Meeslepend geluid, recht uit het beeld!

Prachtige beelden zijn vaak maar een deel van het verhaal. In de stem van de acteur, een avontuurlijke soundtrack of juist wat ingetogen romantische muziek zit net zo goed heel wat emotie verscholen. Ontdek hoe een Sony BRAVIA XR-televisie geluid en beeld in harmonie brengt en je midden in de actie plaatst.


Meer informatie over Sony BRAVIA XR?

Ontdek hier!

Volg het geluid op het scherm

In heel wat televisies zitten de luidsprekers verscholen onder aan het scherm. Daardoor lijkt het vaak alsof het geluid van onder het beeld komt. Om dat effect te vermijden gebruiken Sony BRAVIA XR-televisies de zogeheten XR Sound Position-technologie.

Het geluid wordt opgetild, zodat het uit het scherm lijkt te komen en zelfs de actie op het scherm volgt. Wanneer een acteur links in beeld praat, dan hoor je hem ook links vanuit het beeld praten. Wanneer een gevechtsvliegtuig door de lucht scheurt, dan hoor je het gebrul van de motoren ook echt door de kamer gaan. XR Sound Position houdt beeld en geluid in harmonie. Dus net als in de bioscoop, waar er ook luidsprekers achter het scherm staan. Het is een enorme bonus voor het gevoel van realiteit. Het totaaleffect is zoveel sterker, het voelt alsof je er echt bij bent.


Exclusieve Sony oplossingen

XR Sound Position maakt gebruik van twee exclusieve Sony-technologieën: Acoustic Surface Audio+ en Acoustic Multi-Audio. Beide technologieën stemmen het geluid precies af op wat er zich op het scherm afspeelt.

De Sony BRAVIA XR oled-televisies A90J en A80J zijn voorzien van de Acoustic Surface Audio+. Deze unieke geluidstechnologie gebruikt het scherm zelf als luidspreker. Twee actuatoren die op het scherm zijn aangebracht, brengen het aan het trillen en creëren zo geluid. Het geluid komt op deze oled-televisies dus letterlijk uit het scherm! De enkelvoudige subwoofer van de A80J en de dubbele variant bij de A90J zorgen voor een krachtig basgeluid.

De Sony BRAVIA XR lcd-televisies, zoals de X90J, zijn uitgerust met Acoustic Multi-Audio. Naast de gebruikelijke luidsprekers, zijn ze voorzien van twee extra tweeters, aan zowel de linker- als de rechterkant van het scherm. De slimme processor gebruikt deze tweeters om een exacte geluidspositionering te realiseren.Dolby Atmos

Recente films en tv-series maken gebruik van Dolby Atmos. Deze geluidsindeling bevat niet alleen surround-informatie, maar ook hoogte-informatie. Dolby Atmos soundtracks plaatsen het geluid dus niet alleen rondom je, maar ook boven je. Heb je al eens regen uit de hemel horen vallen? Of een helikopter horen overvliegen? In de woonkamer?Dat is ongelooflijk indrukwekkend. Alle Sony BRAVIA XR-tv’s ondersteunen Dolby Atmos.


Ontdek de Sony BRAVIA XR X90J

Ontdek hier!

XR Surround: duik in het geluid

Maar, moet je voor Dolby Atmos ook geen luidsprekers hebben voor geluid boven je? Nee, de slimme signaalverwerking van de Cognitive Processor XR is in staat om Dolby Atmos-weergave te creëren met de luidsprekers die in de televisie zitten, inclusief het hoogte-effect.

Sterker nog, ook alle stereo of klassieke 5.1 surround-soundtracks kan de processor met behulp van 3D Surround Upscaling omzetten naar een 5.1.2-formaat. Je kunt dus met al je films en series genieten van geluid waar je midden in zit. Het komt van links, van rechts, van voor je en zelfs van boven je. Tip: ook voor muziekconcerten of sportevenementen is 3D Surround Upscaling een fantastische optie. Duik in het geluid en haal de sfeer van live gebeurtenissen naar de woonkamer.