De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 9 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Gigaset Baby 500 Video - HD babyfoon met camera - kleurennachtzicht - sensoren - nachtlampje - rustgevende geluiden - baby monitor op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de Gigaset Baby-500 mogen testen en ben vooral te spreken over het gebruiksgemak en de extra functies, waaronder het nachtlampje. De babyfoon is simpel in gebruik: uitpakken, aansluiten en hij werkt direct zonder ingewikkelde instellingen. Ook het menu is overzichtelijk, wat vooral ’s avonds prettig is als je snel iets wilt aanpassen.
Het nachtlampje is een zeer handige toevoeging. Het geeft precies genoeg licht om zachtjes de kamer in te kijken zonder je baby te storen. Het licht is warm en niet fel, wat ideaal is voor nachtelijk gebruik. Je kunt het lampje makkelijk bedienen vanaf de ouderunit, wat in het donker erg praktisch is.
Geluid en verbinding zijn stabiel en duidelijk. Kleine geluidjes worden goed opgepikt zonder storende ruis. Al met al een goede babyfoon met handige extra’s zoals het nachtlampje, waardoor hij zeer compleet aanvoelt. Zeker een aanrader voor ouders die functionaliteit en comfort willen.
Ik heb deze babyfoon mogen testen met mijn 2 jongste kinderen.
Mijn oudste kind is ondertussen 12 jaar. Dus al vele babyfoons gezien om mij heen en gebruikt.
Deze babyfoon voelt stevig en ziet er mooi uit. Groot beeldscherm met zeer goede kwaliteit beeld. Ook de camera staat stevig en zet je makkelijk open de kast. Valt niet zo maar om.
Makkelijk in gebruik. Wat mij vooral verbaasde was de helder heid als het donker is. Je ziet alles prima. Ook het draaien van de camera gaat soepel en stil!
Ik ben erg tevreden over deze babyfoon. Groot bereik ook buiten het huis. Wij wonen op een boerderij en als de kleine slapen dan ging het beeldscherm mee naar buiten.
De Gigaset Baby 500 Video is een babyfoon met meerdere functies, maar de prestaties zijn wisselend. De verbinding tussen camera en scherm is redelijk stabiel, al kan deze soms wat vertraging of storingen vertonen. Het kleurennachtzicht werkt naar behoren, maar de beeldkwaliteit blijft gemiddeld en is niet altijd even scherp in het donker. De sensoren voor geluid en beweging reageren, maar niet altijd even nauwkeurig, wat soms onnodige meldingen geeft of juist iets mist. Het ingebouwde nachtlampje is een fijne toevoeging en zorgt voor extra rust in de kamer. De rustgevende geluiden vallen tegen qua kwaliteit en variatie. Al met al is het een redelijke baby monitor, geschikt voor basisgebruik, maar geen absolute topper in zijn prijsklasse.
Pluspunten
Redelijk stabiele verbinding en bruikbaar kleurennachtzicht
Fijn nachtlampje als extra comfort voor de baby
Minpunten
Sensoren werken niet altijd nauwkeurig
Rustgevende geluiden en algehele geluidskwaliteit vallen tegen
Ik heb de Gigaset Baby 500 getest en ben zeer tevreden over het product. Ik heb nog nooit zo’n gemakkelijke installatie gehad bij een product. Het is letterlijk een kwestie van de camera aansluiten en het scherm aanzetten, waarna de verbinding automatisch tot stand komt. Het beeld is scherp en ik vind het erg fijn dat ik via het scherm de camera kan bewegen zodra de baby beweegt. Daarnaast is het mogelijk om het geluid aan te passen, een melodie af te spelen en een melding te krijgen wanneer de temperatuur in de kamer te warm of te koud is. Ook kan de camera dienen als nachtlampje waarbij de lichtjes aangepast kunnen worden, wat een leuk extraatje is. Ik heb bewust voor dit product gekozen omdat er geen gebruik wordt gemaakt van cloud en wifi, waardoor ik met een gerust en veilig gevoel naar de baby kan kijken en luisteren.
babyfoon doet wat ie moet doen en dat doet ie goed
De Gigaset Baby 500 is gewoon een fijne babyfoon die doet wat je ervan verwacht. Installeren is zo gepiept: stekker erin, aanzetten en klaar. Overdag is het beeld lekker scherp, maar ’s nachts is het wat donkerder – je ziet nog wel wat er gebeurt, maar het is niet super helder. Het geluid is top, je hoort je kindje goed en je kunt ook makkelijk terugpraten. De batterij houdt het lang vol en de extra functies zoals slaapliedjes, nachtlampje en temperatuurmeting werken goed. Geen gedoe met apps of wifi, gewoon een betrouwbare babyfoon zonder poespas.
Ik heb deze babyfoon mogen testen en ik ben zeer tevreden. Bewust voor een wifi vrije babyfoon. Ik vind het grote en heldere beeldscherm erg fijn en het fijnste is dat de camera heel makkelijk draaibaar is van een afstand.
Opzich gemakkelijk te installeren, enige nadeel is dat camera altijd in het stopcontact moet. Verder alles positief!
Ik heb deze babyfoon mogen testen en hij bevalt gewoon goed. Stekker in het stopcontact, opladen en klaar voor gebruik. Het kleurendisplay is overdag makkelijk, maar eigenlijk voor ons niet nodig, het gaat bij ons voornamelijk om de slaapperiodes met deze camera. Het nachtzicht is goed, maar bij het inzoomen niet helder, je ziet meer de contouren dan echt haarscherp je kindje. Het apparaat is makkelijk op de laden en daardoor ook draadloos mee te nemen naar een andere ruimte, de camera zelf moet aan de netstroom waardoor de positie al bepaald wordt van waar hij moet komen te staan.
Dat de kop vannde camera draaien kan is ha dig, maar omdat hij bij ons op een vast punt staat niet direct nodig.
Display geeft de temperatuur en de luchtvochtigheid aan, is makkelijk aan en uit te zetten, geluid wat eruit komt is goed. De verschillende functies en kleuren nachtlamp had voor ons niet perse gehoeven, slapen in het donker is het beste voor ons kind, net als de muziekjes die erop zitten, een uitgebreide camera met veel opties.
Klantenservice van deze babyfoon is ook makkelijk te bereiken voor vragen.
Deze babyfoon is ideaal, heeft alles wat je nodig hebt. Soms misschien zelfs te veel... Voor mij is bijvoorbeeld de functie van het draaien van de camera niet noodzakelijk, als de camera goedstaat dan hoef ik hem niet meer in te stellen. Net als de afstand, hij heeft een heel groot bereik misschien wel te groot. Maar goed dat zijn luxe problemen want de babyfoon is echt top! Het beeld is groot en ziet er goed uit, je hoort alles ook goed. Ik ben dan ook zeer tevreden over de babyfoon en kan hem alleen maar aanraden. Echt een topper!
Sinds we de Gigaset Baby 500 Video gebruiken, slapen we allebei een stuk rustiger. Het 5-inch scherm is echt superhelder en het nachtzicht verrast me elke keer weer. Vooral fijn dat ik de camera op afstand kan draaien, zo hoef ik niet steeds naar de babykamer te lopen. De verbinding is stabiel en ik heb nog geen storingen gehad. Heel blij mee!