Dit is niet onze eerste Giant maar deze zijn allebei teleurstellend. Kabels welke uit het frame komen naar bedieningspaneel lopen slordig en willekeurig bij iedere fiets anders ook van lengte. Bij de ene fiets komt het achterwiel bijna tegen de liggende achtervork met het gevolg dat alles wat op de band blijft hangen tussen band en achterwiel blijft schuren. Remedie smallere banden monteren als origineel, dit is natuurlijk niet de goede oplossing er is gewoon een constructiefout gemaakt.
Bij de andere zit de kettingkast er helemaal onder spanning op als je achterbakje verwijderd is het er alleen met geweld weer terug op te krijgen, er is een nieuwe kettingkast gemonteerd maar het zit nog niet voor 100%. Fiets zou retour moeten naar Giant. Kortom 2 indentieke fietse die allebei niet voor 100% deugen belachelijk natuurlijk van een merk dat zo hoog opgeeft over de kwaliteit van zijn producten. Mail naar Giant hierover gestuurd maar geen enkele reactie de dealer doet wel zijn best maar weet het ook niet. Kan niet voor andere praten maar hoor in mijn kenniskring wel meer praten over problemen met Giant.
Pluspunten
- Accu upgrade naar 500 watt
Minpunten
- Kwaliteit afmontage.
- Kwaliteitscontrole in fabriek
- Aftersale service als die al bestaat