MG MG5 Electric Standard Range

MG MG5 Electric Standard Range - overig

MG MG5 Electric Standard Range - overig

6.8

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 3 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de MG MG5 Electric Standard Range op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Hessel 15-05-2024
5.0

Valt mij tegen

5.0
De MG 5 is een tijdelijke auto voor mij. Het rijcomfort onder de 110km is prima. Bij wind en iets harder dan de 100 km per uur is de auto erg wind gevoelig. Lane assist vind ik zelfs slecht. Navigatie werkt niet goed. Geeft afslagen aan welke niet bestaan. In de stad komt hij er niet uit en geeft dan niet aan welke richting. Het laden is ook wispelturig. Soms laad hij simpelweg niet zonder dat ik weet waarom niet. Een ander merk EV laad daar wel. De garage had ook geen oplossing. Aantal km met volle accu valt mij best wel tegen. 300 km zal wellicht kunnen maar dan moet je wel erg op je snelheid letten. Ik heb het geprobeerd en ben niet boven de 100km per uur geweest en toch lukte het mij niet om de 300 km te halen op 1 accu lading. Ik zal blij zijn met een andere EV auto. Wellicht ben ik verwent met mijn andere auto de Audi A6 diesel. Het verschil is enorm.
Minpunten
  • Navigatie
  • Rijcomfort bij wind en boven de 110km p/u
  • Range
  • Laden
E de B27-03-2024

Prima stationwagon voor een klein gezin

We hebben de MG5 nu een jaar, gebruiken onze 'Annie MG' niet dagelijks voor woon-werkverkeer maar vooral voor ritjes naar familie, vakantie etcetera. Met 2 kleine kinderen heb je best wat ruimte nodig, dat heeft de MG5 gelukkig. Genoeg plek in de achterbak, en de optie om een dakkoffer en fietsendrager te plaatsen zorgt er zelfs voor dat we ermee kunnen kamperen. Het verbruik valt ons mee, natuurlijk merk je verschil tijdens koudere dagen en met veel bagage mee maar het is niet schrikbarend veel minder. De auto zit comfortabel en er zijn genoeg plekken om telefoon en (koffie)bekers kwijt te kunnen, ook op de achterbank. De afwerking van de auto is heel basic, je merkt dit vooral aan de achterklep die met een hele goedkope klap dicht valt. De software zou wel beter kunnen, zo kan ik mijn telefoon niet aansluiten via Android Auto want dan valt het dashboardscherm uit.
Pluspunten
  • Redelijk geprijsd
  • Genoeg ruimte voor een klein gezin
Minpunten
  • Basic afwerking
  • Software issues
p***@d**********13-03-2024
Na een selectie van verschillende merken en modellen hebben we de keus gemaakt voor de MG5. Op YouTube staan vele positieve reviews over deze auto. Een andere optie was de Peogiot 2008 maar die voelde klein aan, warmtepomp werkt niet goed en veel slechte reviews over het bereik. Na op software update rijdt de MG erg fijn, voelt breder aan dan de Peogot 2008 en laadruimte is veel groter.