Dit apparaat heb ik inmiddels bijna twee weken in huis en ik vind het een fijn apparaat. Ik twijfelde eerst heel erg, aangezien ik met een sap-/citruspers merk dat het veel werk is om het te gebruiken en daarna ook nog schoonmaken. Dat is bij dit apparaat iets anders. Niet dat je niets hoeft schoon te maken, maar het werkt redelijk snel.
Allereerst is het maken van het sap een ander proces. Je kunt nu grotere producten in de slowjuicer stoppen, waarbij het apparaat de harde en grove stukken apart houdt. Het sap komt met een paar vliesjes door de filters. De sapopbrengst verbaasde mij en is redelijk. De smaak is echt heel goed herkenbaar als je bijvoorbeeld een klein beetje munt toevoegt of wortel. Er zit voor de grove en eventueel vastgelopen stukken een reverse-functie op, maar die heb ik nog niet hoeven gebruiken.
Ten tweede het klaarzetten van het apparaat. Dat was in het begin even zoeken. Je draait een onderdeel op het 'basisstation'. Als het vastgeklikt zit kun je het pas losdraaien als je een klepje schuift. Dat had ik na wat zoeken, gelukkig door. Als je dat eenmaal doorhebt is het allemaal erg eenvoudig.
Daarnaast is ook het schoonmaken eenvoudig. De harde stukken worden goed gescheiden van het sap en komt er als een soort worstje in een speciaal bakje. Dat is ideaal en je schijnt daar ook soep o.i.d. van te kunnen maken. Je kan de onderdelen uit elkaar halen en dan in de vaatwasser stoppen. Met de hand is het overigens ook zo gedaan.
Het is een degelijk apparaat dat bij mij nog niet is vastgelopen op de producten die ik erin heb gestopt. Daarbij is het geluid prima voor een keukenapparaat. Helemaal stil is het niet, maar zeker niet harder dan een elektrische citruspers (die ik gebruikte). Daarbij viel het mij op dat het stukje SLOW eigenlijk wel meeviel. Redelijk vlot worden de producten geperst tot sap en residu. Ik ben er erg blij mee.