Amslod Wellington E-MD-540

Amslod Wellington E-MD-540 - Elektrische fietsen

Amslod Wellington E-MD-540 - Elektrische fietsen

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 3 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Amslod Wellington E-MD-540 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Irma12-04-2024

Getest voor Kieskeurig

Ik heb deze fiets mogen testen gedurende 3 weken. Het stuur is goed en gemakkelijk instelbaar, zodat je die naar eigen wens kunt instellen. De display zit er vast op en is duidelijk af te lezen. Ook kun je de fiets op een automatische ondersteuning zetten wat ik als erg prettig heb ervaren. De fietsbel zit op een wat lastige plek. De verlichting is makkelijk te bedienen en je bent goed zichtbaar. Ook heeft deze fiets remlichten. Het zadel is voor lange ritten wat minder geschikt. Een goede fiets voor een prijs die je voor dit soort fiets kan verwachten.
Pluspunten
  • Stuur goed instelbaar.
  • Remlicht.
  • Duidelijke display.
  • Automaat en zelf instelbare ondersteuning
  • Punten om een bidon te plaatsen
Minpunten
  • De bel zit op een lastige plek.
  • De fiets is erg zwaar.
  • Het zadel is minder geschikt voor langere ritten.
Peter Verveld28-03-2024

Fijne fiets.

1. 3 weken geleden deze Amslod e-bike ontvangen om deze uit te testen voor kieskeurig.nl. een leuke manier om deze fiets beter te leren kennen en te gebruiken. 2. De fiets oogt niet sportief maar wel goed en degelijk. De aandrijving is met een Bavang midden motor in combinatie met een gesloten kettingkast. De afwerking van de fiets in zijn geheel is uitstekend. De fiets is geveerd met de voorvork en zadelpen. Het stuur is met een hendel in alle standen te zetten. Er zit een vaste display op het stuur. De accu zit op een iets lastige plek. 3. De fiets voelt uitgebalanceerd aan en heeft geen stuurafwijkingen. Je kan de fiets goed naar je lichaamslengte afstellen. Een fietstas achterop past prima. De verlichting geeft voor voldoende licht en is achter goed zichtbaar in het donker. De fiets is wel zwaar. 4. De fiets meenemen achterop de auto is deze zwaar en lang. Tevens is de stang voor de klem erg breed. Als de accu eruit is kan er veel spatwater in het accuhuis komen. 5. De zit is prima echter het zadel vind ik na 10 km niet prettig. Uiteindelijk vind ik de fiets meer geschikt voor afstanden tot 10 km. Bij het toeren vindt ik vermoeiend worden. Dit komt met name door de ondersteuning van de motor. Deze is krachtig aanwezig. De motor reageert snel en goed. Bij afremmen merk je dat de motor weer moet omschakelen, waardoor er iets weerstand ontstaat bij de 1e trap. Het gebruik van de ondersteuning is wat zoeken er zijn 10 opties. Mijn gebruik was eco-stand 4 en 5. De sportstanden heb ik weinig gebruikt. Bij uitgeschakelde ondersteuning is de trap zwaar. 6. De accu locatie vind ik niet fijn. Bij het verwijderen is het onhandig omdat je gebukt onder het stuur en tussen het voorwiel moet werken. Ik kreeg de accu niet makkelijk los van de fiets. Terug plaatsen gaat makkelijker. Het opladen van de accu gaat prima maar niet snel. Het bereik met een volle accu was ongeveer 75 km. De display is duidelijk maar zit vast op het stuur. Vind ik niet prettig vanwege vandalisme. 7. De fiets is zijn prijs waard. De kwaliteit is goed en degelijk. 8. Fiets oogt goed. Heeft een prima afwerking. De kwaliteit lijkt ook in orde. Meer een stads of woon/werk fiets dan een toerfiets. 9. Sterk: mooi uiterlijk, degelijk, prima ondersteuning, lage instap, schakelt moeiteloos, remlicht. Zwak: locatie accu, gewicht, trapt zwaar zonder ondersteuning, sportieve look. 10. Uiteinde handvat is van metaal, voelt koud aan.
Pluspunten
  • mooie uitstraling
  • prima afwerking
  • fijne in en uitstap
  • ondersteuning
  • remlicht
Minpunten
  • locatie accu
  • gewicht
  • trapt zwaar zonder ondersteuning
  • metalen uiteinde handvat
Pascal Slagter15-03-2024

Prima fiets voor recreatief gebruik

Ik heb de Amslod Wellington E-MB-540 gedurende 3 weken mogen testen. Zelf fiets ik al een jaar of 6 met een e-bike (17.000 km achter de wielen) en nu heb ik eens een ander merk en type kunnen proberen. Wat betreft het fietscomfort: De zithouding (zadel en stuur) is ruim voldoende in te stellen, dus voor iedereen moet er wel een goede zithouding te maken zijn. Ik zou dit wel door de specialist laten doen om te voorkomen dat je een verkeerde houding aanneemt en daardoor ongewenst last ergens van krijgt. Het zadel is prettig, niet te hard en veert lekker mee. Of het zadel voor alle billetjes geschikt is, vraag ik me af. Bij mij was het ok, maar het is wel een wat kleiner zadel. Even goed op letten dus. De vering van de fiets is in orde, oneffenheden worden goed opgevangen en het stuur trilt niet op een klinkerweg of onverharde weg. De voorvork is geveerd, maar helaas niet in te stellen. De stijfheid van de fiets viel mij iets tegen. Doordat er best wat gewicht voor het zadel zit (de accu in het frame), wordt de achterkant wat licht en bij wat snel slalommen voelt dat wat zweverig aan. Verder geen aanmerkingen. Het gewicht van de fiets is vrij hoog, 30 kg inclusief de accu. Zonder accu blijft er nog altijd 27 kg over. Een behoorlijk gewicht en als je de fiets op de fietsendrager moet zetten, is dat wellicht wat zwaar. Daarnaast ga je het gewicht uiteraard ook merken in de prestaties. Dat vormt een mooi bruggetje... hoe zit het met de prestaties van deze fiets? De fiets heeft 7 versnellingen en 2 standen qua ondersteuning (Eco en Sport), waarbij je 5 motorstanden hebt. De snelle rekenaar ziet dat je dit een behoorlijk aantal standjes op levert. Ik merk dat, wellicht ook door het forse gewicht van de fiets, de eerste standen in Eco niet genoeg zijn om de vaart er in te houden en toch het gevoel hebben dat je ondersteund wordt. Ik moet hem eigenlijk al standaard in de 4e stand zetten om fijn te fietsen en als er tegenwind komt of een heuveltje, dan moet ik al snel over naar standje 5 of Sport. Ik denk dat een gebruiker die wat minder beenkracht heeft, al snel continu in de Sport modus zal zitten. En dat gaat uiteraard wel ten koste van de actieradius. De trekkracht is goed, je komt vlot weg bij de stoplichten en als je in Sport staat, merk je echt wel een boost t.o.v. de Eco stand. In wat heuvelachtiger gebied viel de fiets me erg mee. Je ziet op de display dat er wel flink wat extra vermogen moet worden gebruikt, maar ik kwam eigenlijk zonder problemen goed omhoog. De actieradius (met een volle accu) was zo'n 70 km, met fris weer. Bij hogere temperaturen zal er nog wel wat bijkomen verwacht ik. Voor een accu die zo'n 540W vermogen heeft, vond ik dit wel wat tegenvallen (voor een nieuwe fiets). Ik ben toch bang dat door het hogere gewicht er meer beroep moet worden gedaan op krachtigere ondersteuning, waardoor de actieradius beperkt wordt. De remmen zijn goed. Voor zit een schijfrem die goed remt en niet te plotseling ingrijpt waardoor je oncomfortabel remgedrag krijg. De achterrem is een rollerbreak (moderne trommelrem) en ook die remt krachtig genoeg. Ook een noodstop is goed uit te voeren. De remhendels zijn prettig, uitgevoerd met een stukje rubber in het handvat waardoor je beter grip hebt (ook met bijv. handschoenen aan) en niet snel van de hendel afglijdt. De gebruiksvriendelijkheid van de fiets was redelijk. De accu is op zich makkelijk los te koppelen van het frame. Omdat het best wel een gewichtig ding is en niet heel klein, pakt hij wat lastig vast met één hand. Hij valt uiteraard naar voren en omlaag, en dan zit het spatbord nog wel eens in de weg bij het uithalen en terugzetten van de accu. Even goed op letten dus, voordat je vervelende beschadigingen krijgt. De bediening van de motorversnellingen en display is goed. De knopjes reageren snel en goed. Om de dagteller te resetten, moet je wel een aantal stappen door in het menu. Dat is wat minder prettig en zou met een andere knoppencombinatie beter te regelen moeten zijn. De display is duidelijk, helder en alles wat je nodig hebt staat er op. Minder prettig is de standaard. Die zit eigenlijk te ver naar achteren als je een fietstas aan de bagagedrager hebt hangen. Als je hem uit wilt klappen, kom je steeds met je onderbeen tegen de fietstas aan. Een klein stukje naar voren zou fijner zijn geweest. Een ander klein minpuntje is dat je voor de ventielen een apart opzetstukje nodig bent. Als je die niet bij je hebt, wordt oppompen van de banden aardig lastig, zo niet onmogelijk. Helemaal aan het eind van de fiets aangekomen: het achterlicht, en dan met name het remlicht wat er inzit. Erg prettig, al merk je er als gebruiker natuurlijk niets van. Maar voor achteropkomend verkeer is het ideaal om te zien wanneer je in de remmen knijpt. Alles bij elkaar genomen is dit een prima fiets voor recreatief gebruik, maar ik zou de fiets zeker eerst even goed uitproberen. Vooral het gewicht en de ondersteuning (toch geen onbelangrijke zaken) moet je gewoon zelf even ondervinden.
  • Comfortabele vering
  • Veiligheid verhogend remlicht
  • Goede remmen
  • Ruim instelbaar zadel en stuur
Minpunten
  • Gewicht is aan de hoge kant
  • Accu is wat lastig uit het frame te halen (en terug te plaatsen)
  • Licht tegenvallende kracht van de ondersteuning
  • Door eerder genoemde punten een mindere actieradius