De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de GROHE QuickFix Vitalio Universal Douchestang - 600 mm - Chroom op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Deze douchstang is modern en mooi van design.
Het installeren ging erg eenvoudig doordat de bestaande gaten van de oude douchestang gebruikt kunnen worden. En omdat deze douchestang flexibel is aan te sluiten qua montagepunten is dat zo gedaan.
De douchestang is robuust en het ophangstuk voor de douchekop draait zwaar genoeg om hem goed in positie te houden. Met de drukknop kan je de hoogte makkelijk verstellen. Ik ben erg tevreden.
Ik heb deze douchestang mogen testen. Eenmaal in handen gelijk gaan installeren. Het installeren ging in het begin wat moeilijk, maar als je handig bent dan krijg je het al snel door. Eenmaal geinstalleerd ziet de douche er prachtig uit. Alles functioneert naar behoren. Echter vind ik de prijs toch een beetje overprised, gezien ik de materiaal een beetje minder vind. Maaar verder is het een prima basic douchestang. Dus verwacht er niet al te veel van. Het knapt zeker je douche op, door de mooie metalen achtige afwerking.
De shower rail is een degelijke en stijlvolle keuze voor wie zijn douche een kleine upgrade wil geven. De rail voelt stevig aan en heeft een mooie, moderne afwerking die meteen wat luxe toevoegt aan de badkamer. Het installeren ging zonder problemen, alles wat je nodig hebt zit erbij en de uitleg is duidelijk. De houder is makkelijk verstelbaar en blijft goed op zijn plaats, wat niet altijd vanzelfsprekend is. Ook qua onderhoud is het handig: het oppervlak is glad en makkelijk schoon te maken, zonder dat er snel kalkplekken ontstaan. Het is geen spectaculaire aankoop, maar wel een praktische en duurzame. Ideaal als je gewoon een betrouwbare, kwaliteitsvolle douche-rail zoekt die lang meegaat en er goed uitziet.
De stang is makkelijk te installeren, de instructies zijn alleen wat onduidelijk. De douchekop paste alleen niet in de houder, dus vind ik hem niet erg universeel.
Eenvoudig te monteren douchestang, hiervoor zijn geen gaten in de muur nodig, maar wel natuurlijk de montagekit bijbestellen! :) Eenvoudig, stijlvol, makkelijk in hoogte verstelbaar. Wij gebruiken dit als aanvulling op ons bad, vind dit zeer makkelijk!
Ik heb dit product gekocht als vervanging van mijn oude beschadigde douchestang van Grohe. Dit nieuwe model ziet er een stuk strakker uit dat het vorige model dat ik had, en Grohe heeft veel aandacht gestoken in het ontwerp ervan. De foto’s van het product doen het niet perse helemaal eer aan; de chromen ‘blokjes’ waarmee de stang tegen de muur zit, hoeven alleen gebruikt te worden indien je het model tegen de muur wil lijmen. Indien je schroeven wil toepassen, wat regelmatig het geval zal zijn indien je een bestaande stang wil vervangen, heb je die blokjes niet nodig en ziet de montage er nog mooier uit.
Er was bij mij wat verwarring over de verstelbaarheid van de hoek douche houder stuk van het glijstuk. Bij het monteren probeerde ik het glijstuk alvast in de juiste hoek te zetten, zodat ik er comfortabel onder douchen. Daarbij zette ik naar mijn indruk best wat kracht op dit kunstof onderdeel, maar kreeg ik er geen beweging in. Ik veronderstelde toen dat dit onderdeel niet verstelbaar in hoe / tilt, en de tekst op de site van de fabrikant incorrect was. Dit werd ook ondersteund door wat Grohe zelf schrijft over het model op hun Nederlandse site, die noemt niets over de verstelbaarheid van de hoek alleen over de hoogte. Ook zie je in vrijwel alle productfotos de douche rechtop in de houder staan.
Navraag bij de fabrikant leerde echter dat de houder toch echt verstelbaar is, maar dat er veel kracht uitgeoefend moest worden. Na heel veel kracht zetten, lukte dat ook echt, tot mijn eigen verbazing. Nu begrijp ik de tekening van Grohe in de handleiding ook, waarbij ze (achteraf gezien) aangeven dat je de hoek alleen goed kan verstellen met de douchekop er in.
Eind goed al goed aldus. Het zou fijn zijn als Grohe op zijn eigen site hier duidelijker over is, zowel qua tekst (welke hoek zou kunnen vermelden) en qua productfoto's (welke hier op kan wijzen, of meer standen kan aangeven).
Niet in hoek verstelbaar, ondank vermelding daarvan bij bol
Ik heb dit product gekocht als vervanging van mijn oude beschadigde douchestang van Grohe. Helaas had de retailer waar ik kocht de beschrijving van een ander, ouder, model van Grohe vermeld, waarin aan werd gegeven dat de hoek van de houder verstelbaar was. Dat bleek niet het geval. Aangezien ik van de vorige douchehouder gewend was dat de douchekop vrij horizontaal hield (zeg een hoek van 70 tot 80 graden) en ik er lekker onder kon gaan staan, is bij deze nieuw versie de hoek iets van 10 tot 20 graden. Ik vind dat niet prettig, en bij gebrek aan mogelijkheden om dit te verstellen in hoek, zit je hier wel aan vast. Je kan het alleen in hoogte verstellen, en naar links en recht draaien. Let dus op of dit aansluit bij je behoefte.
De douchestang ziet er mooi uit. Doordat er twee opties zijn voor welke douchekop is hij universeel. dikte. Past altijd. Het ophangen vergde nog wel wat tijd. Er is een optie om hem op de muur te plakken of te horen. Plakken was geen succes. Muur goed ontvet en schoongemaakt maar de volgende dag lag hij al op de grond. Uiteindelijk geboord. Mooi design. Past goed bij onze kraan.
Deze douche stang is super. De douche stang is gemakkelijk te monteren en heeft een mooie uitstraling .De stang is gemakkelijk schoon te maken. Het past perfect bij mijn kraan.