De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 19 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips Café Aromis 8000-serie Espresso Machine - Zilver op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik gebruik de Philips Café Aromis EP8757/20 nu een tijdje en ben er niet helemaal van onder de indruk. De machine ziet er mooi uit, vooral met het houtaccent, maar daar houdt het dan ook wel een beetje op. Er zitten ontzettend veel opties op, voor mij eigenlijk veel te veel. Voor een simpele koffie moet je al snel door meerdere schermen. Je kan het natuurlijk wel bij de favorieten zetten, dat dan wel.
Het melkreservoir is fijn dat het los in de koelkast kan, maar is gevoelig voor lekken. Dat vind ik echt een minpunt. Ook het melkschuim is vaak koud, waardoor cappuccino’s niet zo lekker zijn als je zou verwachten bij een machine in deze prijsklasse. ideaal dat wel het bakje in de vaatwasser kan.
De koffie zelf is prima, maar niet bijzonder. Voor deze prijs had ik gewoon betere prestaties verwacht.
Ik was op zoek naar een volautomatische koffiemachine die ook koude koffies kon bereiden, en de Café Aromis EP8757/20 stelde zeker niet teleur. De mogelijkheid om cold brew en koude melkdranken te maken werkt uitstekend, en het eindresultaat is verrassend goed in balans. Wat ik vooral waardeer, is de kracht en veelzijdigheid van de machine dankzij de BrewExtract-technologie. Deze gebruikt meer koffiebonen per kop, wat zorgt voor een diepere en rijkere smaak.
Daarnaast is het grote waterreservoir een pluspunt; je hoeft minder vaak bij te vullen, zelfs als je meerdere koppen achter elkaar zet. Wel moet ik zeggen dat de machine zelf behoorlijk groot is. Hij neemt flink wat ruimte in op het aanrecht, dus je zult even moeten kijken of je plek hebt. Maar gezien de prestaties vind ik dat een kleine concessie.
Wij hebben de Philips Café Aromis nu een aantal weken in huis. Wij merken dat er met dit apparaat meer smaak aan de koffie zit dan met onze oude lattego 3200. Het design is mooi maar het is wel jammer dat er geen warmhoudfunctie op zit. Het is best grappig dat er zelfs een babychino functie op zit. Zo kunnen mama en dochter samen genieten van een bakje "koffie". Al met al een fijn apparaat maar wel jammer van de hoge prijs, daar zou ik hem zelf niet voor kopen
Wij zochten een apparaat dat makkelijk is in gebruik, maar wel betere koffie zet dan ons oude cupjes-apparaat. De Philips Café Aromis 8000 maakt die belofte waar.
De installatie wijst zich vanzelf door de duidelijke stappen via het kleurenscherm. De bediening van het apparaat via het touchscreen is ook simpel. Het fijnste vinden wij de 'Profielen'. Mijn partner drinkt graag melkvariaties en ik sterke koffie. Met één druk op de knop heb je nu je eigen, perfecte kopje. Ook het LatteGo melksysteem is superhandig: geen slangetjes om schoon te maken, gewoon even afspoelen onder de kraan.
De app is een leuke toevoeging voor tips, handleidingen en de timer-functie, al gebruiken we de functie om op afstand koffie te zetten nooit. Enig minpuntje: gebruik liever geen losse gemalen koffie via het klepje bovenop. Dat levert niet altijd de lekkerste koffie op en geeft nogal eens rommel.
De Philips Café Aromis 8000 is niet bepaald het goedkoopste apparaat. Je krijgt echter wel wat terug voor je geld: de smaak van de koffie is echt van horeca-kwaliteit en het apparaat is echt gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud.
De Philips Café Aromis is een naar mijn mening een top apparaat.
Design
Op de fotos vond ik het model niet al te mooi maar in werkelijkheid ziet hij er juist chic uit. Wel is de voorkant van de waterbak wat gevoelig voor fingerprints.
Gebruik
De Philips Café Aromis is makkelijk in gebruik. De eerste keer dat je het apparaat gebruikt wordt je via het schermpje door alle stappen begeleid hierna spreekt alles voor zich. Het malen van de bonen is erg stil, het overgrote deel van het geluid komt van de vibraties naar het keukenblad en het maken van het melkschuim, verwacht dus geen fluisterstille machine als je van de melkopties houdt.
Koffie
De koffie zelf is prima. De sterkte is goed in te stellen en er zijn heel veel mogelijkheden. De temperatuur van de koffie had van mij iets hoger gemogen.
Waarom geen 10?
Er zijn een paar puntjes waardoor ik geen 10 kan geven. Voor een 10 missen de functies zoals het warmhouden van de kopjes en het zelf koel houden van de melk. Daarnaast is het prijskaartje aan de hoge kant.
Ik gebruik de Philips Café Aromis nu een tijdje en ik merk dat ik er elke dag weer blij van word. Het apparaat ziet er echt super chic uit en voelt heel solide. De bediening is simpel: je tikt op het scherm of je gebruikt de app en alles werkt gewoon meteen. De koffie is echt goed van smaak, en vooral de melkspecialiteiten vind ik top. Ik wissel vaak tussen warm en koud melkschuim en beide zijn echt perfect. Het apparaat maakt minder geluid dan ik gewend ben en schoonmaken gaat makkelijk. Ja, het is een duur apparaat, maar voor mij is het het dubbel en dwars waard.
dit is echt een eyecatcher in je keuken!! Prachtig design, zilverkleur met prachtige roestvrijstalen accenten en de koffie uitloop heeft een dekseltje van hout.
Dit is wel echt een prachtig apparaat ook door alle functies die het heeft. Je kunt kiezen uit echt alle smaken koffie en deze naar eigen smaak aanpassen op sterkte, hoeveelheid en warmte. Je kunt veel gebruikers installeren en daarbij hun zelf samengestelde koffie opslaan en deze ook eenvoudig weer veranderen. Via de app kun je op afstand de machine bedienen en nog meer koffiesoorten kiezen.
Het malen van de bonen is echt heel erg stil, bij het zetten van de koffie met melkschuim is er wel aardig wat geluid.
Het touchscreen scherm werkt heel goed en reageert snel. Alle handelingen worden duidelijk aangegeven en ook als de machine gereinigd moet worden wordt je stap voor stap door het proces geleid. Alle onderdelen zijn stevig en van goede kwaliteit.
Deze machine geeft je echt het ultieme gevoel van genieten van je eigen gezette koffie
De eerste oogopslag is adembenemend. Ik denk dat dit wel een van de mooiste machines is op dit moment. Het kleurenscherm is erg mooi, helder en de touchscreen werk feilloos. Het houten accent op de uitstroomunit is echt prachtig.
Er zijn veel instellingen mogelijk, alleen het is wel jammer dat je bijv. bij de functie melk opschuimen de temperatuur van de melk niet kan instellen. Dat is zonde, zeker voor zo'n dure machine.
SmaakVoldoende
MogelijkhedenUitstekend
GebruiksgemakGoed
VormgevingUitstekend
DuurzaamheidGoed
Pluspunten
Uiterlijk
touchscreen werkt erg goed
Minpunten
prijzig
melktemperatuur bij puur opgeschuimde melk niet in te stellen
Mooie machine! Goed verpakt, makkelijk te installeren, met duidelijke instructies. Geeft heerlijk romig melkschuim en geeft het gevoel van luxe koffie thuis. Het fijne is ook dat je alle mogelijke profielen kunt instellen, per persoon, dus dan is de koffie helemaal op jouw smaak gemaakt. Enige nadeel bij ons is dat de waterfilter niet helemaal blijft zitten maar misschien hebben we dat nog niet helemaal onder de knie.
Ik gebruik dit apparaat nu een tijdje en ik ben er echt heel tevreden over. Het is makkelijk in elkaar te zetten en ook super eenvoudig in gebruik. Alles wijst zichzelf, dus je hoeft niet veel uit te zoeken.
Wat ik vooral fijn vind is dat je ,je koffie helemaal naar eigen smaak kunt instellen: sterkte, temperatuur, hoeveelheid water, aantal milliliters – alles kun je aanpassen. Je hebt ook een handige "to go"-optie, zodat je makkelijk koffie voor onderweg kunt maken. Heel praktisch!
De koffie smaakt ook gewoon goed, zeker voor een volautomaat. En het feit dat je via de app je koffie kunt kiezen en instellen maakt het nog makkelijker. Echt ideaal voor in de ochtend als je snel iets wilt zonder gedoe.
Kortom: een fijne machine met veel mogelijkheden en makkelijk in gebruik. Ik ben er blij mee.
Wat kan ik er van zeggen.
Een heel mooi fijn koffie apparaat.
Het straalt luxe uit.
Makkelijk in gebruik, allerlei soorten koffie.
Melkopschuimer kan iets dikker maar goed dat is prima te doen.
Echt een mooi apparaat.
Voor het eerst een volautomatische koffiemachine in de keuken. Wat een gemak bij de installatie en in het dagelijkse gebruik. Persoonlijk drink ik merendeel zwarte koffie, maar ben inmiddels ook fan om de varianten met melk uit te proberen. Het scherm werkt gemakkelijk en is gebruiksvriendelijk, hand om een profiel te hebben om de koffievoorkeur op te slaan. Het is altijd even zoeken naar de perfecte afstelling, maar inmiddels het gemak en zeker middels de wifi module! Koffie is voor mij op z’n warmst gewoon warm genoeg. Naast lekkere koffie dus ook echt een eye catcher in de keuken.
De Philips Café Aromis is een echte blikvanger in mijn keuken. Het design is strak en modern, waardoor het apparaat direct een luxe uitstraling geeft. De bediening is verrassend eenvoudig; zelfs zonder handleiding kom je al een heel eind. Het melkschuim is fantastisch: romig en vol, precies zoals je het in een goede koffiebar verwacht. De eerste dagen moest ik wel even wennen aan de instellingen, maar daarna ging het vanzelf. De koffie is heerlijk van smaak, vol en aromatisch. Mijn enige minpuntje is de temperatuur. Voor mijn gevoel mag de koffie net iets heter zijn, vooral als ik een cappuccino maak. Toch ben ik erg tevreden over de kwaliteit en het gebruiksgemak.
De doos kwam netjes binnen en het uitpakken en installeren was echt een fluitje van een cent. De handleiding is superduidelijk, waardoor je meteen aan de slag kunt. De smaak en kwaliteit van de koffie zijn echt geweldig. Ik merkte wel dat het veel uitmaakt welke bonen je gebruikt—de ene soort werkt beter voor espresso’s en de andere voor cappuccino’s. Tijdens gebruik bleef de hitte en smaak heerlijk constant, wat echt fijn is. Alles is bovendien goed instelbaar.
Qua gebruik voelt de machine erg premium aan. De display is strak, het ontwerp oogt luxe en je navigeert makkelijk door alle opties en menu’s. Dat je via je telefoon koffie kunt zetten is een leuke bonus, maar voor mij niet per se een must.
De melkschuimkwaliteit is prima—precies wat je van een all-in-one machine mag verwachten. Een barista-opschuimer doet het net iets beter, maar hé, een lepel zakt in ieder geval niet door het schuim, dus helemaal goed!
De Personalisatie & Barista Assistant vond ik leuk om te proberen. Ik heb met de AI-tool gechat en er kwam inderdaad een lekkere koffiecombinatie uit. Leuk extraatje, maar geen gamechanger.
Onderhoud en geluid zijn ook top. De machine is superstil, spoelt na gebruik met gepaste stilte en is makkelijk schoon te maken. Ook het melkschuimbekertje en de Aqua-filters zijn eenvoudig te reinigen en te installeren.
Al met al een supermachine voor een heerlijk bakkie koffie!
Sinds deze koffiemachine op mijn aanrecht staat, voelt het alsof ik elke dag mijn eigen koffiezaak heb. De keuze aan drankjes is echt enorm, van simpele koffie tot latte macchiato met perfect melkschuim. De smaak is telkens vol, warm en precies zoals ik hem ingesteld heb want je kan per koffie die je kiest alles instellen op de machine of in de app.
De bediening is super eenvoudig, het touchscreen werkt vloeiend en het menu is heel logisch. Zelfs als je niet technisch bent, kun je hiermee overweg. Wat mij ook opvalt, is hoe slim de machine is mijn favoriete instellingen worden goed onthouden en de Barista Assistant geeft echt nuttige tips.
Het melksysteem vind ik ideaal. Geen gedoe met slangetjes maar een fijne melkkan die gewoon terug de koelkast in kan. Schoonmaken is daardoor heel snel gedaan. Ook het gewone onderhoud kost weinig moeite en de machine blijft verrassend stil tijdens het zetten. Voor mij is dit echt een upgrade in comfort en smaak. De voorganger van deze heb ik gehad maar deze is echt next level. Hij is kwa prijs kwaliteit echt top als ik zie wat deze kan. Mijn verwachtingen waren hoog maar die zijn ook echt waargemaakt wat een vooruitgang weer vergeleken met zijn voorganger.
Vanaf het moment dat je ’m uit de doos tilt voelt het meteen goed: zwaar, degelijk, alsof hij ontworpen is om jarenlang mee te gaan. Het instellen voor het eerste gebruik gaat heel eenvoudig dankzij het stapsgewijze menu. Je loopt er als het ware vanzelf doorheen en voor je het weet staan al je voorkeuren netjes ingesteld. Het touchscreen is daarbij echt een pluspunt: duidelijk, snel en reageert gewoon zoals je wilt.
Wat Philips écht goedheeft gedaan, is de hoge uitloop. Je kunt ’m zó ver omhoog zetten dat zelfs een meeneembeker of een hoog latteglas er zonder gedoe onder past. Iets wat veel machines nog steeds niet goed oplossen, en hier werkt het gewoon perfect.
De kwaliteit van de koffie is gewoon goed te noemen. De machine brengt mooie, volle smaken naar voren en je kunt zowel de hoeveelheid als de sterkte heel gemakkelijk aanpassen. Dat maakt het extra fijn, want iedereen kan precies drinken wat ’ie lekker vindt, van een milde lungo tot een cortado of een stevige espresso.
De LatteGo doet z’n werk prima. Verwacht geen superstevig baristaschuim zoals met een stoompijpje, maar voor mij persoonlijk is het juist fijn dat het schuim wat zacht vloeibaar is. Bonuspunten dat je ook koud kunt opschuimen ideaal en dat werkt verrassend goed. Jammer dat je daardoor meteen twee melktanks in gebruik hebt, maar waarschijnlijk is dat nodig voor het beste resultaat.
Het aanmaken van profielen vind ik echt een prettigetoevoeging. Je ziet dan alleen de gewenste koffietypes per profiel, wat het overzichtelijk maakt als je met meerdere mensen verschillende voorkeuren hebt zoals wij thuis.
Waar Philips het helaas een beetje laat liggen, is het geluid. Het malen van de bonen valt nog mee dankzij de goed afsluitende deksel van het bonenreservoir, maar stil is het zeker niet. Vooral tussen de stappen door en bij het spoelen van het melksysteem maakt het apparaat behoorlijke compressor-achtige geluiden. En tijdens het zetten rammelt het kopje vrolijk mee op het rooster.
Wat ik ook mis: bij onze vorige Philips kregen we na elke cappuccino automatisch de vraag of we het melksysteem wilden spoelen. Nu moet je dat zelf via het onderhoudsmenu opzoeken. Waarom dat veranderd is, blijft voor mij een raadsel.
Als geheel is het een sterke, gebruiksvriendelijke machine met een paar duidelijke plus- en minpunten, maar wel eentje die heerlijke koffie maakt in alle variaties die je maar kunt bedenken.
Super fijne koffiemachine! Toen ik hem uit de doos haalde en het instructieboekje zag, verwachtte ik een ingewikkeld installatieproces. Gelukkig bleek het boekje totaal niet nodig, het apparaat leidde me stap voor stap door alles heen via het mooie kleurenscherm met duidelijke aanwijzingen.
Via de HomeID-app heb ik mijn eigen profiel ingesteld en met de Barista Assistent de ideale maalinstellingen voor mijn bonen gevonden, waardoor elke kop meteen goed is.
Tussen verschillende koffiesoorten wisselen gaat moeiteloos: van espresso en cappuccino tot flat white en ijskoffie. Voor elk drankje kun je eenvoudig de sterkte en melkhoeveelheid aanpassen. Het zachte, warme of juist koude melkschuim maakt het extra luxe.
Ook het onderhoud is simpel. Het melk- en ijskoffiereservoir, de koffiedikbak en veel andere onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser of onder de kraan worden schoongemaakt.
Ik geniet nu elke dag van heerlijke koffie en dat met een relatief stil apparaat!
Sinds ik dit apparaat dagelijks gebruik, valt vooral de smaak van de koffie me op: vol en precies afgestemd op de intensiteit die ik instel. Het touchscreen werkt ontzettend intuïtief; binnen enkele tikken staat er een perfecte espresso of cappuccino voor me. De app gebruik ik minder, omdat die voor mij wat minder overzichtelijk is. Het melkschuim is echt een pluspunt: mooi vol, zacht en blijft goed stevig. Ik vind het prettig dat iedereen in huis een eigen profiel kan aanmaken zodat ieder zijn favoriete drank kan kiezen. Ook het lage geluidsniveau viel me direct op; vergeleken met andere apparaten is dit model opvallend stil. Het onderhoud is eenvoudig, vooral het melk- en zetsysteem zijn snel schoon te maken.
De Philips EP8757/20 is een wit/grijs espressomachine met een heel mooi en duidelijk scherm. Via het scherm kan je kiezen uit een zeer groot aantal koffiesoorten, zowel warme als koude varianten.
De koffiebonenhouder biedt ruimte voor 250 gram verse bonen en is netjes afgewerkt met een rubberen ring. Deze ring helpt niet alleen om de bonen langer vers te houden, maar reduceert ook het geluid tijdens het malen van de bonen. Het apparaat werkt daardoor verrassend stil voor een volautomaat.
Met de LatteGo Pro zet je zowel warme als koude melkdranken. De LatteGo Pro bestaat uit 3 onderdelen die je kan afspoelen of in de vaatwasser kan laten schoonmaken. Daarnaast is er een handige spoelfunctie op het apparaat, waardoor je de LatteGo Pro snel even schoonspoelt. Bedenk wel dat de melkschuim niet van dezelfde kwaliteit is, als wanneer je een stoompijpje zou gebruiken.
Qua afwerking zijn er nog enkele verbeterpunten. Zo sluit de RVS-afdekplaat niet helemaal perfect aan op de lekbak en is het AquaClean-filter duidelijk zichtbaar in de doorzichtige waterbak, wat jammer is.
Samengevat vind ik de Philips EP8757/20 een fijn apparaat met een prachtig scherm en je zet er heel gemakkelijk lekkere koffie mee!