De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 14 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Quooker combi plus Flex Rvs 3 in 1 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ondeugdelijk product en teleurstellende klachtenafhandeling
Ik ben buitengewoon teleurgesteld in de manier waarop mijn klacht is behandeld. Mijn Quooker-reservoir begaf het al na iets meer dan 4 jaar, terwijl de verwachte levensduur van dit product minimaal 10 jaar hoort te zijn. Dat valt duidelijk onder de wettelijke levensduurgarantie – een product moet immers voldoen aan wat je er als consument redelijkerwijs van mag verwachten.
In plaats van deze wettelijke garantie serieus te nemen, kreeg ik te horen dat het “normale slijtage” zou zijn. De monteur die het apparaat kwam vervangen gaf echter zelf aan dat dit niet normaal is en adviseerde mij om gebruik te maken van mijn recht op levensduurgarantie. Toch koos Quooker ervoor dit volledig te negeren.
De communicatie was daarnaast ronduit teleurstellend: afspraken werden niet nagekomen, mijn standpunt werd niet serieus genomen en er was totaal geen blijk van klantgerichtheid of verantwoordelijkheid.
Ik had juist voor Quooker gekozen vanwege de reputatie, kwaliteit en service, maar dit vertrouwen is volledig geschaad. Een product van deze prijsklasse mag nooit na vier jaar defect raken, laat staan dat de fabrikant daarna elke verantwoordelijkheid afwijst.
Mooi product , maar superslechte service. Product ca 5 jaar oud, geeft geen kokend water meer en overloopventiel blijft doorlopen.
Melding gemakat en netjes na drie dagen mail gekregen dat er een serienummer ontbreekt in de melding. Serienummer direct geregistreerd en ook doorgegeven per mail in antwoord op het bericht van Quooker. Na een week een reminder gestuurd omdat we niets hadden gehoord. Nu inmiddels in totaal drie weken verder nog steeds geen bericht en dus ook nog geen kokend water. Super slechte service, wel jammer want het product an sich is een mooi en nuttig product. Makkelijker om een nieuwe te kopen dan te wachten op service, maar misschien is dat ook wel de bedoeling van Quooker.
Fijn in gebruik, duurzaamheid en service zeer slecht.
Na 4,5 jaar ging bediening haperen, wij hebben zo goed als kalkloos water, dat kan het niet zijn. De carrridge blijkt een ontwerpfout, veel storingen online, vervangen is complex. Servicemelding nu de kraan het helemaal niet meer werkt: 160,- voor monteur en hij komt over 14 dagen…
Een A-merk kraan hoort 15-25 jaar mee te gaan. Een keertje of rubbertje vervangen hoort erbij. Het oplossen van de complete bediening door verkeerde materialen in het ontwerp is een producentenverantwoordelijkheid. Helaas is quooker niet thuis. Geen coulance. Sterker nog, we krijgen de tip (of afwimpeling) probeer het via de retailer, die geven vaak wel service. Quooker, groot in naam, klein in service.
De quooker valt me vies tegen. Werd gezegd dat je gelijk kokend water hebt, is niet waar, plus t spetterd best wel. Als je daarna je handen wilt wassen verbrand je ze bijna. Heb ik hiervoor met mijn Franke nooooit gehad, daar liep de leiding gescheiden in de kraan. De flex gaat ook niet echt soepel. Alleen de bediening vind ik van quooker fijner. Als ik nu een kokendwaterkraan zou kopen zou het zeker geeeeen quooker zijn.
De eerste drie jaren waren we er erg blij mee en toen begon de ellende. Eerst lekte de quooker vanuit 1 van de slagen in het keukenkastje. Na advies van quooker, slang aangegeschaft en de quooker werkte weer. Een half jaar later lekkage vanuit een ander deel van de slangen. Advies van quooker om weer iets te vervangen. Wij twijfelde aan onszelf en wilde het graag gerepeteerd hebben vanuit de quooker service. Quooker gaf aan geen mensen te hebben en we kregen van hen een quooker gercertificeerd adres. Inmiddels waren we er ook achter dat je servicebeurten miet geven als je een quooker hebt, wij dus gelijk een service beurt laten geven aan onze quooker. Nu 4 maanden verder komt er geen kokend water meer uit het apparaat. Na contact met de “service” van quooker moet er opnieuwen service monteur komen die opnieuw 110 euro voorrijdkosten gaat berekenen omdat we de vorige keer niet de servicemonteur van quooker hebben laten komen.
Het is een slecht apparaat en de “service” is nóg slechter
Na 2.5 jaar is het binnenwerk (vat) stuk, we hebben de keuken en kraan gekocht via een gerenommeerd keukenbedrijf. Vanuit Quooker horen we niets, na telefonisch contact via 31 (0)180 420488 werd de verbinding verbroken en ook niet meer teruggebeld. Je mag tegen een behoorlijk coulancebedrag een nieuw vat bestellen bij Quooker. Hoe kan het dat dit bedrijf zulke slechte apparatuur levert terwijl ze zeggen dat het minstens 10 tot 15 jaar moet meegaan. Ontzettend slecht klantenservice!
Quooker 3in 1 aangeschaft bij een nieuwe keuken. Na 5 jaar de kraan defect terwijl Quooker aangeeft dat het product 15-20 jaar mee zou moeten gaan. Laten repareren door Quooker zelf voor bijna 200 euro. Nu 6 maanden later is kraan weer defect. Quooker service desk weer gebeld, hoop discussie gehad repareren kan alleen met een nieuwe kraan die met coulance maar ex montage minimaal 250 euro kost. Nou gaven ze mondeling toe dat er minder problemen zijn met een rvs kraan ipv chroom wat ik heb, echter die moet ik dan maar zelf aanschaffen tegen 700 euro ex montage. Geen enkele discussie mogelijk of beweging vanuit Quooker.
Product gaat erg snel stuk. 4 jaar geleden gekocht voor 1600 Euro. Na twee jaar was het reservoir stuk en na 4 jaar de kraan. We gebruiken dit product netjes en toch 2 x een defect. Garantie voorbij en dus dus is de service van Quooker dat je voor 400 Euro het defecte onderdeel kan kopen. Mijn advies: koop het niet. Het product ziet er mooi uit, en als het werkt, dan werkt het goed, maar de kwaliteit is zwak en dan is de garantie te kort voor zo’n duur product
We kochten de Quooker Flex vanwege de geroemde kwaliteit en het minimale onderhoud. Helaas begaf de kunststof cassette het na iets meer dan 3 jaar, wat resulteerde in een vervelende lekkage.
Voor een kraan van €1900 verwacht je toch dat deze na 3 jaar geen mankementen vertoont. De monteur noemde het botte pech, maar het blijft teleurstellend. De monteur leverde overigens uitstekend werk.
Wat ons echter stoorde, was de €160 rekening, vooral omdat het onderdeel makkelijk zelf te vervangen was. Als de klantenservice hier beter op had gereageerd, hadden we kosten kunnen besparen. Het is frustrerend dat zo’n dure kraan zo snel kapot gaat en de klant opdraait voor de kosten. Het verhaal ‘garantie voorbij’ voelt zwak bij een mankement als dit.
Dit wordt onze laatste Quooker en ik zou hem niet aanbevelen.
Quooker is hét merk voor kokend water kranen, strak design, werking is goed en gemakkelijk en toch beginnen na 3 jaar de eerste mankementen te komen.
Koud water aanvoer blijft toch even heet na gebruik van kokend water, flex slang loopt wat minder soepel en er zit speling op de kraan uitloop.
Na contact met quooker kunnen ze de uitloop wel komen vervangen voor een kleine €200 inc voorrijdkosten.
Best prijzig voor een kraan van €1400 en 3 jaar oud.
Ja, ik zou altijd weer een kokend waterkraan willen, wat een gemak! Maar of die van quooker zal zijn… ?
Telefonisch onbereikbaar een echt Hans Klok bedrijf
Een echt Hans Klok bedrijf. Nergens maar dan ook nergens een telefoonnummer te vinden. Eerst mag je voor bij 3.000 eurootjes de CUBE kraan kopen en vervolgens zijn ze telefonisch onbereikbaar als je een beetje service wil ontvangen. Nabestellingen alleen via de webshop. Vervolgens breekt er een onderdeel af en dan mag je erg moeilijk doen om je recht te halen.
Quooker is echt geen aanrader ze verstoppen zich voor hun klant en schermen alles met vreemde formulieren af. Elk jaar verplicht een filtertje kopen voor 60 euro. Op mijn mail om even telefonisch contact te hebben weer een mail terug. Ze willen mij echt niet spreken !
Op zich is een Quooker super handig. Ik raad alleen iedereen aan om voor een ander merk te kiezen.
Het apparaat op zich is dus prima. Maar wanneer er ook maar een klein dingetje kapot gaat (zoals bij mij de kraan) kom je in een valkuil van speciale maten en een blackbox systeem terecht waardoor je vrijwel alles opnieuw moet kopen. Ze gebruiken geen standaard maten en een nieuwe kraan past niet op een ietwat oudere quooker. Probeer vervolgens hulp te krijgen of informatie in te winnen en je ontdekt dat dit vrijwel onmogelijk is. Onbeschofte telefonistes, steeds terugverwezen worden naar een bandje of naar de website waar de gevraagde oplossing (een onderdeel wat niet meegeleverd was) niet te vinden is. Na 6 weken opgegeven en de hele bende in de vuilcontainer gegooid. Ander merk... alles past gewoon op standaard maten.. snelle service en installatie. Ik schrijf zelden slechte reviews... maar in dit geval wil ik mensen even waarschuwen.
Nu een maand of 4 in bezit. Het werkt geweldig. De 3 liter is voldoende voor regulier gebruik. Ons gezin pakt regelmatig 4 grote theeglazen en een refill is geen probleem. Waar ik aan moest was de dubbele besturing van de kraan, zowel warm/koud als volume wordt hier met één knop geregeld (mijn vorige kraan had twee knoppen).
Naast de thee gebruiken we de kraan ook tijdens koken als we snel willen opstarten. Ideaal.
Voordeel is ook dat we geen theepot en waterkoker meer op het aanrecht hebben staan.
Zelf installeren is te doen, maar het is even zwoegen en voorzichtig zijn. Door de bundel van warm, koud, kokend, spoelslang en elektra past 't maar net door een 30mm kraangat als je de leidingen zo dicht mogelijk bij elkaar brengt. Verder moet je bij installatie er voor zorgen dat er voldoende vrijheid overblijft voor het contra-gewicht van de uittrrekbare spoelslang.
Fantastisch met direkt heet water uit de kraan, maar we hebben veel gedoe met dze kraan. Moet vaak gereset zonder duidelijke reden. De aan/uit knop zit boven op het reservoir en het gewicht dat de flex-slang in de kraan trektvalt snel bovenop die knop en de nogal fragiele stekkertjes. Waarschijnlijk is een 60cm brede ladenkast onder het aanrecht toch te krap, maar dat werd ons toen niet verteld bij aankoop.
We hebben de kraan nu 2 jaar en hebben al 4x serieuze problemen gehad. We willen er eigenlijk van af.