kan eenvoudig schakelen tussen de verschillende straalsoorten om de perfecte douchesessie te creëren. De regendouche functie is vooral fijn en zorgt voor een ontspannen en verfrissende ervaring.
Kortom, ik zou de Grohe Vitalio Start Quickfix 250 regendoucheset met 3 straalsoorten zonder aarzeling aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige en veelzijdige doucheset. De installatie is eenvoudig, het design is mooi en de prestaties zijn uitstekend. Als je op zoek bent naar een comfortabele en verfrissende douchesessie, dan is dit de set voor jou.
Pluspunten
- Groot
- mooie kleur
Minpunten
- plastik aan de uit einde van de kraan
Mooi en luxe douchesysteem
Het douche systeem ziet er door de mat zwarte kleur luxe uit en is tevens makkelijk zelf te plaatsen met de bijgevoegde beschrijving.
Uit de regendouche komen aardig stevige stralen wat ik persoonlijk heerlijk vind. De douchekop is te stellen in verschillende soorten stralen zodat je het naar eigen wens kan instellen.
Het enige nadeel van dit douche systeem is is dat het best hoog is en dat je wel moet opletten met de hoogte van het plafond van je badkamer.
Al met al kan ik dit douche systeem aan een ieder aanraden die hier naar op zoek is.
Pluspunten
- luxe
- kwaliteit
Minpunten
- hoogte van douchesysteem
Mooie douche set in de kleur zwart.
Je hebt een heerlijke douch voor een mooie prijs, de water stralen zijn goed en druk is ook niets over te klagen. Natuurlijk is dat wel ook geheel afhankelijk van je leiding dikte 13 of 15. 15 is het meest gangbare tegenwoordig maar vroeger was dat 13 en ja daar kan minder water druk doorheen. Maaaaar dat staat los van deze mooie doucheset. Hij straalt luxe uit. Regendouche als de douchekop zelf ook niets over te klagen, geheel naar wens zoals Grohe zich altijd kwalitatief bewijst. De warmteregelaar is ook kindvriendelijk zodat het kind zich niet kan verbranden, je moet moeite doen om hem warmer te krijgen. Ik zeg doen!
Hele mooie en luxe regendouche
De luxe uitstraling van de matzwarte kleur is echt heel mooi! De regendouche is comfortabel groot en de handdouche heeft voldoende opties voor de afstelling van de sterkte van de straal. De mogelijkheid om de temperatuur te begrenzen is ideaal om te voorkomen dat bv. jonge kinderen zich verbranden aan te heet water.
Een klein nadeel is dat de regendouche erg hoog hangt, waardoor wat kleinere mensen er moeilijk bij kunnen.
Kortom; een ideale en zeer luxe douche.
Pluspunten
- Erg ruime (straalgebied) regendouche
- Luxe matzwarte kleur
Minpunten
- Hangt erg hoog
- Krappe schakel tussen hand- en regendouche
Top douchesysteem!
Deze kraan gekocht als vervanging voor een oudere opbouw Grohe regendouche die kapot is. Makkelijk monteren aangezien de kraan dezelfde afmetingen heeft. Deze heeft wel een grotere douchekop waardoor je echt een regendouche krijgt. Bevalt goed!
Pluspunten
- Makkelijk in gebruik
Heerlijke regendouche
Wat een geweldige fijne doucheset. Heerlijke ruime stortdouche met een hele handige handdouche erbij zodat je eenvoudig de shampoo uit de lange haren kunt wassen.
Ik was zelf op zoek naar een 15 cm kortere stang, maar die heb ik niet kunnen vinden. Wel voor de Chrome variant, niet voor de mat zwarte. Het is met de standaard stang gelukt, maar de rest van het gezin is niet zo groot, vandaar dat ik liever een iets kortere stang had gehad.
De mengkraan werkt goed en is door iedereen te bedienen zonder de kans te hebben op een straal koud water, omdat voor de grote kraan eerst een knopje ingedrukt moet worden. Zo kun je jezelf niet vergissen.
Helemaal blij met de doucheset en kan hem dan ook zeker aanbevelen.
Pluspunten
- Mooi uiterlijk
- Makkelijk te installeren
- Hulpstukken nodig van HOH 12 -> !5
Minpunten
- Kortere stang niet in mat zwart leverbaar
mooie douche, makkelijk te installeren
Deze laatste paar weken heb ik het geluk gehad om de GROHE QuickFix Vitalio Start 250 regendouche te mogen uitproberen. Ik was al op zoek naar een douche die beter in ons interieur paste, en dan is Grohe natuurlijk het grootste merk wat betreft betrouwbaarheid. De mat zwarte kleur past goed in onze badkamer en de grote douchekop met separate handdouche was precies wat we zochten. Het installeren van de douche is vrij eenvoudig gedaan (vergeet niet de hoofdkraan van de woning dicht te draaien), maar benodigd wel een 6mm boortje, een steeksleutel en inbus sleutel. Helaas beschadigde bij mij de zwarte aansluit bouten, teleurstellend.. daar hadden ze voor een beter materiaal kunnen kiezen. In totaal ben ik er minder dan 45 minuten mee bezig geweest. En nu de douche geïnstalleerd is ben ik er erg blij mee!
Een belangrijk punt is de temperatuur regelaar. Het is belangrijk dat deze enigszins accuraat is, de temperatuur goed regelt en vasthoudt. Maar hier is niets op aan te merken.. de overschakeling tussen handdouche en hoofddouche is eenvoudig te doen maar zit wel een kleine beveiliging zodat men niet per ongeluk overschakelt tussen beiden.
Ik was erg benieuwd hoe het schoonmaken van de douche zou gaan ivbm de zwarte kleur maar hier is niets op aan te merken. De douche bevalt dus goed en is zeker een aanrader.
Pluspunten
- mooie afwerking
- seperate handdouche
Minpunten
- verf kwam los bij installatie
Goeie douche
Fijne douche. Hij heeft een mooie kleur en was makkelijk te bevestigen. Er zitten verschillende stops op waardoor kinderen de kraan niet zomaar op heel heet kunnen zetten. Dit was voor mij een belangrijke keuze om deze douche te kopen. Even na het douchen afvegen en je hebt geen last van kalk vlekken.
Pluspunten
- Veiligheid
- Uiterlijk
Waar genot!
Product is een cadeau om uit te pakken! en wat een mooie materialen zijn er gebruikt! Montage was met de handleiding goed te doen. Zelfs voor niet handige klussers is dit geen probleem. Het instellen van de 38 graden vereist wel even gebruik van een thermometer om de temperatuur af te stellen. Wij hebben de Grohe nu een aantal weken in bezit ik ben 1.96 meter en pas goed onder de regendouche. mijn partner is wat kleiner en die mist de mogelijkheid om de grote douchekop te verstellen naar beneden. De handdouche is goed instelbaar doormiddel van een draaiknop wat makkelijk gaat. tot nu toe zijn wij erg tevreden.
Pluspunten
- Grote douchekop
- Degelijk materiaal
- Makkelijk te bevestigen
Minpunten
- Voor kleinere mensen is de straal te hoog
- Spatten van water buiten de douchehoek
Makkelijke installatie en moderne uitstraling
en doucheset is een belangrijk onderdeel van elke badkamer, en het is essentieel om een goede balans te vinden tussen stijl en functionaliteit. Deze doucheset, die je overweegt aan te schaffen, biedt enkele opvallende kenmerken die de moeite waard zijn om te bespreken. Ten eerste valt de verpakking op: het is redelijk, maar zou beter kunnen om ervoor te zorgen dat de set vrij is van beschadigingen, zoals de krasjes die je op de regendouche hebt opgemerkt. Hoewel niet ideaal, kan dit een punt zijn om in gedachten te houden bij het overwegen van de aankoop. De materiaalkeuze, kunststof, is een aspect dat voor sommigen misschien niet ideaal is. Hoewel het zowel de regendouche als de handdouche lichtgewicht en betaalbaar maakt, kan het ook leiden tot een minder luxueuze uitstraling en gevoel. Het installatieproces wordt geprezen om zijn eenvoud. Met slechts één geboord gat staat de doucheset stevig op zijn plaats, wat zeker een voordeel is voor diegenen die een vlotte installatie op prijs stellen. Qua prestaties kan de handdouche als enigszins teleurstellend worden ervaren, vooral in vergelijking met sommige andere modellen. Het kan zijn dat de waterstraal wat slap aanvoelt, wat mogelijk invloed heeft op de algehele douche-ervaring. Aan de andere kant is het zwarte design stijlvol en zou het goed passen in veel badkamers. De kleur en het ontwerp zijn eigentijds en kunnen een opvallend accent toevoegen aan de ruimte. Overweeg bij het beoordelen van deze doucheset de hierboven genoemde aspecten. Zowel de sterke als de zwakke punten kunnen invloed hebben op je uiteindelijke beslissing, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke eisen die je aan je badkamer stelt
Pluspunten
- Stijlvol zwart ontwerp
- Regendouche zuinig
- Eenvoudige installatie
Minpunten
- Verpakking kan beter
- Waterstraal van handdouche kan slap aanvoelen
Genot voor het oog
Sinds vandaag ben ik eigenaar geworden van deze mooie zwarte Vitalio 250 douche. Gezien de oude Grohe douche oppig was en ik zeer tevreden was over het merk heb ik besloten om hierbij te blijven en deze quickfix versie aan te schaffen. Bij opening van de doos was er gelijk een klein genotsmoment als je ziet hoe de zwarte kleur zijn uitstraling heeft. Mooi glad en egaal. Zelfs de doucheslang is een effen zwarte slang die perfect bij het ontwerp past. Het is een quickfix versie maar in tegenstelling tot de kraan (die ik ook in huis heb) zit hier geen gereedschap bij. Wel zijn alle koppelingen aanwezig inclusief duidelijke instructies hoe deze gemonteerd moet worden. Ook staan er stickers op de kraan om aan te geven aan welke kant het koude en warme water aangesloten moet worden. Oftewel Het water gaat dadelijk van het huis en ik ga een douche installeren!
Pluspunten
- Mooi mat zwart
- Zelfs de doucheslang is mat zwart
- Quickfix
- Duidelijke instructies
Minpunten
- I.v.m. andere kraan geen monteertool aanwezig
Mooi product
Wat een prachtig product. Mooi design, geeft de douche direct een chique uiterlijk.
Fijne grote douche
Allereerst vind ik de kleur van deze douche echt heel mooi, mat zwart is echt prachtig in onze badkamer!
De douchekop is echt heel groot, zodat als je eronder staat je overal water voelt. Echt heerlijk. In het begin herken ik mij in de recensies die zeggen dat de waterkracht niet echt veel is. Hij is waterbesparend en dus houdt hij water tegen. Ik vond dit zelf ook niet heel fijn en heb daardoor mijn man gevraagd er even naar te kijken. Die vond in allebei de douchekoppen aan de binnenkant, dus eraf draaien en dan in de aansluiting, een klein rubber zwart ringetje. Die hebben we eruit gehaald. Waardoor de waterkracht nu echt super is! Uiteraard niet meer waterbesparend en zuinig, maar echt geweldig!
De douche zelf nemen wij na elke douche beurt even af met een droge doek, daardoor blijft de douche heel mooi schoon.
De knoppen werken ook erg goed zodat je voelt wanneer hij stopt.
Ik ben heel erg tevreden met deze fijne grote douche!
Pluspunten
- Grote kop
- Mooie kleur
Minpunten
- Waterbesparend maar op te lossen
Mooie en fijne doucheset
Mooie doucheset ! En met de bijbehorende handleiding was deze makkelijk en snel geïnstalleerd . Ons huishouden bestaat uit 4 personen dus wordt er zeer veel gedoucht. De looks van deze set vind ik echt geweldig. Zwart staat mooi maar is ook wel gevoelig voor kalkvlekken. De regendouche is wel heerlijk relaxed al hou ik de kracht van de waterstralen wel wat harder gewild. De temperatuur is makkelijk in te stellen en de knop is kindveilig . De handdouche voelt wat plastic aan maar doet zijn werk. Ik kan deze set zeker aanraden aan andere mensen.
Pluspunten
- Gemak
- Bediening
Minpunten
- Waterkracht
Gemakkelijk te installeren, mooi en fijn
Ik heb onlangs de GROHE QuickFix Vitalio Start 250 geïnstalleerd en ben over het algemeen erg tevreden over het product. Er zijn een paar plus- en minpunten die ik graag wil delen.
Een groot pluspunt van dit product is de installatie. Het was heel gemakkelijk te installeren en kon worden gekoppeld aan mijn bestaande leidingen. Er hoefde slechts één gaatje te worden geboord voor de regendouche. Dit bespaarde mij veel tijd en moeite en ik kon snel genieten van mijn nieuwe regendouche. Indien je geen twee linkerhanden hebt en niet schrikt van kleinere klusjes is dit heel goed te doen. Daarnaast ziet de regendouche er ook nog eens mooi uit en past het goed bij mijn badkamerinterieur.
Een ander pluspunt is de grootte van de regendouche. Het is een grote/brede regendouche, waardoor je hele lichaam bedekt wordt tijdens het douchen.
Er zijn echter ook een paar minpunten aan dit product. Zo mag de regendouchestraal wel wat harder. Helaas is het niet mogelijk om de waterdruk aan te passen, dus dit was een beetje teleurstellend. Daarnaast vond ik de handdouche zelf ook vrij klein. Dit was niet zo'n groot probleem voor mij omdat ik liever de regendouche gebruik, maar het is wel iets om rekening mee te houden als u een grotere douchekop zoekt.
Pluspunten
- Installatie
- Looks
Minpunten
- Zachte regendouche straal
- Kleine handdouche
Prachtige en functionele design douche!
Prachtige design douche!
De GROHE QuickFix Vitalio Start 250 regendouche wordt geleverd in een stevige doos en ieder onderdeel is apart ingepakt om krassen te voorkomen. Als je de handleiding leest dan lijkt de montage een hele klus, maar alles wijst zichzelf. De montage kost je maximaal een half uurtje en dan kan je genieten van de heerlijke regendouche of de handdouche die in verschillende standen gezet kan worden. De thermostaatkraan is echt super. Binnen no-time is je water op de voor jouw ideale temperatuur. Wij hebben nogal veel kalk in het water, dus er is snel kalkaanslag op de kraan. Zeker op een zwarte kraan wil je dat niet hebben. Al onze badaccesoires zijn zwart, dus ook het Grohe systeem en op zwart zie je kalkaanslag al snel. Grohe zegt dat kalkaanslag niet met agressieve middelen verwijdert mag worden, maar dat met een doek de kraan schoonmaken volstaat en warempel, even met een doek na het douchen de kraan droogwrijven en de kalk is weg!
Pluspunten
- Uitstraling
- duurzaam
Stijlvolle doucheset
De keuze voor een matzwarte set heeft goed uitgepakt, het ziet er enorm stijlvol uit en is goed te combineren met overige zwarte details in de badkamer. Ik ga ook het rekje uit dezelfde serie erbij bestellen.Waar ik nog geen oordeel over kan vormen is de duurzaamheid van de zwarte laag. Ook kost het wat meer schoonmaakwerk omdat kalkaanslag op deze zwarte ondergrond veel meer opvalt. De douchekoppen zijn overigens makkelijk kalkvrij te maken, je gaat er met je vinger overheen en je veegt zo makkelijk de kalkdeeltjes eraf.
De set kwam keurig zorgvuldig verpakt aan, de verschillende onderdelen zaten in stoffen hoezen verpakt. De set heeft dezelfde maten als de oude dus dat is handig voor de installatie . De douchekop is van plastic/kunststof en voelt niet zo degelijk aan, kennelijk is dit de standaard want zag dit in de showrooms ook bij andere sets. De regendouche is enorm, wat een luxe. Ook de twist-free slang lijkt echt te werken, handig!
Pluspunten
- Geen nieuwe gaten boren
- Stijlvol design
Minpunten
- Zwart is kwetsbaarder voor kalkvlekken
- Handdouche voelt niet heel degelijk