Coppola, Sofia Lost in Translation - 8716777047903 - Dvd's

Coppola, Sofia Lost in Translation - 8716777047903
Coppola, Sofia Lost in Translation - 8716777047903
9.3

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 3 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Coppola, Sofia Lost in Translation - 8716777047903 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Singha3430-12-2006
De beginscene is alleen al een reden om deze film aan te schaffen. Bill Murray die half slapend in een smettenloze taxi de neon-verlichting van Tokyo tegenmoet rijdt en zichzelf op een reclamebord ziet , ondersteund door die geweldige muziek. Deze scene kan ik wel 20x achterelkaar zien. Het mooie is hoe gedurende de film de personages zich naar elkaar toe ontwikkelen, ondanks een geweldige generatiekloof. Daarnaast wordt heel subtiel het contrast tussen de westerse en japanse samenleving in beeld gebracht. Ik ben zelf een jaar in Japan geweest en iedere dag verbaasde ik me wel over een aantal dingen. Dit fenomeen komt echt mooi tot uitdrukking in deze film. Kortom: een film die je meerdere keren kunt/moet bekijken. Wereldklasse!
janets25-10-2005
zo mooi, mooi, mooi. en niet uit te leggen waarom. er gebeurt namelijk nauwelijks iets. een echt 'happy end' waar ik altijd erg VOOR ben, is het ook niet. maar de sfeer is zo prachtig, je hebt het gevoel dat je de mensen leert kennen, deel uitmaakt van hun gedachten en gevoelens. zoals ik al schreef; niet uit te leggen maar MOOI.
Hidde200522-10-2005
Hele mooie sfeerfilm. Bill Murray had hier zeker een oscar voor moeten krijgen.