Panasonic Lumix DMC-FZ1000 - Bridge Camera - 20.1MP - 4K Ultra HD - Black

Panasonic Lumix DMC-FZ1000 - Bridge Camera - 20.1MP - 4K Ultra HD - Black - Digitale compactcamera

8.8

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 54 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Panasonic Lumix DMC-FZ1000 - Bridge Camera - 20.1MP - 4K Ultra HD - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

rudoin18-08-2014
Vandeweek de camera gehaald in Rotterdam bij Foka die er mooie bundels bij hebben. Ik heb er een UV filter, een lensdoekje, een 64GB UHS-1 kaartje en een cameratas bij voor net geen 900 euro. Op basis van reviews en specificaties had ik de camera gereserveerd (dat kan bij Foka zonder dat je hoeft te betalen) en ik had vooraf de camera niet in mijn handen gehad. In de winkel wilde ik uiteraard eerste even "voelen" voor ik de camera echt zou kopen. Mijn eerste indruk op zicht was: "Wauw, een behoorlijk groot apparaat en de lens is prominent aanwezig." Toen ik hem vast pakte, dacht ik: "Best wel licht!" De camera oogt zwaarder dan dat hij is en dat is geen nadeel in mijn ogen, maar een voordeel. Misschien komt het daardoor dat sommige zeggen dat hij wat plastic achtig aan voelt, omdat hij lichter is dan dat hij er uit ziet. Toen ik de sluitknop half indrukte was mijn indruk dat hij wel erg snel scherstelt, dat was in de winkel, terwijl het erg bewolkt was buiten, dus de lampen brandde in de winkel. Ook de snelheid tussen dichtbij en veraf, was indrukwekkend snel. Thuis heb ik de camera iets beter uitgeprobeerd en mijn eerste indruk is niet veranderd thuis. De camera is snel, ligt lekker in de hand en de foto kwaliteit is dik in orde. Het is duidelijk zichtbaar dat de sensor groter is dan een standaard compact camera aan de scherpte diepte, waardoor het dus makkelijker is om foto's te maken met een onscherpe achtergrond om onderwerpen echt te isoleren van zijn omgeving. Het menu ziet er overzichtelijk uit. De meest belangrijke zaken (ISO, arperture, shutterspeed, AFS/AFC, Metering en focusselectie) zijn makkelijk te benaderen. Voor andere zaken moet je soms wat dieper graven, maar ik ben nog niets tegengekomen dat ik onhandig vond. Ik had hiervoor een Ninkon D300s (is toch een professionele camera met APS-C sensor) en voor mij doet deze camera niet onder. In ieder geval de eerste indruk. Doordat de Nikon D300s (met twee lobjectieven, maar ook met 1 lens) duidelijk zwaarder is dan de Panasonic. Hierdoor nam ik de Nikon steeds minder vaak mee en had dan een de Sony HX9V bij me dat enorm frustrerend was omdat die weer erg weinig mogelijkheden heeft en erg langzaam is. Dus na een paar dagen ben ik erg onder de indruk van de Panasonic FZ-1000. Wat mij ook erg tevreden stelt is de "Skintone" die erg rustig en natuurgetrouw overkomt. Het is dus een dure compactcamera, maar is wel duidelijk goedkoper als je alle mogelijkheden met een spiegelreflex wil hebben. Filmen met een spiegelreflex is gewoonweg niet zo makkelijk als met een compactcamera en deze kan dan op Ultra HD formaat filmen. Dus ik ben er erg tevreden over na een paar dagen gebruik!