Mensen, opgepast met de prijspolitiek van Amslod!
Het lijkt alsof je € 700,00 voor je oude E-bike terug krijgt, maar dat is nep. Ze hebben nl. de prijs eerst verhoogd met dit bedrag. In hun mooie folder zie je een E-bike aangeprijst worden, nu tijdelijk v.a. prijs van € 1.795, voor het model met de middenmotor, nieuw model 2021, direct leverbaar.
Deze is echter uitgerust met een 3 Shimano versnellingsnaaf. Voor de 7 versnellingsnaaf wordt € 3.049 gevraagd , een verschil van € 1.254.
Er zou ook nog een 8 speed naaf bestaan, en bij navraag met een meerprijs van € 200. In praktijk blijkt echter dat alleen de 7 speed naaf leverbaar is.
Vergelijk je dit product met vergelijkbare fietsen van de concurrentie, dan kom je uit op een bedrag tussen € 2.250 en 2.600, ook afhankelijk van de toegepaste onderdelen.
De fiets van Amslod ziet er prima verzorgd uit met goede onderdelen. Voor mij ook reden om er een aan te schaffen. Ik heb Amslod gemaild dat hun fiets mij slechts € 2.350 waard is. Kreeg mailtje binnen met verzoek te bellen. Bij bellen ging Amslod direct akkoord met mijn bod. Achteraf kreeg ik echter wel het gevoel dat ik een te hoog bod had uitgebracht.
Uiteindelijk naar hun showroom in Rotterdam gegaan om deze fiets te kopen. Besproken werd ook de voordelen van een af te sluiten driejarig onderhouds -abonnement.
De verkoop order werd ingevoerd op een tablet. Mij werd verzocht een krabbel te zetten in een vakje op de tablet. Ik zag de Actieprijs staan van € 3.049 en Klantprijs van € 2.350, alsmede een prijs van € 0,00 voor een Kingpolis Allrisk met pechhulp.
Totaal bedrag incl. onderhoud en verwijderings- bijdrage van € 2.356,50.
Daarmee was de koop gesloten. Een uitdraai van deze koop wordt niet in de winkel gegeven, doch zou via E-mail verstuurd worden. Thuis gekomen heb ik mijn mailbox bekeken en daarin trof ik de aankooporder aan met begeleidend schrijven.
Uit dit schrijven maakte ik op, dat Amslod voor mij een verzekering bij Kingpolis had afgesloten, en dat de factuur voor de verzekering aan mij door Kingpolis zou worden toegestuurd.
Met mij was het onderwerp verzekeren totaal niet besproken , noch was mij documentatie verstrekt over deze verzekering.
Op de achterzijde van de kooporder staan de Algemene voorwaarden vermeld, doch onleesbaar vanwege de toegepaste minuscuul kleine lettertjes. Ik heb hierover direct via E-mail contact gezocht met de showroom, maar hun reactie was, dat ik wel akkoord was gegaan met een verzekering.
Ook mijn verzoek om een leesbare kopie van Algemene Voorwaarden wilden ze mij niet verstrekken. Toen ik per E-mail Amslod meldde, dat ik, als ze de verzekering niet zouden schrappen, ik van de aankoop afzie, en de aankoop nietig zou verklaren op grond van dwaling, werd niet positief op gereageerd. Ik heb Amslod ook gemeld dat ik beschik over een rechtsbijstandsverzekering en zo nodig deze kwestie zou melden, en, nadat ik het hoofdkantoor van Amslod een brief had gestuurd met kopieën van alle E-mail correspondentie, werd ik uiteindelijk toch nog gebeld door showroom. Verkoper bleef glashard volhouden dat ik verzekering wel had afgesloten.
Nadat ik te kennen gaf mijn buik vol te hebben van Amslod, wilde verkoper van mij, als lastige klant, wel af, door de kooporder te annuleren.
Zonde van al mijn tijd die ik er aan besteed heb.
Conclusie: zeer mistige prijspolitiek van Amslod en een gedwongen koppelverkoop van een verzekering bij een onbekende Mij.
Wel sneu voor al die Amslod klanten die hun oude E-bike hebben ingeruild en dachten een mooi prijsje voor hun oude beestje terug te krijgen.
Een sigaar uit eigen doos dus!
Mensen, verkoop je oude E-bike via marktplaats. Als deze er nog netjes er uit ziet, met niet al te veel km, kan deze nog wel € 500 opbrengen.
Die van mijzelf, en mijn vrouw, brachten dat binnen 48 uur ook op. En de belangstelling is overweldigend.
Betreft Orderbevestiging nr. 97358 d.d. 12 mei 2021