De FZ200, de voorganger van de FZ300 heb ik al een paar jaar in bezit en daarmee heb ik de FZ300 die ik een paar dagen in mijn bezit heb vergeleken. Over de FZ200 ben ik zeer tevreden, maar de FZ 300 is een heel ander verhaal. Na een paar dagen experimenteren en vergelijken ben ik zeer enthousiast over de 300. Filmpjes en 4K foto's maakte ik (nog) niet.
Wat meteen opvalt is de grotere, heldere zoeker. Het in de zoeker vinden en volgen van bijvoorbeeld vliegende vogels gaat veel beter en het zoekerbeeld is daarbij veel rustiger. Het scherpstellen gaat zeer veer sneller. Er kan gefotografeerd worden met aanzienlijk kortere tijden. De camera is een beetje groter en rond de 100 gram zwaarder. Betere grip. Spatwater- en stofdicht. Een oogschelp, terwijl de FZ200 die niet had.
De knoppen en wieltjes zitten op een betere plaats.
Het abusievelijk aanraken van een knop of wieltje, bijvoorbeeld het diopteriewieltje, gebeurt denk ik niet snel meer. Bij hogere resoluties is duidelijk minder ruis waar te nemen en de kleuren blijven dan beter. De camera lijkt gelijkmatiger te belichten. Handmatig scherpstellen gaat veel gemakkelijker. De stabilisatie lijkt verbeterd. Meer zoomfoto's zijn scherp. Het schermje is veel beter van kleur. Touchscreen.
Het menu is veel duidelijker, met uitleg waar een instelling voor dient.
Dit zijn mijn eerste indrukken.
- Kwaliteit fotoUitstekend
- MogelijkhedenUitstekend