De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 57 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09 - Luchtreiniger - 27 m² - Goud/Wit op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Sinds enkele weken deze ventilator in huis. Het installeren is een fluitje van een cent. Je moet de filters nog in het apparaat doen, maar als je eenmaal weet hoe dat zit dan gaat dat heel makkelijk. Ook het instellen van de WiFi op het apparaat is erg makkelijk. De app neemt je stap voor stap mee door de installatie.
Al jaren enorme last van hooikoorts. Met deze ventilator is dat gelukkig verleden tijd. Als ik even een tijdje buiten ben geweest en ik kom al niezend binnen met rode jeukende ogen, dan voel ik na enige tijd dit gevoel enorm afnemen. De ventilator staat bij ons wisselend op de overloop of in de woonkamer. De luchtkwaliteit is ook toegenomen, welke je in de gaten kunt houden met een handige app, waarmee je de ventilator ook kunt bedienen.
Daarnaast is het ook nog een “gewone” ventilator. Je kunt hem in 10 standen zetten en daarnaast ook nog kiezen voor stilstaan, 90 graden draaien of zelfs 350 graden draaien.
Nadeel is dat je jaarlijks de filters moet vervangen, maar dat weegt niet op tegen het veel minder last hebben dan de hooikoorts.
De Dyson Purifier Cool Formaldehyde staat nu 2 weken bij ons in de woonkamer. In eerste instantie waren wij verbaasd over de grote van het apparaat. Daarnaast is het design niet helemaal onze smaak. Het in elkaar zetten van het apparaat is goed te doen. Het was wel even zoeken waar het apparaat moest staan. De verkoelende wind komt uit de lus. Wanneer het apparaat op de grond staat, staan meubels in de weg en ook de hond vormt een uitdaging. Maar op een kaatje / tafeltje blaast hij makkelijk over je heen. Na dit vraagstuk opgelost te hebben en de koppeling met de app tot stand te hebben gebracht is het apparaat aangegaan. Het apparaat heeft veel verschillende mogelijkheden: zwaaien in verschillende hoeken, zelfs helemaal rond en te bedienen met een bijgeleverde afstandsbediening en zelfs via een app. Binnen een kwartier had het al merkbaar effect. De hooikoortsklachten werden gelijkelijk aan minder en de kamer duidelijk koeler. De app is een leuke toevoeging. Er is te volgen hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is, maar werkt ook als afstandsbediening en je kan het apparaat zelfs programmeren. Kortom, het uiterlijk is niet helemaal naar onze zin, maar tot nu toe zijn wij hier enthousiast over de werking van het apparaat. Update: nu de afgelopen dagen erg benauwd en plakkerig waren, was het verkoelende effect van de Dyson duidelijk merkbaar. Bovendien is de verkoeling merkbaar in de gehele ruimte en niet alleen daar waar hij direct op gericht staat. Fijn apparaat!
Ik heb de Dyson Purifier Cool Formaldehyde nu ruim een week in huis. Het uitpakken en in elkaar zetten ging gemakkelijk, de onderdelen klik je zo in elkaar. Er zitten ook afbeeldingen en een omschrijving bij, maar het is vrij intuitief.
Mijn eerste indruk was: mooi apparaat, maar wel vrij groot! Ik vind vooral de kleurstelling mooi (wit met brons/goud). Past ook bij ons interieur.
De app had ik al geinstalleerd, het koppelen van het apparaat aan de app ging vlot en gemakkelijk. Let op, om de app te gebruiken, is het apparaat is wel gekoppeld aan je WiFi. Er zit ook een mooie kleine afstandsbediening bij.
Via de app kun je volgen wat de meting is van het apparaat m.b.t. temperatuur, luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. Je kunt 'm ook bedienen via de app, maar dat is natuurlijk ook mogelijk met de afstandsbediening.
De ventilatorstand kan worden ingesteld van 1-10. De draairichting kun je aanpassen van 45-360 graden. Ook kun je ervoor kiezen om de koele lucht via de sleuven aan de voorkant of die aan de zijkant te laten blazen. Het valt me op dat hij goed koelt. Op stand 10 blaast hij goed ver, maar je hoort 'm wel goed.
Verder merk je niet direct iets van de filter natuurlijk, je kunt de metingen wel checken via de app. Nu was de luchtkwaliteit in onze woonkamer eigenlijk al goed, op het moment dat ik het apparaat installeerde. Maar toen ik van de week een tosti liet aanbranden, zag ik wel dat de meting meteen negatief uit sloeg! In zo'n geval is het fijn om een apparaat te hebben wat de lucht weer zuivert.
Bij nader inzien vind ik de grootte toch best ok. Ik denk dat een willekeurige andere ventilatortoren van vergelijkbare grootte is.
Als ik kijk naar prijs- / kwaliteitverhouding, vind ik de adviesverkoopprijs behoorlijk hoog. Vind je de filteropties heel belangrijk, kan ik me voorstellen dat het een welbestede investering is. Als je puur kijkt naar een ventilator, zijn er ook goede, betaalbaardere opties. Maar dan heb je wellicht een minder mooi design. Een aanrader, maar wel voor iemand met een groot budget.
Mooi en elegant design, past bij veel interieur stylen. Wij hebben de luchtreiniger in de woonkamer staan omdat wij ons het meest in deze ruimte bevinden. Zo kunnen wij het beste er uit halen gezien de allergieën van mijn partner en de aanwezigheid van onze hond. Het installeren ging vlot en soepel. Het wijst zich eigenlijk vanzelf. De app is heel fijn in gebruik. Informatie is duidelijk en overzichtelijk en je ziet direct wat de luchtkwaliteit is. Er zit een mooie kleine afstandsbediening bij om de Dyson in te regelen naar eigen voorkeur, dezelfde mogelijkheden worden ook in de app geboden. Van het instellen richting luchtstroom tot de graden instellen van de beweegstand en nog veel meer. Het apparaat doet goed wat het moet doen om de kwaliteit van de lucht goed te houden/maken. Los van de reiniging koelt het ook prettig. Er zitten 10 snelheden op, zelf gebruiken wij stand 2 tot 4 en deze standen maken heel weinig geluid. Zet je het apparaat op 10 dan hoor je het natuurlijk wel meer maar nog steeds valt het geluidsniveau reuze mee. Overall zeker tevreden.