Dit product wordt aangeboden door 1 aanbieders met een prijs vanaf € 410,00
Bekijk alle aanbieders
Review schrijven over Whirlpool W8 89AD SILENCE BE / 8 kg
Leuk dat je een review schrijft! Door het achterlaten van jouw eerlijke en goed onderbouwde mening over dit product, help je andere consumenten bij het maken van de juiste keuze! Daarnaast verloten we ieder maand onder alle reviewers 2 x € 250,-. Klik hier voor de actievoorwaarden.
De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 8 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Whirlpool W8 89AD SILENCE BE / 8 kg op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik mocht deze wasmachine testen voor review.nl.
De installatie was gemakkelijk. Het komt met veel handleidingen wat er voor zorgt dat je op veel -installatie- vragen een antwoord kunt vinden.
Over het algemeen is het een fijne wasmachine, maar het heeft een paar aandachtspunten. De vele verschillende programma's zijn erg fijn, hierdoor hoef je zelf weinig kennis te hebben over standen en temperaturen voor specifieke wasjes. Wel vergt het wat tijd om alle handleidingen door te nemen en de programma's en alle functies te begrijpen. De wasmachine maakt weinig geluid, wat prettig is, vooral als hij dicht bij woonruimtes staat. Daarnaast komt de was fris en schoon uit de trommel, wat natuurlijk het belangrijkste is.
Het automatisch doseren werkt in de praktijk helaas niet heel fijn. Ik merk dat ik hier minder controle over heb en het daardoor niet altijd optimaal aanvoelt. Het is ook lastig als je verschillend wasmiddel gebruikt (zoals kleur en wit), want er blijft continue wasmiddel- of verzachter achter in de bakjes na een wasbeurt. Lastig om deze bakjes helemaal leeg te krijgen en om te achterhalen via de handleidingen om de automatisch doseren stand uit te schakelen . Ook komt de was na een normaal wasprogramma redelijk nat uit de machine. Ik draai hierna vaak nog een extra (intensief) centrifugeerprogramma. Voor iemand die alleen de basisfuncties gebruikt hebben alle extra functies geen meerwaarde, maar wel top dat hij energielabel A heeft en zijn programma aanpast aan het gewicht in de trommel.
Pluspunten:
- Maakt weinig geluid
- Was komt fris en schoon uit
- veel verschillende programma's
- Verbruik
Minpunten:
- Automatisch doseerprogramma werkt niet ideaal
- Was is vaak nog nat na het normale programma
Sinds ik deze wasmachine gebruik, ben ik onder de indruk van de hoge kwaliteit en vooral van hoe schoon de was eruit komt. Het voelt schoner en ruikt frissers dan vorige wasmachines. De trommel is met 9kg lekker ruim, waardoor ik zonder moeite grotere hoeveelheden was in één keer kan draaien. Het design voelt luxe aan, met een mooie zwarte glans op zowel de deur als de bovenkant. Ook het touchpanel werkt prettig en ziet er modern uit.
Wat voor mij het grootste pluspunt is, is hoe stil hij draait. Alleen tijdens het centrifugeren hoor je hem iets beter, maar verder merk je nauwelijks dat hij aanstaat. Hij staat bij ons in de bijkeuken naast de woonkamer, en normaal gesproken heb ik totaal geen last van geluid en dat is heel prettig in dagelijks gebruik.
Er zijn wel een paar kleine punten om rekening mee te houden. De aanraakknop reageert niet altijd meteen en vraagt even gewenning. Ook het wasmiddelbakje is vrij klein, waardoor je snel knoeit als je moet bijvullen, zeker als je zoals ik ook met wasparfum werkt. De sensoren zijn daarnaast behoorlijk gevoelig, wat aan de ene kant heel goed werkt, maar ook betekent dat teveel wasmiddel de machine direct laat bijsturen in programma en afpompen.
De app is een mooie toevoeging en werkt fijn zodra je doorhebt hoe alles ingesteld moet worden. In het begin was het even zoeken hoe je daadwerkelijk vanuit de app kunt starten, maar toen dat eenmaal lukte vond ik het juist heel praktisch. Vooral het kunnen starten terwijl je niet thuis bent, is ideaal. Ik kan hierdoor goed de wastijd bijhouden.
Conclusie:
Een luxe, stille en krachtige wasmachine met een prachtige waskwaliteit. Door de vele functies, grote trommel en handige app voelt het echt als een modern apparaat. Kleine minpuntjes zoals het wasmiddelbakje en de gevoeligheid van de touchknop zijn daarin niet storend. Al met al ben ik tevreden en zou ik hem zeker aanraden.
De wasmachine is geïnstalleerd door de 'bezorgers'. Super handig! Het ontwerp is strak en netjes. De opening van deze wasmachine is aan de kleine kant als voor een wasmachine die 9kg aan zou moeten kunnen. Mijn vorige wasmachine kon ook 9kg aan en oogde ruimer, de opening en de hoeveelheid was wat erin paste. Dit is voor mij 1e keer dat ik de wasmachine met een app kon bedienen. Zelf hecht ik daar geen waarde aan. Ik vond de app niet handig. Ook kreeg ik steeds een foutmelding en dat ik niet verbonden was. Dus dan maar via de display bedienen. Ik ben niet overtuigd van het systeem van autodose . De wasmachine slurpt alles in een keer op. Later kwam ik erachter dat je dit per keer moet instellen. Toch een gedoe. Ook moet je instellen of je waspoeder of vloeibaar middel gebruikt.
Veder zijn er veel programma's, de korte gebruik ik vaak voor sport kleding. De kleding komt schoon uit.
Overige programma zijn ook goed, je kunt de programma's nog verkorten. De app is dus noet perse handig. Maar dat zal vast per persoon verschillen.
Wij hebben de wasmachine enkele wekelijk op proef gebruikt. In potentie is de wasmachine klaar voor de toekomst, echter werkt dit niet echt lekker in de praktijk.
De wasmachine wast goed schoon, het duurt alleen wel een half uur tot een uur langer dan vooraf aangegeven, dat is behoorlijk frustrerend, zeker als de gemiddelde was programma's rond de 2 uur in beslag nemen. Het automatisch verdelen van het wasmiddel en wasverzachter werkt ook niet optimaal, er wordt veel meer gebruikt dan aanbevolen.
Ook kan de wasmachine met een app worden bediend. Echter zitten hier nog wel veel kinderziektes in, de app HomeWhiz geef soms onduidelijke meldingen; wasmiddel bijvullen terwijl deze vol is, deur staat open terwijl deze gesloten is en dergelijke. Zonder app werkt de wasmachine veel beter.
Kortom, de wasmachine doet wat hij moet doen, gaat niet efficient om met het wasmiddel én de app is geen toegevoegde waarde.
Ik heb deze wasmachine enkele weken intensief gebruikt. Het ontwerp is strak en modern en staat verzorgd in de wasruimte. De trommel oogt iets kleiner dan bij andere 9 kg-machines, maar de praktische capaciteit is ruim voldoende voor dagelijks gebruik.
De machine maakt gebruik van Whirlpool 6th Sense-technologie: sensoren meten continu de belading en passen waterverbruik, temperatuur, centrifugesnelheid en tijd automatisch aan. Dat zorgt voor zuiniger verbruik en minder slijtage van textiel, al verklaart dit ook waarom de resttijd soms plots met 20 minuten kan oplopen.
Wassen levert consistente, frisse resultaten op. Het verfrissingsprogramma (stoom) werkt efficiënt voor licht gebruikte kleding. De AutoDose-functie is een groot gemak; let wel op dat de fabrieksinstelling van 200 ml (middel + verzachter) royaal is. Via het display van de machine zelf lukt het niet altijd om de dosering aan te passen, dus dit moet je via de app doen. Dat werkt overzichtelijk en voorkomt dat je snel door je wasmiddelen heen bent.
Het display en de touch bediening reageren verder niet altijd optimaal, waardoor ik de Whirlpool-app regelmatig gebruik als hoofdinterface.
Verder staat de machine stabiel tijdens centrifugeren, het geluidsniveau is acceptabel en de centrifuge-resultaten laten kleding niet te nat achter. Het onderhoudsprogramma houdt de trommel fris.
Na enkele weken gebruik ben ik erg tevreden over de Whirlpool WPM 97W ADS BE A-10%. Het eerste wat opvalt is hoe stil deze wasmachine draait, zelfs tijdens het centrifugeren. In een open keuken of klein appartement is dat echt een groot pluspunt. Ook het gebruiksgemak is top: het display is overzichtelijk en de knoppen reageren vlot. De programmakeuze is ruim, met specifieke instellingen voor fijne was, sportkleding en zelfs snelle programma’s wanneer je haast hebt.
De wasresultaten zijn uitstekend; kleding komt fris en schoon uit de trommel, zonder dat de kleuren vervagen. De machine voelt degelijk aan en de trommel van 9 kg is ideaal voor gezinnen.
Het enige minpunt vind ik het centrifugeertoerental: met 1400 toeren blijft het wasgoed soms iets natter dan ik gewend was bij mijn vorige machine. Dat betekent iets langer drogen, vooral bij handdoeken. Toch weegt dit niet op tegen de vele voordelen.
Kortom: een stille, energiezuinige en gebruiksvriendelijke wasmachine die zijn werk uitstekend doet. Een aanrader voor wie comfort en kwaliteit zoekt zonder overdreven lawaai in huis.
Wij hebben deze wasmachine gedurende enkele weken getest.
De wasmachine beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, wat het wassen een stuk eenvoudiger maakt. Wat ik jammer vind, is dat deze programma’s niet kunnen worden aangepast of overruled. De HomeWhiz-app is erg handig; via de app kun je bijvoorbeeld vanaf je werk zien hoelang de wasmachine nog bezig is.
Het Snel 28-programma is prettig in gebruik, vooral omdat het programma ook daadwerkelijk 28 minuten duurt. Uiteraard kun je hierbij niet verwachten dat de was grondig schoon wordt, maar voor een kleine of licht bevuilde was is het een uitstekende optie.
Het instellen van de wasmachine vond ik in het begin even zoeken. De meegeleverde handleiding is duidelijk, maar het vinden van de juiste knoppen op het apparaat zelf kostte wat meer tijd. Het bakje voor wasmiddel en wasverzachter vind ik relatief klein; dit moet dus wat vaker worden bijgevuld (iets wat ik bij mijn vorige wasmachine niet gewend was). Dit heeft verder geen invloed op de werking van het apparaat.
De wasmachine is stil in gebruik en geeft een prettig signaal wanneer het programma is voltooid. Een handige functie is de anti-kreukoptie, waarbij de trommel tot maximaal acht uur na afloop van het programma rustig blijft ronddraaien om kreukvorming te voorkomen.
Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze wasmachine. Hij wast goed, de was komt fris uit de trommel en het apparaat werkt stil. Voor ons gezin met twee tieners vind ik de trommelinhoud echter wat aan de kleine kant. Persoonlijk zou ik daarom de volgende keer kiezen voor een iets grotere wasmachine met een hoger toerental (bij voorkeur 1600 in plaats van 1400 toeren).
Superfijne wasmachine, makkelijk te bedienen. En veel verschillende programma’s.
Wat het extra fijn maakt is dat je hem op afstand kunt aanzetten.
Ik ben er heel erg tevreden over