Moulinex i-Companion Touch XL - Keukenrobot - YY4637FG
Goed, eenvoudig in gebruik maar niet top
Gemakkelijk, eenvoudig, maar niet top
Ik heb dit toestel nu enkele maanden. Op wat slordigheden na (deeltje Duits in nederlandstalig receptenboek) krijg je een kwalitatief en goed afgewerkt toestel. Het toestel heeft een touch-screen waarmee je begeleid wordt om de recepten af te werken. Het toestel kan eenvoudig geconnecteerd worden met je Wifi-netwerk en zo kan je recepten opzoeken. Je kan ook de App op de smartphone zetten zodat je ook vanuit je luie zetel een receptje kan opzoeken en naar je toestel kan zenden. Deze feature is ok, maar op het moment van schrijven is het aantal recepten nog zeer beperkt, aantal personen zijn niet aanpasbaar en tijdens het bereiden kan je niet meer terug naar de ingrediënten om even te kijken wat je nog nodig hebt en hoeveel.
Het bereiden gaat vrij vlot en gemakkelijk, de gerechten hebben hier en daar wat aanpassing nodig, maar algemeen is het zeker makkelijk werken, alles gaat automatisch en je hebt je handen vrij.
Voor mensen die graag koken en in de potten roeren heeft dit toestel weinig meerwaarde vind ik.
Zoals zovele keukenrobots is er nadien veel afwas en zijn niet alle onderdelen makkelijk te reinigen. De ingebouwde "reinigingsfunctie" is waardeloos.
Kortom: een leuk toestel dat fijn werkt, je tijd geeft om met andere zaken bezig te zijn, maar nog niet echt op punt staat (vooral de online toepassing). Een ideaal toestel voor wie wat schrik heeft om nieuwe dingen te proberen.
Pluspunten
- handig met het scherm
- goede begeleiding bij het bereiden
- je handen vrij voor iets anders
Minpunten
- duur
- niet eenvoudig te reinigen
- beperkt aantal recepten