De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 287 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de FitBike Ride 5 iPlus Hometrainer - Zwart - 18 Programma's - 24 Weerstandsniveaus - Hartslagmeting op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Aanschaf bleek goede keus. Snel geleverd, eenvoudige montage. En een stevige degelijke zit en duidelijke en gebruiksvriendelijke display.
Al met al veel beter dan de vaak te iele en gammele trainers die vaak ongebruikt op zolders staan. Je hebt nu voor een redelijk bedrag een goede home trainer. Het is daarmee ook een stimulans om dagelijks de gewenste training ook daadwerkelijk de doen. Wat daar ging het toch om?
Het apparaat werkt goed. Geen problemen ondervonden tijdens het monteren.
Goed product. Stevig en stabiel.
De Display Instructie's vind ik niet duidelijk genoeg; het zou beter kunnen ,denk ik.
De instructie zou meer gedetaileerd moeten zijn. Te compact overzicht.
De FitBike Ride 5 voldoet aan de verwachtingen. Hij biedt veel oefenmogelijkheden, zit goed in elkaar en dat alles voor een nette prijs. De handleiding voor het monteren en de gebruiksaanwijzing zouden iets uitgebreider mogen zijn.
Erg fijne hometrainer niet voor niets als beste getest
Na de beslissing te hebben genomen dat er maar s een hometrainer moest komen je afvragen waar en welke. Google opgestart en zoeken. Uiteindelijk op de site van VA (verantwoord afvallen) terechtgekomen waar de beste 5 volgens testen genoemd werden. Na ook kieskeurig.nl te hebben geraadpleegd inderdaad gekozen voor de FitBike Ride 5. Heb hem nu anderhalve week en heb er al zo'n honderd kilometer op weggetrapt. Het in elkaar zetten kostte de nodige zweetdruppels maar dat kwam meer door de temperatuur van 27 graden, met andere woorden, appeltje eitje. Heb de uitvoering met borstband hartslagsensor genomen.
De hometrainer is legger geluidloos tijdens het fietsen en alle onderdelen zijn lekker goed instelbaar. De bediening is lekker simpel, dus snel onder de knie. Ook fijn is dat hij voor meerder gebruikers (4 +1 gast) de instelling/resultaten bijhoudt. Dit maakt het instellingen en programma's fietsen nog leuker.
Kan er veel of weinig over zeggen maar gezien de prijs is dit de beste koop die ik voor het verbeteren van mijn conditie heb gedaan de laatste jaren.
Ik heb deze hometrainer nu ongeveer een half jaar en heb geen enkele opmerking. Prima in elkaar te zetten. Verder even uitvogelen welk programma bij je past en gaan. Voor mij een goede keuze geweest. Het minpunt dat ik noteer heeft niets te maken met de hometrainer maar is een keuze van prijs kwaliteit geweest.
Ik heb voor deze hometrainer gekozen vanwege het zware vliegwiel en daardoor het geruisloze gebruik. Dat maakt hij ook zeker waar. Stevige hometrainer die lekker zit, veel mogelijkheden heeft om in te stellen en fijn stil is.
Door omstandigheden in mijn eentje moeten monteren. Alhoewel af en toe eigenlijk drie handen nodig zijn en de instructie niet altijd even leesbaar is, is het mij gelukt.
De gebruiksaanwijzing moet ik nog downloaden. Die krijg je er niet bij, maar lijkt wel noodzakelijk om alle mogelijkheden te kunnen benutten. Ik geloof in ieder geval dat er meer is dan ik nu heb ontdekt.
Bij duurzaamheid voor 'goed' gekozen, omdat het apparaat stevig en stabiel aanvoelt. Of hij dat kan waarmaken, zal in de tijd moeten blijken, maar ik heb er alle vertrouwen in.
Mijn dochter van 15 heeft Downsyndroom en is niet in staat om aan het verkeer deel te nemen. Ze fietst op school zowel op een tandem als op een hometrainer. Kleine moeite om voor thuis ook een hometrainer aan te schaffen. Op internet staan honderden, dus welke keuze maak je. Bij Betersport.nl kon ik online vragen stellen en hierdoor was mijn keuze snel gemaakt. Daarnaast duidelijk transport informatie, zowel door Betersport.nl als door de transporteur.
Deze Fitbike ride 5 is zeer gebruiksvriendelijk, degelijk en makkelijk verplaatsbaar. Een echte aanrader. Ook vanwege het verstelbare zadel en de handvatten. Voor het hele gezin!
GebruiksgemakUitstekend
ComfortGoed
MogelijkhedenUitstekend
DuurzaamheidUitstekend
Pluspunten
zadel en handvatten makkelijk aan te passen
door de wieltjes gemakkelijk te verplaatsen
duidelijk digitaal scherm met allerlei programma's
Nadat ik eerst de fitbike ride 2 had besteld, ben ik overgestapt op de fitbike ride 5. De ride 2 was echt te klein voor me ( ik ben 1,78) , zat er met kromme knieën op. Hij voelde ook niet stabiel en oogde wat goedkoop. Op aanraden van de verkoper heb ik hem ingeruild voor de ride 5, wat een enorm verschil! Deze is ten eerste een stuk groter en stabieler. De trappers lopen lekker soepel en er is keuze uit verschillende programma's. Het zadel is erg comfortabel en is verticaal en horizontaal te verstellen, zodat je altijd de juiste zit kunt creëeren. Een klein minpuntje, het frame heeft een aparte kleur oudroze. Lijkt grijs op de foto, maar is toch echt een soort van roze. Verder is dit toch wel echt een aanrader voor dit geld!
De hometrainer heeft een groot scherm wat makelijk te bedienen is en met meerdere programma's .hij is fluisterstil en heeft een vliegwiel van 20 kilo .
Ook het afzonderen is zeer gemakkelijk.
Echt een aanrader.
Deze hometrainer heb ik gekozen vanwege een revalidatie training. Ik heb hierover telefonisch contact gehad met een medewerker, mijn fysieke aandoening uitgelegd en kreeg meer info over deze hometrainer.
Ik ben erop ingegaan en heb er géén spijt van. Ik ben erg blij met deze solide, mooi uitgevoerde hometrainer. Ik moet nog wel wat meer duidelijkheid krijgen over het scherm.
De info hiervan is wat onduidelijk voor mij.
Super apparaat, ideaal voor intensief thuisgebruik. Het apparaat heb ik gekocht om conditie op te bouwen en straks te revalideren. Hij is erg makkelijk is elkaar te zetten, gebruikersvriendelijk, geluidsloos en nodigt uit tot het vaker gebruiken (itt bijv. waardeloos spul dat ik in het verleden wel eens heb gekocht via belprogramma's): kortom ideaal! Alle verwachtingen die ik had zijn waargemaakt. Wat ik ook fijn vond was de service van de chat van Betersport: je kan daardoor heel makkelijk apparaten vergelijken, checken welke de beste is in kwaliteit en prijs vergelijken.
De technische omschrijving op de vergelijkingssite in combinatie met de prijs en geplaatste recensies hebben mij tot de koop van dit apparaat doen besluiten.
Helaas ook minpunten, zoals het verplaatsen van het apparaat op de wieltjes van de voorste dwarssteunbalk. Deze manier van verplaatsen wordt op het internet als zodanig voor dit apparaat gedemonstreerd. Hierbij is bij het kantelen van het apparaat de knevel van de stuurverstelling door de getande inklemming "geschoten" waardoor de achterkant van het apparaat tegen de vloer klapte. De inklemming was toch echt goed vastgezet (ben voormalig machinist). Probleem heb ik opgelost door de dwarssteunbalken te verwisselen zodat de wieltjes aan de achterzijde komen te zitten. Ik heb een lus van stevig koord om de voorste steunbalk geslagen waaraan ik het apparaat omhoog kan lichten en zodoende het apparaat beheerst en veilig op de wieltjes aan de achterzijde kan verplaatsen. Verder is de doorvoering van de kabeltjes van de hartpuls meting vanaf het stuur naar de computer via een gat in de stuurkolom met vlijmscherpe braamrand door mij voorzien van dikke duct tape zodat de kabeltjes niet beschadigen bij verstelling van het stuur.
Na deze aanpassingen is het apparaat een echte aanrader.
Het product bevalt uitstekend.
Jammer dat de bijgevoegde handleiding slecht uit het Chinees vertaald is, voor de wat ouderen onder ons is deze moeilijk te begrijpen.
Toestel is degelijk en voldoet aan de verwachtingen.
Hartslagmeting op toestel is verre van correct.
Gebruik zelf polshorloge met Polar hartslagband
Bediening computer zeer gemakkelijk.
Op verzoek van mijn vrouw een hometrainer uitgezocht en na een analyse van alle reviews op het internet zijn we uitgekomen op de Fitbike Ride 5.
Het in elkaar zetten van de hometrainer ging redelijk vlot, ondanks dat de gebruiksaanwijziging op dit gebied wel wat duidelijker (lees groter) had mogen zijn, maar goed de aanhouder wint.
Vervolgens aan de slag en dat bleek voor mijn vrouw nogal moeilijk, met haar 1 m 53 is het moeilijk om het zadel in de juiste positie te krijgen, het is dus jammer dat dit niet traploos kan, voor mij zelf (1 m 91) was het geen probleem.
De gebruiksaanwijzing voor het display is naar onze smaak ook enigszins summier, maar goed dat is wellicht voor een ander weer niet het geval.
Om deze redenen hebben we deze hometrainer met voldoende beoordeelt i.p.v. goed of uitstekend.
Deze hometrainer voldoet volledig aan mijn verwachtingen, keuze uit diverse programma's, simpel en overzichtelijk in gebruik. Makkelijk te monteren, ook door een vrouw alleen! Zeer stabiel toestel, draait heel soepel, alle programma's zijn aanpasbaar naar je huidige niveau. De wieltjes onderaan het toestel maken het makkelijk verplaatsbaar, handig. Goede prijs-kwaliteitsverhouding, je krijgt een professionele hometrainer voor een redelijk prijs
De hometrainer is geschikt voor verschillende soorten gebruik. Bij mij gebruikt de ene persoon allen de lichtste stand, vanwege knieproblemen!en. Een ander stelt een zwaar trainingsprogramma in en de derde gaat voor conditie en soepelheid. Allemaal prima in te stellen. De trainer is makkelijk in elkaar te zetten en neemt niet veel ruimte in. Kortom, iedereen helemaal tevreden!
Zeer fijne hometrainer. Lang twijfelen en veel research gedaan op internet. Uiteindelijk de Fitbike gekocht. Stevige fiets. Zit comfortabel. Veel verschillende programma's. Gemakkelijk te bedienen. Bijna alles is verstelbaar waardoor je hem passend kunt maken op jezelf. Familielid heeft hem bij mij uitgetest en is ook tevreden. Hij gaat hem ook aanschaffen. Kortom ben erg tevreden en beveel het product absoluut aan.
Dit is precies wat we zochten,zijn zeer tevreden over deze hometrainer.We hebben er lang naar gezocht (keken op verkeerde site denk ik)maar nu zijn blij met dit product en ben al 6 kg buikspek kwijt.
Goed product waarbij de kostprijs in uitstekende balans staat met wat het apparaat biedt aan mogelijkheden
Hij is goed monteer baar, stabiel en handig te verplaatsen m.b.v. wieltjes aan voorkant
Na het nodige speur werk zijn wij uitgekomen bij deze fiets, en zijn zeer tevreden met de keus. Zou niet misstaan in een fitnessruimte. De fiets kun dus danig afstellen dat je ten alle tijden juist op de fiets zit en dit blessures voorkomt, of je nu voor de conditie gaat of om te revalideren allemaal geen probleem. Prijstechnisch in verhouding met kwaliteit zeer tevreden zeker ook over het vliegwiel die zeer stil is. Wij hebben er ook gelijk een iPad houder bij besteld en tot onze verbazing zeer makkelijk te bevestigen en ook voor dit artikel is de kwaliteit wederom een plus punt,geen chinees imitatie spul. Zeker een aanrader.
Tip~ zet de fiets in elkaar op de plek waar hij staan moet ,(installatie erg makkelijk en compleet met gereedschap ) wij hebben hem beneden in elkaar gezet en was ff zweten om hem boven te krijgen is toch 40 kilo.
Beroemd om mijn twee linkerhanden, maar toch gelukt! Een muisstille hometrainer. Perfect aan je wensen aan te passen. Mooi groot scherm. Hier ben ik heel gelukkig mee!