Sony HT-ZF9 Soundbar - 3.1 Channel - 400W - Wireless Subwoofer - Black - Soundbar
Goed geluid
De derde soundbar in 3 maanden tijd. De sony klinkt niet alleen goed met muziek en films maar ook met gewone tv. De beste van de drie en voorlopig de lastste
Pluspunten
- Geluid
- Vormgeving
Mooie geluid en makkelijke installatie
Dit apparaat bestaat uit 1 frontbalk, 1 bass-box, en 2 rear-boxen.
De balk ziet er mooi uit qua design, al blijft het kwestie van smaak.
De rear-boxen zijn strak, en wat groter dan gemiddeld, toch is het niet storend en staan ze mooi op de kast.
Alle boxen zijn draadloos met elkaar verbonden.
Wel moet elke box met een stekker in het stopcontact worden aangesloten.
Het onderling verbinding gaat automatisch en zeer snel.
Na het juist verbinden gaan er groene lampjes branden als teken dat de verbinding juist is.
De balk is voorzien van de diverse aansluitmogelijkheden.
Dit zijn 2 HDMI en 1 SP/Dif (Toslink).
Je hebt tevens een USB aansluiting waarmee je ook geluid kan afspelen.
1 HDMI gaat naar je TV, de toslink naar je Settop-box.
De apparatuur wordt gelijk herkent en het geluid wordt afgespeeld.
Via het menu zijn diverse instellingen te raadplegen, maar de basis staat eigenlijk al goed ingesteld.
Het geluid is op het eerste oor mooi.
Makkelijk is dat op de afstandsbediening de Bass en de rear-surround direct apart zijn in te stellen.
Ook zijn er voorkeuze voor diverse sound effects, zoals Cinema, Film, News enz.
Het effect is best verbluffend.
Dan de prijs, ruim €.1000,- is best fors te noemen, en of het dit waard is…. ??
Dat zal ieder persoonlijk moeten bepalen, maar het verschil met een Home-Cinema set van minder dan de helft is niet groot.
Pluspunten
- mooi geluid
- makkelijke installatie
- handige presets
Minpunten
- prijs
Super voor oog en oor!!
Na uitpakken bleek wat een onwijs mooi apparaat de Sony HT-ZF9 is! Het bestaat uit een mooie slanke soundbar en twee mooie compacte rearspeakers (los bijgeleverd) in diepzwarte kleur met voorzetpaneel. De subwoofer is ook van oogstrelende kwaliteit maar wel vrij groot in vergelijking met de rest. Het aansluiten was erg simpel (HDMI) en de setup wijst vanzelf. De speakers zijn middels WiFi aangesloten! Stappen doorlopen en hij doet het. Toen begon het genieten!!! Een heel mooi, helder en zeer gewaardeerd geluid uit de speakers en is ook in te stellen middels diverse instellingen. Ook de subwoofer geeft een helder en niet overheersende bassklank. Het geluid is zowel handmatig als via voorgeprogrammeerde instellingen ,als bijvoorbeeld nieuws, sport, cinema en game, in en bij te stellen. Iedere instelling heeft zijn eigen kenmerk en eigenschap. Ook zit er een nacht functie op die een gedempt geluid laat klinken. Het normale geluid kan heel erg hard en een ware discotheek evenaren! Ook bij hoog volume blijft het geluid kraakhelder en vervormd niet. Qua verbinding met Bluetooth kan het wat stabieler evenals de directe verbinding met tv. Het komt nog wel eens voor dat bij inschakelen de tv en soundbar niet direct verbinden. De optie music service werkt (nog) niet dus wat het zou moeten doen is niet bekend. Verder is de Sony HT-ZF9 erg makkelijk in gebruik en is voor iedereen te begrijpen.
Pluspunten
- Erg goed geluid
- Makkelijk te bedienen
- Mooie vormgeving
Minpunten
- Verbindingen kunnen beter
Draadloze subwoofer!
Na wat dagen wachten kregen we eindelijk onze surroundbar binnen. Wat een mooi apparaat. Een super strake soundbar en een Draadloze subwoofer welke verbonden wordt via WiFi! Super dik. Dan het geluid. Meesterlijk. Alsof je in pathe zelf zit. Mooie diepen geluiden en een echt surround gevoel. Ik kan deze iedereen aanbevelen.
Pluspunten
- Draadloze subwoofer
- Goed vol geluid
Minpunten
- Geen