Philips 3000 Series Rice Cooker - 0.85L - 8 Programs - Black/Silver - Rijstkokers

Philips 3000 Series Rice Cooker - 0.85L - 8 Programs - Black/Silver
Philips 3000 Series Rice Cooker - 0.85L - 8 Programs - Black/Silver
Dit product wordt aangeboden door 4 aanbieders met een prijs vanaf € 79,99 Bekijk alle aanbieders
7.5

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 13 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips 3000 Series Rice Cooker - 0.85L - 8 Programs - Black/Silver op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Emielo02-05-2025

Goede rijst, maar veel schoonmaak werk

Ik heb het product een paar weken getest en ben niet heel erg tevreden. Het is in beginsel een makkelijk apparaat en kookt de rijst goed. Echter duurt het programma wel erg lang. Door de kleine hoeveelheid die je hierin maakt vind ik het daarom het niet altijd waard. Ook is het veel schoonmaak werk. Doordat het niet vaatwasser bestendig is, is dit veel extra werk voor een paar porties rijst. Ik zou hem daarom niet aanraden.
Pluspunten
  • Rijst kookt goed
Minpunten
  • Lange bereidingstijd
  • Veel schoonmaakwerk
Kimu-chan02-03-2025

Zorgeloos rijst koken met perfect resultaat

Wij hebben de Philips Rijstkoker 3000 Serie HD3093/80 uitgebreid getest, en hij heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Vanaf het eerste gebruik valt opdat je het apparaat op verschillende manieren kan gebruiken. Dankzij de acht vooraf ingestelde programma’s hoef je zelf nauwelijks iets in te stellen—een druk op de juiste knop en de rijstkoker regelt alles voor je. Het grootste voordeel vond ik het gebruiksgemak. De binnenpan met anti-aanbaklaag voorkomt dat rijst aankoekt, en schoonmaken is een fluitje van een cent. Extra handig is het uitneembare binnendeksel, waardoor je alles goed kunt reinigen. We hebben diverse soorten rijst én quinoa bereid, en telkens was de textuur precies zoals het hoort: luchtig, gelijkmatig gaar en nooit plakkerig. Wel vraagt de juiste waterverhouding enige oefening, want de online handleiding geeft hier weinig richtlijnen voor. Gelukkig heb je dit snel onder de knie (en Google helpt graag een handje). Naast rijst hebben we ook andere functies getest. De Fast Cook-modus is ideaal wanneer je snel een maaltijd wilt bereiden—binnen een halfuur staat de rijst op tafel. Daarnaast bleek de cake-instelling verrassend goed te werken: mijn mangocake kwam er perfect sticky uit. De porridge-stand gebruikten we voor congee, al was die in ons geval wat dikker dan verwacht, waarschijnlijk door een iets te lage waterdosering. Wat deze rijstkoker echt praktisch maakt, is de warmhoudfunctie. In een huishouden met verschillende eettijden blijft de rijst lekker warm zonder uit te drogen. Ook de timerfunctie, waarmee je vooraf de starttijd kunt instellen, bleek ontzettend handig—zo begon de rijst precies met koken terwijl wij nog aan het werk waren. Kortom, deze rijstkoker maakt koken eenvoudiger, biedt veelzijdige mogelijkheden en levert keer op keer een uitstekend resultaat. Een absolute aanrader voor wie regelmatig rijst of andere graansoorten bereidt!
Pluspunten
  • Gebruiksgemak
  • Goed schoon te maken
Minpunten
  • Onduidelijke doseringen
  • Handleiding is erg ontoereikend
k****************@i*********27-02-2025

Onhandig

Dacht eerst heel handig omdat rijst altijd overkookt in de pan en bende geeft maar met het testen blijkt eigenlijk alles op het snelkook programma te moeten omdat het anders te gaar wordt, ondanks het type rijst en het passende programma. Alles behalve snelkook duurt heel lang en je moet vervolgens nog het hele apparaat schoonmaken. Het kookt niet over maar het is meer werk als gewoon een pan op de kookplaat zetten. Het klinkt dus handiger dan het werkelijk is! Er zit ook een soepfunctie op maar kan nergens in de bijbehorende app of online informatie vinden over hoe je dit dan kan/moet gebruiken, een gemiste kans!
Minpunten
  • Duurt lang
  • Veel schoonmaak werk
  • Geen idee hoe soepfunctie gebruikt kan worden
S. Kopdag27-02-2025

Fijne rijstkoker

Allereerst ben ik zeer verast over de functies die de rijstkoker bevat. Het is niet alleen een rijstkoker maar je kunt er ook soep of een cake mee maken. Door het kiezen van de 8 vooringestelde programma’s, kan je ook verschillende rijstsoorten perfect bereiden. Verder krijg je een stoommandje, maatbeker en een rijstlepel meegeleverd. Dit is erg handig. Het apparaat is erg makkelijk in gebruik. Door de anti-kleeflaag blijft er niets op de bodem plakken en is het ook nog makkelijk schoon te maken. Het heeft een mooi design en het is makkelijk op te bergen. Ik ben zeer tevreden.
i**********@q**********26-02-2025
5.0

matige rijstkoker

5.0
Dit product mogen testen. Op zich een fijn en handig apparaat, alleen is de gebruiksvriendelijkheid niet optimaal. Aan de instellingen kan je niets wijzigen, de tijd o.a. Handleiding zit er niet bij, dus moet je die downloaden. Er zijn genoeg mogelijkheden, zoals een cake bereiden of soep maken, maar ik vraag me af of dat gebruikt gaat worden. De rijst komt er perfect uit, dat wel. Maar om alleen deze rijstkoker daar voor te kopen, lijkt me een beetje teveel van het goede.
Pluspunten
  • geen omkijken naar de rijst
Minpunten
  • kleine inhoud
l*********@h**********26-02-2025

Ideaal voor het koken van rijst

Zeer tevreden over deze rijstkoker. Ik heb de rijstkoker mogen testen en had wel een aantal keer nodig om uit te vinden hoe ik de beste rijst kreeg. Maar toen ik het eenmaal doorhad, bleek het een fantastisch apparaat. De rijst wordt telkens perfect gaar en blijft lang warm zonder uit te drogen. Het kookprocess duurt niet korter dan op het fornuis, maar je hoeft er niet naar om te kijken en hebt altijd perfecte rijst. Dat gemak maakt een groot verschil! Hij is ook gemakkelijk schoon te maken en op te bergen vanwege het formaat. Inmiddels gebruik ik hem meerdere keren per week en ben ik er heel tevreden over.
Pluspunten
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Gemakkelijk schoon te maken
CorNelis26-02-2025

Perfecte rijstkoker voor kleinere gezinnen

Voor het eerst van mijn leven een rijstkoker gebruikt en ik wil nooit anders meer. Deze compacte Philips rijstkoker is echt top. Hij ziet er mooi uit en het gebruik is eenvoudig en intuïtief. Er zit een maatbeker bij waarmee je de juiste hoeveelheid water toe voegt aan je rijst. De rijst komt perfect en zeer smaakvol uit de rijstkoker. Wel dien je rekening te houden met de langere tijd dat het kost. De tijdsindicatie die de rijstkoker aangeeft is soms niet helemaal goed omdat het wat langer duurt. De rijst wordt warm gehouden door de warmhoudfuctie totdat je deze nodig hebt. Erg fijn. Je kunt ook soep, pap en cake bereiden in deze rijstkoker. Ik heb een chocolademarmercake gemaakt en deze was heerlijk en snel klaar. De onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig, dat is het enige nadeel dat ik heb kunnen ontdekken. Ik ben zeer blij met deze rijstkoker en kan hem zeker aanbevelen voor kleinere gezinnen.
Pluspunten
  • Eenvoudige bediening
  • Heerlijk resultaat
  • Compact design
Minpunten
  • Onderdelen niet vaatwasserbestendig
b*********@k**********26-02-2025

Veelzijdig maar fors apparaat

Na enkele weken gebruik van deze rijstkoker ben ik gematigd tevreden. Het apparaat levert consistent goed gekookte rijst en biedt daarnaast de mogelijkheid om diverse gerechten zoals soep en cake te bereiden. De bediening is eenvoudig en het strakke design past mooi in de keuken. Echter, het formaat is aan de grote kant, wat een nadeel kan zijn voor kleinere keukens. Bovendien moeten de onderdelen met de hand worden afgewassen, wat het onderhoud iets bewerkelijker maakt.
Pluspunten
  • Consistente kookresultaten
  • Warmhoudfunctie
  • Strak design
Minpunten
  • Groot formaat
  • neemt veel ruimte in
  • Onderdelen niet vaatwasmachinebestendig
  • Kooktijdindicatie niet altijd accuraat
  • Snoer is aan de korte kant
b*****@g********25-02-2025
4.0

Meer gedoe dan gemak

4.0
Ik dacht dat een rijstkoker het koken van rijst gemakkelijker en sneller zou maken, maar dat viel tegen. Het idee dat ik er ook soep en zelfs cake in kon maken klonk veelbelovend, maar in de praktijk bleek het vooral omslachtig. De rijst werd gelukkig goed gaar, zonder aangekoekte bodem en de warmhoudfunctie is handig. Maar de kooktijd? Die viel zwaar tegen. Soms moest ik bijna een uur wachten, terwijl ik met een pan veel sneller klaar ben. Dat voelt niet als tijd besparen. De extra functies leken leuk, maar werkten voor mij niet goed. Misschien ligt het aan mijn kookervaring, maar mijn soep moest alsnog in een gewone pan verder garen en de cake was klef. Ook het schoonmaken vond ik onhandig, omdat niet alle onderdelen in de vaatwasser kunnen. Daarnaast neemt het apparaat best veel ruimte in op het aanrecht. Naast mijn airfryer en koffiezetapparaat werd het echt te vol. Voor wie vooral rijst kookt en geduld heeft, is het misschien een handige aankoop. Maar als je net als ik snelheid en gemak belangrijk vindt, is een gewone pan eigenlijk net zo praktisch en het geeft een stuk minder gedoe.
Pluspunten
  • Warmhoudfunctie
Minpunten
  • Hele lange kooktijd
  • Slechte handleiding
k****************@y********25-02-2025

Handig in gebruik

Wij hebben deze handige en compacte rijstkoker mogen testen. Na het testen van verschillende soorten rijst, zelfs ook snelkookrijst, zijn wij tot de conclusie gekomen dat het een handig apparaat is voor je keukeninventaris. Een handige functie is bijvoorbeeld de warmhoudfunctie. Je kan vooraf al de rijst voorbereiden. De cake en pap functie heb ik op dit moment nog niet getest. Het schoonmaken is ook super simpel. De kom is makkelijk schoon te maken en ook de vorige attributen. De bediening spreekt voor zich. Super makkelijk. Als je ruimte hebt in je keukenkast dan raden wij de rijstkoker zeker aan.
Pluspunten
  • Makkelijke bediening
  • Compact
  • Goed schoon te maken
Minpunten
  • Extra apparaat in je keuken
JaapVR25-02-2025

Handige rijstkoker

Ik had de kans om deze handige rijstkoker voor een tijdje te testen, en hij is echt een aanvulling op mijn keuken. De rijst wordt snel en perfect gekookt, zonder dat ik er verder om hoef te denken. Het compacte formaat zorgt ervoor dat ik me geen zorgen maak over de capaciteit, waardoor hij geschikt is voor zowel kleinere als grotere maaltijden. Het apparaat is heel gebruiksvriendelijk. Na het koken blijft de rijst op de juiste temperatuur, zodat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Ook het schoonmaken is een eitje, vooral dankzij het stoommembraan dat eenvoudig uit de deksel kan worden gehaald. Al met al ben ik erg tevreden en zou ik deze rijstkoker zeker aanraden aan iedereen die het koken eenvoudiger wil maken! Er druppelt wel makkelijk vocht vanaf het membraan in de rand van de rijstkoker. Hiervoor zit een opvang rand maar die moet je niet vergeten droog te maken!
Pluspunten
  • Klein formaat
  • grote capaciteit
  • eenvoudige bediening
Minpunten
  • lekt wat vocht in de randen bij openen
Vaya22-02-2025

Smakkelijk en gezonde bereiding van je eten.

Handig rijstkokker, zeker met toegevoegde waarde voor in mijn keuken. Eerst als uiterlijk-staat mooi, duidelijk display, makkelijk schoon te houden. Duidelijke bedienings display. Eerst alleen "gewone rijst" gemaakt. Precies zoals ik wou het eind resultaat, Iedere korrel was te onderscheiden met juiste gaarheid. Gisteren ook soep gemaakt. Erg makkelijk en geslaagd. Het extra maandje voor stomen is handig. Bespaart tijd, ruimte in de keuken en maakt een gezonde bereiding ideaal, Vergeten te melden de handvat. Verplaatsen op de werkblad of vanuit de opberg is zo gebeurd, zonder gevaar voor verbranding.
Pluspunten
  • Gezonde manier van voedsel voorbereiden
  • Duidelijke manier van bediening
l********@g********21-02-2025

Makkelijk rijst koken

De rijstkoker is uitstekend geschikt voor een klein huishouden zoals het onze, waarin we met z'n tweeën zijn. Het koken van rijst is bijzonder eenvoudig met dit apparaat. Tot nu toe heb ik alleen witte rijst verspreid, en de resultaten waren perfect. Om te beginnen druk je eenvoudigweg op een knop en kies je een kookprogramma. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen een standaardprogramma van 50 minuten of de snellere Fast Cook-modus, die de rijst binnen 30 minuten bereidt. Het display van de rijstkoker telt elke 5 minuten af, zodat je precies kunt zien hoeveel tijd er nog over is, bijvoorbeeld van 50 naar 45 minuten, en zo verder. De rijstplakt niet aan de bodem van de pan, wat erg prettig is . Het uitneembare binnendeksel maakt het bovendien heel gemakkelijk om het apparaat schoon te maken. Al met al ben ik erg tevreden over dit apparaat.
Pluspunten
  • Rijst plakt niet