Philips Cobra PureProtect Quiet 2200-serie Air Purifier - Black - Luchtreinigers

Philips Cobra PureProtect Quiet 2200-serie Air Purifier - Black
Philips Cobra PureProtect Quiet 2200-serie Air Purifier - Black
Dit product wordt aangeboden door 3 aanbieders met een prijs vanaf € 229,00 Bekijk alle aanbieders
8.6

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips Cobra PureProtect Quiet 2200-serie Air Purifier - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

a**********@g********15-11-2025

Handige luchtreiniger

De AC2221/13 staat bij mij vooral in de woonkamer, waar de houtkachel in de winter altijd voor een stoffige en wat droge lucht zorgt. Na een paar dagen merkte ik dat de ruimte ’s ochtends minder “dicht” aanvoelde; ik werd minder kriebelig wakker. Het gebruiksgemak is prettig simpel, want ik ben niet iemand die elke dag in een app wil rommelen. Toch reageert hij soms te laat op kooklucht of kaarsenrook, waardoor ik hem handmatig moet opschakelen. Qua design doet hij weinig voor het interieur, maar hij stoort ook niet. Stil is hij vooral op de lage stand; zodra hij harder moet werken, hoor je hem duidelijk. Het helpt allemaal wel, maar het verandert mijn huis niet in een wellnessruimte.
Michellenb13-11-2025
Nu twee weken in gebruik en nog geen klachten. Zo aangesloten en ingesteld met de app. Wegens schimmelvorming in de slaapkamer ruikt het hier vaak wat muf en met dit apparaat is dat verleden tijd. Mijn vriend heeft astma en hoest ook echt een stuk minder (dus ook goed voor de nachtrust ;)). De luchtreiniger is wellicht wat groot, maar niet storend. Hij staat netjes in de hoek en past binnen de inrichting van de slaapkamer. Ik kan 'm aanraden!
Pluspunten
  • Strakke uitvoering
  • Past binnen interieur
  • Handig in gebruik
  • Erg stil
j***************@g********12-11-2025
Na een paar weken gebruik kan ik zeggen dat de Philips Cobra PureProtect Quiet 2200-serie een prettige toevoeging is. Het apparaat combineert een strak design met stille en efficiënte werking. In onze woonkamer merkten we al snel dat de lucht frisser aanvoelde en dat we minder last hadden van pollen en stof. Zodra er wordt gekookt of kaarsen branden, reageert de luchtreiniger direct door automatisch de intensiteit te verhogen. De bediening is eenvoudig: via de app of het bedieningspaneel kun je alles gemakkelijk instellen, inclusief de verlichting die je ’s avonds kunt dimmen. Het apparaat is bovendien licht van gewicht, waardoor je het zonder moeite kunt verplaatsen naar een andere kamer. Hoewel de luchtreiniger in kleinere ruimtes zoals een slaapkamer beter tot zijn recht komt, doet hij zijn werk ook iets in grotere ruimtes. Echter is voor mij persoonlijk is de werking in een grote ruimte niet voldoende. Het onderhoud is simpel en het filter is makkelijk schoon te maken. Al met al is dit een stille, stijlvolle en gebruiksvriendelijke luchtreiniger die zijn werk goed doet en zijn prijs meer dan waard is.
Tim198212-11-2025

Mooi en functioneel

2 weken geleden heb ik de Philips luchtreiniger ontvangen en uitgepakt. Alles sprak voor zich en met de app was hij zo ingesteld en aan het werk. Ik heb hem op verschillende plekken in huis geplaatst om te kijken waar hij het hardste nodig was. De slaapkamer bleek een schot in de roos en sinds hij daar staat is de lucht merkbaar schoner. Naast dat de luchtreiniger erg makkelijk is in gebruik ziet hij er in het zwart ook prachtig uit en misstaat zelfs niet midden in de woonkamer. Door de AI-modus is hij erg stil, je hoort hem alleen als hij even naar volle kracht gaat doordat ik het bed verschoon of kleding in de wasmand gooi. Dan zie je de teller meteen omhoog gaan, verandert hij van kleur en gaat de motor sneller draaien. Al met al een dikke aanrader.
Pluspunten
  • Ziet er mooi uit
  • Erg stil
  • Handige app
Minpunten
  • Redelijk groot
r**************@g********11-11-2025
Ik heb de Philips luchtreiniger enkele weken mogen testen. Na het uit de doos halen is het een kwestie van aansluiten en reinigen maar. De luchtreiniger heeft hier altijd op de automatische stand gestaan, zodat wij er verder geen omkijken meer naar hebben. Met name in de woonkamer merkten wij vrij snel een positief verschil in de luchtkwaliteit. De slaapkamer ventileren wij eigenlijk continu en merkten wij niet veel verschil. Daar had de luchtreiniger voor ons dus geen toegevoegde waarde. Wanneer de luchtkwaliteit erg slecht is, gaat de luchtreiniger zelf op de hoogste stand. Dit hoor je erg goed, maar zodra de luchtkwaliteit weer goed is schakelt het apparaat zelf weer terug en hoor je hem eigenlijk niet. Ook op de slaapkamer hebben wij geen last gehad van het geluid. De app is overzichtelijk, maar eigenlijk niet nodig aangezien je ook op het display kunt aflezen wat de luchtkwaliteit op dat moment is. Al met al hebben wij een positieve ervaring en zouden wij de luchtreiniger zeker aanbevelen!
y*********@g********10-11-2025

Mooi design overzichtelijk resultaat

De Philips luchtreiniger heeft een mooi design, is stil en werkt goed tegen allergieën. Al bij het uitpakken was ik positief verrast door hoe luxe en strak de luchtreiniger eruit ziet. Ik heb gekozen voor het zwarte model, omdat dat mooi aansluit bij mijn interieur. Omdat ik last heb van allergieën wil ik de lucht in huis zo schoon mogelijk houden, en deze luchtreiniger helpt daar echt bij. Het display dat de hoeveelheid stof in de lucht toont vind ik heel prettig. Het geeft direct inzicht wanneer er meer stofdeeltjes aanwezig zijn, en wanneer het bijvoorbeeld weer tijd is om te stofzuigen. Daarnaast vind ik het koppelen van de luchtreiniger aan de app een echte toevoeging. Via de app kun je over meerdere dagen een grafiek zien van de hoeveelheid stofdeeltjes in je huis. Je ziet duidelijk verschil na het ventileren van de ruimte, maar ook na het stofzuigen. Met name het geluid valt mij enorm mee. De luchtreiniger is zó stil dat je hem nauwelijks hoort. Hij stoort totaal niet, zelfs niet als hij in de woonkamer vlak bij de bank staat.
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Geruisloos
Minpunten
  • De stofsensor zit aan de achterzijde.
m*********@h**********10-11-2025
Sinds ik de Philips luchtreiniger AC2221/13 in huis heb, is de luchtkwaliteit in onze woonruimtes aanzienlijk verbeterd. Een aantal thuis hebben allergieën voor stof. Overal waar de luchtreiniger heeft gestaan, hebben we minder last gehad. Hij reageert ook heel snel. Als iemand deo spuit, gaat ie binnen een paar seconden op de hoogste stand. Wat ik ook goed vind, is hoe stil de luchtreiniger is. Op de laagste stand hoor je hem bijna niet, ideaal voor ’s nachts of in de kinderkamer. Daarnaast ziet het apparaat er strak en modern uit, waardoor hij perfect past in ons interieur. In de nachtstand is er ook minder hinder door verlichting. De WiFi-functie is een echte toevoeging. Via de app kan ik de luchtreiniger eenvoudig bedienen, de luchtkwaliteit monitoren en zelfs instellen wanneer hij aan of uit moet gaan. Superhandig als je even niet thuis bent, maar toch wilt zorgen voor een frisse lucht bij aankomst.
Anna Bednarska 07-11-2025

AC2221/13 philips luchtreiniger

Sinds ik de Philips 22113 luchtreiniger heb gekocht, is mijn leven veranderd. Ik ben allergisch voor stof en had altijd last van niesbuien, maar dit apparaat is echt een wonder! Ik gebruik geen allergietabletten meer en voel me veel beter. Tijdens het koken verdwijnt elke geur, wat superhandig is. Ook mijn kind, dat allergisch is, ademt nu vrij en slaapt rustiger. De lucht in huis voelt fris en zuiver aan. In plaats van dure medicijnen te kopen, investeer hierin – het is elke euro waard. Geweldig product, absoluut een aanrader!
Pluspunten
  • Vermindert allergieklachten – geen medicijnen meer nodig
  • Geschikt voor zowel kleine als grotere kamers
r*****************@g********06-11-2025
Sinds de Luchtreiniger in huis staat, merk ik een duidelijk verschil in de luchtkwaliteit. Vooral wanneer de was binnen hangt te drogen, was het vroeger altijd een stof­feest, maar dat is nu vrijwel verdwenen. De lucht voelt merkbaar frisser aan en het huis blijft langer schoon. De bediening is heel eenvoudig. Via het scherm of de app zie je direct de luchtkwaliteit en kun je de standen aanpassen. In de automatische stand reageert de luchtreiniger direct op veranderingen in de lucht. Tijdens het koken hoor je hem bijvoorbeeld meteen harder afzuigen; op de app zie je dat het aantal deeltjes en allergenen snel daalt. Binnen korte tijd is de lucht weer schoon en fris. Het design is strak en modern, met een rustige uitstraling die goed past in elke kamer. In de slaapkamer gebruik ik vaak de slaapmodus: dan gaat het licht volledig uit en is het apparaat fluisterstil. Daardoor kun je hem gerust de hele nacht laten draaien zonder er iets van te merken. De effectiviteit is indrukwekkend. Kooklucht, stof en zelfs de geur van kaarsen verdwijnen snel. De lucht voelt gewoon “lichter” aan en dat maakt de ruimte aangenamer om in te zijn. Al met al is de Luchtreiniger een stille, betrouwbare en slimme toevoeging aan het huis, die zorgt voor een merkbaar gezondere leefomgeving.
h*******@g********06-11-2025

Zeer goede luchtreiniger,

Ik heb deze luchtreiniger van philips nu enkele weken in gebruik en ben blij verrast. Het is een mooie, maar wel grote luchtreiniger. Via de bijbehorende (zelf te installerende) app is de luchtreiniger heel gemakkelijk te bedienen. Je kan in de app o.a. de ventilator snelheid aanpassen, de lichtkleur van de bovenkant aanpassen en ook hem uitzetten. In de auto+ modus past de luchtreiniger zelf de instellingen aan, dus hoe slechter de luchtkwaliteit hoe meer hij de lucht filtert, Tevens vind je in de app de luchtkwaliteit terug van de ruimte waarin hij geplaatst is en wanneer het filter gereinigd dient te worden en evenals de filterlevensduur. In de app zie je dat de filter deze weken al goed zijn best heeft gedaan. Ik had niet gedacht dat op zo’n korte tijd er al zoveel stof etc. in de filter zou zitten, Maar het belangrijkste, s’ochtends merk ik gelijk dat de lucht veel frisser/aangenamer is. .
Pluspunten
  • reinigt de lucht heel goed
  • mooi design
  • veel instel mogelijkheden
  • nachtmodus
RBvA05-11-2025

Het is een stil, zuinig en stijlvol apparaat

Het is een stil, zuinig en stijlvol apparaat met makkelijke bediening. Ik heb dit apparaat gekozen omdat mijn zoon en ik erg allergisch zijn, o.a. voor huisstofmijt en hooikoorts. "Helaas" is het hooikoorts-seizoen al voorbij, maar het apparaat geeft ook aan hoe de luchtkwaliteit in huis is, en slaat aan als deze veranderd. De WiFi verbinding is helaas niet altijd even stabiel, maar de Air+ app werkt wel prettig. Ik heb 'm nu een paar weken staan en kan zien dat het filter op +/-60% zit voordat het gereinigd moet worden, dus elke 6 á 8 weken vermoed ik. In de slaapkamer (5x3mtr) merk ik echt veel meer verschil dan in de woonkamer met open keuken (9x5mtr) en ben dus van mening dat dit apparaat een heel stuk beter werkt in een kleinere ruimte.
Pluspunten
  • Makkelijke bediening
  • Zuinig
  • Stijlvol
Minpunten
  • WiFi is instabiel
bart05-11-2025

Geweldige luchtzuiveraar!

Ik ben echt superblij met deze Philips luchtreiniger. Sinds ik hem gebruik hangt er veel minder stof in de lucht, dus ik hoef veel minder vaak af te stoffen en het huis voelt meteen frisser aan. Het installeren was een eitje en de app werkt heel overzichtelijk, je ziet precies hoe de luchtkwaliteit is en wat het apparaat doet. De zwarte uitvoering ziet er strak en modern uit en past mooi in mijn interieur. Het bedieningspaneel bovenop is makkelijk te gebruiken en de automatische modus reageert direct als er bijvoorbeeld deodorant in de buurt is gespoten. Zelfs als hij dan op de hoogste stand staat, is het geluidsniveau goed te hebben.
Pluspunten
  • stil
  • stijlvol
  • makkelijk te gebruiken
  • werkt accuraat
mirjamvdbiggelaar01-11-2025

Een stijlvolle luchtzuiveraar

Ik was erg benieuwd naar deze luchtzuiveraar. Er werd een mooi product geleverd. Wat groter dan gedacht, maar hij heeft een mooi plekje in de slaapkamer. Het apparaat is eenvoudig te installeren middels een app en daardoor meteen eenvoudig te bediening. Ik heb het apparaat nu een dikke week in gebruik en ik word uitgeruster wakker. Merk ook dat ik veel minder last heb van mijn allergenen. Het apparaat is geluidloos, dus je merkt er niks van. Je kan verschillende programma's kiezen wat bij je past, zoals je slaaptijden. Ook is er een vrij te kiezen kleurthema. Ik raad iedereen deze philips luchtzuiveraar aan.
Pluspunten
  • Handig in gebruik
  • Stijlvol
  • Geluidloos
  • Programma keuze
w*************@h**********31-10-2025
Mijn luchtzuiveraar kwam binnen en wauw, wat een prachtig apparaat heb ik hier in handen! Ik heb voor een zwarte luchtzuiveraar gekozen, aangezien dat mooi past binnen mijn interieur. Nou, dat was niet mis! Ondanks dat het apparaat groter is dan ik verwachtte (misschien had ik daar iets beter voor moeten lezen, haha), stoort het me allerminst dankzij het prachtige design. Het aansluiten was simpel en zo gepiept. De app installeren en de boel verbinden met de wifi thuis was ook een fluitje van een cent. Binnen 5 minuten had ik het hele apparaat uitgepakt, op zijn plek gezet en gebruiksklaar. Op de ochtend van ontvangst stond ik op met een flinke snotneus. Werken in de kinderopvang in het naseizoen is nou eenmaal een periode van vele besmettingen. Vanaf het moment van inschakelen merkte ik echter al binnen een half uur een flink verschil. Ik kan veel vrijer ademen. Noem het toeval, maar ik geloof dat de luchtzuiveraar hier aan bij heeft gedragen. Weggaan deed het zeker niet, maar dat is ook logisch, dat zal mijn lichaam toch echt zelf moeten doen. In de avond vierden we een verjaardagsfeestje met vrienden. Ik merkte dat de luchtzuiveraar wel flink wat vaker aan de slag ging, al is dat niet meer dan logisch als je veel meer mensen dan anders in je woonkamer hebt. Ook hier kwam hij prima door en zorgde voor een minder muffe lucht dan anders met verjaardagen wel eens het geval wil zijn. Side note, normaal zetten we n deur open (raam kan niet aan onze woonkamer), maar vanwege flinke regenval was dat helaas geen optie die avond. Dus extra blij met de luchtzuiveraar! Het apparaat staat inmiddels een week in mijn woonkamer en de ruimte voelt minder stoffig. Ook vind ik opvallend genoeg veel minder kattenharen terug. Mijn luchtwegen voelen een stuk rustiger aan, ondanks de verkoudheid. In de komende periode wil ik het apparaat zeker ook boven uit gaan testen, maar hier ben ik tot dusver nog niet aan toe gekomen.
Rayan9227-10-2025

Verbeterde kwaliteit lucht in huis

Sinds we dit apparaat gebruiken, merken we dat de lucht in huis veel prettiger aanvoelt. Vooral op dagen met regen, wanneer buren hun houtkachel gebruiken, hadden we vaak last van prikkende ogen. Nu is dat probleem verdwenen. De installatie ging snel: binnen 10 minuten was alles klaar voor gebruik. De app werkt heel fijn en laat zien hoeveel stofdeeltjes en allergenen er in de lucht zitten. Je kunt het apparaat makkelijk bedienen via de app. Het scherm op het apparaat zelf is wel erg gevoelig – je raakt snel een andere instelling aan dan je bedoelt. Een leuke extra: je kunt de kleur van het display aanpassen. Al met al zijn we erg tevreden. Het apparaat doet wat het belooft en maakt de lucht in huis prettiger.
Pluspunten
  • Makkelijk
  • Overzichtelijke app
  • Luchtkwaliteit verbetert
Minpunten
  • Gevoelig display