Rowenta X-Plorer Robotstofzuiger RR9197WH

Rowenta X-Plorer Robotstofzuiger RR9197WH - Robotstofzuiger

Rowenta X-Plorer Robotstofzuiger RR9197WH - Robotstofzuiger

Dit product wordt aangeboden door 1 aanbieders met een prijs vanaf € 600,00Bekijk alle aanbieders
8.4

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 19 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Rowenta X-Plorer Robotstofzuiger RR9197WH op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Joycevdkooi15-05-2025

Prachtige stofzuiger, alleen niet voor bij ons in huis

Qua stofzuiger is het een heel goed apparaat, weet alles goed te vinden zonder ergens tegenaan te botsen. Ook qua honden haren heeft ie alles heel goed opgepakt. Jammere er wel aan is dat de dweilfunctie handmatig erop gezet moet worden. En voor de ruimte van 60m2 komt ie net tekort op 1 sessie, dus komt er een volledige laadsessie voor de laatste paar m2. Voor een iets kleinere ruimte is ie dus perfect!
Pluspunten
  • Doet het werk
  • Niet te veel lawaai
Minpunten
  • Net niet voldoende batterij voor 60m2
  • Handmatig erop klikken van dweilfunctie
m*****************@g********14-05-2025

Stille werker

Deze stille werker is een absolute aanrader! Hij start met het verkennen van de omgeving, zodat er geen stukje overgeslagen wordt. Bukken is niet meer nodig: hij zoekt alle plekken onder je bankstel op. Het opslagreservoir is groot, en is gemakkelijk te reinigen. Qua prijs een goede middenklasser; zijn duurdere vriendjes doen het beslist niet beter.
Pluspunten
  • maakt weinig geluid
  • komt ook op moeilijk bereikbare plekken
  • grondige robotstofzuiger
Minpunten
  • heeft redelijk veel ruimte nodig voor het thuisstation
Steef72 03-05-2025

Rowenta robotstofzuiger

Op het eerste gezicht, een mooie witte robotstofzuiger, met dweilfunctie en leegstation. Dit leegstation is voorzien van een stofzuigerzak, dus moet vervangen worden na een x periode. De dweil heeft geen viswater functie, dweilen dus alleen met een beetje water uit een reservoir, zonder schoonmaakmiddel. Wat tegenvalt, is dat hij juist voor mensen met huisdieren zou zijn, echter de haren van onze hond pikt deze machine niet altijd goed op. Prijs is ook nog wel een dingetje.
Pluspunten
  • Dweil functie
  • Leeg station
  • Mapping
  • Design
Minpunten
  • Pakt niet alle hondenharen op
  • Regelmatig apparaat schoonmaken
  • Geen vuilwater opvang
Linda03-05-2025

Wat een luxe

Wij kochten deze robotstofzuiger ter vervanging van onze oude robotstofzuiger zonder dweilfunctie en automatisch leegstation. Wat een luxe! Van elke keer legen naar één keer per twee maanden, tenminste dat hebben we ons laten vertellen. Tot nu toe (2 weken) hebben we hem nog niet hoeven legen. En dat met een langharige (Kees)hond en een peuter in huis. Het is opvallend hoe mooi onze vloer (pvc) glimt en hoe schoon de (ronde) stofzuiger de hoeken kan maken. Dit is niet te vergelijken met onze oude stofzuiger, maar die kon natuurlijk niet dweilen én stofzuigen. We vinden de schoonmaakplanning in de app ideaal; Je kunt zelf aangeven wanneer (welke dag en hoelaat), met welk programma (hoe nat de dweil moet zijn en welke zuigkracht) en waar (route/navigatie) de stofzuiger mag schoonmaken. De app werkt erg gebruiksvriendelijk. Je kan de stofzuiger zelfs aanzetten als je niet in de buurt bent. Wij zijn enthousiast!
Pluspunten
  • Leegt zichzelf
  • Glimmende vloer
  • Op afstand aan zetten
Minpunten
  • Veel lawaai bij het legen
Jessica28-04-2025

Hele fijne hulp in huis!

Ik heb de stofzuiger nu een week in mijn bezit. We hebben 2 kleine kinderen en 2 katten waardoor we elke dag moeten stofzuigen. Daarom deze stofzuiger gekocht om ons het nodige werk te besparen. Het is heerlijk dat je een schema kan maken wanneer de stofzuiger moet gaan zuigen. We zetten hem elke nacht aan het werk, je hoort er boven niks van dus dat is echt top! Het enige nadeel is dat de stofzuiger wel is vastloopt op een blokje lego en stopt dan met zuigen natuurlijk. We hebben eerder een robot stofzuiger van een ander merk gehad en die zetten zich zelf altijd vast tegen de tafelpoten deze zijn schuin met een laag plat stuk op de vloer. Deze stofzuiger detecteert dit uitstekend en gaat hier keurig omheen en zuigt de randjes gewoon netjes schoon! Geweldig dus! Na het schoonmaken leegt hij zich ook nog netjes in het laadstation. De dweilfunctie is ook top! Het is heerlijk om elke ochtend in een schoone woonkamer te komen. Kortom een hele fijne hulp in huis!
Pluspunten
  • Gaat overal netjes omheen.
  • Leegt zich zelf
  • Automatisch schoonmaak schema
Minpunten
  • Goed opruimen van te voren
  • loopt vast op lego.
a*************@g********25-04-2025

Een echte upgrade door het leegstation

Ik was zeer tevreden over mijn vorige rowenta stofzuiger. En daar ging het ook mis. Omdat ik al een account had ging het mis met de app. Tip met een ander emailadresis het zo opgelost. Eerste keer een rowenta gekocht dan zul je hier geen last van hebben. Nu dus ook de grote broer in huis genomen want lui dat we zijn, hoeven we het bakje niet meer te legen, door het handige leegstation. Makkelijk te installeren en eenmaal aan de praat doet deze stofzuiger weer precies wat er wordt beloofd en de baant zich met de navigatie prima een weg in het stoelpotendoolhof, dweilen doet ie ook weer super.
Pluspunten
  • Makkelijk te installeren
  • Leegstation
Minpunten
  • Support rowenta was iets minder
w*********@g********25-04-2025

Slimme hulp in mijn huishouden

Sinds 2 weken gebruik ik de Rowenta X-plorer Serie 140+ (RR9197) in ons drukke huishouden met twee honden, een kat, drie kinderen en een partner. In zo’n levendig gezin is er altijd wel ergens iets te stofzuigen of te dweilen. Een robotstofzuiger is dan geen overbodige luxe, maar een slimme aanvulling. Mijn vorige robot was tien jaar oud, en het verschil in technologie is echt enorm merkbaar. De eerste paar keer is het handig om thuis te zijn tijdens het instellen en testen – je komt soms nog obstakels of foutmeldingen tegen. Maar inmiddels vertrouw ik erop dat de robot zelfstandig zijn werk doet. Het is heerlijk thuiskomen in een schoon huis, zonder daar zelf moeite voor te hoeven doen. Pluspunten: • Makkelijk te installeren via de app met duidelijke video tutorials • Maakt een nauwkeurige kaart van je woning en herkent zones • Je kunt zones en kamers instellen of juist uitsluiten • Mogelijkheid om specifieke plekken schoon te laten maken (bij morsen) • Automatisch hervatten van schoonmaak na opladen (vanaf 80%) • Goede zuigkracht, ook voor dierenharen en stof • Rijdt netjes in banen en ontwijkt grotere objecten (zoals een hondenspeeltje) • Handige app met instelbare schoonmaakschema’s • Dweilfunctie is handig voor tussendoor • Geschikt als aanvulling op je gewone stofzuiger • Compact laadstation • Handig dat je zelf het stofbakje niet hoeft te legen – automatisch afzuigsysteem Minpunten: • In Eco-stand nog steeds behoorlijk hoorbaar – niet ideaal tijdens tv-kijken • Batterijduur valt tegen: redt grote kamer niet in één keer, zelfs niet in Eco • Dweil blijft na afloop nat op de vloer staan (kringen op houten vloer) • Geen apart vuilwaterreservoir: dweildoek moet je zelf schoonhouden • Robot piept irritant als je iets losmaakt (zoals de dweil) – stopt pas na uitknop lang ingedrukt houden • Opvangzakken voor het afzuigstation moet je bijbestellen • Geeft soms meldingen (zoals rood lampje) ook al is reservoir niet vol • Snoertjes op de vloer moet je weghalen. • geen melding wanneer watertank leeg is
NihallB17-04-2025

Hadige robotstofzuiger met dweilfunctie!

De Rowenta X-PLORER Serie 140+ is een handige robotstofzuiger met dweilfunctie. De krachtige zuigkracht zorgt ervoor dat zelfs de hardnekkig vuil verwijderd wordt. Het apparaat kan zowel harde vloeren als tapijten effectief dweilen en stofzuigen. De automatisch leegstation werkt vlekkeloos en biedt een enorme meerwaarde voor dagelijks gebruik. Het is makkelijk te installeren en te verbinden met de app. Je hebt zelfs de mogelijkheid om schoonmaakplanning in de app aan te maken zodat je robotstofzuiger op de door jou gekozen moment schoonmaakt. Echt een aanrader dus!
Pepijn16-04-2025

De Redder voor Huisdierbezitters en Allergiepatiënten

Man, ik moet zeggen, die Rowenta X-plorer Serie 140+ Animal & Allergy, dat was in het begin even afwachten hoor. Met een hond die overal haren achterlaat én mijn gevoelige neus, was ik niet meteen overtuigd. Maar serieus, dit ding is echt een uitkomst! Die hondenharen, die verdwijnen gewoon als sneeuw voor de zon, zelfs van die plekken waar je normaal drie keer met de stofzuiger overheen moet. En het gekke is, ik nies echt minder sinds we 'm hebben. Die speciale filter doet blijkbaar echt z'n werk. Die app is ook chill, je stelt 'm zo in en je ziet precies waar 'ie geweest is. Hij is misschien niet de stilste stofzuiger ooit, maar hé, als je ziet hoe schoon alles wordt en hoeveel werk het scheelt, dan neem je dat geluid wel voor lief. Echt een aanrader als je ook zo'n harige huisgenoot hebt rondlopen en een beetje gevoelig bent!
Pluspunten
  • Relatief eenvoudig te onderhouden
  • Handige app-bediening
Minpunten
  • Navigatie kan af en toe onhandig zij
  • Prijs
R*********@l******15-04-2025

Fijne hulp in huis.

Wij zijn heel erg tevreden over deze robot stofzuiger van Rowenta. In installatie was een makkie! De eerste keer maakt hij een map van de kamer, dit duurde ongeveer een kleine 60 min. De volgende keren duren ongeveer 18/20 min. Hij werkt dus ook erg vlot! Hij ontwijkt alle katten speeltjes perfect, en heeft zich nog maar 1x vast gereden maar dat was onze eigen schuld. We hadden toen wat verplaatst in de woonkamer. Maar dat heeft hij niet op zijn map staan. Voor de rest zijn wij super tevreden of het schoonmaak resultaat. Zeker een aanrader.
RoyyoR14-04-2025

Heerlijke set extra handjes om het huis schoon te houden

Met twee jonge kinderen is het hier nooit lang netjes – kruimels, stof en speelgoed duiken overal op. Ik ben zelf niet bepaald een schoonmaakheld (eerder van het type “morgen weer een dag”), maar de X-plorer Serie 140+ Animal & Allergy heeft me positief verrast. Hij rijdt rond terwijl ik iets anders doe – of gewoon even niks – en zuigt zonder klagen alles op wat de kinderen achterlaten. De vloer ziet er elke keer weer strak uit, en dankzij de HEPA-filter merk ik zelfs dat de lucht in huis frisser is. Via de app starten is ook ideaal, vooral als ik met de kids of hond buiten ben. Eén klein minpuntje? Je moet 'm af en toe zelf schoonmaken, en dát vind ik dan weer minder leuk. Maar goed, als dát het ergste is... dan heb ik liever deze robot dan een stofzuiger in m’n hand. En ja, ik geef het toe: als alles weer schoon is, voelt dat stiekem toch best lekker. (Maar dat zeg ik natuurlijk niet hardop.)
Pluspunten
  • Makkelijk
  • Veel opties in de app
Minpunten
  • Robot zelf schoonmaken
e*******@g********12-04-2025

extra hulpje in huis

Met een herder in huis bewust gekozen voor de animal variant en vanwege goede ervaringen met de gewone stofzuigers van rowenta na lang onderzoek toch geïnvesteerd in deze. Uitpakken, installeren, app downloaden en daar ging ie. Brengt nauwkeurig het huis de in kaart en de ruimtes kun je op splitsen en apart van elkaar laten reinigen. Bij mij lijken er wel wat haperingen in de app (bugs?) te zitten. Mijn toegevoegde schema was eerst niet zichtbaar, dus ook niet aanpasbaar of te verwijderen, totdat ie begon met schoonmaken op schema tijd, toen kon ik het bewerken. Onhandig dat je niet de afzonderlijke kamers kunt kiezen voor een schema, maar alleen de hele kaart. Heb nu alle kamers afzonderlijk als favoriet en start ze naar eigen inzicht. Wel top dat de zuigkracht en dweil vochtigheid met de app ieder moment tijdens werking aan te passen zijn. Met grotere "stukken vuil" (bijv kleine stokjes/stukjes bot vd hond wil de centrale borstel nog wel eens blokkeren en de lange haren in het voorste wieltje zijn puntje van aandacht om steeds goed schoon te houden. Kortom , een fijn hulpje voor tussendoor, maar met huisdierenhaar blijft een echte stofzuiger echt nodig.
Pluspunten
  • tijdens gebruik via app zuig en dweil sterkte aanpasbaar
  • zelf legend
Minpunten
  • luidruchtig
  • soms vastloper met grotere stukjes
  • bugs in app?
j***************@g********09-04-2025

Veelzijdig en makkelijk in gebruik

Al direct bij het uitpakken van het product, viel ons ophoe makkelijk deze te gebruiken en installeren is. De app werkt zeer prettig en legt in. Tekst en video's uit hoe het apparaat te gebruiken. De stofzuiger is zeer veelzijdig en ook het dweilen werd prima. Wij gebruiken met veel plezier elke dag weer en ook de app biedt veel mogelijkheden om alles in te stellen
Pluspunten
  • Makkelijke installatie
  • Veelzijdig
h*******@g********09-04-2025

Geweldige stofzuiger die volledig ontzorgt!

Ik heb de Rowenta robotstofzuiger 140+ nu enkele dagen in gebruik en wat een verademing is dit! Met een klein kind en een hond is het onderhand altijd een groot karwei om het huis schoon te houden, maar deze stofzuiger ontneemt je echt een heleboel werk! Allereest komt de stofzuiger goed verpakt in een mooie doos. Na alles uitgepakt te hebben en opgesteld te hebben, kan je makkelijk aan de slag. Als de stofzuiger dan eenmaal aan de slag gaat, is het resultaat verbluffend. De zuigkracht heeft me echt verbaasd! De stofzuiger zuigt echt zo goed als alles weg en dan heb ik het over stof, kruimels, (honden)haren en wat er verder op de grond ligt. Hierbij scant de stofzuiger goed de omgeving en manoeuvreert het makkelijk om objecten heen door de lage obstakeldetectie. Na het stofzuigen wordt het opgezogen vuil ook door het automatische leegstation opgezogen, waardoor je enkel deze hoeft te legen als die vol raakt in plaats van telkens de stofzuiger zelf te moeten legen. Wat voor mij ook nog echt een geweldig voordeel is, is dat de stofzuiger ook dweilt. Als iemand die echt een hekel heeft aan dweilen (en mijn partner ook) is dit ook echt een verademing om het nu geautomatiseerd in ons huis te hebben. Tijdens het stofzuigen wordt er ook een permanente kaart opgesteld die je in de bijbehorende app kan terugzien. Deze app heeft nog meer voordelen, want het is ook mogelijk om het schoonmaken door de stofzuiger te plannen. Zo komt het voor mij nog wel eens goed uit om de stofzuiger te laten werken als ik weet dat (bijna) iedereen uit huis is. Op die manier hoef ik hjer zo min mogelijk rekening mee te houden. Deze robotstofzuiger heeft best wel een stevig prijskaartje, maar voor gezinnen met kinderen en huisdieren is dit echt elke cent dubbel en dwars waard! Het gebruikersgemak is onovertroffen, de smart-bediening en opties via de app zijn ontzorgend en het geeft je zoveel ondersteuning in het schoonmaken. Hierdoor kan je de vrijgekomen tijd en moeite aan andere dingen besteden!:)
Pluspunten
  • Automatisch legen
  • Zuigen + Dweilen in 1
  • Automatisch instelbaar
Minpunten
  • Ietwat hoge prijs
Roshni09-04-2025

Fijne robotstofzuiger

Wat een geweldig apparaat. Stofzuigen en dweilen doet het zelf. Heel handig te bedienen met de app. Na een stofzuigronde ledigt het zichzelf binnen 20 seconden, wat heel fijn is. Obstakels worden ontweken, maar het komt wel zo dicht mogelijk om te zuigen en te dweilen. Ben enorm onder de indruk van de zuigkracht. Wat zeker ook een pluspunt is, is het mooie, strakke design.   Met 2 jonge kinderen en veel rondslingerende speelgoed ben ik heel blij met de sensoren aan de voor- en zijkant. Deze detecteert alle obstakels. Met de elektronische waterreservoir wordt het watervolume geregeld tijdens het dweilen, zodat je tegelijkertijd kunt stofzuigen en dweilen. Dit is een uitkomst want het bespaart me enorm veel tijd in alle drukte van de dag. We ervaren veel gemak met onze nieuwe robotstofzuiger van Rowenta in huis!
Pluspunten
  • Detecteert obstakels heel goed
  • Stofzuigen en dweilen tegelijk
  • Ledigt zichzelf
  • Gemak
Sam09-04-2025

Handig hulpje

Ik gebruik de Rowenta 140+ inmiddels enkele weken en ben er erg tevreden over. Wat me direct opviel, is hoe soepel en stil hij zijn werk doet. Zelfs wanneer ik thuis ben, stoort het geluid niet. De navigatie werkt uitstekend: hij scant zelf de ruimtes en maakt een duidelijke plattegrond aan die je via de app kunt bekijken. Hierdoor weet hij precies waar hij al is geweest en waar nog schoongemaakt moet worden, wat zorgt voor een zeer efficiënte schoonmaakbeurt. Naast stofzuigen heeft hij ook een dweilfunctie, wat voor mij echt een pluspunt is. De vloer wordt niet kletsnat, maar netjes vochtig afgenomen, waardoor vuil en vlekken goed verwijderd worden. Ideaal voor een snelle opfrisbeurt van harde vloeren. Ook de zelflegende functie is een handige toevoeging. Hij herkent wanneer hij moet bijladen en doet dat automatisch, zodat hij daarna gewoon verdergaat waar hij gebleven was. Voor mij is het een enorme tijdbesparing. Ik kan niet meer zonder!
Pluspunten
  • Dweilfunctie
  • Maakt plattegrond van de ruimte
  • Leegt de stofreservoir zelf
r******@h**********08-04-2025

Top robotzuiger

Sinds ik de Rowenta X-Plorer 140+ in huis heb, is schoonmaken zóveel makkelijker geworden. Deze robotstofzuiger neemt het werk echt uit handen. Dankzij de sterke zuigkracht en het vermogen om tegelijk te dweilen en stofzuigen, is mijn vloer elke dag schoon zonder dat ik er iets voor hoef te doen. Wat ik ook super handig vind, is dat hij via wifi te koppelen is aan de app. Zo kan ik hem starten terwijl ik op werk ben of onderweg naar huis. De navigatie is verrassend slim – hij rijdt netjes om meubels heen en laat geen plekje liggen. En het grootste voordeel? De enorme tijdbesparing. Waar ik eerder uren kwijt was aan stofzuigen en dweilen, doet de Rowenta dat nu voor mij. Ideaal voor wie graag een schoon huis wil, maar liever iets anders doet met zijn tijd.
Pluspunten
  • Snel
  • Redelijk stil op lagere standen
Minpunten
  • Dweilt niet heel nat
d**********@l******03-04-2025

Super aankoop

Ik heb na lang twijfelen toch een robotstofzuiger gekocht. De pluspunten zijn zeker de lage obstakeldetectie automatisch leegstation zuigkracht En dat hij kan dweilen en stofzuigen De automatische aanpassing watervolume ben ik oom erg blij mee dan heb je niet altijd zo natte vloer. Ook kan je een punt aanwijzen en die dan laten reinigen eventuele wat natrer De Wifi-connectiviteit was heel simpel aangesloten. Daar zag jk tegen op. Maar was plug en play. En misschien wel het leukste is de Schoonmaakplanning in app nu hoef je helemaal niks meer te doen als je hem eenmaal een planning heb ingesteld. Alleen maar te genieten van een schone vloer.
Pluspunten
  • Automatisch leegstation
  • Dweilen en stofzuigen
p**************@g********29-03-2025
Als 34-jarige arts in opleiding met een druk schema, een jong kind en een hond, had ik dringend behoefte aan een betrouwbare robotstofzuiger die mijn leven nét wat makkelijker kon maken. De Rowenta X-Plorer RR9197WH leek op papier precies wat ik nodig had, en na enkele weken gebruik ben ik aangenaam verrast door de prestaties. Pluspunten: Efficiëntie en Slimme Navigatie: Het apparaat beweegt soepel door mijn huis, zelfs met verschillende obstakels zoals speelgoed van mijn kind of de mand van de hond. Dankzij de geavanceerde navigatietechnologie wordt geen hoekje overgeslagen, wat essentieel is in een huis waar hondenharen en kruimels dagelijkse uitdagingen zijn. Dweilfunctie: Ik was wat sceptisch over de dweilfunctie, maar deze blijkt een handige toevoeging te zijn. Het haalt weliswaar niet de grondige dweilbeurt die ik zelf zou doen, maar voor tussendoor onderhoud is het ideaal. Gebruiksvriendelijke app: Als iemand met weinig tijd waardeer ik hoe eenvoudig het is om schoonmaakprogramma’s in te stellen via de app. Vooral de mogelijkheid om bepaalde kamers te markeren of uit te sluiten is erg handig. Accuduur: De batterijduur is meer dan voldoende voor ons huis. Zelfs wanneer het apparaat intensief stofzuigt, hoef ik me geen zorgen te maken dat het halverwege stopt. Minpunten: Onderhoud: Met een hond in huis moet het borsteltje regelmatig schoongemaakt worden om vastzittende haren te verwijderen. Dit is op zich logisch, maar het vraagt toch net iets meer aandacht dan ik had gehoopt. Hoogpolige tapijten: Hoewel het apparaat prima presteert op harde vloeren en laagpolige tapijten, merk ik dat het moeite heeft met onze dikkere woonkamerkleed. Het komt er wel overheen, maar niet altijd even grondig. Conclusie: De Rowenta X-Plorer RR9197WH heeft mijn schoonmaakroutine aanzienlijk verbeterd. Met een jong kind en een hond is het onvermijdelijk dat de vloeren snel vuil worden, maar deze robotstofzuiger zorgt ervoor dat ik daar minder omkijken naar heb. Het scheelt me waardevolle tijd die ik liever besteed aan mijn gezin of mijn opleiding. Hoewel het niet perfect is, vooral op hoogpolige tapijten, ben ik over het algemeen zeer tevreden en zou ik het zeker aanraden aan anderen met een vergelijkbare levensstijl.