Miele G 7110 SC Vrijstaande Vaatwasser | 14 couverts | Wit - Vaatwassers
Energieklasse B
Miele G 7110 SC Vrijstaande Vaatwasser | 14 couverts | Wit - Vaatwassers
Zuinig maar maakt niet schoon
We wilden een zuinige machine en in t verleden hadden we goede ervaringen met Miele produkten.
In praktijk hebben we de machine nu 2,5 jaar en gaan m binnenkort vervangen. Er is al 3x een monteur bijgeweest omdat de machine meldingen geeft die we zelf niet op kunnen lossen. De zeepoutlet van de autodos is gevoelig voor teruglopend water in t zeepkanaal in de deur. Hierdoor gaat de zeep klonteren en verstopt de machine. De monteur zelf raadde aan de ecostand niet te gebruiken toen hij de tweede keer kwam omdat mn vaat niet goed schoon wordt.
De derde keer moest weer de hele deur open omdat de autodos problemen gaf. Intussen komt mn glaswerk wazig en nog met lipafdrukken uit de machine, in mokken zitten nog koffieranden en de pannen hebben nog bakaanslag. Dit op t uitgebreide intensieve programma.
We hebben nooit anders gebruikt dan de autodos en de machine steeds gereinigd met kleine en grote onderhoudspotten zoals voorgeschreven. Het eerste half jaar waren we er blij mee, maar nu niet meer. De halve vaat gaat alsnog met de hand en daar schaf je geen dure machine voor aan.
Er is vast een betere dan Miele.
Pluspunten
- Autodos is handig
- Inschuifbare bestekbak is fijn omdat er dan wijnglazen onder kunnen staan
- Rekken goed uitneembaar en in hoogte af te stellen
- Zeef goed uitneembaar en schoon te maken
Minpunten
- Autodos verstopt snel
- Zeef is erg gevoelig
- Sproeiarmen zijn erg gevoelig
- Snel monteur nodig
- Maakt niet goed schoon
geen goede prijs/kwaliteit score.
Ik heb een miele gekocht omdat dat de beste zou zijn maar ik vind dat dat niet klopt. Hij zou zuinig zijn maar de eco stand maakt alleen goed schoon als je vantevoren alles afspoelt met warm water. Ik gebruik nu de autodos en de auto stand die meer energie kost en daarmee wordt het wel schoon.
Er komen regelmatig meldingen zoals dat de autodos moet worden schoongemaakt terwijl hij niet vies is. Gelukkig kun je alle meldingen met ok overrulen.
Ik vind de besteklade zonde van de ruimte. Omdat ik grote borden heb moet de middelste lade omhoog waardoor daarin minder ruimte is voor schaaltjes die dan te hoog zijn.
Liever zou ik een bestekkorf willen gebruiken en de lade eruit hebben waardoor er meer ruimte komt. Ook vind ik het een heel gedoe om het bestek er in te leggen. In mijn vorige vaatwasser zaten gewoon korfjes die hun werk prima deden. Daarover heb ik gemaild. Zo'n korf kan ik bestellen voor ruim 40 euro. Dat vind ik geen service.
Met al deze punten krijgt de vaatwasmachine maar een 6.
Miele vaatwasser G 7110 SC
Na aanschaf van de Miele twindos wasmachine nu ook de vaatwasser met autodosering gekocht. Echt een fantastisch apparaat, en heel erg stil. Autodos-systeem kan makkelijk aan en uit worden gezet. De rekjes lopen heel soepel en zijn makkelijk in te richten en te verstellen. De vaatwasser maakt heel goed schoon. Op het einde van het programma gaat de deur automatisch open om extra te drogen. Verder is de besteklade heel handig vanwege de extra ruimte.
De witte kleur vind ik mooi en stijlvol.
Pluspunten
- Heel erg stil
- Makkelijk te bedienen en in te richten
Duitse degelijkheid
Als je een Miele koopt, koop je zeker kwaliteit. Helaas vind ik de droogfunctie niet optimaal. Ook niet nadat ik de extra droog heb ingeschakeld. Dat deed onze oude Miele beter
Pluspunten
- genoeg programma keuze
- autodosering ideaal
Minpunten
- droogfunctie niet optimaal
Echt waar voor je geld
Onze vorige vaatwasser (ook een Miele) had na bijna 15 jaar problemen en ik had geen zin om hem te laten repareren. Wij hebben liever dat het geld voor reparatie naar een nieuwe Miele gaat. Deze stap was de juiste, want hij is zuiniger qua water en electra en stiller. Wij hebben alle programma's gebruik en hij doet wat je ervan verwacht. Zelfs zwaar vervuilde vaat gewoon schoon eruit zonder spoelen. Er zijn genoeg programma's en van 45 tot 75 graden. Ik laat de vaat in de goedkope stroom draaien dat is simpel in te stellen en werkt perfect. 's Nachts draait hij en dan is het geen probleem als jet ECO programma draait die bijna 4 uur duurt. Wat mooi is dat hij voor het drogen ook zelf de deur open zet. In het weekend draait hij gewoon overdag zodat wij weten hoe hij het doet qua geluid( je hoort hem echt amper). Bij zwaar vervuilde vaat gebruiken wij de Miele vaatwastabletten en voor de gewone vaat die van de Lidl. Hij is makkelijk te bedienen en als hij net zolang meegaat als de vorige dan ben ik tevreden. Miele is duur, maar goed. Wij hebben andere merken vaatwassers gehad, maar die konden niet tippen aan de Miele. Zij maakten meer herrie en hadden een levensduur van 4 tot 6 jaar. Dus daarom weer een Miele.
Pluspunten
- stil
- schone vaat
- makkelijk programmeerbaar
- zuinig
- gaat langer mee dan alle andere merken
Minpunten
- prijs, maar kwalteit maakt het goed
Top vaatwasser!
Deze vaatwasser gekozen i.v.m. de energielabel. Daardoor duurder, maar veel zuiniger en dus (hopelijk) een goede keuze voor de komende +10-15 jaar! Was makkelijk aan te sluiten en is erg makkelijk te bedienen, ook past die prachtig in onze keuken. Heel handig dat er kinderbeveiliging op is (schuift wat moeilijk, maar anders hadden de kinderen het ook open kunnen maken)- en het heeft lekker veel ruimte voor veel vaat. Nog maar twee dagen geleden aangesloten, maar nu al blij!
Pluspunten
- Ruim
- Zuinig