Alecto SA-33 Rookmelders koppelbaar - Reviews

7,8 Lees 22 reviews
Best Reviewed jul 2016 Alecto SA-33 Rookmelders koppelbaar
Best Reviewed juli 2016
Specificaties
Decibel
85 dB
Koppelbaar
Ja
Soort rookmelder
optische rookmelder
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 22 reviews

7,8

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

marc VP 04-12-2016 Product half jaar of langer in bezit

Doet wat het moet!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Koppelbaarheid is grote troef! Momenteel 5 melders in gebruik. 1 x terecht alarm wegens verbrand gerecht in oven (melder geplaatst in berging naast keuken). Wat een herrie als alle melders in alarm gaan. Oorspronkelijk 6 melders. Een echter onmogelijk te koppelen. Defecte melder werd via Conrad terugbetaald.

Pluspunten

  • koppelbaarheid
  • veel lawaai bij alarm
  • gemak installatie

Minpunten

  • wisselvallige kwaliteit meegeleverde batterijen
  • 1 van de 6 detectoren niet te koppelen

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Pierre L. 25-11-2016 Product paar dagen in bezit

Gemakkelijke plaatsing en koppeling

Algemene score

7,0
Het product werkt goed, is gemakkelijk te plaatsen en te koppelen. Gevaar op gelijkvloerse verdieping is dus duidelijk gemeld op 2de verdieping!
Minpunt: 1 rookmelder defect na 2 jaar ( alarm zonder oorzaak), zonder probleem vervangen binnen garantie.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Marjan 22-11-2016 Product paar maanden in bezit

Zeer tevreden, prima service

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Door de constructie van ons huis was een koppelbaar rookmeldersysteem van groot belang. Via brandbeveiliging-expert.nl besteld en zeer snel in huis. Installatie was heel eenvoudig. Nadat één van de drie rookmelders defect bleek contact opgenomen met Alecto, waarna ik een nieuw vervangend product heb ontvangen. Nu werkt alles naar behoren. Ben heel blij met deze aankoop

Pluspunten

  • koppelbaar
  • makkelijk te installeren

Minpunten

  • zelfklevende plakpads laten los

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Willem Beerman 16-11-2016 Product paar dagen in bezit

Eenvoudige installatie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De koppelbare Alecto SA-33 rookmelders gekocht ter vervanging van verlopen oude. Eén in een ver uitgebouwde bijkeuken met een gasgeyser en twee diepvriezers. Een tweede in een uitgebouwd kunstschildersatelier waarin zich zeer brandbare chemicalieën en veel papier bevinden en een op de overloop van de eerste woonhuisverdieping, naast de slaapkamer. De afstelling en de montage (met priem en schroevendraaier) tegen het plafond was uiterst eenvoudig en de melders functioneren goed in de test. Het geeft een veilig gevoel

Pluspunten

  • eenvoudige montage
  • lange levensduur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
R. Houben 09-11-2016 Product paar dagen in bezit

Prima rookmelders voor een scherpe prijs

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb 6 rookmelders aangeschaft. Het koppelen ging heel eenvoudig en bij het testen bleken alle 6 de rookmelders geluid te geven. Nadeel is wel dat het testgeluid, om het koppelen te testen, vrij lang aanhoudt. Dit is echter een detail. Vervolgens heb ik de 6 rookmelders geplaatst dmv magneetbevestiging. Dit montage systeem van Alecto (MK-1 montage kit) kun je apart bijbestellen en zo kun je de rookmelders makkelijk plaatsen zonder gaatjes te hoeven boren/schroeven. Alhoewel er weinig minpunten zijn dient het wel nog opgemerkt te worden dat de rookmelders een tikkeltje aan de grote kant zijn, maar dit hangt waarschijnlijk samen met het gegeven dat er naast de 9 V blok, 3 AA batterijen in moeten passen om het koppelen mogelijk te maken (alle batterijen worden overigens bijgeleverd) . Over het algemeen genomen ben ik tot dusver erg tevreden met deze set en kan de rookmelders zeker aanraden ook gezien de scherpe prijs. Ik voel me nu een stukje veiliger in mijn huis.

Pluspunten

  • Prijs
  • Makkelijk te koppelen
  • Alle batterijen worden bijgeleverd
  • Goed hoorbaar
  • Apart bij te bestellen Alecto MK-1 montage kit

Minpunten

  • Redelijk groot
  • Geluid om koppeling te testen houdt vrij lang aan

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Han van Ooste 06-11-2016 Product paar dagen in bezit

Piece of cake

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Het installeren van 6 rookmelders op magnetische bevestigingsplaatjes is zo gebeurd. Het hele huis voorzien en koppelen van de rookmelders gaat ook erg soepel. Nog geen ervaring met de werking ervan, maar het testgeluid is zodanig dat als er iets gebeurt je zeker wakker wordt. Nu maar hopen dat ze nooit echt afgaan.

Pluspunten

  • simpel te koppelen
  • makkelijk te installeren
  • robuust uitgevoerd

Minpunten

  • beetje groot

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
galletto 03-11-2016 Product half jaar of langer in bezit

koppelen lukt maar half

Algemene score

4,0
Op zich een goed concept: gekoppelde rookmelders. Als rookmelder doen ze het wel goed, maar het koppelen van de rookmelders is een slecht gedocumenteerd en ondoorzichtig proces. Uiteindelijk heb ik niet alle melders kunnen koppelen, ondanks telefonische support.

Minpunten

  • koppelen lukt niet

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
xxxToppertje 23-10-2016 Product paar dagen in bezit

Goede prijs, installatie makkelijk maar tijd zal het leren

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ter vervanging van 3 rookmelders die via stroomnet aangesloten waren en bij nieuwbouw in woning zaten. Die melders gingen om de zoveel tijd zelf af, erg irritant. Nu kijken of dit setje beter gaat

Waarom zo positief? makkelijke installatie zelfs voor linker handen man als ik, relatief goedkoop en makkelijk koppelbaar. Wel irritant dat batterijen nog per stuk in plastic zitten maar dat zijn details. Nu hopen dat ze niet opeens zelf afgaan midden in de nacht....

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Albert 25-09-2016 Product half jaar of langer in bezit

Ervaring

Algemene score

6,0
Wij hebben deze rookmelders 2 keer geprobeerd en alleen maar slechte ervaring mee, er was iedere keer 1 melder die begon te piepen na een paar week en bleek defect en je kunt dan niet 1 nieuwe nemen want dat koppelt niet. Dus niet zo tevreden over.

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Rob 20-09-2016 Product paar dagen in bezit

compleet geleverd

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Brandmelders worden compleet geleverd, dus incl. alle bijbehorende batterijen.
De bijgeleverde gebruiksaanwijzing (kleine letters) is redelijk duidelijk, en met wat testen weet je direct of het ook goed werkt.

Pluspunten

  • compleet geleverd
  • gebruiksaanwijzing
  • gemakkelijke montage

Minpunten

  • kleine lettertjes

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Martijn 18-09-2016 Product paar dagen in bezit

Prima rookmelders

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Prima melders. Makkelijk te installeren. Gebruiksaanwijzing is bijgesloten en duidelijk. Batterijen zijn meegeleverd en gaan ongeveer 1 jaar mee. Bij afgaan moeten alle drie de melders met de hand uitgeschakeld worden.

Pluspunten

  • Makkelijk installeren
  • Goede gebruiksaanwijzing

Minpunten

  • Levensduur batterijen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
dickvana 30-08-2016 Product paar dagen in bezit

belangrijk dat units koppelbaar zijn

Algemene score

6,0
Dit is de 2e set die ik heb aangekocht. De eerste set werkte na 10 maanden niet goed meer (vals alarm). Onder garantie een nieuwe set aangeschaft

Pluspunten

  • koppelbaar

Minpunten

  • onder garantie vervangen

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Den Mar 12-08-2016 Product paar dagen in bezit

Degelijke rookmelders

Algemene score

7,0
Zojuist geïnstalleerd zonder problemen, scherpe prijs, degelijk product en heldere gebruikshandleiding.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Grandad 03-08-2016 Product half jaar in bezit

Zelfs een slechthorende word wakker

Algemene score

8,7
Heb ze nu ongeveer 9 maanden gekoppeld maken werkt perfect. geluid ze zijn nu 2 x spontaan afgegaan ik ben redelijk doof maar zat rechtop in bed (volgens Fabrikant komt dit door stof in het apparaat)na de eerste keer iedere week schoon geblazen maar toch gingen ze na een tijd weer spontaan af RMA gedaan en heb nu een nieuw set toegestuurd gekregen. Dus nu afwachten wat deze doen. Maar ondanks dit euvel ben ik zeer tevreden over mijn rookmelders

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
gdevriese 28-07-2016 Product paar dagen in bezit

Goeie toestellekes

Algemene score

9,3
Het zijn goede rookmelders, jammer dat ze niet compatibel zijn met de sa-30 die ik reeds jaren tot mijn grote tevredenhedi in gebruik heb waarvan er 1 defect is en nu zo met ik ze allemaal vervangen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
pberghs 27-07-2016 Product paar dagen in bezit

Goede prijs/kwalilteit

Algemene score

8,3
Snel en makkelijk Goede prijs voor een setje van 3 melders.
Minpuntjes:
- De handleiding heeft hele kleine lettertjes.
- De AAA batterijen voor de draadloze communicatie zijn in de batterijhouders geplaatst maar ze zitten wel nog in plastic. Niet handig.

Eenmaal geïnstalleerd doen de melders het goed.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Erwin Lemmens 25-07-2016 Product paar dagen in bezit

Draadloze koppeling.

Algemene score

7,7
Door het woordje koppelbaar had ik verkeerdelijk begrepen dat deze rookmelders draadloos gekoppeld kunnen worden aan mijn draadloos alarmsysteem DA-270 van Alecto. Niet dus. Dat ze onderling gekoppeld kunnen worden vind ik nogal overbodig. Als er eentje af gaat kan je dat het hele huis door horen dus dat lijkt mij toch al voldoende. Ik heb dus die koppeling niet gemaakt, hierdoor bespaar ik nu wel 9 AA batterijtjes. Men kan zo deze beter koppelbaar maken aan het alarmsysteem.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Onvoldoende
Ruud 23-07-2016 Product paar dagen in bezit

degelijk en het werkt

Algemene score

9,0
Besteld bij Coolblue en dus snel in huis. Montage wijst zich zelf en daarna gekoppeld volgens gebruiksaanwijzing. Direct goed werkend. Gebruiksaanwijzing ook duidelijk over de plaats waar een rookmelder het best kan hangen en waar niet.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
gerardpeereboom 22-07-2016 Product paar dagen in bezit

degelijk spul

Algemene score

9,0
snelle levering van brandbeveiligingshop.nl
makelijke installatie met nederlandse omschrijving.
gebruiksaanwijzing is ook te downloaden.
ideaal zijn de gratis bijgeleverde magneetplaatjes, geen gaten boren maar plakken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
dieter 26-06-2016 Product paar dagen in bezit

ideaal voor twee woningen naast elkaar!

Algemene score

8,0
de onderlinge verbinding lukt wonderwel. wel goed lezen voor je begint...
de tussenafstand van 20m lijkt geen probleem!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Toon meer reviews