De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de WMF Lumero Espressomachine RVS 04.1237.0011 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
logoToggle navigation
avatar
Nederland
Header
Info
Fotohoek
Mijn Ervaring
Online reviews
Hier vind je de ervaringen van de Insiders die nu ontdekken. Je kan eenvoudig alle Insider-ervaringen lezen door te klikken op ‘Filter’. Neem je deel aan deze campagne en wil je jouw ervaring delen? Klik dan op ‘Schrijf Mijn Ervaring’ en begin er meteen aan. Tijdens de campagne kan je jouw ervaring altijd verder aanvullen.
Producten
Selecteer
Sorteer op
Selecteer
Rating
Mijn ervaringen
Lumero Coffee Grinder
Versgemalen bonen maken écht verschil
04/07/2025 14:45
1 2 3 4 5
De WMF Lumero koffiemolen is een mooie aanvulling op de espressomachine. Het apparaat ziet er strak uit en voelt degelijk aan. Ik merkte al snel dat versgemalen bonen echt een smaakboost geven vergeleken met voorgemalen koffie. De instellingen zijn n...
Ja, ik beveel dit product aan. (1)
ronrods
Bladel, The Netherlands
Leeftijd: 57
Geslacht: Man
12 Reviews
Dit product wordt door 100% van de Insiders aanbevolen
Ervaring goedgekeurd
Lumero Espresso Machine RVS
Stijlvolle espressomachine die smaakt naar meer
04/07/2025 14:42
1 2 3 4 5
Na een paar weken gebruik ben ik erg enthousiast over de WMF Lumero Espresso Machine. De machine oogt niet alleen stijlvol in de keuken met z’n strakke RVS-design, maar levert ook echt goede koffie. De bediening is intuïtief, en met de twee kopjesknoppen zet je snel een espresso of een ‘gewone’ koffie. De melkopschuimer is prettig in gebruik en maakt een stevige schuimlaag – ideaal voor cappuccino of latte. Wel laat ik de eerste stoot water even lopen voordat ik melk stoom, omdat anders eerst warm water komt in plaats van stoom. De machine warmt snel op en is veelzijdig in gebruik. We maken er espresso, cappuccino, en zelfs ijskoffie mee. Leuk detail: we hebben er thuis inmiddels een extra koffiefan bij, die door deze machine helemaal om is. Een aandachtspunt vind ik het ontbreken van een waterniveau-indicator. Daardoor merk je pas bij het zetten dat het reservoir leeg is, en dan mislukt het laatste kopje. Dat is zonde van de maling én de moeite. Desondanks: dit is echt een fijne machine die goede koffie levert en ook mooi staat op het aanrecht. Voor iedereen die net wat meer uit z’n koffiemoment wil halen zonder meteen voor volautomatisch te gaan.
Dit product komt in een mooie verpakking en de machine zelf oogt modern, netjes en minimalistisch, ideaal voor keukens met een moderne stijl. Koffie gezet met deze machine waant je meteen in een Italiaanse bar. Ervan uitgaand dat je uitstekende koffiebonen gebruikt, zal de koffie romig en heet genoeg zijn (bij gebruik van de maximaal instelbare temperatuur). Het schoonmaken is vrij eenvoudig en de machine ziet er altijd netjes uit.
Er zijn enkele kleine minpunten te vinden in de afstand tussen het "rek" en de portafilter. Voor espresso zijn kleine kopjes nodig, en die afstand is te groot. Een tweede klein minpunt is wanneer je twee kopjes tegelijk bereidt; ik heb nog nooit dezelfde hoeveelheid in beide gehad. Deze machine is geweldig voor beginners die de wereld van espresso willen verkennen, maar gevorderde gebruikers willen mogelijk meer geavanceerde functies.
Als gelukkige tester van de Lumero espressomachine en de bijbehorende bonenmaler ben ik aangenaam verrast. Allereerst: heerlijke koffie met een volle smaak, precies zoals je het wilt. De apparaten hebben een stijlvol design met een subtiel ledlampje, echte blikvangers op het aanrecht. De bediening is eenvoudig en intuïtief. Omdat het om twee losse apparaten gaat, verschuiven ze soms wat bij het indraaien van de koffiehouder, maar dat is goed op te lossen met een antislipmatje. Een uitklopbakje met rubberen rand zou nog een mooie toevoeging zijn. Al met al erg tevreden en blij met deze mooie set!
The product arrives in a nice packaging and the machine itself appears modern, tidy an minimal, ideal for modern style kitchens. Coffee made with this machine immediately brings you in an italian bar. Assuming you are using excellent coffee beans, the coffee will be creamy and hot enough (using the max settable temperature). Cleaning is quite simply and the machine appears always in order. Few defects can be found in the distance between the "rack" and the portafilter. espresso needs small mugs and that distance is too large. Second small negative is when you prepare two cups in a go. II have never had same quantity on both. This machine is great for beginners who want to explore the world of espresso, but advanced users may want more advanced features.
Wat een ontzettend fijne espresso apparaat . Na het lezen van de gebruikshandleiding is deze makkelijk in gebruik. De filterhouder gaat in het begin wel lastig vast en los maar dit word na wat vaker gebruik steeds makkelijker. De stoom functie is ook fantastisch , zodra je dit vaker doet wordt dit ook makkelijker . Wij zijn erg tevreden over de espresso apparaat. Lekkere koffie en makkelijk in gebruik.
Met de WMF Lumero Espresso Machine kun je de lekkerste espresso’s bereiden. Het is gewoon leuk om de espresso’s te bereiden! Met de stamper probeer je precies genoeg druk uit te oefenen op de gemalen koffie in de piston. Harder drukken, zorgt voor sterkere koffie. Het is leuk om te proeven wat het effect is van je handelen. Je wordt een ware thuisbarista! Met deze koffiemachine bereid je de lekkerste espresso’s. Ik ben positief verrast over de smaak! Het design past perfect in iedere keuken, een compact maar stijlvol geheel, de led sfeerverlichtingsring maakt het af. Met 15 bar heeft de espressomachine genoeg druk om het water door fijn gemalen koffie heen te duwen. De waterloop is consistent en het zorgt voor een mooie crema laag op de espresso. Wat mij direct opviel was de temperatuur van de koffie. Vooral bij espresso’s (die ik eigenlijk uitsluitend drink), hebben veel machines moeite om de espresso op goede temperatuur te bereiden. Vaak zijn ze te koud, maar niet bij deze WMF espresso machine. De vers bereidde espresso is goed warm, niet zuur, niet bitter, precies zoals je hem op een Italiaans terras ook krijgt! Heerlijk! Dan heeft da machine ook nog de mogelijkheid om melk op te schuimen. Dat doet hij ook echt boven verwachting goed! Een mooie dikke, stevige schuimlaag is het resultaat van het stoompijpje. Al met al een aanrader dus!
Ik ben blij verrast! Waar ik gewend was met een volautomaat slechts 1 knop te hoeven indrukken voor een cappucino, was ik wat huiveirg voor het aanschaffen van een pistonmachine. De WMF lijkt hier het beste van 2 werelden. Hoewel het gebruik iets meer stappen vereist dan bij een volautomaat, is het proces eenvoudig en snel onder de knie te krijgen. Het geeft bovendien voldoening om zelf invloed te hebben op het resultaat De verpakking was degelijk en de losse onderdelen waren goed beschermd. Het was slechts een kwestie van neerzetten, vullen met water en klaar. Met de bijbehorende koffiemolen is het even spelen om de juiste hoeveelheid gemalen koffie te krijgen, en met een druk op de knop komt daar een goede espresso uit. Het stoompijpje werkt ook makkelijker dan verwacht, het is vooral een kwestie van timing. Niet te kort en niet te lang opschuimen! Tot slot de reiniging, om de machine mooi en hygiënisch te houden, spoel ik alle losse onderdelen af na elk gebruik, en neem ik de wateruitloop ook af met een keukenpapiertje. Dat is iets meer werk dan met een volautomaat, maar geeft ook voldoening. Ik ben zeer te spreken over deze machine!
Sinds ik de WMF Lumero Espresso Machine RVS in huis heb, is mijn dagelijkse koffiemoment er één om naar uit te kijken. Het eerste gebruik verliep verrassend vlot: de espressomachine is intuïtief opgebouwd en de handleiding heb ik nauwelijks nodig gehad. Binnen enkele minuten was ik al mijn eerste espresso aan het bereiden. Wat ik bijzonder handig vind, is hoe snel de machine opwarmt en klaar is voor gebruik. De bediening is eenvoudig, waardoor ik me zonder moeite een echte thuisbarista voel. De stoompijp is een leuke toevoeging waarmee ik ook melk kan opschuimen voor een cappuccino of latte – iets wat ik voordien zelden deed, maar nu met plezier uitprobeer. De WMF Lumero maakt het mogelijk om met een druk op de knop een heerlijke, volle espresso te zetten, net zoals in mijn favoriete koffiebar. Dankzij deze koffiemachine is het echt genieten geworden van een moment voor mezelf, en ik merk dat ik minder vaak geneigd ben om buitenshuis koffie te gaan drinken. De kwaliteit van de koffie is constant, en ik heb zelf het gevoel dat ik elke dag beter word in het zetten van de perfecte espresso – alsof ik beetje bij beetje een echte barista thuis word. Wat mijn koffieroutine echt compleet maakt, is het gebruik van versgemalen koffie, wat perfect aansluit bij de WMF Lumero espressomachine. De combinatie van stijlvolle vormgeving, gebruiksgemak en kwaliteit maakt dit toestel een echte aanwinst in mijn keuken. Als liefhebber van goede koffie kan ik deze WMF keukenapparaten absoluut aanbevelen aan iedereen die thuis een authentiek koffiemoment wil beleven.
Tijdloos en compact design voor heerlijke espresso
Als grote koffieliebhebber, ben ik gezwicht voor deze echte barista machine!
De Lumero Espresso Machine maakt heerlijke espresso’s en cappuccino’s letterlijk in een handomdraai, met gemalen koffie. De bediening is super eenvoudig en het apparaat is verrassend stil!
Er zit dus ook een stoompijpje bij en deze werkt echt goed!
Dit apparaat met een knap en strak design neemt ook veel minder plaats in dan b.v. een volautomatische koffiemachine.
En het belangrijkste: mijn kopje espresso of cappuccino is HEERLIJK!
Koffie daar word ik in ochtend blij van.
Deze machine maakt het dat ik iedere ochtend kan genieten van een lekkere espresso in een hand omdraai . Snel niet teveel lawaai en een krachtige smaak.
Het menu is makkelijk naar eigen voorkeur in te stellen. Zoals bijv de inhoud van de kopjes .
Ook warmt het apparaat snel op. En is super makkelijk te reinigen .
Voor ons echt een blikvanger in de keuken waar wij echt van genieten
Ik pakte het apparaat uit dacht meteen dat ziet er veel belovend uit .
Het apparaat is compact en past in iedere keuken.
Het apparaat was snel gebruiksklaar en met een kleine handeling had ik mijn eerste espresso
Krachtig van smaak en goed warm.
Dit is in het menu naar eigen wens makkelijk aan te passen .
Samen met de grinder een iedeale combi die mij heerlijk laat genieten van een goede espresso
Mijn Ervaring met de WMF Lumero Espresso Machine RVS
Als fervent gebruiker van automatische espressomachines was de overstap naar de WMF Lumero Espresso Machine RVS een bewuste keuze, en ik kan zeggen dat ik er geen seconde spijt van heb gehad. Waar mijn vorige machine me verwende met gemak en snelheid met één druk op de knop, heeft de Lumero me geleerd de kunst van het koffiezetten te waarderen. Het RVS-design geeft de machine een robuuste en professionele uitstraling die fantastisch staat in mijn keuken. Het handmatig zetten van een espresso, waarbij je zelf de koffie maalt, tampert en vervolgens de extractie begeleidt, geeft een onvergelijkbare voldoening. De smaak en de dikke, rijke crèmelaag van de Lumero-espresso overtreffen simpelweg alles wat ik uit mijn automatische machine kreeg. Zelfs het opschuimen van melk met het stoompijpje – een handeling die ik bij mijn automatische machine miste – is verrassend eenvoudig en levert consistent perfect microschuim op voor cappuccino's en lattes.
Voor wie van een automatische machine komt, is het belangrijk om te weten dat de Lumero je vraagt om meer interactie en controle. Het waterreservoir vullen, de koffie malen (indien je geen losse molen hebt), de portafilter vullen en aandrukken (tamperen), en vervolgens de juiste doorlooptijd bewaken, zijn allemaal stappen die je bij een volautomaat worden ontnomen. Echter, deze extra stappen dragen bij aan de kwaliteit van je uiteindelijke kopje koffie en geven je de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende parameters. Ook het regelmatige schoonmaken van de zetgroep en het stoompijpje is crucialer dan bij een automatische machine, maar de Lumero is zo ontworpen dat dit proces vlot verloopt. Hoewel het in het begin even wennen was om minder ‘gemak’ te hebben, heeft de WMF Lumero Espresso Machine mij laten zien dat de inspanning ruimschoots wordt beloond met een superieure koffie-ervaring die ik nu niet meer zou willen missen.
Bij het uitpakken van de WMF Lumero espresso machine was ik meteen onder de indruk. De machine is stevig verpakt, wat altijd een goed teken is. Het design oogt strak, modern en degelijk. Echt een prachtige set als je hem combineert met bijbehorende koffiemolen. Het eerste gebruik verliep verrassend soepel. De werking van de machine spreekt voor zich, en binnen enkele minuten had ik mijn eerste espresso gezet. Wat ik vooral fijn vond, is dat je de instellingen gemakkelijk kunt aanpassen naar eigen voorkeur. Wat me echt verraste, zijn een paar handige functies, zoals de verwarmde bovenplaat voor kopjes, een klein detail, maar het maakt net dat verschil in temperatuur en beleving. Ook de verlichting onder de WMF Espresso machine zorgt niet alleen voor sfeer, maar geeft ook goed zicht bij het zetten. Ideaal voor de vroege ochtenden. Mijn koffiemoment thuis is sindsdien echt veranderd. Ja, het kost iets meer tijd dan een simpele druk op de knop bij een volautomaat, maar dat is juist het mooie eraan. Ik neem nu bewust meer tijd voor het zetten van koffie, en geniet ook echt meer van het moment zelf. Het is een rustmoment geworden in mijn dag. de WMF Lumero espresso machine is een stijlvolle, gebruiksvriendelijke en verrassend veelzijdige toevoeging aan mijn keuken. Voor wie net dat beetje extra aandacht aan zijn koffie wil geven, en natuurlijk het belangrijkste; wat een heerlijke koffie! Echt een aanrader.
De Lumero Espresso Machine RVS heeft mijn koffieroutine compleet veranderd. Als koffieliefhebber wilde ik thuis kunnen genieten van een écht goede espresso – en dat lukt met dit apparaat uitstekend.
Het design is strak, modern en voelt stevig aan dankzij de roestvrijstalen behuizing. Het apparaat warmt snel op, wat ideaal is voor de drukke ochtenduren. Binnen een minuut kan ik al genieten van mijn eerste kopje koffie. De bediening is eenvoudig: je vult het waterreservoir, plaatst de filterhouder met gemalen koffie en met één druk op de knop begint het proces.
Wat ik vooral prettig vind, is dat de espresso een mooie cremalaag heeft en de temperatuur consistent blijft. Er zit ook een stoompijpje op waarmee je melk kunt opschuimen voor cappuccino of latte – dat werkt verrassend goed en geeft een fijne, romige schuimlaag.
Voor wie nog niet eerder een espressomachine heeft gebruikt: oefening baart kunst. De eerste paar keer had ik wat moeite met de juiste hoeveelheid koffie en de juiste druk, maar al snel had ik de slag te pakken. Nu voelt het alsof ik mijn eigen barista ben geworden.
Kortom, ik ben erg tevreden over deze machine. Het apparaat is niet alleen een aanwinst qua functionaliteit, maar staat ook mooi op het aanrecht. Elke dag begint nu met een glimlach én een goede espresso.
Ik gebruik de WMF bonenmaler en espressomachine nu een paar weken en ben er enorm tevreden over. Het is een solide en stijlvol apparaat dat heerlijke koffie zet, precies zoals ik het wil.
De bonenmaler is echt een pluspunt – hij heeft veel instelmogelijkheden, waardoor je de maling perfect kunt afstemmen op je smaak. Of je nu houdt van een sterke espresso of een zachtere lungo, alles is mogelijk.
De espresso zelf is vol van smaak en heeft een mooie crèmelaag. Maar wat mij vooral verrast heeft, is de cappuccino: heerlijk romig schuim en een goede balans tussen koffie en melk.
Kortom: een gebruiksvriendelijk, veelzijdig en stijlvol apparaat voor iedereen die houdt van goede koffie zonder gedoe. Absolute aanrader