Philips Barista Brew PSA3218/10 - Espressomachines

Philips Barista Brew PSA3218/10
Philips Barista Brew PSA3218/10
Dit product wordt aangeboden door 5 aanbieders met een prijs vanaf € 510,15 Bekijk alle aanbieders
7.4

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 45 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips Barista Brew PSA3218/10 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

j*********@g********08-11-2025

Stijlvolle Barista

Wij hebben dit product nu een kleine drie weken thuis. We hebben altijd een Philips Baristina gehad en wilde nu kijken of een echte barista machine iets voor ons is. Wij hebben allebei horeca ervaring en een barista cursus gehad dus voor ons is het gebruiksgemak goed. Het apparaat warmt redelijk snel op en de bediening is vrij intuïtief: bonen erin, juiste maalgraad instellen, tamper gebruiken, en je bent al redelijk op weg. Melk opschuimen via het stoompijpje gaat eenvoudig en goed. De afstand is wellicht net te kort maar dat zijn details. Wel een kleine kanttekening en het grootste minpunt van het apparaat is de juiste maalgraad combinatie vinden. Het heeft ons helaas relatief veel koffie gekost voordat we de juiste smaak te pakken hadden. Eenmaal goed ingesteld is het echt een eenvoudig apparaat en zet je relatief snel een bakje koffie. Het is een mooi design en prijs kwaliteit is in verhouding naar onze mening.
Pluspunten
  • Design
  • Afstellingen
  • Gebruiksgemak
Minpunten
  • Mist een koffie uitklop bak
  • Ervaring nodig
  • Geduld
n*******************@h**********07-11-2025
De Philips Barista brew is echt een heel mooi apparaat. Het apparaat wordt geleverd met een uitgebreid pakket van melkkannetje tot schoonmaakborsteltje. Het instellen van de juiste stand voor de bonen is even een zoektocht en veel proberen. Maar als de instelling juist is heb je echt heerlijke koffie. Je moet wel de tijd nemen/hebben om een kop koffie te maken. Er zijn wel meer handelingen bij nodig dan bij een gewoon apparaat. Ook is het een nadeel dat er toch wel echt meer schoonmaakwerk is. Zo valt er altijd wel gemalen koffie of koffieprut ergens. Maar al met al vinden wij het meer dan waard door de heerlijk smaak!
C*************@g********07-11-2025

Mooie machine met wat oefening nodig

De Philips Barista Brew PSA3218/10 is een prachtig apparaat, maar niet direct eenvoudig als je geen ervaring hebt met een barista-koffiemachine. Zelf werk ik achter de bar in een restaurant en merkte dat dit toestel net wat meer uitzoekwerk vraagt om de juiste instellingen te vinden. Vooral de hoeveelheid gemalen koffie is even puzzelen, omdat het niet in grammen wordt aangegeven. Zodra je echter de juiste instellingen hebt gevonden voor jouw koffieboon, kun je er werkelijk alle soorten koffie mee maken – van een sterke espresso tot een romige cappuccino. Het onderhoud is gelukkig eenvoudig en snel gedaan. Het ontwerp oogt stijlvol en luxe, echt als een professionele machine. De temperatuur van de koffie is uitstekend en de stoomfunctie werkt krachtig, ideaal voor mooi melkschuim. De maalinstellingen bieden veel mogelijkheden, al vraagt het wat tijd om de perfecte stand te vinden. Al met al een prachtig toestel voor echte koffieliefhebbers.
Pluspunten
  • Stijlvol en luxe ontwerp
Minpunten
  • Grammen worden niet aangegeven
w*******@w*****04-11-2025
Voordat je lekkere koffie kunt drinken, moet je wel wat doen. Lees de gebruiksaanwijzing en ga dan aan de slag met de verschillende instellingen. Dan drink je een heerlijke espresso of een americano. Hiervoor zit een speciale knop op het apparaat. Groot waterreservoir en goed werkend stoom- en warmwater pijpje. Het apparaat neemt wel wat plaats in en knoeit wat met gemalen koffie. Voor de rest een heel goed apparaat.
m******@g********01-11-2025

Lekkere koffie, wel even wat werk

Als koffieliefhebber kan ik je verzekeren dat de Philips Barista Brew echt lekkere koffie zet. Natuurlijk hangt het wel af van welke bonen je gebruikt, maar als alles eenmaal goed is ingesteld, is het resultaat top. Ik heb ook visite uitgenodigd om te proeven en die waren er allemaal erg over te spreken. Het instellen van het apparaat vraagt wel wat geduld, omdat je de maalgraad en druk precies goed moet krijgen. Tijdens het gebruik kan dat ook nog wel eens veranderen. Daarnaast zijn het best wat handelingen die je moet doen voor een kopje koffie, iets om rekening mee te houden. Wat mij opviel, is dat de koffie best wat heter mag. Ik ben gewend om hetere koffie te drinken, en bij deze machine voelt het alsof de koffie al een paar minuten heeft gestaan, ook al komt hij net uit het apparaat. Verder is het weggooien van de koffieprut ook een klein minpuntje. Bij andere apparaten zit vaak een handig opvangbakje waar je meerdere porties in kwijt kunt, maar hier moet je het direct boven de prullenbak leegkloppen. Dat vind ik persoonlijk niet zo fris. Als je liever met een druk op de knop koffie wilt, kun je beter voor een volautomatische machine gaan. Maar als je het juist leuk vindt om te experimenteren en de kunst waardeert van het perfecte kopje koffie zetten, dan is deze machine echt iets voor jou.
Pluspunten
  • heerlijke koffie
  • mooi apparaat
Minpunten
  • veel handelingen
  • water mag warmer
  • geen opvangbakje koffieprut
p**********@g********30-10-2025
Ik heb de Philips Barista Brew gekocht omdat ik iets wilde dat nét een stapje verder ging dan een volautomaat, maar niet té ingewikkeld zou zijn. Over het algemeen bevalt hij prima. De machine warmt snel op, de maling is redelijk constant, en het is leuk om met de instellingen te spelen om je koffie te verbeteren. De espresso’s smaken vol en romig, vooral als je wat tijd neemt om te experimenteren met de maling. Toch zijn er een paar puntjes waar ik tegenaan loop. Bij een dubbele espresso blijft de koffiepuck vaak wat nat, waardoor de piston lastig leeg te schudden is. Je moet echt even kloppen of met een lepeltje helpen. En het water is niet superheet, wat voor mij betekent dat ik mijn kopje even moet voorverwarmen om de koffie goed warm te krijgen. Ook is het snel een beetje ene kliederboel, maar goed ik vind dat niet heel erg. Hoort een beetje bij de barista experience Dat gezegd hebbende: het is wel een apparaat waarmee je kunt groeien. Hoe beter je hem leert kennen, hoe beter de resultaten. Het is geen “druk op de knop en klaar”-machine, maar dat is juist wat hem leuk maakt. Al met al het is een prima espressoapparaat met kleine verbeterpuntjes, maar veel potentie voor mij als liefhebber.
w*************@h**********29-10-2025
Sinds een aantal weken drinken wij koffie uit de Philips Barista Brew PSA3218/10. Apparaat ziet er als eerste mooi en luxe uit en is makkelijk neer te zetten en voor het gebruik als eerste het filmpje een aantal keer gezien hoe alles werkt, want de handleiding in de folder, snapte ik niet helemaal. Maar na het kijken van het filmpje was meteen aardig duidelijk hoe het apparaat werkt. Het was even wennen dat je alles zelf moet instellen, wij waren gewend aan een volautomatisch apparaat van Philips, maar daar vind ik de melk van te koud. Maar even een aantal keer proberen en je snapt hoe alles werkt. De koffie zelf is echt wel lekker en ook de koffie met melk vind ik lekker en super goed qua temperatuur. De stoomfunctie werkt ook prima en als je dan knop de andere kant op draait, krijg je gewoon heet water. Dit gebruik ik voor een kopje thee. Mijn man vindt de koffie helemaal lekker en vindt het eigenlijk nog allemaal leuk ook. Je kan namelijk zelf bepalen hoe grof de bonen gemalen moeten worden en dan het aandrukken van de koffie is ook leuk om te doen, alsof je zelf een barista bent. Qua diversiteit aan dranken vinden wij het apparaat wat tegen vallen. Je kan zwarte koffie of espresso maken en dan kan je zelf melk erbij doen, maar qua keuze is dat het ook wel. Dus als je weleens een latte machiato drinkt, moet je zelf een beetje experimenteren. Die keuze zit er verder niet op. Het schoon maken vinden wij ook een dingetje. Misschien krijg je daar nog handigheid in, maar nu wordt best wel veel vies doordat je de bonen nog aandrukt/ onze grote mokken niet onder het apparaat passen en je dus moet over gieten en dat je daarna de koffiehouder elke keer moet legen. Een voordeel is wel dat je alles na elk kopje steeds schoonmaakt en je dus niet in het apparaat koffieresten hebt en dan een keer in de zoveel tijd het apparaat helemaal moet schoonmaken van koffieresten. Kortom dit apparaat is aanrader voor wie een lekkere kop koffie wilt drinken, maar het vergt wel wat geduld voordat je alle instellingen zo hebt dat het ook lukt.
k**********@h*********27-10-2025
De Philips Barista Brew PSA3218/10 ziet er op het eerste gezicht prachtig uit: een strak ontwerp met een moderne afwerking. Toch valt het gebruiksgemak flink tegen. Het wisselen van de koffiepads is ronduit onhandig – zonder mesje krijg je ze nauwelijks los, wat pijnlijk is voor je nagels. Ook de maling zorgt voor rommel: er dwarrelt na elk gebruik fijn koffiestof door je keuken. Qua onderhoud moet je dus wat extra tijd inplannen. De machine maakt bovendien aardig wat lawaai; vroeg in de ochtend is dat niet ideaal als je huisgenoten nog slapen. De variatie aan koffiesmaken is daarentegen een groot pluspunt. Elke boon geeft echt een eigen karakter aan de koffie, wat het experimenteren leuk maakt. De temperatuur is alleen te beïnvloeden via de stoomfunctie, vooral handig bij het opschuimen van melk. De maalinstellingen werken goed en zijn leuk om in het begin mee te spelen, maar eenmaal ingesteld laat je ze liever zo staan. Conclusie: een stijlvolle espressomachine met potentie, maar vooral geschikt voor wie tijd en rust heeft om zijn koffie serieus te bereiden. Voor haastige ochtenden of wie gemak zoekt, is een volautomatische machine een betere keuze.
r*****************@g********27-10-2025
Vanaf het moment dat het apparaat uit de doos kwam, was de eerste indruk meteen positief. Het installeren ging heel eenvoudig; het instructieboekje is duidelijk en stap voor stap te volgen. Binnen korte tijd stond de eerste heerlijke kop koffie klaar. De juiste hoeveelheid koffie en de perfecte brouwdruk vinden kostte even wat uitproberen, maar na een paar testjes was de smaak precies goed. Het grote waterreservoir is een groot pluspunt. Bijvullen hoeft niet vaak, wat ideaal is wanneer er regelmatig koffie wordt gezet. De achterplaat spettert af en toe een beetje vies, maar met een doekje is dat zo weer schoon, dus geen enkel probleem. Tijdens dagelijks gebruik valt vooral op hoe eenvoudig het apparaat werkt. Alles is intuïtief ontworpen, waardoor bedienen vanzelf gaat. Ook het onderhoud is zo gedaan: even afnemen en alles ziet er weer netjes uit. De variatie aan koffies is fantastisch. Van een sterke espresso tot een zachte cappuccino, alles smaakt heerlijk. Het strakke, moderne ontwerp past bovendien perfect in de keuken. De temperatuur van de koffie is precies goed: lekker heet, zonder dat er gewacht hoeft te worden. De stoomfunctie zorgt snel voor mooi melkschuim, ideaal voor cappuccino of latte. De maalinstellingen maken het mogelijk om de sterkte en smaak van de koffie precies af te stemmen op persoonlijke voorkeur.
VinceM26-10-2025

Goed espresso apparaat om in te stappen

Een uitstekend espresso apparaat. Ik heb voorheen een Baristina gehad, waar ik niet zo tevreden over was, maar dat is niet bij dit product het geval. Ben erg tevreden over het product. De Philips Barista Brew maakt echte espresso, met een handig display om de druk te bekijken als je nog niet een echte barista expert bent. Het afstellen van het apparaat heeft wat tijd nodig, een paar kopjes koffie bedoel ik dan, maar zolang je dezelfde bonen gebruikt hoef je hem niet meer aan te passen. Als je een andere bonen soort gaat gebruiken, uiteraard weer even aanpassen. Het is belangrijk om te weten dat dit een espresso apparaat is en niet een volautomatische. Dat betekent eigenlijk dat je deze twee ook niet goed kunt vergelijken. Voor een espresso apparaat is dit een goed instap model waarmee je een espresso kan zetten met wat hulpmiddelen. De instructievideos zijn ook erg handig. Ik zou het apparaat aanraden voor iedereen die graag wilt overstappen naar een espressomachine.
Pluspunten
  • Makkelijk te gebruiken
  • Handige drukmeter
  • Mooie kleur
  • Echte espresso!
Minpunten
  • Bij mij miste het schoonmaak naaldje
  • Kan soms warm worden
Martijnbrongers26-10-2025

Aanrader voor de koffie liefhebbers!

De Philips Barista Brew is een stijlvolle aanwinst in mijn keuken. Het gebruiksgemak is groot: binnen enkele minuten zet je een espresso of cappuccino. Het bedieningspaneel is overzichtelijk en eenvoudig. De stoomfunctie is krachtig genoeg om melk snel en romig op te schuimen. Dankzij de maalinstellingen kan ik variëren tussen een intense espresso of een mildere variant. Het ontwerp en de afwerking zijn modern en strak – echt een blikvanger in de keuken op het aanrecht. Een klein nadeel vind ik het schoonmaken van de lekbak en stoompijp, dit kost wat tijd. Toch weegt de uitstekende smaak en het prachtige design daar ruimschoots tegenop.
Pluspunten
  • Smaak
  • Design
Minpunten
  • Schoonmaak
ThePino23-10-2025

Topmachine met lekkere koffie

Het gebruiksgemak had wel iets makkelijker gekund. Maar met eenmaal de juiste instellingen voor je perfecte bak koffie, kan je hem gerust op die instelling laten staan. Daarbij komen de maalinstellingen ook redelijk nauwkeurig, maar ook daarbij geldt, wanneer eenmaal goed ingesteld gaat het perfect. Het is echt naar eigen smaak alles instellen. Enige nadeel van het malen is, dat er elke keer een klein beetje koffiepoeder morst, maar dit is makkelijk op te ruimen met een vochtige vaatdoek. De stamper om de gemalen koffie aan te drukken als het uit de grinder is gekomen is echt perfect, voelt lekker zwaar aan en drukt mooi en gelijk het koffiepoeder aan. Het residu wat er uiteindelijk over blijft in de cuphouder is aardig goed uit te kloppen, maar er blijft elke keer toch wel iets van koffiedik achter, maar dit is gemakkelijk af te spoelen onder de kraan. Wat de variatie van de verschillende koffie instellingen betreft (espresso, dubbele espresso of americano) is vrij eenvoudig te bedienen. Enige waar je rekening mee moet houden, is de maalsterkte. Qua ontwerp en afwerking is het echt een plaatje om te zien, een aanwinst voor je aanrecht! Het materiaal voelt echt degelijk aan, de buitenkant is vrijwel helemaal van aluminium en wat dan van plastic is, is ook allemaal stevig. Ook de bedieningsknoppen voelen goed en stabiel aan. Om de temperatuur in te stellen was even een handigheidje, maar had het vrij snel onder de knie. De standaard temperatuur van deze Barista Brew is iets warmer dan die van een Senseo bijvoorbeeld, maar dat vind ik persoonlijk wel prettig. Wat een enorme plus is, is toch wel de opstoomfunctie, om warme melk op te kunnen schuimen. Dit geld wel alleen voor "normale" koffie, of voor speciale melk voor in de koffie, bv een havermelk oid… Mijn vrouw gebruikt normaal gesproken rijstemelk, maar daarbij wordt hij niet zo opgeschuimt… Ook zit er een stand op waarmee je warm water uit het pijpje krijgt, ideaal om even snel een kop thee te zetten. Kortom, voor degene die zich thuis een barista willen voelen, is dit een prima apparaat, maar voor degene die een snelle bak koffie willen zetten, kan misschien beter voor een apparaat gaan met cupjes of schijfjes. Daarnaast is hij toch best wel een beetje aan de prijs, maar dat compenseert de kwaliteit van de koffie wel weer.
Pluspunten
  • Lekkere en goeie koffie
  • Opstoomfunctie met heet water
  • Mooi design en kwaliteit
  • Veel functies
Minpunten
  • Afstellen is even een dingetje
  • Morst een beetje
  • Geen afvalbak voor het koffiedik
Mick.Kruisdijk22-10-2025

Design top, gebruik vraagt wat oefening

De Philips Barista Brew is een echte eyecatcher in de keuken. Het apparaat heeft een strak, modern design met een lichte industriële uitstraling. Bij het uitpakken valt meteen op dat er goed is nagedacht over de vormgeving en de accessoires. Je krijgt vier baskets om mee te experimenteren, wat het leuk maakt om verschillende koffies te testen. De maalgraad is eenvoudig in te stellen, al maakt de ingebouwde grinder wel behoorlijk wat lawaai en zorgt het fijne koffieresidu soms voor wat rommel. Gelukkig zit er een handig borsteltje bij om dit snel schoon te maken. De metalen stamper voelt stevig en kwalitatief aan, niet goedkoop of plasticachtig. Wel vond ik het lastig om de juiste maling en hoeveelheid te vinden om de drukmeter precies in het midden te krijgen. Daardoor was de doorlooptijd soms te lang en de koffie wat te bitter. Het melkopschuimertje werkt goed, maar is wat klein, waardoor je het kannetje dicht bij het apparaat moet houden. Het vergt wat oefening om echt een volle schuimlaag te maken. Het schoonmaken gaat daarentegen erg gemakkelijk: het lekbakje trek je er zo uit en met een doekje is alles weer netjes. Al met al is de Philips Barista Brew een stijlvol apparaat dat vooral geschikt is voor koffieliefhebbers die het leuk vinden om te experimenteren en tijd willen nemen om hun perfecte espresso te zetten.
f****************@g********22-10-2025

Lekkere koffie, soms veel gedoe

lekkere koffie, americano = lungo, veel gemors (bij het malen van de bonen, bij het aandrukken,…), weinig opbergplaats voor onderdelen (verschillende filters, opzetstuk, verhoog je,…), hoge tassen passen er moeilijk onder, er moeten manuele handelingen gedaan worden waardoor het meer tijd in beslag neemt (melkschuim wordt niet automatisch opgeklopt, aandrukken van gemalen koffie gebeurt niet automatisch, filter ledigt niet automatisch), veel zelf afstemmen naar eigen smaak (grofheid van het malen, hoeveelheid koffie,…),
Pluspunten
  • Lekkere koffie
  • veel instelmogelijkheden
Minpunten
  • veel losse onderdelen
  • rap veel gemors
Ak7920-10-2025

Lekkere koffie

Met deze koffiemachine heb je mogelijkheden genoeg voor verschillende soorten koffie. De koffie smaakt prima, je proeft dat het versgemalen is. Het is wel even zoeken voordat je de juiste afstelling hebt voor een lekkere kop koffie. De temperatuur van de koffie/thee zijn goed. Ondanks dat het een grote machine is moet je de machine wel tegenhouden als je de piston plaatst.
Pluspunten
  • Veel mogelijkheden
Brt01319-10-2025

Van Koffieleut naar amateur barista....

Ik ben gek van koffie! Het is voor mij een hobby en na mijn automatische bonen apparaat wilde ik graag iets semi barista achtigs. Na een zoektoch ben ik uitgekomen bij de Philips Barista BrewPSA3218/10 (de zwarte dus). Toen ik hem geleverd kreeg voelde het een beetje als of ik een cadeutje aan het uitpakken was! Ik werdt er erg blij van. De eerste indruk was verbluffend. Het materiaal voeld allemaal erg delijk/stevig/zwaar aan waardoor je het gevoel hetb kwaliteit in hande te hebben. Er zit een apparte bonenmaler op welke je kan instellen op grogheid van maling en op hoeveelheid van automatische maling. Ook heb je de optie om zelf de hoeveelheid te bepalen door handmatig de handel omhoog te drukken. Ook heb je verschillende varianten van cups om ook hier weer te kunnen spelen met de manier/verfijning van coffie zetten. Wat ik wel lastig onder de knie vindt te krijgen is om de afstelling te vinden voor de "perfect blend" deze zou je bereiken wanneer je de drukmeter van het water dat door de koffiemaling geperst wordt in het midden gebied ziet stijgen. Mij is het nog niet verder gelukt dan tot het laatste streepje voor dat de langere middengebied lijn bereitk wordt. Dus wat mij betrefd is dit echt iets voor de fijnproever die hier extra tijd in wil steken om de "Perfect Blend" te evenaren. Maar afgezien van dat vind ik het een machine die erg goed uit uitgerust in zijn accesoires en je het gevoel geeft opweg te zijn naar een echte barista ervaring!
Pluspunten
  • Accesoires
  • Kwaliteit
  • Ervaring
  • uiterlijk
Minpunten
  • Gevoeligheid voor afstelling
  • gevoeligheid handvat afwerking van stamper
S*************@g********04-10-2025

Veel variatie, maar vraagt geduld

Qua uitstraling en bouwkwaliteit is dit een mooi apparaat: compact en strak design, staat netjes in de keuken. Ik vind het leuk dat je met de verschillende maalstanden en instellingen kunt spelen om verschillende koffies te maken. Daar moet je wel echt wat geduld voor hebben, want het vergt tijd om de juiste balans te vinden. De temperatuurregeling doet zijn werk goed en de koffie komt warm in het kopje. De stoomfunctie werkt prima, maar duurt wel wat lang voordat er druk opgebouwd is. Als je graag melkschuim maakt moet je dat even incalculeren. Het schoonmaken gaat redelijk makkelijk, maar ik mis wel een standaard uitklopbak – dat zou het onderhoud echt compleet maken. Gebruiksgemak is dus wisselend: wie ervaring heeft, kan hier heel fijne resultaten mee behalen. Voor beginners is het echter geen eenvoudig apparaat.
Pluspunten
  • Compact en strak design
  • Goede koffie
  • Veel mogelijkheden
Minpunten
  • Geen standaard uitklopbak
  • Stoomfunctie langzaam
m***********@k*********03-10-2025
Super chique apparaat voor in de keuken. Wij gingen van een nespresso apparaat naar deze Philips. En eigenlijk iedereen die hier koffie drinkt is het er over eens, wauw wat een lekkere koffie kun je zetten met dit apparaat! Maar je moet er ook wel iets voor doen, veel verschillende onderdelen die ik na ieder gebruik wil schoonmaken. Dat maakt de koffie wel een stuk meer werk. Zo ook als je een variant met (opgeschuimde) melk wil maken, dit kan super goed met het opschuim tuutje, maar is ook weer veel extra schoonmaakwerk met de kan en de tuut. Al met al een heel fijn apparaat met een mooi design maar je moet wel zo gek zijn op goede koffie dat je het het werk waard vindt.
rubberenrobbie01-10-2025

Prima semiautomatische espressomachine

De Philips Barista Brew PSA3228/01 is aan semiautomatische espresso machine die staat te stralen op je aanrecht. Een erg mooi design dat er luxe uitziet. Enkel het bonenreservoir voelt en oogt wat goedkoop, met name ten opzichte van de rest van het apparaat. Je ontvangt een zeer compleet pakket, zoals tamper, melkkannetje en de mogelijkheid voor 2 espresso’s. Ik mis hierin wel de knock box in een zelfde stijl, dit was handig geweest. Nu is het best wel een een vervelende klus de koffie uit de filterdrager te halen. De melkopschuimer werkt gemakkelijk, echter had het stoompijpje van mij iets meer ruimte mogen krijgen door hem iets verder naar de zijkant of voorkant te kunnen sturen. Nu is er weinig ruimte om het kannetje iets te kantelen, waardoor de temperatuur aflezen lastig kan zijn. Wel is dit laatste een mooie toevoeging, zo weet je precies wanneer je melkschuim op de juiste temperatuur is en dus klaar is. Wat opvalt is dat het maken van de koffie soms wat rotzooi geeft doordat het niet allemaal in het filter valt maar ook er naast. Al met al een prima apparaat waar je even een handigheid in moet krijgen.
Pluspunten
  • Zeer compleet
  • Goede koffie
  • na wat oefening
  • Nette uitstraling
Minpunten
  • Niet alles blijft even schoon
l************@h**********01-10-2025
Wij hadden een volledige automatische bonen machine. Deze staat veel mooier op het aanrecht. Mooi solide apparaat. Ik beging echt even veel oefenen om een lekkere koffie te zetten. Dus echt wel even wennen. Je moet je er dus echt even in verdiepen wat de mogelijkheden zijn. Opwarmen van melk voor latte kan via de bijgeleverde kan. Daar staat een handige temperatuur meter op. Ook dit vergt echt wel wat oefening. Handleiding vindt ik niet echt duidelijk met YouTube kom je heel end
MarcoH30-09-2025

Lekkere koffie, die je niet even snel klaar is

Hele lekkere koffie, de bonen kan je op meerdere manieren malen. Maar te veel werk voor mij om een bakje koffie te zetten. De mogelijkheden zijn behoorlijk. En dit vergt het een en ander aan uitzoeken.
Pluspunten
  • Koffiesmaak
  • Mogelijkheden om in te stellen
Minpunten
  • Apparaat voelt wat plastic en goedkoop voor zijn prijsklasse
  • Vergt interesse in het barista vak
e************@h**********30-09-2025

Een goed bakje koffie

Sinds een paar weken gebruik ik dit espressoapparaat dagelijks en ik ben positief verrast. Het gebruiksgemak is groot: het menu is overzichtelijk en binnen een paar stappen heb je een heerlijke kop koffie. Wat ik fijn vind, is de variatie – van een sterke espresso tot een zachte cappuccino, er is voor ieder moment van de dag iets. Ook het design spreekt me aan; strak en modern, waardoor het mooi staat op mijn aanrecht. Het apparaat is bovendien eenvoudig te reinigen, wat het onderhoud prettig maakt. De temperatuurregeling en stoomfunctie werken goed en de maalinstellingen geven voldoende mogelijkheden om de smaak af te stemmen. Al met al voelt dit apparaat als een luxe toevoeging aan mijn ochtendroutine.
r************@h**********30-09-2025

Prima apparaat, kan het beter?

Mooi ding hoor, deze Philips Barista Brew. Hij staat echt strak op het aanrecht en voelt degelijk aan. In het begin was het wel even zoeken naar de juiste instellingen, vooral omdat de druk snel omhoog schiet. Maar na wat oefenen krijg je er echt lekkere espresso en cappuccino uit. Melk opschuimen lukt goed, al moet je er een beetje handigheid in krijgen. Wel een klein nadeel: bij het malen vliegt er altijd wat koffiepoeder naast, dus ik ben standaard even met een doekje bezig. Verder is hij makkelijk schoon te houden en vind ik de variatie in koffies heel fijn.
Pluspunten
  • Lekkere koffie
  • Professioneel
Minpunten
  • Veel troep
  • Handigheid in krijgen
Bastb9025-09-2025

Heerlijke koffie met de juiste instellingen en handelingen

De koffie die deze machine zet is echt heerlijk. Versgemalen bonen geven zoveel meer smaak dan ik gewend was van bijvoorbeeld cupmachines. Maar om daar te komen moet je er wel wat voor over hebben. Het apparaat ziet er strak uit, maar voelt bij het uitpakken vrij plastic en licht aan. Niet per se wat je verwacht in deze prijsklasse. De instructies vond ik niet fijn. Alles wordt met veel tekst uitgelegd, maar zonder duidelijke plaatjes. Als je niet bekend bent met termen als portafilter zoek je je rot. Je moet ook best wat ruimte op je aanrecht vrijmaken om alles goed te kunnen gebruiken. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Je kunt van alles instellen zoals temperatuur, maalstand en stoomfunctie. Dat maakt het flexibel maar ook best overweldigend. In het begin kostte het me veel tijd om alles goed in te stellen en schoon te maken. Pas na een tijdje kreeg ik er een beetje handigheid in. Als je voor meerdere mensen koffie zet ben je gewoon even bezig. Dus ben ik blij met de koffie? Ja, absoluut. Maar de machine zelf vind ik minder intuïtief en behoorlijk bewerkelijk. Leuk als je het echt als hobby ziet maar voor snelle, makkelijke koffie moet je hier niet aan beginnen.
Pluspunten
  • Veel instelmogelijkheden
  • Strak design
  • Kan heerlijke koffie zetten
Minpunten
  • Voelt wat goedkoop aan
  • Niet voor de snelle bak 's ochtends
Di.We25-09-2025

Barista-waardige koffie

Na een aantal weken de Philips Barista Brew getest te hebben, kan ik zeggen dat het apparaat echt een genot is voor koffieliefhebbers. De smaak is elke keer consistent en ik vind het leuk dat ik zelf invloed heb op de sterkte en hoeveelheid koffie. Het kost even tijd om je eigen voorkeur te ontdekken, maar dat maakt het proces juist leuk en persoonlijk. Ik merkte wel dat de koffie iets sneller afkoelt, maar door mijn kopje vooraf te verwarmen blijft hij lekker lang warm. De melkopschuimer werkt erg goed en maakt een mooie, romige schuimlaag. Het apparaat is daarnaast eenvoudig schoon te maken, wat ik een groot pluspunt vind. Voor wie houdt van een handmatige, maar toch makkelijke manier van koffiezetten, is dit apparaat een uitstekende keuze.
Pluspunten
  • Lekkere koffie
  • Goede melkopschuimer
  • strak design
Minpunten
  • erg bewerkelijk