De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony ULT FIELD 5 - Bluetooth Speaker - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Reeds de Sony ULT Field 9 aangeschaft aangezien ik opzoek was naar iets nieuws. Hij kwam snel binnen in een mooie stevige doos. Na het uitpakken is hij met alle informatie bladen zo aan t zetten en te gebruiken met Bluetooth Inmiddels heb ik de speaker een aantal weken thuis kunnen gebruiken, en ben vrij positief over het heerlijke geluid!
Voor mijn muziek rock/rocknroll / country is de speaker geweldig en geeft het een mooie toon. Het komt voor mij niet gedempt over.
Metal muziek, klinkt oke en is prima naar te luisteren. De bass is prima en de contrast ook niks op aan te merken.
Tip van flip: zet de speaker (als het kan vrij van onstakels ivm geluid wat terugkaatst. Ook de speaker op een goed stevige ondergrond zetten ivm de bass trillingen.
Ook belangrijk zijn de EQ instellingen, deze zijn superrrr makkelijk te gebruiken en aan te passen, in enkele minuten in de EQ instellingen is er een heel fijn geluid te krijgen, voor elk genre. In de app kan je nog wat aanpasmogelijkheden toepassen, waaronder kleurtjes.
Accu duur is heel lang, heel de dag en nacht gebruikt en geen problemen ermee gehad. Opladen is simpel via usb c oftewel heel gebruiksvriendelijk.
Leuk voor in voetbal kleedkamer of vakantie!
De Sony ULT Field 5 is een robuuste bluetooth-speaker die vooral indruk maakt op drie fronten: het design, de batterijduur en – zoals je van Sony mag verwachten – de geluidskwaliteit.
Qua uiterlijk straalt de ULT Field 5 een stoere, bijna industriële look uit. De afwerking voelt stevig en water- en stofbestendigheid (IP67) maken hem geschikt voor zowel binnen als buiten. De riem aan de bovenkant is praktisch en maakt het meenemen gemakkelijk. De knoppen zijn intuïtief geplaatst en goed voelbaar, ook in het donker of met natte handen.
De accuduur is een groot pluspunt: Sony belooft tot 30 uur speeltijd, en die belofte wordt aardig waargemaakt. Zelfs bij hogere volumes gaat de speaker verrassend lang mee, wat hem ideaal maakt voor een dagje strand of een avondje in het park zonder dat je je zorgen hoeft te maken over opladen.
Waar de ULT Field 5 écht in uitblinkt is het geluid. De speaker levert een diepe, volle bas (vooral met de ULT-knop geactiveerd), maar blijft ook helder in de midden- en hoge tonen. Het stereobeeld is breed voor een speaker van dit formaat, en zelfs bij hoge volumes is er nauwelijks vervorming te horen.
De ingebouwde verlichting is visueel leuk, vooral in het donker, maar eerlijk gezegd voegen de lampjes weinig toe aan de totaalervaring. Ze zijn eerder een gimmick dan een functioneel onderdeel, en gelukkig kunnen ze uitgeschakeld worden voor wie liever alleen van het geluid geniet.
De Sony ULT Field 5 is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een draagbare speaker met krachtig geluid, lange batterijduur en een duurzaam design. De lampjes zijn aardig, maar geen doorslaggevende factor – het zijn vooral de prestaties die deze speaker de moeite waard maken.
Naast dat er een goede kwaliteit geluid uit komt, is hij ook makkelijk mee te nemen. Met de meegeleverde riem neem je hem makkelijker mee. De verschillende kleuren maakt het een stukje extra meer leuk.
De Sony ULT Field 5 heeft me echt verrast met zijn krachtige geluid. De ULT Power Sound zorgt voor een diepe, stevige bas zonder dat het geluid vervormt, zelfs op hoog volume. De draagbaarheid is fantastisch: licht genoeg om overal mee naartoe te nemen, en dankzij het robuuste ontwerp hoef je je geen zorgen te maken over een stootje of spatje water. De feestverlichting geeft elke setting direct sfeer, vooral 's avonds0 Je kunt het geheel naar wens instellen en het kan zelfs uit.
Met een batterijduur van meer dan 20 uur heb je de hele dag (en nacht) plezier.
De Sound Field Optimisatie werkt slim – zelfs in een drukke buiten omgeving bleef het geluid helder. Via de Sony Sound Connect app kun je makkelijk het geluid naar wens afstellen.
Enigste minpunt vind ik dat er geen adapter meegeleverd wordt voor het laden van de speaker, voor dit bedrag verwacht je dat eigenlijk wel.
De Sony ULT Field 5 is een verrassend krachtige speaker naar mijn mening. Het geluid is super helder en de bas komt goed door, zeker voor dit formaat speaker. Wat ik vooral fijn vind, is dat hij echt stevig staat, in tegenstelling tot sommige andere speakers. Ook als je hem buiten op een ongelijke ondergrond zet. De beugel maakt het makkelijk om hem mee te nemen, al is hij wel iets zwaarder dan ik had verwacht. De verlichting is een leuke toevoeging, al had het voor mij nog net wat feller gemogen. Verder is het top dat je hem gewoon met USB-C oplaadt. Alles wat ik nodig heb zit erop, en het werkt zoals het hoort.
De ULT Field 5 van Sony is een leuke speaker voor de gebruiker die er geen wonderen van verwacht. Wat direct opviel is dat de speaker helder klinkt. Niet schel, maar daadwerkelijk helder. Ik lees hier en daar wat reviews waar vooral de bass besproken wordt. Persoonlijk vind ik deze tegenvallen voor de prijs. Er komt absoluut wel wat 'bass' uit, maar niet meer/beter dan uit goedkopere varianten van hetzelfde formaat. De speaker voelt wel kwalitatief aan in vergelijking met speakers van andere merken en ik moet zeggen dat de app fijn werkt. Voor degenen die dat leuk vinden heeft de app wat 'extra's' om geluidseffecten aan de muziek toe te voegen. Dit kan tijdjens het luisteren van eigen muziek. Via de app is er gelukkig ook de mogelijkheid om zelf de EQ aan te passen wanneer ULT1 en ULT2 niet in de smaak vallen. Ik zou de speaker aanraden voor gebruik in een thuiskantoor, puberkamer of tijdens uitjes.
De speaker is stevig en makkelijk mee te nemen dankzij de schouderriem. De batterij gaat lang mee en de verlichting geeft sfeer. Je past alles makkelijk aan via de app. Wat het geluid betreft: het is oké, en de ULT-knop geeft wat extra bass, maar zonder aanpassingen vond ik het tegenvallen. Ik vind de prijs echt te hoog voor wat je krijgt. De goedkopere Sony-speakers doen hier echt niet voor onder, dus qua prijs-kwaliteit zou ik deze zelf niet aanraden.
GeluidskwaliteitGoed
MogelijkhedenGoed
VormgevingUitstekend
DuurzaamheidUitstekend
Pluspunten
Groot maar makkelijk mee te nemen door de schouderriem
Een degelijke speaker met een perfect formaat. Althans zo ervaar ik het. De speaker is gemakkelijk mee te nemen omdat hij niet zo groot is. Het geluid is zuiver en de bass is erg goed in vergelijking met mijn verwachting gezien het formaat van de speaker. De app is handig, snel en gemakkelijk net zoals het verbinden met de speaker, zo gepiept! Er zit leuke feestverlichting op de speaker om je feestje nog wat extra sfeer te geven. De batterij is dan natuurlijk wel wat sneller leeg. De batterijduur is ruim voldoende voor een dag plezier!
Deze speaker is praktisch in gebruik en biedt prima geluid prestaties. Het ontwerp van de speaker is fijn, niet te groot maar wel groot genoeg om veel geluid te bieden. Wat prettig is, is dat de bluetoothverbinding snel tot stand komt en hij is makkelijk te bedienen. Wij hebben ook wel eens speakers gehad waar het maken van verbinding veel lastiger was. Het geluid is krachtig en helder met de ULT functie, met een goede balans tussen hoge en lage tonen. Ook in een drukkere ruimte blijft de geluidsweergave goed, mede dankzij de automatische optimalisatie. De verlichting is subtiel en kan via de app aangepast worden, net als de equalizer. Een handige functie is dat meerdere mensen via de app kunnen verbinden, wat het bedienen samen eenvoudig maakt. De batterij gaat lang mee. Let op: er wordt alleen een USB-kabel meegeleverd en geen stekker, dus daar moet je zelf nog voor zorgen.
Prachtig geluid en makkelijk te koppelen met mobiel en app. Wij zijn heel blij met deze speaker, werkt op Bluetooth, dus een beetje in de buurt blijven. Alles is aan te passen in de app en lekker opvallend design. Zwart en pompeus en toch draagbaar en stijlvol. Hij staat op 4 pootjes, wat hem een boven en een onderkant geeft. De bas komt via de zijkant, dus verticaal neerzetten gaat ten koste van het geluid. Mag de pret niet drukken hoor, echt leuk geluid op iedere verdieping. Kan heel veel volume produceren.