Dyson Purifier Cool AutoReact - Air Purifier - HEPA 13 Filter - 10 Speeds - 61.5 dB - White/Nickel - Luchtreinigers

8.4

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 63 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Dyson Purifier Cool AutoReact - Air Purifier - HEPA 13 Filter - 10 Speeds - 61.5 dB - White/Nickel op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Celle26-07-2022

Topding!

Gisteren mijn dyson in ontvangst mogen nemen. Het installeren van de 2 filters was super makkelijk. Alles was netjes verpakt en een heldere gebruiksaanwijzing om te starten de afstandsbediening is simpel en overzichtelijk. En werkt snel. De display is overzichtelijk en helder. De dyson maakt weinig geluid en verkoelt goed. Dit is mrt de afstandsbediening makkelijk hoger of lager te zetten. De mate van luchtverontreiniging wordt getoond dmv een cijfer. Na het koken is de etenslucht snel weg en het voelt ook schoner aan. Ik ben benieuwd wat de dyson doet met mijn pollen allergie de komende weken. Voor nu ben ik super enthousiast en erg blij met mijn dyson.
  • Stil
  • Filter geur snel weg
  • Minder last van hooikoorts
bwfirefighter26-07-2022
5.0

Zijn geld niet waard

5.0
Ik heb dit toestel nu een week in gebruik. Positieve punten: - mooi design - handig in gebruik - weinig lawaai - eenvoudig te plaatsen filters - geeft duidelijke info weer op schermpje - schone lucht negatieve punten: - voelt niet dat de lucht koelt - duur toestel - dure filters als deze aan vervanging toe zijn toestel: - is zeer eenvoudig in gebruik, 2 klepjes open en je klikt er de 2 bijgeleverde filters in. - waar je ook het toestel plaatst, stekker in stopcontact en met een druk op de aan uit knop op de afstandsbediening werkt deze - de info op het scherm biedt voor mij eigenlijk niet zoveel enkel, hoe vervuild de filters zijn kijk ik na en wat de temperatuur is. de andere indicaties bieden voor mij geen meerwaarde - als het toestel in werking is er er wordt gekookt merk ik wel op dat de luchtgeur van het koken zeer snel verdwijnt, wat op zich wel een positief punt is - ik laat het toestel meestal overdag op de AUTO stand staan, zo treedt deze in werking bij waarneming vervuiling. afstansbediening: - magnetisch kan je op het toestel bovenaan plaatsen en je voelt dat deze wordt vastgehouden. - verder aan/uit knop, standenknop + en - tot max stand 10 waarbij deze op volle toeren werkt en ook best blaasgeluid produceert, knop voor rotatie aan/uit - 45° - 90° - 180° en 350°, knop AUTO waarbij deze volledig autonoom werkt en zijn snelheid regelt - knop om lucht aan de voorzijde of achterzijde te blazen. conclusie: Als zware hooikoorts leider, merk en voel ik wel dat de lucht zuiver is en ik eigenlijk weinig tot geen last heb van de pollen. Minder voel ik dat de lucht gekoeld wordt. De temperatuur blijft hetzelfde in huis, wel heb je een verfrissend briesje, maar eenmaal toestel uit staat is het dan ook gedaan. Persoonlijk is het toestel me te duur en als de filters aan vervanging toe zijn, zijn die best hoog geprijsd. Ik zou liever investeren in een vaste airco in huis waar deze technologie van zuivering tegenwoordig ook al op te vinden is, dan is het echt koel in de zomer en kan je eventueel verwarmen in de winter.
Pluspunten
  • design
  • gebruiksgemak
  • informatie op display
Minpunten
  • geen koeling
  • ik ondervind de schone lucht niet
e***********@g********25-07-2022

Echte kwaliteit van Dyson!

Zodra je de verpakking openmaakt is het al duidelijk dat het Dyson is. Alles is efficiënt en goed verpakt. Het apparaat is gemakkelijk klaar te maken voor gebruik. Even de filters erin en klaar. Het plaatsen van de filters is heel simpel en in een minuutje klaar. Een wat duidelijkere handleiding met uitleg zou ik wel graag op papier hebben gekregen bij het product. Online kun je het ook raadplegen maar dat is toch minder handig. Wat mij gelijk opviel was de afstandsbediening. Die is klein en ziet er chique uit. Geen goedkoop plastic ding, maar echt een mooi ding dat niet misstaat als hij ergens in de woonkamer ligt. Het apparaat is heel stil en heeft veel verschillende mogelijkheden en standen. Je kunt op het duidelijk leesbare scherm goed aflezen wat de luchtkwaliteit in de ruimte waarin de Dyson staat is. Ik gebruik graag de auto-stand. Er wordt nu automatisch door het apparaat gekeken wat er nodig is. Je ziet mooi op het scherm wat de voortgang is en dat de luchtkwaliteit verbetert. Ik merk zelf echt verbetering. Mijn hooikoortsklachten nemen af en ik word beter wakker (zonder een enorm verstopte neus en hoofdpijn). Ik ben er heel erg mee geholpen.
Pluspunten
  • Design
  • Doet wat het belooft
  • Stil
  • Eenvoudig in gebruik
  • Kleine en mooie afstandsbediening
Minpunten
  • Een papieren handleiding met uitleg vind ik fijner
Noppe D.25-07-2022

Genieten van gezuiverde lucht.

Qua uiterlijk, is het een heel mooi design die in ieder interieur past. Heb hem voornamelijk gekocht omdat ik last heb van pollenallergie. Door dagelijks te gebruiken is dit al veel verbeterd door de gezuiverde lucht die hij vrijgeeft. Door de magnetische afstandsbediening, is hij makkelijk bedienbaar. Je kan ook werken met rotatie om de zuivere lucht te verspreiden. Je merkt bij het koken ook direct op dat de luchtkwaliteit minder is. Tot op niveau 7-8 is hij redelijk geruisloos, hoger niveau hoor je wel, maar is zeker niet storend. Het toestel is zeker en vast een aanrader !
  • Magnetische afstandsbediening
  • weegt weinig
  • Redelijk geruisloos
Evdbent25-07-2022

Boven verwachtingen fijn apparaat

Na het eenvoudig en snel plaatsen van de filters staat de luchtreiniger te zuiveren. Het is prettig dat alles heel intuitive werkt. Ook de fan-functie wordt gelijk goed getest met deze zomerse temperaturen. Ik was bang dat het apparaat vrij groot zou ogen in mijn woning, maar dat valt reuze mee. En door het mooie design is het sowieso geen storend object. De luchtkwaliteit in huis viel gelukkig mee, maar schoot direct omhoog tijdens het koken of kaars aansteken. Het is goed voor mijn algemene gemoedstoestand om te weten dat ik nu gezuiverde lucht inadem. Ik dacht dat ik het jammer zou vinden dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de app, maar ik mis het eigenlijk niet. De remote controller werkt goed en snel. Het had wel mooi geweest als het apparaat ook daadwerkelijk gekoelde lucht zou blazen. Nu zet ik toch ook nog een raam open, anders wordt het in de zomer te warm in huis. De Dyson luchtreiniger staat in de opening van woonkamer en slaapkamer zodat beide ruimtes gekoeld en gezuiverd worden. Op deze manier hoeven we het apparaat niet te verplaatsen. Mijn partner en ik slapen altijd met een ventilator aan op een hoge stand. De luchtstroom bevindt zich op een goede hoogte en het is er prettig dat de Dyson kan roteren en je de hoek kunt bepalen. Echt ideaal! De slaapstand gebruiken we eigenlijk niet, omdat we het altijd fijn vinden om de slaapkamer te koelen en ook het geluid van stand 10 vinden we prettig, omdat deze het snurken van mijn partner maskeert. Dat je data van de metingen kunt aflezen is fantastisch. Ik kan alleen niet alle pieken verklaren. Ik mis op de 24uur weergave de mogelijkheid om op een piek in te zoomen zodat je kunt terug kijken hoe laat een piek was en wat de waardes waren. De lucht voelt als frisse berglucht. De luchtreiniger staat dan ook altijd aan op Auto Mode. Night Mode gebruiken we niet, want het geluid stoort ons niet. Diffuse mode is gebruiken we ook niet. Het verwijderen van geuren werkt als een speer. Fantastisch apparaat wat het geld dik waard is.
Pluspunten
  • Altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit in huis
  • Roterende fan functie
  • Remote control
  • Prettige luchtstroom
  • Verwijderd geuren
Minpunten
  • Elk jaar nieuw filter aanschaffen
  • Blaast geen gekoelde lucht
a***************@g********25-07-2022

Aanrader: Dyson Purifier Cool AutoReact

Het is een hele goede en krachtige luchtreiniger. Ik had hiervoor al een andere luchtreiniger i.v.m. mijn hooikoorts. Deze Dyson overtreft mijn oude luchtreiniger (die ook niet goedkoop was). Op het LED-schermpje lees je meteen de kwaliteit van de lucht in de ruimte af en het toestel zorgt er ook actief voor dat deze slechte lucht wordt opgevangen en gezuiverd. De Dyson geeft ook koele lucht, wat het extra aangenaam is tijdens deze warme dagen, maar je kan ook zeer makkelijk instellen dat je geen directe luchtstroom (lucht eruit blazen door de achterkant) wilt. Er is ook een nachtstand, die erg stil is (bovendien zet hij ook het led-scherm automatisch uit). Je kan daarnaast ook instellen hoe en naar waar je de lucht wil verspreiden. Door de vorm van de Dyson is dit toestel er perfect in staat om alle delen/hoeken in de ruimte te bereiken. Bij bepaalde "vervuilende" lucht, merk hij dit en in springt in actie. Het is dus een absolute aanrader voor iedereen (met hooikoorts) die graag schone lucht wil binnenshuis. Het enige wat ik wel jammer vin is het ontbreken van een telefoon app.
Pluspunten
  • Kwaliteit
  • Hoe hij filtert
  • Formaat
  • Koele lucht
  • Mooi Design
Minpunten
  • prijs
  • geen app
Mieke.8925-07-2022
LEVERING EN INSTALLATIE: De levering, installatie en gebruiksgemak zijn erg snel en makkelijk! Het product kwam goed beschermd verpakt aan. Het design past goed in mijn moderne inrichting waarin de basis kleuren hoogglans wit en antraciet zijn. VERKOELING: op de hoogste stand voel je aan de andere kant van de kamer nog steeds een aangename verkoelende luchtstraal! Het is natuurlijk geen airco dus de ruimte wordt niet gekoeld. Maar de verkoelende luchstraal heeft een goed bereik en kracht. Op de hoogste stand maakt het apparaat wel wat geluidsoverlast. Maar dit is niet al te hinderlijk wat mij betreft. LUCHTFILTER: qua luchtfilter ben ik aangenaam verrast. Ik was namelijk voor het testen van dit apparaat sceptisch over het toegevoegde nut van luchtfilters in Nederland. Maar ik merk zeker verschil! Tijdens het koken, het opsluiten van parfum of deo, een hond in huis, verontreiniging van de straat van buiten op drukke momenten etc. Hij pakt dit meteen op en laat in real time zien wat de lucht kwaliteit is. Ik merk dat ik op zulke momenten als hiervoor geschreven minder last van mijn astma- en inhalatie allergie klachten heb! Ik ben heel benieuwd hoe hij de boomtoppen aan het begin van het jaar gaat filteren. Ik kan niet wachten tot mijn hooikoorst klachten thuis verminderen!
Pluspunten
  • Design
  • Werking
Minpunten
  • Geen app, alleen een afstandsbediening
Shann24-07-2022

Prachtige luchtreiniger

Een prachtige luchtreiniger die zijn werk goed doet. Ik heb wel even moeten stoeien ermee, heb hem niet gelijk door gehad. Nu ik alles wat erover ben ik er helemaal blij mee. Gebruiken hem elke dag in de slaapkamer. Allergie is ook aanzienlijk minder geworden!
Pluspunten
  • Doet wat hij moet doen
Minpunten
  • In het begin wat ingewikkeld
The Cyberdude22-07-2022

Schone zuivere lucht met een design ventilator.

Nu enige tijd de Dyson in huis en tijd voor mijn eerste ervaringen. De Dyson was goed verpakt en het installeren was erg eenvoudig. De twee luchtfilters zitten apart verpakt in de doos. De twee filterhouders even van de Dyson afhalen, de twee filters erin doen en weer terugplaatsen. Dat is het. Daarna de Dyson in de woonkamer neergezet om te kijken wat er zou gebeuren in de stand auto. Nou, niet veel. Dat betekende dus blijkbaar dat de lucht behoorlijk schoon was. Met koken (op gas) zie je een andere Dyson. Dan zie je dus dat er wel vuile lucht in huis aanwezig is. Hij begint dan gelijk te ventileren. Ook met een verjaardag met meerdere mensen gaat de Dyson ventileren. In het display, wat ook bij zonlicht goed afleesbaar is, zie je welke vuile stoffen hij detecteert. Je kunt hem dus in de stand auto laten werken of handmatig instellen. Bij hogere standen gaat hij wel meer herrie maken. Fijn is dat de ventilator ver rond kan draaien dus je kan een groot gedeelte van de kamer bestrijken. Wij hebben hem meestal op 90° staan. Met de afstandsbediening kan je de functies van de Dyson bedienen. Handig is dat je de afstandsbediening bovenop de Dyson kan neerleggen. Een magneet houdt hem op zijn plaats. We hebben de Dyson ook op de kamer van mijn zoontje uitgeprobeerd. Hij vond de frisse lucht erg fijn. Meestal heeft hij wat last van stof en moet hij niezen in de ochtend maar daar had hij nu geen last van. Hij zuivert de lucht dus echt wel. Er zit een nachtstand op waardoor de Dyson erg stil is en het licht van het display is dan gedimd. Het design van de Dyson vindt ik erg mooi. Je ziet dat daar erg goed over nagedacht is. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. In een wat klassiek interieur zal het minder mooi staan. De filters in de Dyson gaan bij normaal gebruik ongeveer een jaar mee. Tot nu toe zijn we erg tevreden met dit apparaat! Ik vindt de prijs wel aan de stevige kant maar dat is niet vreemd bij Dyson.
Pluspunten
  • Mooi modern design
  • Zuivert de lucht
  • Handige afstandsbediening
Minpunten
  • Stevig aan de prijs.
  • Maakt wel wat herrie in de hogere standen
r*********@h**********22-07-2022

Design luchtreiniger met (luxe) opties

Stijlvolle luchtreiniger, koelventilator met display en afstandsbediening. Pakket is goed verpakt geleverd, uitpakken gaat eenvoudig. Product is met ca 5 kg gewicht prima alleen uit te pakken en op te zetten. Filters installeren, stekker er in en starten. Er zit een fraaie, kleine afstandsbediening bij die na enige oefening eenvoudig in gebruik is. Als je deze niet gebruikt kan je het magnetisch vast klikken op de bovenkant van de Dyson unit, zie foto. Alle standen die de Dyson aankan zoals 45 of 90 graden roteren beide zijdes op, luchtstroom omkeren zijn eenvoudig te selecteren. De 10 fan speed standen zijn handig, na stand 3 wordt het wel steeds hoorbaarder en luider. We gaan de Dyson testen komende weken en ervaren wat de luchtkwaliteit metingen gaan doen. Apparataat ziet er modern uit, misschien voor sommige huishoudens iets te modern. Filters kosten EUR 75 en gaan 12 maanden mee is het advies. Design Smaken verschillen en deze hele moderne purifier zal in de ene ruimte heel goed staan en in een andere ruimte totaal niet passen. Wij hebben redelijk modern interieur en daar past het prima. Gebruik De afstandsbediening oogt en voelt luxe aan. Bediening spreekt voor zich en op het display(tje) op de purifier kan je aflezen wat je geselecteerd hebt. Werkt prima en handleiding is niet nodig. Handig is het opbergen van de AB, die leg je magnetisch vast boven op de unit. AQ Over de luchtkwaliteit prestaties kan ik nog niet oordelen en ik verwacht ook niet veel veranderingen. Komt mede doordat ons huis al goed geventileerd wordt (overal dauerlufts open) en actieve afzuiginstalatie. Als er in de keuken een tosti aanbrand dan reageert de Dyson als een ware afzuiginstallie. De luchtvervuiling wordt opgemerkt en op automaat stand wordt de lucht op vollekracht gefilterd, dat is top. Energieverbruik en geluid Kan ik geen specifieke cijfers van vinden. Ik vind de unit best hoorbaar vanaf stand 2 (gaat tot stand 10). Vind het persoonlijk te veel herrie voor de airflow die het oplevert. Voor wie is deze Dyson Purifier Cool Autoreact Wie een stijlvolle, moderne functionele luchtreiniger zoekt die zowel handmatig als automatisch tegebruiken is kan deze Dyson waarderen. Heb je die luxe allemaal niet nodig en zoek je een eenvoudige en standaard koelventilator dan zijn er alternatieven genoeg die een fractie van de prijs kosten.
Pluspunten
  • Stijlvol, geen saaie fan om te zien
  • Handig display en afstandbediening
  • Afstandsbediening magnetisch op te bergen
  • Reageert snel en filtert extra hard bij vervuiling
Minpunten
  • Vanaf fan speed 3 (tot 10) wordt het luidruchtiger
  • prijs
jan26422-07-2022

Een geweldig apparaat

Heb nu de Purifier een aantal weken in bezit. Aanvankelijk een beetje sceptisch maar inmiddels volledig overtuigd van de werking. Het geeft niet alleen een heerlijke verkoeling (weinig geluid ook), maar zuivert ook duidelijk de lucht. Sinds het apparaat in huis is beduidend minder last van hooikoorts. Voorts ook nog eens fraai vormgegeven als - mooie - bijvangst. Wel prijzig, maar daar staat dan ook wel iets tegenover. Een absolute aanrader!
Pluspunten
  • Verkoeling
  • Luchtzuivering
  • Vormgeving
  • Weinig geluid (tot stand 6)
Minpunten
  • Aan de prijs
  • Geluid vanaf stand 8 vrij nadrukkelijk
Yolspi22-07-2022

Tevreden

Ik heb voor dit product gekozen omdat ik graag een apparaat in de woonkamer wil hebben wat zowel de lucht kan zuiveren en kan verkoelen. Het apparaat is eenvoudig te installeren. Het is een mooi en groot design. De display is duidelijk en erg fijn dat de afstandsbediening door midden van magnetische werking op het apparaat blijft liggen. Het apparaat is wendbaar met een fijne nachtmodus. Het verkoeld de gehele ruimte. Bij ons staat hij in de hoek zodat we minder last hebben van het gezoem. Ik heb nog niet veel gemerkt van het zuiveren van de lucht en daarom vind ik het ook te prijzig om aan te schaffen.
Pluspunten
  • Eenvoudig installeren
  • Afstandsbediening
  • Wendbaar
  • Nachtmodus
Minpunten
  • Groot
  • Prijzig
Suzanne22-07-2022

Effectief lucht reinigen met mooi design

Eerst hebben we de stand automatisch geprobeerd. Wij waren verbaasd over hoe schoon ons huis bleek te zijn, alle waardes waren groen en vielen dus volgens het apparaat binnen de norm. Wellicht dat dit komt doordat wij ook al een stofzuiger hebben van hetzelfde merk, die ons ook zeer goed bevalt. Wel valt het op dat de Dyson het detecteert wanneer je erg vet (frituur bijvoorbeeld) of geurig eten kookt. De Dyson detecteert dit in de lucht en begint te reinigen als hij in de auto stand staat. Wanneer hij al aan staat om bijvoorbeeld te koelen detecteert hij de deeltjes in de lucht ook en reinigt het zeer snel. Het geluidsniveau valt ons erg mee, maar is niet zo stil als Dyson in de televisiecommercials doet vermoeden. Wel is het prettig om de Dyson aan te hebben, wanneer het in huis wat benauwd is. Voor ons is het een fijn apparaat om aan te hebben staan wanneer mijn man aan het vapen is. De PM2.5 waarde (kleine deeltjes zoals rook, bacteriën en allergenen) loopt dan op en de Dyson gaat direct aan het werk om dit te verlagen. Het reinigen van de lucht doet de Dyson erg snel, de waardes dalen snel weer naar groen, waarmee het apparaat aangeeft dat de waardes weer binnen de marges vallen. De weergave op de display met kleurtjes is heel overzichtelijk. Wij zijn heel blij dat we de Dyson hebben kunnen testen, omdat we benieuwd waren of de lucht in ons huis erg verontreinigd was, waardoor wij snel last hebben van een verstopte neus en droge slijmvliezen. Helaas heeft de Dyson hier niet bij geholpen. Het kan dus zijn dat dit niet komt door de luchtkwaliteit, maar een andere reden heeft. Of de Dyson echt helpt tegen allergenen kan ik dus helaas niet beoordelen. Qua verkoeling vinden wij persoonlijk een plafondventilator effectiever, maar dat is voor een ieder natuurlijk anders. Wanneer het niet geen warm weer is en je dus geen directe verkoeling nodig hebt maar wel de lucht wilt reinigen kun je heel eenvoudig de blaasrichting veranderen, waardoor de gereinigde lucht niet uit de voorkant maar uit de bovenkant van het apparaat komt waardoor de luchtstroom meer verdeeld wordt. Al met al een mooi, effectief apparaat maar voor ons de aanschafprijs niet waard helaas.
Pluspunten
  • Duidelijke display
  • Reinigt zeer snel
Minpunten
  • Niet zo stil als verwacht
  • Prijzig
jvgj22-07-2022
Echt een super tof apparaat. Hij is vrij stil vind ik. Ik heb airco’s dus voor de cooling is het niet nodig in de woonkamer. Echter voor de luchtkwaliteit vind ik het een super fijn apparaat. Als de verbouwing klaar is gaat het verhuizen naar kantoor. Voor nu staat hij in de woonkamer en het haalt de kook en hondengeuren helemaal weg. Ook heb ik wel degelijk het gevoel dat het de luchtkwaliteit flink verbeterd. Hij is wel best groot. Maar het design is echt heel mooi. Kortom een musthave apparaat.
j**************@h**********22-07-2022

Fijn apparaat, hoge kwaliteit

Wat een mooi apparaat is dit, hij staat overdag in de woonkamer en 's avonds neem ik hem mee naar de slaapkamer, waardoor deze bijna continu aanstaat. Dat is niet lastig want hij is erg licht in gewicht. Ik ben er tot nu toe erg tevreden over, mede door de verschillende standen en draairichtingen is deze goed te plaatsen zodat iedereen er profijt van heeft. Ik merk dat mijn pollenallergie nu beduidend minder is dan voor het gebruik van deze Dyson purifier cool autoreact. Ook over deze uitvoering ben ik tot nu toe erg tevreden (2 weken in gebruik) van het merk Dyson, naast de stofzuiger en föhn.
Pluspunten
  • licht in gewicht
  • eenvoudig installeren
  • Dyson doet weer wat het beloofd