Kobo Clara HD zwart

Vergelijkbare producten

Kobo Aura, ComfortLight zwart

Kobo Aura, ComfortLight zwart
5,8
Bekijk alle E-readers
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 26 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Kobo Clara HD zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

5,2

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

kmerck 26-09-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Goede Ereader met helaas te korte levensduur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

1,0
Mooie lichtgewicht Ereader, maar gaat steeds kapot na 2-3.5 jaar. Zeer teleurstellend voor een apparaat van die prijs.

Pluspunten

  • Goed leesbaar
  • licht
  • ingebouwde lampjes

Minpunten

  • Duurzaamheid: 2x in 2-3.5 jaar kapot
  • Loopt regelmatig vast

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Service na aankoop e reader 26-09-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Service bij problemen na aankoop

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

1,0
voor het lezen van gekochte boeken geen probleem,heb hem al 2 jaar.
Maar ben al 5 weken aan het communiceren met de klantendienst omdat ik mijn e reader niet kan verbinden met mijn computer om een boek van de bib te kunnen lezen.
De service van kobo is ondermaats, ik heb bij het eerste tel contact 40 min aan de lijn gehangen door de gebrekkige communicatie, nu krijg ik via mail steeds hetzelfde standaard en onpersoonlijke antwoord maar anders geformuleerd,antwoorden die geen oplossing zijn voor mijn specifieke probleem.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

t**p@g**l.com 26-07-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Teleurstellend

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

3,0
Prima product gedurende iets meer dan 4 weken.
Daarna loopt de reader meerdere malen vast totdat hij niet meer op te starten is.
Dus na gratis maandabonnement op kobo houdt het op zodra betaalde abonnement minder dan een week geleden is afgesloten. Kortom erg duur en knullig apparaatje voor 5 weken.
Geen boeken meegenomen op vakantie, zitten nu de 4e dag zonder leesvoer terwijl deze Klara hier juist voor aangeschaft was. Super teleurstellend.

Pluspunten

  • Handzaam
  • Duidelijke tekst

Minpunten

  • Doet het krap 5 weken

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Voldoende

Reageer

m**l@g**l.com 05-06-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Kobo clara HD te snel overleden

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

5,0
Mijn ereader ging vaak niet uit als ik de map sloot. Hierdoor was de batterij vaak onverwacht leeg. Iedere keer handmatig afzetten hielp, maar toch regelmatig onverwacht een lege accu. De ereader liep ook geregeld vast en deed dit steeds vaker. Na 2 jaar was t definitief gebeurd en kan ik de reader met geen mogelijkheid meer opstarten. De wifi deed t de laatste weken niet meer.

Pluspunten

  • Compact
  • Schermlicht sterkte en kleur instelbaar

Minpunten

  • Accu vaak onverwacht leeg
  • Automatische slaapstand onbetrouwbasr
  • Liep geregeld vast
  • Na 2 jaar was de reader overleden

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

f**s@g**l.com 27-10-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekregen

Kobo Clara HD niet degelijk

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

4,0
Was helaas na 2 jaar defect geen garantie meer. Kon de vuilnisbak in.
Slecht, voor 130 euro wat meer kwaliteit verwacht!!

Pluspunten

  • Prachtige scherpe letter
  • Goed in donker en licht te lezen

Minpunten

  • Snel defect na 2 jaar afgeschreven

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Nee 31-08-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Bevalt goed maar loopt vast ongeveer 2 jaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

8,0
Fijne e-reader maar na ongeveer 2jaar problemen met vastlopen steeds als garantie om is jammer nu moet ik mijn vierde gaan kopen
Kan het lezen niet missen zit veel binnen ivm leeftijd
Dus wat te doen

Pluspunten

  • Mooi licht
  • Compact

Minpunten

  • Vastlopen
  • Niets

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

k**1@z**o.nl 09-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

8,0
Een eenvoudige, maar zeer complete, E-reader tegen een zeer redelijke prijs.

Pluspunten

  • formaat
  • prijs

Minpunten

  • sumiere handleiding, .

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Carlo 29-11-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Lekker handzaam formaat

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

9,0
Met afstand de beste keuze als je veel leest, prettig en goed leesbaar scherm.
Ook als je 's avonds op bed nog wat wil lezen, dan past de reader zich aan en
filtert het blauwe licht weg.
Hoes is wel aan te raden want de lezer is toch wel kwetsbaar bij vallen zoals ik gemerkt heb,
hij kan wel wat hebben maar toch.
Software is prima qua bediening en ook de aanraak gevoeligheid is goed.
Ik gebruik hem met Calibre en het is mijn tweede.

Pluspunten

  • Formaat
  • Leesbaarheid
  • Verlichting
  • Blauw licht filter instelbaar

Minpunten

  • enigszins kwetsbaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Erik_42195 13-08-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Slechte ervaring met voorganger

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

3,0
De e-reader is een heerlijk apparaat als hij werkt. Ik heb echter slechte ervaringen met de voorganger, de KOBO Glo HD. Hiervan heb ik er twee gekocht die beide na een veel te korte tijd (net over de garantie periode) de geest gaven. Fingers crossed dat de Clara wel gewoon een paar jaar meegaat…..

Pluspunten

  • Mooi letters, rustig scherm

Minpunten

  • Voorganger snel defect

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Peter 06-08-2020
  • Product gekocht

Slecht!

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

1,0
Voor een duurdere ereader van een goed merk is dit echt een slecht apparaat! Vindt vaak de aanwezige WiFi niet, synch mislukt vaak, gaat 3x per week spontaan uit, loopt veel vast (heropstarten). Goed is het formaat en de leesbaarheid van het scherm en de batterijduur. Daarvoor hoef je alleen niet deze te kopen!

Pluspunten

  • Formaat
  • Batterijduur
  • Scherm

Minpunten

  • Slechte wifi
  • Valt spontaan uit
  • Synchronisatie mislukt vaak
  • Loopt vaak vast

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

Vera 20-05-2020
  • Product gekocht

Kobo Clara HD

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

9,0
Prima e-reader.

Ik lees nogal wat negatieve reviews en ook bij mij liep de Clara helemaal vast en kon ik er niets meer mee. Na een speurtocht op het internet bleek dat deze e-reader erg gevoelig is voor het gebruik van snelladers (zoals van een mobieltje) en daardoor niet goed laadt. Na een nachtje aan een langzame lading (kan evt. ook via de laptop) deed ie het weer prima en sindsdien, alweer ruim een jaar, erg tevreden.

Pluspunten

  • Backlight
  • Sleepcover functie
  • Handige en intuitieve bediening
  • Fijn formaat

Minpunten

  • Langzame lader nodig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hannelore 19-04-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Super fijne reader

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

10,0
Een hele fijne reader, makkelijk te bedienen, diverse mogelijkheden voor aanpassing lettertype, regelafstand, dikte letters, verlichting etc.
Advies om de reader zo MIN MOGELIJK in slaapstand te zetten, tenzij het voor een paar minuten is, maar om de reader uit te schakelen. Zo voorkom je dat hij vastloopt!!!! Opstarten na uitschakeling duurt maar 30 seconden!!! Heb het zelf uitgeprobeerd toen hij ook diverse keren vastliep in slaapstand en nu bij uitschakeling is dit niet meer voorgekomen. Bovendien loopt de accu veel en veel minder snel leeg.

Pluspunten

  • ligt lekker in de hand
  • Voorkeuren makkelijk in te stellen

Minpunten

  • geen
  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anita 11-04-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goed product

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

10,0
De e reader is heel licht en makkelijk in gebruik. Prima formaat en daardoor makkelijk mee te nemen in handtas. Een aanrader

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hannie 18-12-2019
  • Product gekocht

Prettige e-reader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

8,0
Ik had in her begin ook veel problemen met een snel lege batterij en het vastlopen.
Ik wilde hem al terug sturen, toen ik toch maar eens wat instellingen naliep.
Ik kwam erachter dat je bij de energie instellingen de optie slaapstand inschakelen en automatisch uitschakelen deze niet op een tijd moet zetten, maar de optie nooit kiezen.
Ik heb een sleepcover en die instelling heb ik.aan laten staan. Hierna geen enkel probleem meer gehad.
Ik vind de aan en uitknop wel erg slap en slecht.
Misschien lukt het met bovenstaande instellingen bij andere klanten ook om de ergenis van bevriezen op te lossen.

Pluspunten

  • Lekker licht
  • Reageert beter als de oude versie

Minpunten

  • Slappe aan en uitknop

Reageer

P.J. Arens 03-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi apparaat, maar werkt niet

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

2,0
Ik heb deze reader gekocht. Als hij doet wat hij moet doen is het een zeer prettige E-reader.
Maar, na een paar dagen blijft hij vastzitten in de slaapstand. Na veel gemartel met die ene knop wil hij nog wel opstarten, doch na zo’n 7 tot 10 dagen zit het apparaat muurvast en doet niets meer.
In een tijdsbestek van 5 weken heb ik drie maal (!!) een nieuwe Clara HD gekocht. Elk gekocht toestel stopte er al snel volledig mee. Samengevat: als hij doet wat hij moet doen: een prachtig toestel, maar hij stopt er na ongeveer een week mee.

Pluspunten

  • comfortabel lezen
  • handzaam model

Minpunten

  • blijft vastzitten in slaapstand
  • gaat ongeveer een week mee

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

A 20-11-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Koop geen Kobo Clara HD

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

4,0
Waardeloos ding zeg Gaat iedere keer op slaapstand Altijd als de batterij leeg is opnieuw aanmelden met account , boeken opnieuw laden. Ergste is dat ie na opladen zegt dat je op de resetknop moet drukken en dat kun je 100 x doen en dan de 101ste keer doet ie het misschien

Minpunten

  • Gaat snel leeg
  • Resetknop doet het niet
  • Kwaliteit is niet in verhouding tot de prijs dus
  • Werkt niet valt voortdurend in slaap

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Slecht

Reageer

d.van Zijl 03-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

zeer korte levensduur

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

1,0
gekregen voor mijn verjaardag, ziet er leuk uit, makkelijk leesbaar enz enz.
na 2 weken een een boek in een boek als afbeelding, resetten naar fabrieksinstellingen, maar helaas, kan er niks meer mee, het hoofdmenu is gedeeltelijk weergeven, enz.
bij de mediamarkt zei men dat hij gevallen was op het scherm en dat dat de oorzaak was, garantie??? waarschijnlijk niet, echter hij is niet gevallen en van schade aan het apparaat is niks te zien.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Nicole 02-09-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

De Clara blijft in slaapstand hangen

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

1,0
Ik zou deze Clara niet aanraden! Ik heb er eentje gekocht afgelopen april en deze blijft steeds in "slaapstand" hangen. Je kunt hem niet aan- of uitzetten, maar moet telkens teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen met een harde reset. Vervolgens doet hij 3 dagen alles goed en dan duikt het probleem weer op! Heb met Kobo gebeld, hem vervolgens teruggestuurd naar Bol.com en daar blijkt dat ze hem niet meer kunnen maken.....Krijg nu als het goed is mijn geld terug gestort en ga daarna een andere bestellen maar voor mij nooit geen clara meer....

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

P 07-08-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

waardeloos apparaat

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

1,0
Vandaag voor de derde keer terug geweest naar Media Markt: apparaat springt op slaapstand en is niet meer te resetten. 2 Keer een nieuwe e-reader gekregen, vandaag geld terug gevraagd. Klacht was bij Media Markt bekend: de Kobo Clara springt vaak op de slaapstand.

Pluspunten

  • handig formaat

Minpunten

  • waardeloze software

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Teunissen 07-08-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Waardeloze e-reader

Geschreven voor: Kobo Clara HD zwart

Algemene score

1,0
Ik heb binnen 1 maand een kapotte e-reader. Blijft in de slaapstand staan en je ziet niet dat hij is opgeladen.Ik ga nu de Kobo Aura H2O 2de editie proberen

Pluspunten

  • Goed formaat
  • Goed leesbaar

Minpunten

  • Laad niet op
  • Blijft in slaapstand staan

Review criteria:

Voldoende
Goed
Slecht

Reageer

Toon meer reviews