Sony STRDN1080 - Reviews

Best Reviewed jul 2018 Sony STRDN1080
Best Reviewed - juli 2018
Specificaties
Aantal kanalen
7.2
HDMI in
6
Kleuren
zwart

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 6 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony STRDN1080 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Dennis 15-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een top HIFI AV receiver

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony STRDN1080

Algemene score

9,0
Sinds 14 dagen in het bezit van deze Sony STR-DN1080 7.2 ch en dit zijn mijn ervaringen met deze receiver.
Ik ben gestart met diverse reviews op internet en het viel mij op dat er van deze Sony AV receiver maar weinig gebruikers reviews bestaan. Zonde wat mij betreft want deze parel is in juni 2017 als beste getest door het gerenomeerde HIFI magazine What HIFI en als beste getest naast de Yamaha en Denon concurrenten.

Wat zegt What HIFI over deze versterker:
-Stunningly insightful and authoritative
-Punchy, agile and precise
-Enjoyably dynamic performance
-Exhaustive features
-Easy to use

"The Sony 1080 reaches deep into its reserves to deliver sound packed with punch, dynamism and authority in a way we haven’t heard at this sort of price before."


Mijn ervaringen:
Na automatische calibratie van de 5.1 speakeropstelling mocht ik genieten van een waanzig helder beeld en geluid. Door de hoogwaardige componenten met 4K HDR ondersteuning en ingebouwde USB, bluetooth, WIFI, airplay en ingebouwde Chromecast is deze versterker met alles te combineren. Ook multiroom voor audio in diverse kamers wordt ondersteund (nog niet geprobeerd trouwens).
De receiver heeft 2 HDMI uitgangen en 6 HDMI ingangen en een handige USB aansluiting aan de voorzijde.



Ik heb mijn PS 4 aangesloten op de versterker en mijn
Via de Sony Pal App Music center is alles eenvoudig over het netwerk te streamen en gebruik je de mobiele telefoon als afstandbediening.

Mijn overstap van Harman Kardon AV130 naar deze Sony STR-DN1080 is een stap naar digitale perfectie voor een redelijke prijs.

Kortom, overweeg je een AV receiver neem deze Sony zeker mee in je overwegingen.

Pluspunten

  • Natuurlijke weergave
  • Alle mogelijke wireless features
  • multiroom ondersteuning

Minpunten

  • geen verlichting op afstandbediening

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

bram 19-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

fantastische klank en mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony STRDN1080

Algemene score

9,0
gekocht bij kamera express.nl is aanrader net zoals dus deze sony av receiver STRDN1080..Fraai apparaat met ernorm veel mogelijkheden en echt uitblinker in klank vooral als je hem zet op pure weergave maar dat is persoonlijk natuurlijk en heerlijk met app te bedienen...jammer bij spelen cd of mp3/flac geen hoes weergave op het scherm...wel via de app zichtbaar...dit apparaat laten mijn oudere boxen weer tot leven komen...kortom...veel eerder moesten overgaan...een echte aanrader dus!!!

Pluspunten

  • geluid
  • legio mogelijkheden

Minpunten

  • hoes niet op tv bij cd/mp3/flac wel via app

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Wim 28-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Doet wat het moet doen

Geschreven voor: Sony STRDN1080

Algemene score

7,0
Nadat twee Onkyo versterkers het begeven hadden ivm problemen met het HDMI board ben ik geswitcht naar deze Sony. De reviews waren goed en inderdaad doet alles het ok. Goed geluid, een duidelijke interface en een prima app voor android.
De speakerafstelling is snel gedaan (wel een hoop geluid, denk aan de buren..) Het is jammer dat de interface slechts in een paar talen is (geen Nederlands). Het FM radio gedeelte is belabberd (een heel dun draadje dient als FM antenne!) en internetradio (zoals Tunein) is standaard niet aanwezig. Wel zit er Spotify op, maar deze werkt alleen met de betaalde versie.

Pluspunten

  • speakerinstelling is eenvoudig
  • een prima geluid
  • prima Android app

Minpunten

  • FM radio
  • Geen internetradio
  • Nederlands niet ondersteund in interface

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Tim K 10-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte receiver met een groot gemis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony STRDN1080

Algemene score

8,0
Alle functionaliteiten die je maar kunt wensen voor een enorm sterkte prijs. Tevens is het geluid subliem voor zijn prijs klasse. Netwerk standby ontbreekt omdat dit zogenaamd niet toegestaan is van de EU. Dit is echt een groot gemis, nu moet je continu de afstandsbediening pakken.

Pluspunten

  • Nieuwste technieken
  • Prijs
  • Geluid van een hogere prijsklasse

Minpunten

  • Geen netwerk standby
  • Geen internet radio

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
bert2004 13-01-2019

Geen netwerk standby bedoel je mee dat de receiver niet te activeren is vanuit een app?

Reageer

louis 10-07-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

makkelijke in te stellen, goed geluid en beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony STRDN1080

Algemene score

10,0
ik was op zoek naar een nieuwe home cinema receiver, geschikt voor het doorgeven van de nieuwe geluid en beeld formaten. deze Sony kwam als beste naar voren in de prijsklasse tot euro 800.

Pluspunten

  • makkelijk in te stellen
  • beeld zeer goed, gebruik een full hd Beamer
  • prima geluid

Minpunten

  • net

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Asraful Huda 05-07-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Impressive Product. A Good Buy.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony STRDN1080

Algemene score

10,0
I am impressed by the performance of the sound, its features and overall outlook. I use it with Bose Acoustimass 10 Series V and it matches fantastically well. Recommended for music and movie enthusiast.

Pluspunten

  • Sound Quality
  • Easy to Operate

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer