Philips 3000 series PSG3000/30 - Stoomgenerator - 2400W - 120 g/min - Paars, Wit - Stoomgeneratoren

Dit product wordt aangeboden door 7 aanbieders met een prijs vanaf € 96,00Bekijk alle aanbieders
8.3

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 14 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips 3000 series PSG3000/30 - Stoomgenerator - 2400W - 120 g/min - Paars, Wit op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Jos13-04-2026

Top strijkijzer

Top stoomgenerator! Ik gebruik deze nu een tijdje en ben tevreden. Strijken gaat sneller dan met mijn oude strijkijzer en kost ook minder moeite. De stoom werkt goed tegen kreukels en haalt ze makkelijk weg, ook bij dikkere kleding. Wat ik fijn vind, is dat hij licht is en prettig in de hand ligt. Dat maakt het strijken een stuk makkelijker. Het waterreservoir is groot genoeg, dus ik hoef hem niet vaak bij te vullen. Al met al een fijn apparaat dat doet wat het moet doen en strijken een stuk makkelijker maakt.
Pluspunten
  • Handig
  • Makkelijk in gebruik
o******@h**********30-03-2026
5.0

Groot en onhandig, strijkresultaat valt tegen

5.0
Ik heb de Philips PSG3000/30 een tijdje gebruikt, maar ik ben uiteindelijk niet echt tevreden. Het idee van een stoomgenerator is goed, alleen vond ik dit model in de praktijk vooral onhandig. Het grootste minpunt is het formaat. Hij neemt namelijk veel ruimte in op de strijkplank en ook het opbergen is niet handig. Daardoor pak je ’m minder snel voor “even snel” een paar kledingstukken. Daarnaast vind ik het waterreservoir en het werken met slang/snoer wat omslachtig; het zit soms in de weg en bijvullen onderbreekt je strijkritme. Het strijkresultaat is oké, maar ik had meer verwacht: hardnekkige kreukels gaan niet altijd in één keer weg, waardoor je alsnog meerdere keren over dezelfde plek moet. Hij maakt tijdens gebruik ook best wat geluid. Pluspunt is dat je bij een grotere stapel was wel tempo kunt maken, maar voor mij wegen de nadelen (groot, gedoe, resultaat net niet) zwaarder.
Minpunten
  • Groot
  • Kreukels niet altijd in één keer weg
c*****************@h**********28-03-2026

Een goede stoomgenerator voor een goede prijs

Allereerst vind ik de kleur van de stoomgenerator erg mooi, lekker vrolijk maar toch rustig. Het ontwerp is ook mooi. Hij is makkelijk te bedienen. Het opwarmen duurt wel even dus ik zet hem vaak aan en dan haal ik ondertussen wat was van het droogrek af. Het strijkijzer zelf is erg licht en is daardoor makkelijk te gebruiken. Ik vind zelf dat de bevestiging op de houder zelf wel wat steviger had mogen zijn. De watertank is ruim dus je kunt aardig wat was wegwerken zonder bij te hoeven vullen. Ook is het snoer lang genoeg en kun je makkelijk overal bij komen. Een prima stoomgenerator tegen een redelijke prijs.
Pluspunten
  • Makkelijk te bedienen
  • Lichte strijkijzer
Minpunten
  • stevigheid strijkijzer in houder
  • kan beter
  • Opwarmen duurt wat langer
r*********@h**********21-03-2026

Fijn (stoom)strijkijzer

Dit is mijn eerste ervaring met een echt stroomstrijkijzer, maar dit bevalt erg goed. Je moet eventjes wachten tot hij goed warm Is, maar daarna heb je wel de strijkresultaten die je wilt. Het apparaat is vrij groot, dus moest wel even wennen aan de ruimte op de strijkplank, maar verder erg tevreden!
Pluspunten
  • Gebruiksgemak
  • Strijkresultaten
Minpunten
  • Groot apparaat
jeroen975114-03-2026

Krachtig en soepel strijken

Dit Philips stoomapparaat maakt mijn wekelijkse was een stuk makkelijker. Het gebruiksgemak is uitstekend omdat de watertank van ruim een liter afneembaar is en je hem soepel kunt bijvullen. Het apparaat glijdt moeiteloos over alle kledingstukken heen. Over het design ben ik zeer te spreken, de paars met witte kleurencombinatie ziet er modern uit en het ijzer zelf is opvallend licht. De opwarmtijd duurt wel twee minuten, wat ik persoonlijk iets te lang vind als ik even snel een shirt wil strijken. De performance is daarentegen fantastisch. Met de sterke stoomstoot verdwijnen zelfs de meest hardnekkige kreukels direct. Ik ben erg tevreden met deze aankoop en raad het zeker aan.
Pluspunten
  • Zeer licht strijkijzer
Minpunten
  • Twee minuten wachten voor gebruik
Ak7913-03-2026

Prima strijkijzer

Op zich een prima strijkijzer. Het strijkijzer wordt snel warm, dus je kunt deze snel gebruiken. Het water kun je ook makkelijk vullen. Het strijkijzer gaat soms wel wat stroef over de kleding. Het ijzer ligt niet heel stevig in de houder.
h********@g********13-03-2026

Fijn stoomstrijksysteem

Ik heb enkele weken dit stoomstrijksysteem in mijn bezit. En echt wat een super ding. Houd niet bepaald van strijken. Maar met dit apparaat een fluitje van een cent. De strijkijzer is gelukkig niet te zwaar. Een mooi groot waterreservoir.
Pluspunten
  • Groot waterreservoir
  • Snelle opwarmtijd
Minpunten
  • Geluid
n**************@h**********12-03-2026

Fijn product, maakt strijken (bijna) een feestje

Strijken is normaal niet mijn favoriete klusje, maar met dit strijkijzer met stoomgenerator voelt het bijna als een makkie. Het glijdt zo soepel over de stof dat het haast lijkt alsof de kreukels er vanzelf uit verdwijnen. Het ijzer is licht en handzaam, de stoom krachtig genoeg om een hele stapel shirts en broeken snel glad te krijgen. De grote watertank zorgt dat je niet constant hoeft bij te vullen, waardoor je in één keer door kunt strijken. Oké, het maakt iets meer geluid als je de stoomknop loslaat, maar dat is een klein prijsje voor hoe plezierig het strijkt. Voor wie efficiënt én met plezier wil strijken, is dit echt een uitkomst.
Pluspunten
  • Licht gewicht
  • Grote watertank
Minpunten
  • Meer geluid
h*******@g********09-03-2026

Geweldige basic generator voor grote hoeveelheden strijk

Mijn strijkijzer liep op zijn laatste benen en ik merkte dat ik tegenwoordig nog best veel kledingstukken moet strijken voor de (werk)week. Ik heb deze stoomgenerator gekocht omdat deze werd aangeraden hiervoor en ben tot nu toe tevreden ermee! Ik merk dat het strijken met deze Philips een stuk vlotter gaat dan met mijn vorige. Het strijkijzer zelf is heel licht en dat werkt prettig voor mijn pols. De keramische plaat glijdt echt over mijn overhemden heen. Ik moet wel even twee minuten wachten voor hij warm is maar daarna kan ik ook echt een uur lang doorgaan door de grote watertank. De stoomknop reageert soms net iets later dan ik wil maar de kreukels verdwijnen wel meteen. Ik kan deze dan ook eenieder aanraden die een betrouwbare stoomgenerator zoekt zonder te veel extra features.
Pluspunten
  • Grote watertank
  • Strijkt goed
xrobintjahx30-01-2026

Erg goede stoomgenerator

Toen mijn vertrouwde stoomstrijkijzer er onverwacht mee ophield, was dat voor mij het moment om de stap naar een stoomgenerator te wagen. Eerlijk is eerlijk: ik was eerst nogal sceptisch. Ik vroeg me af of het verschil echt de investering waard zou zijn. Na een aantal strijksessies kan ik daar heel duidelijk over zijn. Het strijken gaat niet alleen sneller, maar ook een stuk relaxter. Kreukels verdwijnen moeiteloos, zonder dat ik kracht hoef te zetten, en dat scheelt enorm in vermoeide armen. Ook grotere hoeveelheden was werk ik nu vlot achter elkaar weg dankzij de krachtige en constante stoom. Het strijkijzer ligt fijn in de hand, voelt verrassend licht aan en het lange snoer geeft veel bewegingsvrijheid. Minpuntje is de opwarmtijd, die iets langer is dan verwacht. Daarna moet je ook nog even wachten voordat de stoom echt op gang komt. Maar zodra hij het eenmaal doet, strijkt het alsof het vanzelf gaat. Kind kan de was doen.
Pluspunten
  • Kreukvrije kleding
  • Krachtig en veel stoom
Minpunten
  • Opwarmtijd langer dan verwacht
l*****@l******03-01-2026

fijn strijkijzer

Ik ben erg tevreden met dit apparaat. Doordat het apparaat zelf aangeeft wanneer het ontkalkt moet worden, krijg je geen vlekken van kalk op je kleding. Het ontkalken zelf gaat erg makkelijk met een bijgeleverd bakje. Het apparaat heeft verschillende standen voor verschillende materialen, en het werkt allemaal goed. Ik heb geen kreuken meer in mijn kleding. Ook warmt het snel op.
Pluspunten
  • resultaten
  • gewicht
Patrick29-12-2025

Snel warm en krachtig, maar wel een flink apparaat

Omdat mijn oude strijkijzer echt op was (hij begon zelfs vlekken te maken in mijn kleding), was ik toe aan iets nieuws. Ik ben uitgekomen bij deze Philips PSG3000/30 en wat een verschil is dat zeg. Het allerfijnste vind ik dat hij geen viezigheid achterlaat en makkelijk schoon te houden is. Qua performance ben ik heel tevreden; hij strijkt alles in één keer goed glad, dus ik ben sneller klaar. De opwarmtijd is ook superkort, je hoeft niet minutenlang te wachten voor je kunt beginnen. Het gebruiksgemak is dus top, zeker omdat er veel water in de tank past en je niet steeds naar de kraan hoeft te lopen. Is er dan niks op aan te merken? Jawel, het design. Hij ziet er wel modern uit, maar ik vind hem eerlijk gezegd best groot en lomp. Ook het tillen is wel even een dingetje, hij is vrij zwaar. Maar als hij eenmaal op de plank staat, doet hij zijn werk perfect.
Pluspunten
  • Snelheid
Minpunten
  • Groot
l*******@h**********26-12-2025

Betrouwbaar en krachtig

De Philips 3000 Series PSG3000/30 is een stoomgenerator die duidelijk is ontworpen voor mensen die serieus en efficiënt willen strijken. Het apparaat levert een krachtige stoomstoot waarmee zelfs hardnekkige kreukels in spijkerbroeken of beddengoed snel verdwijnen. Wat meteen opvalt, is het formaat: hij is behoorlijk groot en neemt wat meer ruimte in beslag dan een standaard strijkijzer. Dat kan even wennen zijn, zeker als je weinig opbergruimte hebt. Daar staat tegenover dat hij precies doet wat hij moet doen. De opwarmtijd is kort, de stoom is constant en het strijkresultaat is zichtbaar gladder met minder bewegingen. Vooral bij grotere hoeveelheden was scheelt dit veel tijd. Al met al een betrouwbaar en krachtig apparaat voor wie prestaties belangrijker vindt dan compactheid.
Frank21-12-2025

Prima stoomgenerator

Ik heb deze Philips stoomgenerator gebruikt en ben er zeer tevreden over. Hij werkt goed tegen hardnekkige kreukels en het is fijn dat ik de temperatuur en stoom zelf kan instellen. Vooral bij delicate stoffen en lastige plekken zoals knopen en boorden is dat handig. Vergeleken met mijn oude strijkijzer is hij veel sneller en maakt hij strijken een stuk makkelijker.
Pluspunten
  • Eenvoudig
  • Temperatuur en stoom instelbaar
  • Snel strijken