Dyson Pencilwash - Steelstofzuiger - Nat - Zakloos - Meerkleurig - Steelstofzuigers

Dyson Pencilwash - Steelstofzuiger - Nat - Zakloos - Meerkleurig
Dyson Pencilwash - Steelstofzuiger - Nat - Zakloos - Meerkleurig
Dit product wordt aangeboden door 5 aanbieders met een prijs vanaf € 299,00Bekijk alle aanbieders
7.8

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 20 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Dyson Pencilwash - Steelstofzuiger - Nat - Zakloos - Meerkleurig op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

j*********@g********25-03-2026
Ik ben erg tevreden over de Dyson Pencilwash. Het eerste wat opvalt is het mooie, luxe design – echt een aanwinst in huis. De steel/handgreep heeft een perfecte lengte, waardoor je comfortabel kunt schoonmaken zonder te bukken. Daarnaast is hij verrassend stil in gebruik. De batterij gaat lang mee, waardoor je zonder onderbreking kunt schoonmaken. Wat ik echt ideaal vind, is dat hij droog en nat vuil tegelijk verwijdert. Dat bespaart veel tijd. De dweil is flexibel en kan tot 170 graden kantelen, waardoor je eenvoudig onder meubels schoonmaakt. Met de twee waterstanden kun je kiezen hoe intensief je reinigt. Geschikt voor zowel tegels als laminaat. Zeker een aanrader!
m************@g********20-03-2026

minder sterk bij natte knoeiboel

De Dyson PencilWash is over het algemeen een fijn apparaat in gebruik. Het grootste voordeel is dat je tegelijk kunt stofzuigen en dweilen, wat echt tijd bespaart in het dagelijks schoonmaken. Hij is licht, wendbaar en beweegt makkelijk vooruit, waardoor je weinig kracht hoeft te zetten. Voor normaal vuil en lichte vlekken werkt hij goed en maakt hij de vloer netjes schoon. Wel zijn er een paar minpunten. Na gebruik moet je het apparaat schoonmaken, zoals het legen van het vuilwaterreservoir en het reinigen van de roller, wat wat extra werk is. Ook moet je een beetje wennen aan de juiste hoeveelheid water, omdat er soms nog wat vocht achterblijft op de vloer. Daarnaast is hij minder geschikt voor grotere vloeibare knoeiboel, zoals melk. In plaats van het goed op te nemen, smeert hij het eerder uit over de vloer, wat juist extra schoonmaakwerk kan opleveren. Al met al is het een handig apparaat voor dagelijks onderhoud en gemak, maar niet ideaal voor zwaarder schoonmaakwerk of natte spills.
Anneliese 20-03-2026

Een goede aanwinst voor de vloeren om te dweilen

Ik heb de Dyson PencilWash nu een tijdje in gebruik en mijn eerste indruk was vooral: wat is dit ding licht en slank. Hij voelt totaal anders dan een traditionele stofzuiger. In plaats van zwaar en lomp, is dit echt een apparaat dat je er even snel bij pakt voor tussendoor. Wat ik persoonlijk heel fijn vind, is dat hij stofzuigen en dweilen combineert. Vooral op harde vloeren (zoals laminaat of tegels) werkt dat ideaal. Kleine knoei- of vuilplekjes pak je in één beweging mee, zonder eerst te moeten stofzuigen en daarna nog te dweilen. Hij maakt de vloer licht vochtig schoon en droogt ook weer snel op. Het apparaat is duidelijk ontworpen voor gemak. Hij is super wendbaar en komt makkelijk onder meubels doordat hij bijna plat kan liggen. Ook het feit dat hij relatief stil is, maakt hem prettig voor dagelijks gebruik. Ik merk dat ik hem daardoor vaker gebruik dan een “grote” stofzuiger. Wel merk ik dat dit geen krachtpatser is voor een grote schoonmaak. Voor diep vuil of tapijt heb je echt nog een andere stofzuiger nodig. Ook is de batterijduur (ongeveer 30 minuten) prima voor een snelle ronde, maar niet voor een heel groot huis. Daarnaast zijn de waterreservoirs vrij klein, dus bij grotere oppervlakken moet je ze tussendoor bijvullen of legen. Wat voor mij vooral telt: hij maakt schoonmaken makkelijker en sneller, en daardoor doe ik het gewoon vaker. Al met al ben ik tevreden, maar wel met de juiste verwachtingen. Dit is geen vervanger van een krachtige stofzuiger, maar eerder een slimme, lichte alleskunner voor dagelijks onderhoud. Als je een klein tot middelgroot huis hebt met vooral harde vloeren, dan is dit echt een fijne toevoeging.
Pluspunten
  • Handig
  • Stevig
m************@g********18-03-2026
Rurah18-03-2026
Na een paar weken gebruik ben ik over het algemeen tevreden over de Dyson PencilWash. Wat meteen opvalt is hoe licht en dun de handgreep is. Daardoor ligt hij prettig in de hand en kun je hem makkelijk met één hand gebruiken. Je merkt echt dat het ontwerp gericht is op comfort. Wat ik vooral handig vind is dat hij nat en droog vuil tegelijk kan verwijderen. Vooral in de keuken of bij de eettafel werkt dat goed als er bijvoorbeeld kruimels en een beetje vocht ligt. Dat scheelt echt een extra schoonmaakronde. Onder meubels schoonmaken gaat ook beter dan bij mijn vorige stofzuiger doordat je hem ver kunt kantelen. Je komt net wat makkelijker onder de bank en het bed.
Theo-318-03-2026

Een handige dweilmachine voor lichte schoonmaak

De Dyson PencilWash is een mooie en slimme dweilmachine dit ik mocht testen, maar hij heeft ook een paar duidelijke nadelen. Eerste indruk en installatie De verpakking ziet er netjes en luxe uit, zoals je van Dyson gewend bent. Het apparaat in elkaar zetten is eenvoudig en kan eigenlijk zonder handleiding. Je krijgt een A4 met duidelijke plaatjes en via een QR-code kun je een app downloaden. In die app staan handige filmpjes die laten zien hoe alles werkt, waardoor je snel kunt beginnen. Gebruik Opladen gaat makkelijk: je zet de steel in de standaard en hij laadt vanzelf op. Tijdens het dweilen moet je wennen aan de beweging. De machine trekt zichzelf een beetje vooruit, dus je hoeft niet te duwen zoals bij een stofzuiger. Wel moet je hem goed vasthouden, want hij is licht en beweeglijk. De steel is niet verstelbaar, wat voor langere mensen minder fijn kan zijn. Prestaties De PencilWash™ doet wat hij moet doen: dweilen. Kleine en verse vlekken gaan goed weg. Voor grotere ruimtes moet je wel vaak water bijvullen en legen, omdat de tanks klein zijn. Ook kan hij niet goed omgaan met grof vuil. Je moet dus eerst stofzuigen, anders raakt hij snel verstopt. Hardnekkige vlekken blijven vaak zitten. Onderhoud Na gebruik kun je de onderdelen makkelijk schoonmaken. De dweilkop kan in een lekbakje nadruipen, wat handig is. Hoe lang de roller meegaat is nog wel een vraag, en dat kan invloed hebben op de kosten op lange termijn. Conclusie De PencilWash™ is een mooie en handige dweilmachine voor lichte schoonmaak. Hij werkt goed in een huis dat al redelijk schoon is. Voor zwaarder vuil of grotere klussen is hij minder geschikt. Gezien de prijs kan een alternatief zoals de Dyson Wash G1 misschien een betere keuze zijn.
Pluspunten
  • Handzaam en wendbaar
  • Makkelijke installatie
Minpunten
  • Niet verstelbare steel
  • Niet geschikt voor hardnekkige vlekken
s********@h**********18-03-2026

alles-in-één oplossing voor dagelijks schoonmaken

Ik gebruik dit apparaat nu enige tijd en ben positief verrast door het gebruiksgemak. De Dyson is licht van gewicht en ligt prettig in de hand, waardoor hij gemakkelijk te sturen is, ook in kleinere ruimtes. Daarnaast gaat de accu lang mee en presteert deze merkbaar beter dan bij vergelijkbare apparaten die ik eerder heb gebruikt, waardoor je snel en zonder onderbreking kunt schoonmaken. De combinatie van stofzuigen en dweilen werkt efficiënt en bespaart tijd. Zowel droog als nat vuil wordt goed opgenomen en de vloer ziet er na gebruik schoon uit. Ook onder meubels kom je er goed bij doordat het apparaat ver kan kantelen. Het onderhoud is eenvoudig en het schoonmaken van het apparaat zelf voelt hygiënisch aan. Via de app krijg je duidelijke uitleg over het gebruik, wat vooral handig is bij het eerste gebruik. Een klein aandachtspunt is dat er na het dweilen soms lichte watervlekken zichtbaar blijven. Daarnaast zou het handvat iets meer grip mogen bieden. Al met al een fijne alles-in-één oplossing voor dagelijks schoonmaken.
Pluspunten
  • Lichtgewicht
  • Makkelijk wendbaar
  • Accu gaat lang mee
  • Onderhoud is makkelijk
Minpunten
  • Watervlekken
  • Handvat kan glad zijn
BK0218-03-2026

Gemak van elektrisch

Sinds een week heb ik de PencilWash in gebruik en ben over het algemeen positief. Aan de hand van de QuickStart en de instructie video’s in de app kan je gemakkelijk opstarten. De Dyson is gemakkelijk in elkaar gezet en klaar. De PencilWash werkt relatief stil en beweegt gemakkelijk over de vloer. Het maakt dweilen een stuk gemakkelijker, omdat er geen kracht meer nodig is om de dweil op de vloer te duwen. Dat zie ik als het grootste voordeel hiervan. De steel is wat aan de korte kant. Ik ben 175cm en het soms voelt de steel dan al te kort aan. Helaas is dit een vast maat. Het gewicht is prima en de balans voelt natuurlijk. Het schoonmaken is wel even anders dan een normale dweil, maar na een paar keer gebruiken ben je er handig in geworden. Nu kost het mij niet meer tijd dan een normale dweil. Het nadeel is wel dat alle onderdelen moeten drogen voor 24 uur voordat het opgeborgen kan worden. Daardoor neemt alles bij elkaar best veel ruimte in gebruik.
Pluspunten
  • Vormgeving
  • Instructies
  • Gebruiksgemak
Minpunten
  • Lengte steel
  • Veel onderdelen te drogen
e*******@h**********17-03-2026
Ik gebruik de Dyson PencilWash vooral voor snelle schoonmaakmomenten tussendoor en daarvoor werkt hij prettig. Hij is licht, makkelijk te hanteren en door het slanke /lichte ontwerp kom je ook op plekken waar je normaal minder goed bij kunt. Wat ik zelf een groot pluspunt vind, is dat hij tegelijk dweilt en vuil opneemt, terwijl hij met schoon water werkt. Vuil en water worden apart opgevangen, wat gewoon een schoner resultaat geeft. Ook het design valt op: strak en mooi afgewerkt, zoals je van Dyson mag verwachten. Er zijn wel een paar dingen die ik minder fijn vind. Het schoonmaken van het apparaat zelf kost namelijk best wat tijd. Sommige plekjes zijn lastig bereikbaar en daar blijft toch vuil zitten, en ook de borstel moet je goed onderhouden. Daardoor vraag ik me soms af hoeveel tijd je er uiteindelijk echt mee bespaart. Daarnaast heeft hij moeite met langere haren. Kattenharen gaan zonder probleem mee, maar langere haren blijven vaak achter op de vloer. Een duidelijke batterij-indicatie zou voor mij ook echt een verbetering zijn.
AnniekD8717-03-2026

Mooi design en dweilt goed, lastig te onderhouden

Deze steelstofzuiger ziet er echt prachtig uit en is heel makkelijk in gebruik te nemen, hij laadt snel op en met een paar klikken zit de stofzuiger in elkaar. Ik was soms wel een beetje aan het stoeien met het dopje van het waterreservoir, deze wilde er maar niet recht op draaien. Het gebruik van deze natte reiniger gaat extreem soepel, hij "loopt" eigenlijk vanzelf en je hoeft alleen maar te sturen. De steel is heel erg licht en draaien gaat heel flexibel. Hij komt ook echt onder allerlei kastjes. Waar ik wel tegenaan liep, was dat wanneer ik de stofzuiger met 2 handen bediende, ik hem steeds per ongeluk uit drukte. De aan/uit knop zit precies op de plek waar je hem dan vastpakt. Het water komt er mooi verdeeld uit, over de hele breedte evenveel. Je kunt met één vulling ook echt een behoorlijk oppervlakte dweilen en de accu kan dit ook makkelijk aan. De grootste minpunten ondervond ik ná gebruik. De cassette die je eruit moet halen lekt water wanneer je deze niet helemaal recht houdt. Ook vind ik de plastic strook die je moet verwijderen om het vuile water te lozen er erg breekbaar uitzien, helemaal in combinatie met de uitsparingen en nopjes waar deze in moet klikken. Het onderdeel dat je het vaakste moet verwijderen en terugzetten, is het meest fragiele van de hele stofzuiger. Het droge vuil dat zich op deze plastic strook zou moeten verzamelen, zit na gebruik door de hele dweilkop verspreid. Voor de cassette maakt dit niet heel veel uit, want deze kan je onder de kraan makkelijk afspoelen. Voor het gedeelte waar de motor zit is dit een groter probleem, want deze mag alleen met een vochtige doek worden afgenomen. Dit is nog best een karwei en je kunt ook niet overal goed bijkomen. Ik kom bijvoorbeeld niet met een doekje bij het vuil dat zich ophoopt achter de houder voor de roller. Je moet dit ook echt na elke keer gebruiken doen en dat is toch best een gedoe. Grote plussen en minnen dus; tijdens het gebruik voornamelijk zeer positief, maar het onderhoud veel negatief. Het is ook echt geen stofzuiger en dweil in één, je zult ernaast echt een "normale" stofzuiger moeten blijven gebruiken.
Pluspunten
  • Design
  • Oplaadstation
  • Soepel in gebruik
Minpunten
  • Fragiele onderdelen
  • Niet goed schoon te maken
  • Veel werk na gebruik
Scorpio17-03-2026

2in 1 gemak en schoon

Makkelijk in gebruik, stofzuigen en dweilen in een scheelt tijd en apparaat is makkelijk schoon te maken. Handgreep is bij langer gebruik niet O fijn omdat je moet knijpen om het vast te houden. Verder licht en makkelijk omdat apparaat zelf naar voren rolt. Heel blij mee.
Pluspunten
  • Licht in gebruik
  • Makkelijk
Minpunten
  • Grip
Joost16-03-2026

Ideaal voor compacte woningen

Net als veel Nederlandse huishoudens bewaren we onze stofzuiger en dweil in de trapkast. Omdat die steeds voller werd, leek de PencilWash mij een mooie oplossing. Toen ik mij er verder in verdiepte, sprak vooral de roterende dweil mij erg aan. Dweilen en stofzuigen kosten mij best veel energie. Doordat je dit nu gelijktijdig kunt doen en ook nog eens zelf niet actief hoeft te boenen, bespaart dit tijd, maar vooral veel energie. Daarnaast kun je de PencilWash makkelijk even op een vlek laten staan: de roller blijft dan draaien en je hoeft zelf niet continu te schrobben. Een ander voordeel dat ik zelf niet had verwacht, is dat de PencilWash zichzelf als het ware vooruit trekt door de roterende dweil, waardoor je nauwelijks hoeft te duwen. Ondanks dat het een stofzuiger/dweil is, is het ontwerp echt mooi te noemen. Supercompact en strak. Omdat het apparaat zo handzaam is, kun je ook vrij makkelijk onder meubels komen (ook doordat de steel en de dweil behoorlijk ver kunnen buigen). Ik wilde de bijgeleverde handleiding lezen, maar die was niet erg duidelijk. Er zat wel een QR-code bij voor de Dyson-app. Daar kun je je product toevoegen en krijg je duidelijke geschreven instructies en handige voorbeeldvideo’s. In een van die filmpjes zag ik bijvoorbeeld dat je ook vloerreiniger aan het water kunt toevoegen. Zeker met twee honden is het fijn om wat extra “kracht” te hebben bij het verwijderen van vlekken. Als ik nadelen moet noemen, is het dat je na gebruik toch nog wat handelingen moet uitvoeren. Je moet het vuilwaterbakje legen en daarna de dweil schoonmaken en minimaal 24 uur laten drogen. Je kunt de dweil natuurlijk nog een keer gebruiken terwijl hij nog nat is; je hoeft geen 24 uur te wachten voordat je opnieuw kunt beginnen. Maar je kunt het apparaat dus niet meteen na gebruik opbergen. Ik moet ook nog even wennen aan de hoeveelheid water die ik moet instellen. Soms blijft er wat meer water achter dan je zou willen, maar ik denk dat dit een kwestie is van het apparaat beter leren gebruiken. Lange haren vindt het apparaat ook wat lastiger. Hondenharen gaan prima, maar hele lange mensenharen kunnen soms nog achterblijven.
Pluspunten
  • Maakt echt goed de vloeren schoon
  • Handzaam en compact
  • Design
  • App met instructies en video's
Minpunten
  • Schoonmaken na gebruik
  • Laat nog wel wat water achter
  • Lange haren zijn soms lastig
Marjolijne K16-03-2026

Fijn product voor drukke gezinnen met huisdieren

Ik heb een druk gezin met drie dochters, een hond en twee katten. Ons huis ligt soms bezaaid met haren. Het ideale van de pencilwash is dat het met het dweilen die haren meteen mee oppakt. Ik vind het fijne eraan dat je weinig water nodig hebt, de vloeren zijn dan ook snel droog. Met hardnekkige vlekken moet je er echt wel een paar keer overheen omdat je niet hard kan schrobben, zoals je met een dweil wel kan doen. Het is wel echt een stuk lichter dan een dweil en geen gesleep met emmers water, ik neem de pencilwash dan ook gemakkelijk mee de trap op om de bovenverdieping schoon te maken. Enige nadeel vind ik het schoonmaken van alle losse onderdelen en dat deze dan moeten drogen en dat de lange haren van mijn dochters soms helemaal om de borstel en wieltjes heen gedraaid zitten. Omdat ik een app moest downloaden, had ik verwacht dat ik in de app ook dingen kon zien zoals batterijduur en dergelijke, dat is niet zo. In de app kun je wel handige instructiefilmpjes zien.
Pluspunten
  • Gebruikt weinig water
  • Lichtgewicht
  • Batterijduur
Minpunten
  • Het loshalen van alle onderdelen om het apparaat schoon te maken
  • In de app is niet te zien hoe vol of leeg de batterij is
l***************@h*********16-03-2026
Dit is een fijne, lichtgewicht elektrische dweil die makkelijk te manoeuvreren is. De app heeft handige instructievideo's. Ondanks de wendbaarheid past hij alleen onder de bank en niet onder de andere meubels. Er is geen aparte opvangbak voor droog vuil, dus eerst stofzuigen voor gebruik is wel aan te raden. Door het zelfrijdend vermogen is hij ook eenvoudig te gebruiken als je minder energie en/of kracht hebt. Al met al prettig in gebruik, maar redelijk prijskaartje voor wat hij kan. Ook is het achteraf schoonmaken van vooral de microvezel rol best een karwei, en moet die rol ongeveer een dag staan drogen.
j***************@g********16-03-2026

Simpel met wat verbter suggesties

​Ik gebruik de Dyson PencilWash nu een tijdje en ik moet zeggen: ik ben over het algemeen een erg tevreden klant, al heb ik wel wat verbeterpuntjes ontdekt. ​De Pluspunten: Vederlicht en Simpel ​Wat meteen opvalt, is hoe supersimpel het apparaat in elkaar te zetten is. Je klikt alles moeiteloos in elkaar en kunt direct aan de slag. Tijdens het schoonmaken voelt de stofzuiger zeer licht aan in de hand, wat het fysiek een heel prettige ervaring maakt. ​Het Schoonmaakresultaat ​Hier valt het me eerlijk gezegd een klein beetje tegen. Op mijn tegelvloer merk ik dat er toch regelmatig wat vuil achterblijft. Hij pakt niet alles in één keer mee, wat jammer is voor een apparaat in deze klasse. ​Gebruik en Onderhoud ​Er zijn een paar dingen die het gebruik soms wat uitdagend maken: ​Zelfrijdend effect: Zodra je het apparaat aanzet, beweegt hij spontaan naar voren. Dit maakt het sturen soms wat lastig en onvoorspelbaar. ​Schoonmaken van het apparaat: Het onderhoud is best een klus. Het is vrij lastig om het apparaat weer uit elkaar te halen voor een grondige reiniging. ​Droogtijd: De dweilrol blijft erg lang nat. Het duurt echt een flinke tijd voordat deze weer volledig is opgedroogd. ​Conclusie ​Ondanks deze kleine opmerkingen blijf ik een positieve gebruiker. Het lichte gewicht en het gemak bij de start zijn voor mij grote voordelen, maar je moet wel rekening houden met de gebruiksaanwijzing van de dweil en het sturen.
Pluspunten
  • Simpel
  • Lichtgewicht
Minpunten
  • Laat vuil achter
  • Drogen van dweil duurt lang
xKlausFishOderx16-03-2026

Dyson PencilWash

Ik heb de Dyson PencilWash uitgeprobeerd met hoge verwachtingen, maar helaas valt het product voor mij tegen. Wat meteen opvalt tijdens het gebruik, is dat de vloer erg nat achterblijft. Vooral op laminaat is dat niet ideaal, omdat het veel strepen achterlaat en de vloer daardoor niet echt schoon oogt. In plaats van een fris en droog resultaat moet je vaak nog nadrogen of extra opletten waar je loopt. Daarnaast kost het behoorlijk veel moeite om het apparaat zelf schoon te houden. De onderdelen moeten regelmatig worden gereinigd en dat maakt het onderhoud minder praktisch dan je van een product in deze prijsklasse zou verwachten. Het gebruiksgemak waar Dyson normaal om bekend staat, ervaar ik hier dus een stuk minder. Een positief punt is wel de oplaadbare steel. Dat werkt erg handig en maakt het apparaat flexibel in gebruik zonder dat je met een snoer zit. Dit systeem zou wat mij betreft ook gebruikt mogen worden bij de normale steelstofzuigers van Dyson, want dat is echt een sterke toevoeging. Al met al vind ik dat de Dyson PencilWash een interessant idee heeft, maar in de praktijk voor mij niet goed genoeg presteert. Door het natte resultaat en het relatief intensieve onderhoud zou ik dit product persoonlijk niet snel opnieuw kiezen.
Pluspunten
  • Oplaadbaar dock
  • Lichtgewicht
Minpunten
  • Schoonmaken
  • Natte vloer
KadarHunor16-03-2026

Handig met huisdieren, maar onhandig in onderhoud

Dit is een handig apparaat als je een huisdier hebt en een standaard dweil gewoon niet genoeg is. Hij maakt nat en droog vuil goed schoon en de watertank gaat best een tijdje mee. Omdat hij maar 380 gram weegt, is hij heel makkelijk in gebruik. De batterij gaat niet super lang mee, maar dat is te verwachten bij dat gewicht. Er is wel een nadeel: de borstelkop moet na het schoonmaken 24 uur aan de lucht drogen, wat ik best onhandig vind. Bovendien kost het schoonmaken van die kop relatief veel tijd als je huis niet heel vies is. Het meegeleverde laadstation is daarentegen wel weer handig en ziet er goed uit.
Pluspunten
  • 380 gram weegt
  • Maakt nat en droog vuil goed schoon
  • Goede schoonmaak
Minpunten
  • Slechte batterijduur
  • Lange droogtijd van de kop
nathalie2615-03-2026

Verrassend licht en super praktisch

De Dyson Pencilwash is echt anders dan andere vloerreinigers die ik heb geprobeerd. Hij is verrassend licht en super praktisch. De ultraslanke handgreep voelt heel comfortabel in de hand: met slechts 38 mm diameter en ongeveer 380 g gewicht in de hand is hij opvallend licht en makkelijk te sturen. Wat ik vooral handig vind, is dat hij nat en droog vuil tegelijk verwijdert. Hij reinigt bovendien hygiënisch met steeds schoon water, waardoor je niet met een vieze dweil blijft rondgaan. Waar ik een hekel aan heb. De gelijkmatige dekking tot ongeveer 100 m² per watertank is ruim voldoende voor mijn hele benedenverdieping. Dankzij het kantelen tot 170° kom je ook makkelijk diep onder meubels, wat met veel andere apparaten lastig is. De gebruiksduur van 30 minuten is voor mijn schoonmaakrondje ruim voldoende.
Pluspunten
  • Lichtgewicht
Minpunten
  • Geen indicatie van de verbruiksduur
Ritchie7814-03-2026

Doet exact wat het moet doen "schoonmaken!"

De Dyson Pencil Wash is een dunne en lichte vloerreiniger die speciaal is gemaakt voor harde vloeren. Wat meteen opvalt, is hoe makkelijk hij in gebruik is. Door het slanke ontwerp en de lichte handgreep ligt hij prettig in de hand en kun je soepel sturen, zelfs rond tafelpoten en meubels. De roller maakt de vloer nat en neemt tegelijk vuil en stof mee. Gemorste vloeistoffen en vlekken worden goed verwijderd. De roller wordt op acht punten steeds bevochtigd met schoon water. Daardoor blijft hij gelijkmatig schoonmaken van begin tot eind. Een handig punt is dat vuil water en afval automatisch worden afgevoerd bij elke draai van de roller. Zo werk je steeds met een schonere roller. Ook zit het schoonwaterreservoir bij de vloerzuigmond. Dat zorgt voor betere balans tijdens het schoonmaken. Met de flexibele hals en het lage ontwerp kun je makkelijk onder meubels schoonmaken. De steel kan namelijk tot 170° achterover kantelen. Dat maakt het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken een stuk eenvoudiger. De batterij gaat tot ongeveer 30 minuten mee. Voor een normale schoonmaakbeurt van harde vloeren is dat meestal voldoende. Op het led-scherm zie je de batterijstatus, de zuigstand en eventuele onderhoudsmeldingen. Er zijn twee standen: een standaardstand voor dagelijks schoonmaken en een MAX-stand voor hardnekkige vlekken. Na gebruik kun je de Dyson Pencil Wash compact opbergen in het oplaadstation. Kritische noot: Het schoonmaken van het gebied rondom de motor kan wat lastiger zijn. Het is niet onmogelijk, maar het kost iets meer aandacht dan de rest van het apparaat. De meeste onderdelen zijn gelukkig wel snel en eenvoudig schoon te maken. Persoonlijk had het ook fijn geweest als Dyson standaard twee rollers had meegeleverd. Bij grotere ruimtes zou je dan tussendoor kunnen wisselen terwijl de andere roller kan drogen of schoongemaakt worden. Conclusie: De Dyson Pencil Wash is een praktische en moderne vloerreiniger. Hij is licht, wendbaar en maakt vloeren goed schoon. Vooral voor snelle dagelijkse schoonmaak en het verwijderen van nat vuil is het een fijne keuze, met slechts een paar kleine verbeterpunten. De app beschrijft eenvoudig hoe je beste de Pencil Wash kunt gebruiken en onderhouden.
Pluspunten
  • batterij duur
  • wendbaarheid
  • ligt fijn in de hand
Minpunten
  • schoonmaak rondom de motor
Irene0412-03-2026

Slim ontwerp en met de Dyson App super handig!

Slim ontwerp en duidelijke begeleiding via de app!! Wat mij het meest opviel aan de Dyson PencilWash is het slimme en lichte ontwerp. De handgreep is dun en licht, waardoor het apparaat comfortabel in de hand ligt. Dat maakt het schoonmaken minder zwaar dan bij sommige andere apparaten. Voor het instellen heb ik de Dyson app geïnstalleerd. In de app staan handige uitlegfilmpjes die precies laten zien hoe je het apparaat moet installeren en gebruiken. Dat vond ik erg prettig, omdat je meteen visueel ziet wat je moet doen. Echt zeker een aanrader. Tijdens het gebruik merk je dat hij zowel nat als droog vuil kan verwijderen. Hierdoor kun je in één beweging stof en vuil opnemen en tegelijk de vloer reinigen. Vooral op harde vloeren geeft dat een mooi resultaat. Het apparaat komt ook goed onder meubels doordat je hem ver kunt kantelen. Daardoor hoef je minder te bukken of meubels te verplaatsen. Voor mensen die een moderne en gebruiksvriendelijke vloerreiniger zoeken, is dit een interessante optie
Pluspunten
  • Makkelijke installatie met app
  • Ideaal voor nat en droog vuil
Minpunten
  • Geen batterij indicatie tijdens opladen