De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips 7000 Series HR2665/93 Pasta Maker - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Deze machine stond al even op mijn verlanglijstje, en ik ben blij dat ik 'm eindelijk heb getest. De Philips Pastamachine heeft echt indruk gemaakt. De snelheid, het gemak en vooral de consistentie van het deeg zijn top. Ook de stevige bouw en het moderne design vallen positief op. Wat ik minder vond, is dat het starten wat trial & error vergt qua hoeveelheden. Een keer afwegen met een keukenweegschaal doet wonderen! Inmiddels draait hij wekelijks meerdere keren bij ons thuis – ravioli, spaghetti, you name it.
Na een paar weken testen ben ik eerlijk gezegd onder de indruk. De machine is krachtig, degelijk gebouwd en doet precies wat je ervan verwacht: verse pasta maken zonder gedoe. Ik heb meerdere soorten geprobeerd, van spaghetti tot penne, en het resultaat is elke keer consistent. Wat ik als groot pluspunt zie, is de snelheid. Binnen een kwartier heb je écht verse pasta op tafel, ideaal na een drukke werkdag. Minpuntje? De meegeleverde opzetstukken zijn beperkt, dus als je meer varianten wilt maken moet je wat extra investeren.
Ik mocht deze nieuwe pastamachine van Philips testen! De machine voelt stevig aan en maakt mooie, gelijkmatige pastavellen. Zelf verse pasta maken is echt leuk om te doen en geeft een mooi resultaat.
De gebruiksaanwijzing kan beter. Er zit veel papierwerk bij, maar de recepten die genoemd worden, kon ik niet terugvinden. Ook was het even zoeken welk opzetstuk geschikt is voor lasagnevellen. Een compactere handleiding en duidelijke verwijzingen naar de recepten zouden het gebruik nog makkelijker maken.
Al met al een fijne machine voor wie zelf pasta wil maken, al vraagt het in het begin wat extra uitzoekwerk.
GebruiksgemakGoed
MogelijkhedenGoed
DegelijkheidGoed
Pluspunten
De machine kneed en perst goed
Handige opbergla voor opzetstukken
Degelijke machine
Minpunten
gebruiksaanwijzing kan overzichtelijker
recepten niet gevonden waar naar toe wordt verwijst in de handleiding?
Dit apparaat mocht ik twee weken testen. Het is erg gemakkelijk in gebruik. De ingrediënten moeten worden toegevoegd en het apparaat doet de rest. Het is wel belangrijk om goed de gebruiksaanwijzing te volgen en het water geleidelijk toe te voegen. Soms moet je op het einde het apparaat even helpen, omdat de laatste stukjes deeg niet worden meegenomen bij het uitdraaien. Ook is het schoonmaken van het vormpje een gepriegel. De vormpjes zijn vaatwasmachinebestendig, maar ze worden niet goed schoon en moeten handmatig worden “uitgestoken” omdat het deeg blijft plakken. Al met al is het een aanrader voor iedereen die zonder al te veel moeite zelf heerlijke pasta wil maken. De pasta is heerlijk van smaak en door middel van het bijgeleverde instructieboekje zijn er ook verschillende pastarecepten mee te maken.
Gebruiksvriendelijke pastamachine met topresultaat
Gebruiksvriendelijke pastamachine met topresultaat
Ik heb de Philips Pastamachine 7000 serie HR2665/93 een aantal weken mogen testen en ben er erg tevreden over. Als Afghaanse vrouw werk ik veel met vers deeg voor gerechten zoals mantu en noedels, dus een goede machine die me hierbij helpt is voor mij echt van waarde.
Gebruiksgemak – 9/10
De machine is eenvoudig in gebruik. Je doet de ingrediënten erin, kiest de gewenste vorm en de pasta wordt automatisch gevormd. Ook met weinig ervaring lukt het goed.
Schoonmaak – 8/10
De onderdelen zijn los te halen en redelijk makkelijk schoon te maken. De bijgeleverde schoonmaakhulpstukken zijn slim ontworpen en werken goed, al blijft het wat prutsen bij hardnekkige deegrestjes.
Resultaat – 9/10
De pasta is stevig, soepel en smaakt alsof je het met de hand gemaakt hebt. Ik heb er verschillende vormen en soorten deeg mee geprobeerd en alles kwam er mooi uit. Echt een meerwaarde voor mensen die vaak zelf pasta of deeg maken.
Minpunt – Formaat
Het apparaat is vrij groot en neemt aardig wat ruimte in op het aanrecht of in de kast. Houd daar rekening mee als je een kleine keuken hebt.
Eindoordeel – 9/10
Een uitstekende machine voor wie regelmatig verse pasta maakt. Snel, betrouwbaar en met mooie resultaten. Hij heeft zijn plek in mijn keuken meer dan verdiend.
De pastamachine blijkt een echte aanwinst voor in de keuken. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en combineert meerdere functies in één: mengen, kneden en persen. Dankzij de ingebouwde weegschaal worden de juiste verhoudingen voor vloeistof automatisch berekend, wat het proces moeiteloos maakt. Binnen enkele minuten staat er heerlijke, verse pasta op tafel met een stevige structuur en een smaak die beter is dan kant-en-klare varianten. De verschillende opzetstukken bieden bovendien de mogelijkheid om te variëren in pastavormen. Daarnaast is het apparaat geschikt voor het maken van brood- en pizzadeeg, wat het multifunctioneel maakt.
Het apparaat is makkelijk schoon te maken; de onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig en eenvoudig uit elkaar te halen. Toch kan het schoonmaken soms wat extra tijd kosten, zeker bij het verwerken van het laatste deeg. Een klein verbeterpunt is dat de machine niet volledig intuïtief is, waardoor het handig zou zijn als er een korte handleiding met verhoudingen op het apparaat zelf geplaatst wordt.
Over het algemeen biedt deze pastamachine een efficiënte en betrouwbare oplossing voor liefhebbers van verse pasta en deeg. Het combineert gebruiksgemak met uitstekend resultaat, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke keuken.
Binnen een half uur na bezorging van dit apparaat stond er bij ons een heerlijke, verse pasta op tafel. Je schudt de bloem er in (wel even opletten dat je de juiste soort gebruikt voor het beste resultaat), de machine vertelt je hoeveel water/ei je moet toevoegen en de rest gaat eigenlijk vanzelf. Onze ervaring is inmiddels dat als je het apparaat het werk laat doen, er weinig product in achter blijft.
Ook zo fijn - de capaciteit is best groot. Voor ons gezin van 6 hoeven wij maar 1 batch te maken.
Het schoonmaken is kinderlijk eenvoudig. Je haalt de onderdelen los en alles kan in de vaatwasser.
De aanschaf is niet goedkoop en het neemt best wel wat ruimte in in het keukenkastje, maar als je van pasta houdt, gaat er niets boven de verse variant. Bij dit model zijn 7 vormen inbegrepen, waarvan de meeste 'spaghetti/tagliatelle-achtige' slierten, eentje voor penne. Wil je andere vormen als bijvoorbeeld schelpjes, dan zul je daar weer een vorm los voor moeten aanschaffen.
Nadat we 14 dagen dit apparaat getest hebben, concluderen wij dat deze voldoet aan de verwachtingen. Een krachtige machine, die het zware deeg door de kleine kiertjes heen duwt. Prachtig dunne lasagne bladen, stevige spaghetti sliertjes, het lukt deze machine allemaal. Als je het laatste deeg ook wilt gebruiken, moet je de machine even stopzetten, alles bij elkaar schuiven, dan duwt hij ook de laatste restjes in de gewenste deegvorm. Wij hebben er heerlijk van gegeten. Wat een verschil met de harde pasta, die wij eerder aten. Wij zijn om. En het schoonmaken van het apparaat, dat nemen we op de koop toe. Het is de moeite echt waard. We hebben de machine ook getest op het maken van pizza- en focaccia deeg. Dat gaat heel makkelijk omdat de machine volautomatisch is. Lukt altijd!
Deze pastamachine van Philips is een droom voor wie graag experimenteert in de keuken. Zelf pasta maken is ineens helemaal niet meer ingewikkeld. Wat ik echt geniaal vind, is dat het apparaat zelf de ingrediënten weegt en je precies vertelt hoeveel vocht je nodig hebt. Ideaal!
Qua smaken hebben wij hier thuis verschillende dingen geprobeerd, maar bloem en semola met water is favoriet.
Er zijn ontzettend veel pastavormen beschikbaar, wat zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden. De machine is ook razendsnel – soms té snel, want dan is je pasta klaar terwijl het water nog kookt. Wat ik ook fijn vind: alles zit netjes opgeborgen in een vakje onder de machine. Geen losse onderdelen meer in de keukenla.
Minpuntje: het schoonmaken, vooral van penne. Maar als je het deeg goed laat drogen en dan met de juiste tools werkt (de bijgeleverde prikkertjes), is het te doen.
Alles bij elkaar: een apparaat dat je keuken verrijkt. De moeite van het schoonmaken waard, zeker als je gek bent op verse pasta.
Wij hebben deze een tijdje in gebruik. De eerste keer lasagna maken ging best soepel. Hij maakte niet alle deeg op. De tweede keer liep hij vast met spaghetti maken. De keer erna met dikkere spaghetti ging het beter. Toch neemt hij niet alle deeg mee. Ook niet met herhaaldelijk opnieuw er uit laten drukken. Het leek een vrij snel apparaat, totdat je 2/3 van het deeg er doorhebt..daarna wordt het lastig. En het deeg kun je ook niet eenvoudig wat aanpassen. Want dan moet je weer minimaal 200 gram bloem erbij doen. Wat niet de bedoeling is. De pasta die je ermee maakt smaakt heerlijk. Maar heet apparaat viel ons wat tegen. Ook qua schoonmaakwerk.
Ik ben erg blij met deze Philips pastamachine! Het apparaat is makkelijk in gebruik en binnen een paar minuten heb je verse pasta op tafel. Je voegt de ingrediënten toe en deze machine doet de rest, ook met glutenvrij ging dat goed. De geïntegreerde weegschaal is handig. Het schoonmaken gaat goed, maar zelf schoonmaken kan beter. Met de verschillende vormschijven kun je lekker variëren, wat het extra leuk maakt. Het resultaat is écht top: verse pasta met een perfecte structuur en smaak. Ik heb dit apparaat mogen testen en gebruik het met veel plezier!
Een pastaliefhebber die een makkelijk apparaat wil, kan niet verkeerd gaan met dit apparaat. Ik heb dit apparaat enkele getest en na wat oefenen, kan ik er heerlijke pasta mee maken. Ondanks de handleiding en receptenboekje, is het goed maken van pasta met dit apparaat nog wel iets wat oefening vereist. Het apparaat helpt je doordat het zelf het meel afweegt en je daarin ontzorgt. Echter gaat het mengen/kneden van het deeg niet altijd soepeltjes en zal je soms ook zelf een handje moeten helpen. Als de pasta dan eenmaal eruit is, kan je er lekker mee koken en van smullen. Tegenover zelf pasta maken van scratch is dit wel een hele verbetering op het gebied van gebruikersgemak. Afwassen van alles vind ik zelf wel een klus, maar dat is altijd met spullen/apparaten die met deeg werken… Verder ziet het apparaat er echt goed uit. Ik ben zelf een fan van zwart en grijs en dit staat heel mooi bij al mijn andere apparaten (ook een groot deel van Philips). Mocht je dus van verse pasta houden, is dit het apparaat voor jou!
De afgelopen twee weken heb ik de Philips Pastamachine 7000 serie HR2665/93 getest. Mijn eerste indruk was erg goed: het apparaat ziet er strak en modern uit, voelt solide aan en straalt kwaliteit uit. Wat ik erg handig vind, is dat de machine zelf de bloem afweegt – dat scheelt een handeling en verkleint de kans op fouten.
De bijgeleverde handleiding bevat diverse pastarecepten waarmee ik ben gaan experimenteren. Het blijkt belangrijk om de verhoudingen nauwkeurig aan te houden. Mijn eerste poging liep nog niet helemaal soepel, maar na een paar keer proberen kreeg ik er handigheid in. Als het deeg goed gelukt is, smaakt de pasta heerlijk vers.
Een minpuntje vind ik dat het mengprogramma niet altijd alle ingrediënten goed verwerkt. Er blijft geregeld wat bloem aan de zijkanten van de kom kleven, waardoor je zelf nog even moet ingrijpen. Ook het schoonmaken van het apparaat kost redelijk wat tijd, hoewel de bijgeleverde hulpmiddelen daarbij goed van pas komen.
Wat ik erg waardeer, is de ingebouwde opberglade waarin je de verschillende opzetstukken netjes kunt bewaren – heel praktisch en overzichtelijk.
Hij is zo groot als een koffiemachine, en weegt alleen het meel. De vloeistof moet je er zelf bij voegen en perfect hebben. Wij hebben ondertussen 5 x pasta proberen te maken, en 2 x is het gelukt. Het deeg moet precies perfect zijn, niet te compact en niet te los. En anders loopt het apparaat vast. Dit zorgt voor de meeste frustratie omdat je dan eigenlijk al trek hebt en verwacht dat het apparaat de pasta gelijk uitperst en dat je t in de pan kan klaar maken. Als hij dat vast loopt omdat het net niet goed is, dan gaan mijn zintuigen op slot. Meel op, geen eieren extra in huis. Voel je m? Wij ervaren vooral frustratie en twijfel helaas. Het is geen 1 keer makkelijk geweest. En alss het dan gelukt is, dan staat er een enorme klus te wachten om hem schoon te maken. Voor mij geen aanwinst. Ik kan me wel voorstellen dat het leuk is om samen te kokkerellen en samen gezellig de afwas te doen. Als verliefd stelletje of zo. De pasta is heerlijk en machtig en het is leuk als het lukt. En er zitten 8 schijven bij, die allemaal andere pasta eruit persen. Die schijven kan je trouwens opbergen in het compartiment eronder. Zit er netjes uit.
kwaliteit is goed te noemen, hij voelt stevig en degelijk aan.
Hij is erg stil en werkt vlot.
De geïntegreerde weegschaal is wel ideaal, en hij geeft aan de hand van het gewicht, automatisch aan hoeveel water je erbij moet doen.
De schoonmaak is wat minder, maar uiteindelijk heb je wel lol gehad in de keuken en heb je heerlijk pasta kunnen eten.
ook pakt hij niet altijd alle pasta even makkelijk mee, dan moet je hem even stilzetten, het deeg waar goed tussen het spiraal leggen en weer aanzetten, dan werkt het weer eventjes goed!