Samsung The Frame / QLED screen / 55 inch / 2021 - Televisies
55 inchQLED4K UltraHD
Samsung The Frame / QLED screen / 55 inch / 2021 - Televisies
Mooi beeld
Schitterend rustig beeld. Geen zwart vlak aan de muur, maar een eigen gemaakte foto of kunst uit de bibliotheek van Samsung. Met een chromecast eraan kunnen alle apps moeiteloos gestreamd worden.
Pluspunten
- rustig beeld
- zeer eenvoudige afstandsbediening
Minpunten
- chromecast nodig voor streamen van bv F1 app
- lijst moet apart aangevraagd worden
Mooie strakke televisie
Omdat ik onverwacht blind werd aan één oog, werd een grotere teevee opeens een dwingende noodzakelijkheid. Grote televisies zat, maar ja, om nou zo’n enorm zwart gat in de kamer te hebben…
Het nog werkende oog viel op de Samsung Frame 55 inch. De digitale-wissellijst functie wanneer de teevee niet in gebruik is als zodanig, trok zowel mij als mijn man over de streep.
We kochten via Coolblue een aanbieding inclusief soundbar. De set werd de volgende dag bezorgd. Installatie was een eitje. Zelfs met maar drie ogen. Beeld en geluid zijn wat onze standaard betreft fantastisch.
De televisie is super dun en hangt hartstikke strak tegen de wand. Alleen al dat is mooi! In de art collectie zitten veel schilderijen. Jammer dat er voor betaald moet gaan worden. Gelukkig zijn er ook voldoende vrij toegankelijke collecties. En je kunt uiteraard ook zelf afbeeldingen toevoegen. Eigen foto’s of ander werk. Na ons bezoek aan de tentoonstelling in de Fundatie over het werk van Rob Scholte, leek dat ons wel dé idelae kandidaat voor een permanente expositie binnenshuis.
Een extra lijst zat ook in de deal. Die heb ik zojuist besteld. Op zich vinden wij de basis zwarte lijst eigenlijk ook al erg mooi - deze past ook goed in het interieur. Ik hoop dat de levering van de extra magnetische lijst goed gaat. Zo niet, zal ik mijn review nog aanpassen.
Resumerend: wij zijn dik tevreden!
Pluspunten
- Strak design
- Vlak
- Eenvoudige montage
Minpunten
- Geluid van televisie zelf is niet zo geweldig
Mooie eyecatcher
Prachtig beeld, superdun, staat en kijkt geweldig. Aanrader voor iedereen. Alleen het bestelproces voor de lijst eromheen via Samsung zelf vind ik lastig en omslachtig. Waarom kan dit niet op voorraad zijn bij Cool blue en direct erbij geleverd worden?
Pluspunten
- scherp beeld
- mooie vormgeving
Minpunten
- tv is niet compatibel met apps van ziggo
- lastige bestelprocedure voor de lijst
Prachtig product
Prachtige tv wat uiterlijk betreft en fijn scherp beeld en geluid. Hele goede handleiding om op te hangen.
Een top product
Pluspunten
- Vormgeving
- Frame modus
- Gebruiksaanwijzing
Goed en mooi product van Samsung.
Een prachtige TV met een goede beeldscherm weergave dat bijzonder mooi wordt afgewerkt met een frame. Een mooie aanwinst in huis.
Zeker aanrader
Tevreden over de tv. Gemakkelijk te bedienen. Alleen de gehele dag bezig geweest om de
Iijst te bestellen. Wat een hopeloos gedoe! Daarom deze tip. Als vooral oudere mensen de tv laten installeren, wees dan zo attent dat ze er een lijst naar keuze bij uit kunnen zoeken die dan meteen geplaatst wordt. Mag best ietsje meer kosten, maar deze afwerkingsmethode is waardeloos.
Supermooie TV van Samsung
Met veel plezier kijken wij naar onze nieuwe Samsung TV. Het beeld is superscherp en de Art-store biedt mooie afbeeldingen die je kunt ‘vastzetten’ of kunt laten rouleren. De afstandsbediening is klein en zeer eenvoudig, aan de achterzijde bevindt zich een zonnepaneeltje zodat deze automatisch wordt opgeladen. Kortom, een supermooie TV. Het is inderdaad net een schilderij.
Pluspunten
- Zeer scherp beeld
- Eenvoudige bediening
- ‘Plat’ tegen de muur, als een schilderij
- Duidelijke software structuur
Minpunten
- Geen
art-mode top. beeld matig
Over de schilderij/ art-mode functie ben ik verrassend positief. Wdbt echt een aanwinst in de woonkamer.
Als je je hele huis mooi hebt ingericht hoef je niet meer naar zo'n zwart vlak te kijken als hij uitstaat.
Hangt ook mooi strak aan de muur en je hebt zelfs een klein beetje keuze wat voor kleur rand je eromheen doet.
De connecties en smartfuncties zijn ook prima.
Wel alleen maar audio uitgang via Toslink (optical) of HDMI. Verbinding met bluetooth koptelefoon geeft lipsync probleem.
Netflix etc werkt allemaal top.
Voice-control heb ik wel uitstaan want daarvoor moet je nogal wat privacy dingen goedkeuren wat ik niet wens.
Afstandsbediening karig en na 1 een jaar nog steeds onduidelijk/onlogisch om tv geoon aan te zetten. Knopjes ook al versleten.
Beeld kwaliteit is matig. Het is natuurlijk gewoon een LED-tv met 4 dotjes ipv 2 dus verwacht geen Oled kwaliteit. Je kan er wel een Q voor zetten om het op Oled te laten lijken maar het is het gewoon niet.
Kijkhoek is waardeloos en heeft last van Led-bleedingin de hoeken wat vooral opvalt in een donkere kamer.
Spelletjes op de playstation zien er dan weer wel prachtig uit.
Om gewoon tv te kijken moet je m wel eerst goed afstellen anders is t vreselijk. Om te beginnen alle kunstmatige verbeter-functies uit om het minder onnatuurlijk over te laten komen.
De beeldkwaliteit is ook zeer sterk afhankelijk van de feed die het krijgt. Klinkt logisch maar bijvoorbeeld Netflix op HD kwaliteit ziet er zoveel beter uit dan een standaard Prime connectie. De Prime is een mindere feed maar zoveel verschil zou er niet moeten zijn. Je moet de hele beeldinstelling opleuken om het verschil teniet te doen. De led-bleeding is op dat moment ook zeer aanwezig.
Het allerergste aan dit scherm vind ik wel het feit dat je in het pop-up keuzemenu geconfronteerd wordt met reclame! En dat krijg je nooit weg. Heel opdringerig en irritant. Het scherm is van mij en ik bepaal wat er op komt..niet Samsung.
voor mij een reden om deze tv weg te doen en te vervangen voor een Oled
Pluspunten
- art-mode
- smart-funties
Minpunten
- reclame in menu
- kijkhoek
- led-bleeding
- afstandsbediening
Samsung “ The Frame” 55inch
Een mooie ”zeer” platte tv.
Word geleverd met een muurbeugel die de tv plat aan de muur bevestigd (slechts 2,5 cm)
De installatie is eenvoudig en zonder handleiding uit te voeren.
Het beeld is scherp en na eigen smaak aan te passen net als het geluid.
De art collectie is voor de gratis afbeeldingen niet heel erg uitgebreid, maar men kan ook eigen foto’s toevoegen.
De afstandsbediening heeft een eenvoudige bediening en kan via solar of USB-C worden opgeladen.
Pluspunten
- Strak design
Minpunten
- Afstandsbediening is niet leesbaar