- Kieskeurig keurmerk
- Thuiswinkel Waarborg keurmerk
Smartwares Princess Airfryer XL 182240 - 5.5L Digital Air Fryer - 8 Programs - 1500W - Black - Frituurpan
Wij mochten deze airfryer testen. Hij is kleiner dan die we gewend waren, maar dit is echt een aanrader. Zelfs met ons 4en thuis. Tijdens het gebruik moest ik een paar keer checken of hij wel aan stond, want hij maakt nagenoeg geen geluid. Dat was al een pluspunt. En hoe makkelijk hij ook na het gebruik weer schoon te maken is. Alles kan in de vaatwasser of heel simpel even met heet water schoonmaken. Het eten smaakt ook prima. Wij zijn er blij mee en zullen hem zeker blijven gebruiken.
Pluspunten
- geluidsarm
- makkelijk te reinigen
Minpunten
- hoeveelheid eten bereiden
Super handig in gebruik .
Hele fijne airfryer ,
Fijne krokante kroketten frietjes en hapjes kwamen er uit de kinderen waren super entausiast .
daarbij ook nog vis er in klaar gemaakt en het was super lekker .. dus het testen was een lekker smakelijk feestje .. :D .
Makkelijk in de schoonmaak mandje in de vaatwasser of even afwassen in een sopje , verder is de binnen en buitenkant makkelijk schoon te maken .
makkelijk in bediening en te gebruiken .. zelfs kinderen kunnen hem gebruiken .. en besturen .. super handig dus .
Pluspunten
- Makkelijk schoon te maken
- Gebruiks vriendelijk
Hele fijne airfryer!
De airfyer heeft me echt positief verrast. Ik gebruik 'm bijna elke dag en hij doet precies wat ik ervan had gehoopt. Het design is strak en modern, waardoor hij mooi in de keuken staat zonder veel ruimte in te nemen. Wat handig is, is dat hij smal van formaat is, maar toch lekker diep, dus je kunt er best veel in kwijt.
Het apparaat is heel gebruiksvriendelijk. De knoppen en programma’s spreken voor zich, dus je bent er zo mee aan de slag. Ideaal als je snel even iets wilt opwarmen of een lekkere snack wil maken, hij is snel op temperatuur en alles wordt mooi egaal bereid.
Wat voor mij echt een groot pluspunt is: hij maakt bijna geen geluid. Je hoort hem amper, zelfs als je er vlak naast staat.
Kort gezegd: deze airfryer is stil, compact en super handig in gebruik. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en mooi vormgegeven airfryer voor dagelijks gebruik.
Pluspunten
- Stil
- Makkelijk in gebruik
- Makkelijk schoon te maken
Minpunten
- Niet heel breed
Mooie Airfryer makkelijk te bedienen
Ik werd al blij na het zien van de airfryer een mooi uiterlijk staat prachtig op ons aanrecht. Hij is makkelijk te bedienen zonder dat je echt meteen de gebruiksaanwijzing nodig hebt. Mooi digitaal duidelijk keuze menu. Heb veel nieuwe recepten uitgeprobeerd de gevulde kipfilet was echt een topper knapperig van buiten en zacht en gaar van binnen! Smaak is goed en het apparaat is goed schoon te maken. Echt een aanrader
Pluspunten
- Makkelijk keuze menu
- Kip kan je er goed in bereiden
Minpunten
- De vorm
- is niet standaard de vierkante bakjes om geen bakresten achter te laten passen niet
- Patat vind ik minder lekker uit de airfryer
Mooi design en zeer praktisch
Princess heeft weer een goed product op de markt gebracht en ook zeker voor een betaalbare prijs. Afwerking is strak en alles is heel overzichtelijke. maaltijden, snacks, frites of wat dan ook bereiden is met de airfryer heel makkelijk. Schoonhouden van de airfryer gaat ook heel simpel alleen heb ik het niet in de vaatwasser geprobeerd en dat komt door eerdere ervaringen. Al met al was het een succesvolle test en de moeite waard geweest.
Pluspunten
- Algehele design
- kijkvenster
Minpunten
- Eigenlijk geen gevonden
Aanrader voor de kleinere keuken
Ik heb dit mooie slanke apparaat mogen testen. Voor mij de allereerste keren dat ik met een airfryer aan de gang ging. Dacht dat ik dat niet nodig had naast mijn oven.
Deze airfryer heeft mij overtuigd. Snacks, broodjes, vlees. Alles wordt snel en bijna geruisloos bereid, terwijl ik door het venstertje kan kijken. Makkelijk schoon te maken, en makkelijk op te bergen.
En voor een airfry-beginner is het ook erg makkelijk te bedienen dmv het touchscreen met programma's die makkelijk zijn aan te passen. Het zal mijn oven niet vervangen, maar is wel degelijk een fijne aanvulling.
Pluspunten
- makkelijk schoon te maken
- kijkvenster
- makkelijk programma
- slank ontwerp
- snel en geruisloos
Minpunten
- 1 bak
Makkelijk en compact
Ik heb deze Princess Airfyer mogen testen voor 3 weken. Wat ik echt handig vind aan deze airfryer is het doorzichtige venster. Zo kan ik tijdens het koken even spieken zonder de lade open te trekken. De voorgeprogrammeerde standen voor verschillende soorten eten maken het gebruik extra makkelijk. ik hoef niet na te denken over tijd of temperatuur.
Daarnaast is de vorm een pluspunt. Omdat hij niet rond is, voelt het alsof er meer eten in past. En dat is ook zo! Ideaal als je voor meerdere mensen kookt. Al met al een fijne, compacte airfryer die veel kan en weinig ruimte inneemt.
Pluspunten
- Programma’s
- Ruimte
- Digitaal scherm
'De Princess' favoriet in onze keuken
Omdat ik vrij selectief ben waar het trends en hypes betreft, bleef bij mij de vraag of heen Airfryer echt zo’n onmisbare toevoeging in mijn eigen keuken zou kunnen zijn, waar er tenslotte al een oven staat waar ik alles in kan bereiden, braden en bakken. Maar mijn nieuwsgierigheid werd langzaamaan toch aangewakkerd na een aantal keer ergens te hebben gegeten waar een Airfryer was gebruikt (vlees, groenten, aardappelschotel, avondsnacks). De meeste gebruikers zijn er lyrisch over.
Toen zich dus de mogelijkheid voordeed om de Princess Airfryer Slim 5.5L. te mogen uittesten, wilde ik mijn vraag toch eens in mijn eigen dagelijkse praktijk beantwoord zien.
Verpakking:
Het zal wellicht voor velen een bijzaak zijn, maar toch een vermelding van verpakking: het apparaat is veilig en stevig ingepakt en wordt verstuurd in een doos, wat tevens ook meteen de apparaat verpakking is. Spaarzaam met afval bezig, de mensen bij Princess!
In de doos aanwezig:
1. AirFryer
2. Airfryer-rooster/(frituur)onderzetstuk
3. Handleiding
Design:
Persoonlijk vind ik het een mooi vormgegeven design (zwart, glans). Niet heel breed, maar langwerpig in de diepte, met geronde vormen. Een zwart touchscreen display met vrolijke icoontjes. Bedieningspaneel wordt pas zichtbaar wanneer het apparaat wordt gestart. Het is geen klein model, best robuust, maar in mijn ogen nog steeds handzaam (capaciteit 5 liter). Ik heb het niet ervaren als kolossaal, maar omdat ik van een opgeruimd aanrecht hou, borg ik het na gebruik wel op. Het is namelijk wel een apparaat dat plek inneemt/vereist.
Gebruiksgemak:
◦ Uitneembare mand en rooster (vaatwasmachinebestendig)
◦ Display met icoontjes
◦ Glazen kijkvenster (mand)
◦ Binnenverlichting
De uitneembare mand is langwerpig, wat ik qua ruimte handig vond (2 lange stukken ‘lekkerbek’ opwarmen pasten er bijvoorbeeld volledig in). De bak heeft een vergrendelsysteem: je moet de knop bij het handvat indrukken om de bak eruit te kunnen schuiven. Het is nergens in de handleiding terug te vinden, maar ik kwam erachter dat het Airfryer-rooster/(frituur)onderzetstuk is uitgerust met een lichtelijk gebogen uitstekend ‘hendeltje’ (nauwelijks zichtbaar in het ontwerp) waarmee je het makkelijk in- en uit de mand kan nemen. Hier kwam ik tijdens gebruik pas achter (eerst gehannes); er bestaat dus een duidelijke boven- en onderkant van dit onderzetstuk.
Handleiding is beperkt, maar duidelijk. 11 talen, waaronder NL.
Een strak digitaal aanraakscherm. Wanneer het apparaat wordt aangezet, verschijnen de programmaselecties voor gerechten (icoontjes) met de daarbij getoonde tijd en het aantal graden. Mooi design! Bij een alternatieve tijd en temperatuur, kun je via het touchscreen op het ‘hand’-icoontje de afwijkende tijd zelf invoeren en/of aanpassen. Heel gebruiksvriendelijk; het is vooral uitproberen.
Wat ik in het bijzonder een toevoeging vind, is dat het apparaat binnenverlichting heeft waardoor je tussendoor met het lichtje even kunt checken hoe het met de bereiding gaat. Lichtje schakelt weer vanzelf uit.
Prestaties:
Het apparaat is bijzonder snel warm en maakt weinig geluid. De bereidingstijd gaat SNEL. De eerste keer frietjes bakken, kwamen er flink aangebakken en donkerbruin uit: de voorgestelde tijd van 20 minuten bij 200C voor friet heb ik dan ook als veel te lang ervaren. Af en toe omschudden is ook aan te raden. Dit zie ik echter meer als een punt van ontdekken tijdens gebruik, waarbij de aangeraden tijden/instellingen maar een handvat zijn dan een regel zijn. Hier zul je soms vanaf moeten wijken.
Qua bereidingstijd van gerechten & gebruikersgemak overtreft de Airfryer wel de oven. Je pakt er toch sneller de Airfryer bij, dan dat je de oven voor wat snacks aanzet. Het is een handzaam apparaat om bijvoorbeeld ‘effe snel’ wat borrelhapjes erin te gooien. De Airfryer is energiezuiniger dan de oven en waar het gaat om kleinere hoeveelheden, sneller verwarmd en klaar, dus veel praktischer.
De inhoud is 5.5L. Prima voor 1-2 personen, maar ik vraag me af of het genoeg zal zijn om in een familie van 4pers iedereen tegelijkertijd van een bord frietjes te voorzien. Dat zal wellicht toch in 2 rondes moeten gebeuren. Aan het einde van de bereiding, laat de Airfryer een piep-geluid horen en schakelt vanzelf uit.
De eerste keer was er inderdaad (zoals vermeld) de geur van ‘nieuwigheid’ waar te nemen, maar vond ik niet storend. Lengte stekker heb ik ervaren als lang genoeg bij het gebruik op het aanrecht.
Conclusie:
Op de vraag of een Airfryer onmisbaar is in mijn keuken, kan ik antwoorden dat het vooral een apparaat is dat in de keuken een extra gebruikersgemak biedt en voor veel doelen is in te zetten. Lekker snel erin en zo klaar! Het heeft bewezen tijd te besparen en gezond(er) te kunnen bereiden (alleen bij patatjes en aardappelschijfjes een klein beetje olie gebruikt). In die zin verslaat het zeker de oven, waar het gaat om het ‘effe snel’ kunnen klaarmaken van snacks/borrelhapjes, (afbak) broodjes, kip, pizza (per half deel) of een portie knapperige patat. Ook groenten komen er knapperig en ‘fris’ uit.
Enige kanttekening die ik heb, is dat je per keer maar 1 keuze kan bereiden (bijv. òf frietjes, òf de gebraden kip). Dus in die zin is de oven nog steeds onmisbaar. Het is geen groot minpunt (dit is nu eenmaal het model), want de Airfryer is zeer zeker wel een aanwinst in de keuken.
Toch denk ik, aangezien ik nu een model heb getest van 5.5L met 1 lade/mand, dat mijn voorkeur uit zou gaan naar een apparaat met 2 lades/manden. Die los van elkaar bediend kunnen worden en waarbij je in elke afzonderlijke lade/mand iets anders kunt bereiden. Maar dit is een persoonlijke voorkeur, die niets afdoet aan de kwaliteit en gebruiksgemak van deze Princess Airfryer.
In mijn beleving vervangt het geen oven, maar het is een praktisch en erg handig apparaat om in de keuken als toevoeging te hebben staan. Het heeft op alle punten voldaan en zeker in een huis met opgroeiende, altijd hongerige tieners waarbij ‘gemak & lekker’ bovenaan staan, werd De Princess al gauw de grootste favoriet in de keuken 😉
Pluspunten
- Gebruiksvriendelijk
- Snel
- Strak Design
- Diepe lade
- Kijkvenster & Binnenverlichting
Minpunten
- 1 lade (dus maar 1 gerecht kunnen bereiden)
Ik mocht de Princess SlimFry Airfryer testen en ben er echt heel blij mee. Wat me meteen opviel is hoe compact en mooi het apparaat is past perfect op mijn aanrecht zonder veel ruimte in te nemen. Het gebruik is super simpel: stekker erin, even de juiste stand kiezen, en je bent klaar om te koken. Frietjes worden lekker krokant zonder olie, wat ik echt een pluspunt vind. Schoonmaken is ook geen gedoe, want de losse onderdelen kunnen zo de vaatwasser in. En hij maakt nauwelijks geluid tijdens het bakken, wat ik zelf erg prettig vind. Zeker een aanrader!
Ideaal voor doordeweeks gebruik
We mochten de Princess Slim 5L airfryer uitgebreid testen en hebben ‘m de afgelopen weken vrijwel dagelijks gebruikt. Als gezin van vier zijn we altijd op zoek naar manieren om snel en gezond eten op tafel te zetten, en deze airfryer helpt daar zeker bij. De installatie was supersimpel en de handleiding was meteen duidelijk – je kunt er zo mee aan de slag.
Het apparaat warmt snel op, is stil tijdens gebruik en we hoeven niet de hele tijd te checken of het eten niet aanbrandt. Dat geeft rust, zeker op drukke avonden. We hebben er onder andere frietjes, groenten en kip in bereid en waren meestal tevreden over het resultaat. Soms moet het eten wat langer dan op de verpakking staat, maar dat vinden we geen probleem.
Een klein nadeel is de capaciteit. Voor een gezin van vier is 5 liter aan de kleine kant. We moeten regelmatig in twee rondes bakken, wat het gemak wat vermindert. Ook het touch panel werkt niet altijd soepel – het reageert traag of pas na wat harder drukken.
Daar staat tegenover dat het apparaat makkelijk schoon te maken is. Binnen een paar minuten is alles weer netjes. Wat ons betreft is dit een ideale airfryer voor kleinere porties of gezinnen met minder eters. Voor grotere gezinnen zou een iets ruimer model handiger zijn.
Pluspunten
- Snel schoon te maken
- Weinig geluid
Minpunten
- Kleine capaciteit
- Knoppen reageren soms niet
Fijne slanke airfryer
Een fijne kleine airfryer, die door zijn slanke design gewoon in onze keukenla past. Ik heb hem een tijdje mogen testen, en wat mij vooral verraste is dat hij veel stiller is dan ik gewend ben van airfryers. Hij is ook makkelijk schoon te maken. Wat ik minder handig vond, is dat de gaten in het rooster relatief groot zijn, waardoor stukjes eten (bijvoorbeeld wat kleine frietjes) er tussendoor vallen en op de bodem van de bak belanden.
Pluspunten
- Stil
- Makkelijk te bedienen
- Fijn formaat
Minpunten
- Eten valt door het rooster
- Gekleurde icoontjes niet zo stijlvol
Mooie airfryer, echter onhandig in gebruik
Ik heb deze airfryer 2 weken mogen testen. Hij ziet er mooi uit, past goed in onze kleine keuken en werkt goed. Broodjes, friet, groente, ovenschaaltjes: het komt er allemaal gaar, knapperig, lekker uit.
Helaas heeft het plateau een klein handvat, waardoor een ovenschaal staat te wiebelen op de plaat. Ook vallen kleine stukjes friet er doorheen en kun je pas na het afkoelen de plaat eruit halen. Ik mis een mandje .
Ik zou zelf een airfryer kiezen waar je een los mandje met handvat in kunt zetten, zodat ook bv frietjes makkelijk om te schudden zijn.
Al met al: gerechten smaken goed, maar ik zou hem niet kopen als er geen losse accessoires bij te kopen zijn
Pluspunten
- Slank model
- Snel warm
Minpunten
- Plateau is niet vlak
- Geen los mandje
Perfect voor dagelijks gebruik in een compacte keuken
De Princess Airfryer Slim (182240) is mijn eerste kennismaking met een airfryer, en ik ben er enorm tevreden over. Vanaf het eerste gebruik was ik verrast door hoe eenvoudig en intuïtief het apparaat werkt. Dankzij de duidelijke bediening kon ik meteen aan de slag, zonder eerst de handleiding te moeten bestuderen.
In de afgelopen weken heb ik er van alles in bereid – van kippenbouten en vis tot gegrilde groenten en vlees. Alle gerechten kwamen er gelijkmatig gegaard en heerlijk krokant uit, zonder extra olie toe te voegen. Vergeleken met de oven merkte ik dat de textuur en smaak uit de airfryer ons nét iets beter bevielen.
Wat voor mij een groot pluspunt is, is het compacte formaat. In mijn kleine keuken neemt hij nauwelijks ruimte in, terwijl de inhoud van 5,5 liter ruim voldoende is voor maaltijden voor twee tot drie personen. Het apparaat is bovendien snel schoon te maken, zeker als je tijdens het koken bakpapier of aluminiumfolie gebruikt.
Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding echt uitstekend. Voor een relatief betaalbaar bedrag krijg je een betrouwbaar en veelzijdig apparaat dat je dagelijks kunt gebruiken.
Kortom: deze airfryer is stijlvol, gebruiksvriendelijk en ideaal voor wie gezond wil koken zonder gedoe. Een echte aanrader!
Pluspunten
- Compact en stijlvol design
- ideaal voor kleine keukens
- Eenvoudig en intuïtief in gebruik
- Gerechten worden krokant en smakelijk zonder extra vet
- Makkelijk schoon te maken
- nergie-efficiënt en snel warm – goed voor de portemonnee
Minpunten
- Het zal de oven niet volledig vervangen
- Ondanks het compacte formaat is het toch de moeite waard om er een plekje voor te vinden in de keuken.
Prettige airfryer
Ik heb de Princess slimfry airfryer mogen testen. De airfryer is mooi klein, zodat hij in de keuken amper in de weg staat. O.b.v. mijn ervaring is de airfryer geschikt voor het bereiden van maaltijden voor 1 a 2 personen. Voor een gezin zul je een groter exemplaar moeten kiezen.
De airfryer stel je super makkelijk in middels de voorgeprogrammeerde keuzes. De producten die ik middels de airfryer heb bereid waren juist gegaard en prima krokant aan de buitenkant.
De airfryer is makkelijk schoon te maken. Airfryer plateau doe je in de vaatwasser en that's it.
Kortom, fijn apparaat voor een 2 persoonshuishouden
Fijne Airfryer met grote mand
Een fijne grote Airfryer met een mand van 5 liter. Hierdoor kan je grotere hoeveelheden in 1 keer bakken. Ook is het fijn dat er een kijkvenster met een lampje in de Airfryer zit, want op deze manier kan je het bakproces goed in de gaten houden zonder dat jet het bakproces moet onderbreken.
De Airfryer is geschikt voor het afbakken van broodjes, het bakken van patat, krieltjes of een snack. Ook vlees kan je er prima in bakken en smaakt heerlijk. het touchscreen werkt erg fijn en is heel overzichtelijk opgebouwd.
Jammer dat er niet halverwege het bakproces een signaal wordt gegeven dat je het product wat je aan het bakken bent even moet omdraaien of schudden. Dat zou het gebruikersgemak vergroten. Maar verder een prima Airfryer.
Pluspunten
- touchscreen
- kijkvenster
Minpunten
- halverwege signaal