Telekom 999 27 111 Smartphone - 5.2" - 64GB - Black - Smartphones
Telekom 999 27 111 Smartphone - 5.2" - 64GB - Black - Smartphones
Supersonische high tech equipement Sony experia xz 1
@sony,
Ik geef geen 10 maar een 9,8. Ik wil Sony blijven stimuleren, blijven trickeren met wederom een drang naar perfectie om op deze manier door te gaan. Blijf niet stilstaan.
Be Sony and stay Sony.
En dat Sony met een nog verrassender vervolg mag komen. Met nog betere innovatie en blijf verbeteren, werken en streven naar een nagenoeg perfect product met de typische Sony touch.
Het lijkt niet mogelijk. Maar deze Sony Experia XZ1 is wederom close tot perfection. Het toestel ligt fantastisch in de hand, met een warme sound (erg fijne afstemming van geluid), de scherpte vh beeld, het gemak vh menu, kortom een 9,8 waardig.
Ik groet u,
Juul
Pluspunten
- Super Camera
- High tech Geluid
- Makkelijk en overzichtelijk menu
- Fijn beeld
Minpunten
- Oplaadpunt. Twijfel hoe oplader in toestel moet.
- Te klein oppervlak mbt vingerafdruk herkenning
Super snelle telefoon en gaat ontzettend lang mee !
Ik gebruik de Sony Xperia XZ1 nu sinds 23 September en het bevalt me echt ontzettend goed ! Hij is ontzetten snel, heeft een hele goede camera en gaat bovendien nog lang mee ook !
Filmpjes kijken op youtube is een stuk prettiger zeker omdat het geluid vrij hard kan over de speakers van de telefoon.
Pluspunten
- Gaat lang mee na 1x opladen
- Ontzettend snel!
- goede speakers in de telefoon
- ziet er strak uit
Smoot
Superblij met. Xz1. Snel, camera geweldig. En fijn in gebruik. Design veel beter dan mijn vorige Z5. Dit vanwege de stevigheid van het touchscreen en body
lekker vlotte prettige telefoon
De telefoon is lekker vlot en snel gebruiksklaar. Hij unlocked erg snel maar de positie van de vinger scanner is even wennen. Verder is de kwaliteit van het scherm en de camera uitstekend.
Ik heb 1 minpuntje gemerkt. zodra het licht schemerig is of de hand op of boven de front camera zit. word het scherm donker of gaat flikkeren. Dit is storend maar kan uitgezet worden.
Pluspunten
- Soepele OS
- Goed scherm
- Lekker in de hand
- Goede camera
Minpunten
- Flikkert wanneer het licht schemert
Mega Stylish!
Strak vormgegeven en gebouwd toestel.
Supersnel, fantastische diepe kleuren en een camera om de spiegelrelex voor thuis te laten!
Pluspunten
- Exclusief
- SONY design
- Camera
- Bouwkwaliteit
- Geen vingers op het scherm
Minpunten
- Wel vingerafdrukken op de achterkant
- Afgeronde hoeken aan de zijkant mooi maar erg glad
Geweldig dezign
Ik heb did product gekozen omdat ik al sinds de walkman phone era sony toestellen heb gebruikt en ben altijd tevreden geweest met de toestellen.
Ik heb nu een aantal dagen de telefoon kunnen gebruiken en ben er tevreden over.
Enige minpuntjes die ik heb is de verkleine batterij vergeleken met mijn oudere mobiel (Z3) en de lokatie van de volume knop.
Het scherm is mooi en de camera is zoals bij meeste Sony toestellen geweldig.
Pluspunten
- Mooi scherm
- Goede hardware
- USB Type-C
- Mooi design
Minpunten
- LLokatie van de volume knop is niet zo fijn
- Kleinere batterij tegenover oudere toestellen
- Geen blue light optie bij display
Zeer snel, prachtig geluid, helder scherm en goede accuduur
Ben al sinds jaar en dag een echte Sony fanboy en was op zoek naar een goede upgrade voor mijn Xperia X. Was bijna van mijn geloof afgevallen omdat ik de XZs en XZ premium niet echt als waardige opvolgers zag voor de X. Gelukkig werd er toen de XZ1 aangekondigd en ben nu erg blij dat op de release heb gewacht. Hieronder is te lezen waarom:
De vormgeving is zoals gewend van Sony niet veel veranderd de laatste jaren maar toch vind ik het er wederom erg strak en simplistisch eruit zien. Het toestel voelt erg solide aan door zijn metalen behuizing en ligt lekker in de hand. Het formaat vind ik prima, het is goed te bedienen met een hand(ik denk dat dit ook komt dor de grotere bezels wat ik dus absoluut niet negatief vind)
Het beeldscherm is ook groot genoeg, erg helder en ik vind het kleuren contrast een stuk levendiger dan bij de Xperia X. Het enige nadeel is dat er bij (grote) witte vlakken diagonale grijze lijnen zichtbaar zijn. Soms stoor ik me eraan maar vaak zie ik ze niet eens(misschien een kwestie van wennen)
Het geluid is zoals gewoonlijk weer perfect. Zowel de stereo speakers als de AUX uitgang geven een mooi geluid weer. Ook via bluetooth streaming heb ik niks te klagen. Zeker met de DSEE HX optie of de ClearAudio+ optie.
De camera heb ik helaas nog niet heel uitvoerig kunnen testen maar heb wel al een aantal verbeteringen kunnen zien. In automodus is het nu bijvoorbeeld mogelijk om meerdere resoluties te kiezen. Op de X was dit maar beperkt mogelijk. De kiekjes in automodus zien er verder prima uit. Manual modus moet ik nog testen maar op het eerste gezicht zijn handmatige aanpassingen weer mogelijk zoals ik gewend ben van Sony. De selfiecamera heeft een iets grotere hoek dan ik gewend ben en ik was aangenaam verrast door de ‘zwaaifunctie’ die als zelfontspanner functioneert en de autoflitsmodus.
De overal performance is uitstekend. Mede dankzij de 835 snapdragon, 4Gb RAM en Android 8 is het toestel heel erg rap. Ik heb het nog niet kunnen betrappen op haperingen of sloom gedrag. Verder is het OS tot nu toe zeer stabiel, nog geen enkele reboot gehad. Ook de fingerprint scanner op de zijkant reageert lekker snel en is stukken beter dan die op de X zat.
De batterij was voor mij nog een twijfel geval. In de Xperia X zat een 2620mAh batterij en daar kwam ik vaak de dag niet mee door dus ik was een beetje huiverig voor de 2700mAh batterij van de XZ1. Gelukkig gaat de batterij lang mee, het toestel gaat heel efficiënt met zijn energie om. Gister heb ik een Screen On Time behaald van 5 uur, dat was met de Xperia X nooit haalbaar(max 2,5h) Het is inmiddels half drie in de middag als ik deze review schrijf, normaal zat mijn Xperia X dan nog rond de 50%. De XZ1 daarentegen zit nu nog op 80%!
Zijn er dan geen nadelen? Jawel, de software van Sony is redelijk ‘clean’ maar bevat altijd wel een aantal bloatware apps die ik niet gebruik maar wel aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld AGV virus scanner, Sony whatsnew en Amazon. Gelukkig zijn deze uit te schakelen via de xperia launcher of via een ADB shell command. Verder mis ik ook een aantal handigheden zoals dubble tap to sleep & dubble tap to wake. Ook het dimmen van het scherm gaat er hakkelig. Al met al zijn deze issues in toekomstige updates te verhelpen.
Al met al ben ik zeer te spreken over de XZ1. De X viel me een beetje tegen en ben erg blij dat de XZ1 zo goed bevalt! Zeker voor deze prijs(heb er €450,- voor betaald en krijg er nog een koptelefoon bij twv €300,-)
Pluspunten
- Zeer snel
- Duidelijk & helder scherm
- Goede accuduur(5h SOT)
- Mooi & scherp/helder geluid
- Goede camera
Minpunten
- Mis een aantal software functies
- Bloatware
Supertelefoon
Ik kan iedereen een sony toestel aanraden. Van de Xperia Z naar de Z3 naar de Z5 compact naar de XZ1 en alle toestellen hebben nog 0 kuren. Zelfs na 4-5 jaar blijven de toestellen nog goed werken. Waarom een nieuwe dan ? Omdat ik mee wil met de technologie van vandaag en ook daar gaat Sony in mee. De ultra slomo het hdr scherm en ga zo maar door ! Al met al een echte aanrader weer !
Pluspunten
- Scherm
- Behuizing
- Accuduur
- Snelheid
- Geluid
Niet te groot en toch een top camera ??
Prachtig toestel, lekker snel en een top camera.
Hiervoor heb ik een Galaxy S8 Plus gehad, maar die vond ik te groot. Dit is een goed formaat en qua camera net zo goed. Met filmen (60fps) zelfs veel beter. Je kunt alle details in het filmpje terug ZIEN! Wel zit er een gelige gloed bij het maken van foto's binnenshuis.
Vinger afdruk scanner zit op de juiste plek, maar is niet heel snel. Camera toets zoals gewoonlijk een welkome extra knop bij Sony.
Ook draait het toestel direct uit het doosje op Android 8.0.
Toestel is lekker snel en accu gaat de hele dag mee (met intensief gebruik). Met USB-C laat die ook snel op.
Jammer dat er wel weer heel veel voorgeïnstalleerde appartement op zitten.
Ben echt heel blij met dit toestel.
Pluspunten
- Tijdens het filmen haarscherp beeld
- Zeer goede accu
Minpunten
- Scherm niet heel helder
Sony Xperia XZ1
De telefoon heb ik nu bijna een week lang in mijn bezit, en ik geniet er van!
Ik heb jaren lang een Sony in huis gehad dus ik weet wat Sony mij te bieden heeft.
De telefoon mag je zeker weten graag ontvangen met meerdere plus punten;
Scherm is fantastisch, full HD HDR, alles is crystal clear
Camera is, zoals gewend van Sony, uitstekend
Ook al heeft de XZ1 respectievelijk maar een 2700 mAh battery, hij brengt je wel gewoon door de dag heen
Lekker snel, soepel en doet wat je wilt
Front speakers, zoals gewoonlijk, uitstekend, vooral met Netflix en het bekijken van YouTube filmpjes
En nee, ik vind de bezels juist een safe zone om je telefoon normaal te kunnen vasthouden
Het design is lekker slank en de telefoon ligt goed in de hand
Geen minpunten om op te noemen, zeker een aanrader
goede accuduur
ik heb nog nooit zo'n fijne telefoon gehad die ik heel de dag intensief kan gebruiken met een volle accu de camera is goed de telefoon werkt fantastisch en snel der zijn gewoon geen min punten ik heb er totaal geen spijt van dat ik deze telefoon heb gekozen mooi design ligt lekker in de hand van mijn betreft is het de beste telefoon van 2017 en 2018
Pluspunten
- accu
- camera
- geluid
Goed scherm, fijn beeld
Voor Sony gekozen vanwege de foto en beeld kwaliteit. Inderdaad supermooie foto's en ook de slow motion stand zorg voor leuke filmpjes. Verder doet het toestel wat hij belooft. Reageert erg snel.
Prima prijs kwaliteit verhouding
Dit toestel ligt lekker in de hand
Doet alles wat je kunt verwacht en van een telefoon
Ben passm vreemdgegaan naar een Ander merk maar Ben weer blij dat ik een Sony heb
Goede kwalitijd fotos snelle processer
Rasend enthusiasts top dus
Pluspunten
- Goede fotos
- Snelle processer
Minpunten
- Heb ik nog niet ondekt
Groot Scherm top prestaties
Prijs kwaliteit verhouding is zeer goed! Telefoon beschikt over een zeer scherpe camera aan de voorzijde die perfect werkt in alle omstandigheden
Pluspunten
- Camera
- Vingerscan
- personalisatie
Minpunten
- Design is wat rechthoekig
Mooi groot HDR scherm
een woord WOW! wat een prachtige resolutie van het scherm. de accuduur is dikke prima en de vingerprintscanner doet zijn werk!
Pluspunten
- HDR scherm
- Geluid
- scherpte
- accu duur
- camera
Minpunten
- is er niet
Xperia xz1
Super goed toestel. Snel dankzij de dragon chip processor. Camera is heel goed. Maakt erg mooie foto's. Slow motion functie is een pre. Mooi design. En wat mij vooral aansprak is de link met de ps4. Je kan nu overal in huis gamen.
Pluspunten
- Slow motion camera
- Ps remote
- Dragon chip
- Design
Minpunten
- Geen goede hoesjes te vinden
Mooi groot scherm, heel duidelijk beeld
Ik heb voor de Sony Xperia xz1 gekozen omdat ik altijd al een Sony mobiel heb gehad en hier altijd zeer tevreden mee ben geweest. Sony Xperia XZ1 heeft een mooi groot beeldscherm en super mooi beeld en geluid. Makkelijk in gebruik precies de juiste grote om overal mee naar toe te nemen. De prijs kwaliteitsverhouding is precies zoals het hoort te zijn. Groots voor een kleine prijs. Echte een aanrader!!!
Pluspunten
- Groot beeldscherm
- Mooi beeld en gluid
- Juiste prijs kwaliteit verhouding
Minpunten
- Nog niet kunnen ontdekken
Fijn toestel met ragscherp scherm en no-nonsense design
Het design van de Sony Xperia XZ1 straalt eenvoud uit en is toch modern. Het beeldscherm is ragscherp en het toestel ligt prettig in de hand. De (Sony) Apps werken ook i.c.m. een Sony smart TV erg prettig
Pluspunten
- Zoals een telefoon hoort te zijn
- Prima accuduur
- Goede camera
Minpunten
- Het blijft Android.....
Mooie Xperia, Top afwerking en gebruiksgemak
Ik heb de XZ1 tijdens de pre-order periode besteld. Ik heb nooit eerder een Sony telefoon gehad (de laatste was een SonyEricsson T680). Na mijn HTC en daarna Samsung-periode wilde ik eens wat anders. Met mijn HTC's was ik nooit écht lang tevreden. Samsung deed het goed voor een tijdje maar begon daarna ook met lag/trager openen van apps over het algemeen. etc. Zelfs na resets.
Over de Sony kan ik nog niet zeggen hoe hij zich houdt na maanden gebruik aangezien ik hem net een paar dagen heb. Wat ik wel kan zeggen is dat de bouwkwaliteit top is. Alles voelt stevig aan, het scherm zit er strak in en niet op de ene hoek een fractie hoger dan op de andere hoek zoals bij sommige fabrikanten wel eens het geval is.
De telefoon start vlot op, maar dat is meer regel dan uitzondering tegenwoordig over het hele scala aan smartphones. De telefoon werkt intuïtief maar dit is ook de eerste telefoon met Android Oreo dus waar Sony aanpassingen zelf heeft gemaakt t.o.v. standaard Oreo kan ik (nog) niet zeggen. Al met al lijkt het dat Sony vrij weinig heeft veranderd. Voor Berichten gebruiken ze de app van Google. Als toetsenbord zit Swiftkey er in verwerkt. Tot zo ver heb ik niets te klagen. Hoewel er vrij weinig bloatware aanwezig is zijn er wel redelijk wat apps van Sony zelf voorgeïnstalleerd. Denk hierbij aan de 3D-creator. Dit lijkt mij geen probleem aangezien dit een sellingpoint van de telefoon moet zijn.
Een andere voorgeïnstalleerde app is uiteraard het Album. Deze app is mooi gemaakt, maar begint op een "filmrol" achtige beginscherm. Ik wil dat mijn album gewoon direct mijn mappen laat zien. Het album is uiteraard uit te schakelen maar niet te verwijderen. Hier onder een lijstje van de voorgeïnstalleerde apps:
3D-maker // Uitschakelbaar
Schets // Verwijderbaar
Support // Niet te verwijderen én niet uit te schakelen
Weer // Uitschakelbaar
What's New // Niet te verwijderen én niet uit te schakelen
Hoewel het meevalt en het meeste uit te schakelen is kan ik mij voorstellen dat het toch vervelend kan zijn. Dit is in ieder geval het rijtje naast de overduidelijke standaard apps als Klok/Instellingen/Album/Video etc.
Voor Video's zit er overigens een Video app, en een Video & TV app op. Hiermee kunnen Sony apparaten bediend worden als deze compatibel zijn. Ik heb dit verder niet getest en deze & TV app is ook te verwijderen.
In andere reviews lees ik veel over het design. Iedereen wil een voorkantvullend scherm zoals andere fabrikanten ontwikkelen. Deze rage is eigenlijk wat mij richting Sony heeft geduwd. Ik vind het design absoluut niet lelijk, de grote randen/bezels onder en boven het scherm geven ruimte aan front-facing-stereo speakers. Ook heb ik hierdoor het probleem niet dat mijn huid/hand het scherm raakt op punten waar het niet de bedoeling was, wat bij veel moderne telefoons met een scherm tot aan de randen wel gebeurd.
Ook hoor ik veel in reviews over de accu. Voornamelijk dat deze kleiner is, 3000 mAh, dan voorheen. Wat hier niet bij vermeld word is dat Sony wel degelijk aandacht aan dit aspect heeft geschonken. Er zit naast de bekende energiebestaande Stamina mode ook een optie in welke leert wanneer men zijn telefoon oplaadt. Waar telefoons tegenwoordig zo snel mogelijk opgeladen moeten zijn, kiest Sony er blijkbaar voor om te leren van de oplaad-periodes. Indien je de telefoon op redelijk vaste tijden oplaadt zorgt de telefoon er voor dat hij nét voor de tijd dat de stekker er gewoonlijk uit wordt gehaald vol is. Dit zou de levensduur ten goede moeten komen. Of dit allemaal zo is valt te bezien, maar het is leuk om te zien dat er aan gedacht wordt. Tot nu toe doet hij het overigens prima. Bij redelijk wat gebruik zit ik aan het eind van de dag (bij het naar bed gaan) op ongeveer 30-40%
De vingerafdrukscanner is supersnel. Zit voor mij op een ideale plek maar voor mensen die hun telefoon liever niet met de knop aan de zijkant aanzetten zal dit niet ideaal zijn.
Het bereik is gigantisch sterk en véél beter dan mijn oude Samsung S6 en de Huawei P9 van mijn vrouw. Dit was mijn enige vergelijkingsmateriaal, maar in deze vergelijking komt de Sony erg goed uit de tests.
De camera van de Sony is prima. Er zijn genoeg opties om zelf aan de instellingen te sleutelen en de auto-mode werkt ook prima. Ik heb altijd iets gehad met de shutterknop welke Sony nog steeds gebruikt. Op de een of andere manier vind ik het op die manier leuker om foto's te maken, maar dat zal persoonlijk zijn. Voor mijn gevoel doet de camera het qua kwaliteit prima t.o.v. de huidige S8 e.d. al zullen de kleuren zoals gewoonlijk wat natuurgetrouwer zijn op de Sony. Hier zijn genoeg filmpjes/vergelijkingen van te vinden op youtube.
De speakers welke ik een stukje terug benoemde zijn overigens ideaal. Geen 'kommetje' meer maken met je hand. Gewoon geluid naar je toe gericht zoals het zou moeten.
Nu nog wat negatieve punten. Of dit aan Sony of aan de nieuwe android ligt durf ik niet te zeggen.
Na veel gedoe heb ik alle berichten uitgekregen over het weer e.d. (Niet omdat ik de opties niet kan vinden, maar omdat de telefoon er gewoon mee door ging terwijl deze uit stonden). Ik ben nu zo ver dat ik alleen een melding van het huidige weer in mijn omgeving krijg bij het restarten van mijn telefoon. Deze melding is in Fahrenheit overigens, terwijl álles op Celcius staat ingesteld. Kleine irritatie, maar toch.
Het Wifi bereik is wat minder. Op de bovenverdieping had mijn S6 traag maar stabiel wifi. De Sony is hier continu op/af/op/af/op/af waardoor ik de wifi uit moet zetten. Op 2.4ghz is het redelijk te doen. Maar aangezien ik apart moet inloggen op 2,4 of 5ghz is het hier niet heel handig. Dit zal overigens prima op te lossen zijn door mijn router te verplaatsen of een accespoint te plaatsen, maar ik benoem simpelweg de vergelijkingspunten met mijn oudere telefoon.
De AUX poort aan de bovenkant van de telefoon zal ook een kwestie van smaak zijn. Van mij mag de AUX poort verdwijnen, maar ik weet dat veel mensen deze graag behouden. Hij zit er op. Persoonlijk vind ik de afwerking tegenvallen. Er steekt een randje auxpoort boven de telefoon uit. Het is minimaal en heeft vast een reden, maar voor mijn gevoel had hier een mooiere oplossing voor kunnen zijn.
De volumeknop is een leuk klein knopje. Echter druk ik hierdoor vaak op het 'midden' van de knop waardoor het een verrassing is of ik het volume hoger of lager zet. Dit zal even wennen zijn, maar is voor nu een negatief punt.
Al met al ben ik incl. de negatieve punten welke allemaal vrij gering zijn, erg tevreden met de telefoon. Alles voelt degelijk en stevig aan. Er is weinig 'troep' geïnstalleerd en het meeste is te verwijderen/uit te schakelen.
Bijna vergeten, connectie met een DualShock4 controller. Op deze manier is er connectie mogelijk met een Sony Playstation 4 waardoor de telefoon gebruikt kan worden om een spelletje te spelen op de eigen Playstation 4. Leuke optie!
Pluspunten
- Bouwkwaliteit
- Vingerafdrukscanner
- Speakers / Geluid
- Bereik
- Camera / Shutterknop
Minpunten
- Wifi bereik
- Kleine volumeknop
- "eigenwijze" weermeldingen
- Tóch wat bloatware
- Afwerking AUX
Review XZ1
Toestel is goed hanteerbaar. Het was even wennen na de XZ maar dat duurde niet lang. Verder uiteraard goed te spreken over de camera, heb net een pup dus maximale is wel gevraagd de eerste periode van het apparaat in mijn bezit. Progressie is nog steeds aan de gang bij Sony en dat al sinds de J7 dat was my first Sony.
Pluspunten
- Camera
- Ontwerp / body van de telefoon
- Scherm
Minpunten
- Accu (kan altijd beter)
- Vooraf geïnstallateerde software / apps
Goede accuduur en mooie design
Goede telefoon en goede levensduur van de batterij. Ik heb de xz1 gekocht omdat ik een nieuwe telefoon wilde kopen en deze kreeg mijn interesse door de 3d scan optie en de super slow motion. De prijs is een beetje te hoog, i verwachtte meer voor deze prijs, of dezelfde opties voor een lagere prijs.
Pluspunten
- Accuduur
- Scherm colors
- Finger print
Minpunten
- Scherm size
- Prijs
- Geen voor wide camera
Mooie vorm, goeie performance en prachtige foto's
Sinds kort heb ik de XZ1 en ik ben tot nu toe erg tevreden over de smartphone. Als je een nieuwe telefoon wilt die zijn prijs waard is, dan deze telefoon een geschikte kandidaat. Batterij gaat lang mee, met veel gebruik een volle dag. Zodra ik het zag vond ik het erg mooi en stevig uitzien, voelt ook goed in de handen. De telefoon presteert snel, ik kan meerdere apps tegelijk gebruiken zonder dat het vastloopt. Foto's zijn ook van hoge kwaliteit.
Pluspunten
- Kwaliteit van de foto's
- Prestatie, snelheid van de telefoon
- Batterij
Heel fijn toestel erg makkelijk in gebruik super design
Prachtig toestel makkelijk in gebruik kan me geen fijnere toestel wensen en de foto's zijn van zeer hoge kwaliteit/resolutie
Geweldig mooie Sony XZ1
Groot scherm
Helder beeld
Lange accuduur
Snel
3D foto's maken
Slow motion filmpjes maken
Handige cover met doorzichtig en touch gevoelig front
Bijpassende wireless noice canceling headset
Pluspunten
- Helder beeld
- Lange accuduur
- 3D foto's maken
- Slow motion filmpjes maken
Minpunten
- Widget album niet meer aanwezig
Alles klopt
Het was tijd voor een nieuwe telefoon, na 3 jaar. Het kostte me even om een goede telefoon te vinden, want ik heb zo mijn eisen. De Xperia XZ1 voldoet daaraan. De oortjes zijn geluidsdicht, beeld-, Geluid- en camerakwaliteit zijn precies wat ik wilde en de batterijduur is voor mij genoeg om er sowieso een dag mee door te gaan met appen en series kijken.
Pluspunten
- Voor en achter camera kwaliteit
- Beeldresolutie
- Geluidskwaliteit
- Snelle oplader
- Mogelijkheid om te multitasken tussen 2 apps