Philips XW7263/11 - Steelstofzuigers
Philips XW7263/11 - Steelstofzuigers
goed maar niet geweldig.
Deze alles in 1 stofzuiger heeft veel voordelen maar is tegelijkertijd geen 10.
Het dweilresultaat is gewoon goed en dat heeft mede te maken met het vuil water reservoir en kost vergeleken met op de conventionele manier dweilen geen enkele moeite en scheelt enorm veel tijd.
De accuduur is afhankelijk van het formaat van je woning wel of niet voldoende en Philips zou er goed aan doen een extra accu mee te leveren.
Qua stofzuigen is hij wat minder goed en handig in hoeken. En het gewicht is even wennen met stofzuigen. De verlichting is wel echt van toegevoegde waarde. Switchen tussen mondstukken en het legen van de reservoirs gaat erg gemakkelijk.
Als laatste is de mogelijkheid om de stofzuiger als kruimeldief te gebruiken erg prettig.
Pluspunten
- Dweil resultaat
- Verlichting
Minpunten
- Zuigkracht
Goed
Het apparaat kan wat zwaar zijn, maar het is een top product! Je bespaard tijd, dat is dus helemaal mooi. Zuigt en dweilt goed. Verschillende zuig standen. Accu is tamelijk snel leeg.
Goed resultaat
De belofte van dit apparaat is goed. Stofzuigen en dweilen tegelijk, en ook nog een losse stofzuiger. Het resultaat is goed, de vloer wordt mooi schoon.
Toch overheersen voor mij de nadelen. Op de intensief stand kom ik accu tekort voor het hele huis, en voor veel ruimten is die stand toch wel nodig. Opladen duurt dan best lang. Het apparaat is aardig zwaar en door het formaat komt hij bijvoorbeeld niet onder de bank. Met de basis waarop hij zichzelf kan reinigen neemt het geheel veel ruimte in.
Pluspunten
- Stofzuigen en dweilen tegelijk
- Losse stofzuiger/kruimeldief
Minpunten
- Zwaar
- Accuduur
Fijn apparaat
Ik ben ontzettend blij met de stofzuiger. Hij doet wat ik wil, namelijk goed stofzuigen. Door het led licht zie je extra goed waar nog vuil ligt. Als bonus dweilt hij de vloer ook nog en is het een kruimeldief.
Ben ik dan alleen maar tevreden? Nee, dat niet.
De accu is relatief snel leeg. Ik kan het hele huis niet in 1x stofzuigen en dweilen. Alleen stofzuigen lukt wel.
Het apparaat bestaat uit 2 losse apparaten die samen een accu delen, hierdoor neemt hij relatief veel plek in beslag.
Lange haren blijven soms vastzitten in het mondstuk.
De plastic onderdelen voelen soms wat kwetsbaar aan.
Alles in beschouwing genomen ben ik zeer positief. De stofzuiger heeft tijdens het testen mijn leven zeker een stuk makkelijker gemaakt.
Pluspunten
- Led lamp
- Zelf reiniger
Minpunten
- Kleine accu
Handig, maar accu gaat redelijk snel leeg
Ik vind dit een hele handige stofzuiger/dweil in 1. Het apparaat is handig in gebruik en maakt goed schoon. De meegeleverde accessoires zijn erg handig en zorgen voor een mooie schone vloer. De accu van het apparaat gaat wel snel leeg, waardoor je voor de dweilsessie de accu wel helemaal goed opgeladen moet hebben. Het opladen gaat best makkelijk door het statief. De stofzuiger kan wel wat zwaar zijn, maar zelf had ik hier weinig last van. De accu kan makkelijk van de ene naar de andere verplaatst worden, waardoor het een erg handig apparaat is in gebruik die het waard is voor zijn geld.
Pluspunten
- Snel
- Makkelijk
- Draadloos
- Maakt goed schoon
Minpunten
- Accu sneller leeg
- Kan zwaar zijn
Brandschone vloer zonder inspanning
De Aquatrio is zeer compleet en beschikt over veel functionaliteiten. Het bestaand onder andere uit een stofzuiger met dweilfunctie, een stofzuiger zonder dweilfunctie en een kruimeldief. Dat is ook wel meteen een nadeel, er worden veel losse onderdelen meegeleverd die opbergruimte in beslag nemen of potentieel kwijt kunnen zijn op het moment dat je ze nodig hebt. Ook vind ik de handleiding niet altijd even duidelijk. Het zijn plaatjes en door middel van een QR code kan online een handleiding met tekst worden ingezien. Het bespaart papier, maar ik lees een handleiding liever uit een boekje.
Het apparaat is wel erg handig in gebruik. Doordat hij snoerloos is en er wieltjes onder zitten, is hij gemakkelijk te verplaatsen. Ook heeft de kop een ledlamp, waardoor je goed ziet waar nog iets op de grond ligt. En doordat je het apparaat vrijwel volledig plat kunt leggen, kan je goed onder alle meubels komen. De stofzuiger met dweilfunctie is ideaal aan gemakkelijk in gebruik.
Pluspunten
- Stofzuigen én dweilen in 1
- Snoerloos
- LED stofzuigerkop
- Autoclean
Minpunten
- Accu snel leeg bij intensief dweilen
- Digitale handleiding
- Geen eigen schoonmaakmiddel gebruiken
Mooi apparaat maar minder praktisch
De 3 apparaten hebben wij mogen testen. De stofzuiger/dweil combi doet het goed waarbij de dweil goed zijn werk doet. Na een schoonmaak ronde is aam het water goed te zien dat het apparaat zijn best heeft gedaan. De losse stofzuiger valt helaas tegen. Hij is niet zo krachtig maar is vooral te zwaar door de bevestiging van de accu aan de bovenkant. De accu moeten de apparaten delen wat niet heel handig is maar goed. Wat tegenvalt is de accuduur: is echt te kort voor een goede schoonmaak ronde. Daarbij duurt het opladen best lang zodat je niet na even opladen weer verder kan.
Pluspunten
- Geluid
- Licht bij de zuigmond
Minpunten
- Accuduur
- Zware stofzuiger
- Zuigkracht
Effectief en zichtbaar resultaat
Wat een fijn apparaat is de Philips AquaTrio! Ik had het geluk om dit product te mogen testen en ben er blij mee. Het maakt mijn vloer zichtbaar schoner, en het vuilwaterreservoir laat precies zien wat er is opgezogen – echt motiverend! Het gebruik spreekt voor zich, en het station is compact en praktisch.
Wel vond ik het gewicht wat zwaar bij langer gebruik, en de accu gaat niet heel lang mee. Met een extra accu zou je makkelijk een heel huis in één keer kunnen doen. De accu zelf is ook erg zwaar ten opzichte van andere steelstofzuigers/dweil. Ondanks dat de dweil niet de volledige breedte pakt, is het resultaat wel acceptabel. Mijn houten vloer glanst, en het relatief stille geluid maakt het helemaal af. Ook voor de badkamervloer schoonmaken is het zeker een aanrader.
Pluspunten
- Handig in gebruik
- Maakt zichtbaar schoon
Minpunten
- Accu relatief snel leeg met dweilfunctie
Handige stofzuiger, maar accuduur is beperkt
De Philips AquaTrio XW7263/11 is een handige stofzuiger met veel slimme functies. Vooral het stofzuigen en dweilen in één beweging vind ik ideaal, want het bespaart me tijd. Het design is modern en voelt stevig aan, en het LED-stofzuigermondstuk helpt me om zelfs in donkere hoekjes stof te vinden. Toch heb ik een groot minpunt: de accuduur is aan de korte kant. Bij een grotere schoonmaakbeurt moet ik tussendoor opladen, wat best onhandig is. Voor kleine ruimtes werkt hij perfect, maar in een groter huis heb je eigenlijk een extra accu nodig (wat geen optie is).
2 apparaten met 1 accu, 3 functies.
Het product bestaat uit twee aparte apparaten die helaas samen 1 accu delen, waardoor je nooit alles in 1 keer kunt afronden. Tussentijds opladen is absoluut noodzakelijk. De 2-in-1 stofzuiger en dweil doet netjes zijn werk. Je kunt hem na gebruik op auto clean zetten. Hij werkt echt goed want het vieze water reservoir wordt echt heel vies. Jammer dat het zogezegd maar met 1 bepaald schoonmaak product van Philips zelf werkt, want deze vloeistof is echt heel erg prijzig. De losse stofzuiger produceert weinig geluid bij gebruik. De led lampjes zijn erg handig om vuil en haren op te sporen. De kop is erg wendbaar. Voor het schoonmaken van de trap gebruikte ik de kortere variant echter is de kop niet geschikt voor dit schoonmaak werk. Jammer dat beide apparaten niet bij elkaar opgeruimd kunnen worden op hetzelfde docking station. Ik mocht dit product testen voor review.nl.
Pluspunten
- Weinig geluid
- Maakt goed schoon
Minpunten
- Veel ruimte nodig voor opbergen
- 1 accu maar geleverd
- Accu korte werkingsduur
- Prijzig
Mooie, veel opties, accuduur kan beter
Dit is een zeer uitgebreide dweil en stofzuiger in een. Nou, in een zou ik het niet direct noemen. Want je krijgt wel letterlijk 2 apparaten om in huis kwijt te kunnen, daar dien je wel rekening mee te houden. 1 steel met een compleet reinigingsdocking voor het dweilen en 1 steel voor het stofzuigen. De accu, tevens de motor, verwissel je tussen beide stelen.
Dat maakt het aan de ene kant, naast alle andere accessoires, een apparaat voor elke zuig of dweilklus in huis. Aan de andere kant dien je er ook rekening mee te houden met het opbergen. Het docking is best groot, maar heb je wel nodig omdat je de dweil daarin zichzelf ook kan laten reinigen. Wat soms echt wel nodig is.
De dweil zelf is echt prachtig en doet zijn ding, na het vullen van schoon water met wat reiniging kan je al aan de slag. Ik kan de hele benedenverdieping doen, maar daarna is de accu ook al wel leeg. Dus wil ik de badkamer of boven doen, moet ik hem wel eerst opladen.
Het stofzuiger gedeelte kan ik wel het hele huis in 1x doen. Daarbij komt het goed van pas dat er koplampen opzitten die goed weergeven waar er nog wat ligt, zodat je niet een haar vergeet.
Qua grootte is het best een ding, maar qua gebruik is het echt geweldig. Wat een multifunctioneel apparaat. Een hoop waar voor je geld.
Pluspunten
- Veel opties
- Dweilen en zuigen apart
Minpunten
- Zwaar
- Accu bij het dweilen
fijne 3 in 1 stofzuiger
De kruimeldief zuigt niet heel hard, of je moet op de hardere stand zetten. Alleen dat kost wel veel accu.
De 2 in 1 functie is top! Je zuigt en dweilt tegelijkertijd, dat scheelt veel tijd. Wel gaat de accu wel snel leeg, daardoor. Het design van het product is mooi. Het product is alleen wel zwaarder dan wat wij verwacht hadden. De ledverlichting op de stofzuiger is een handige functie. Je ziet alle vuil liggen. Ook is de stofzuiger makkelijk te besturen. De kop draait makkelijk mee en gaat ook makkelijk in de hoekjes.
De 2 in 1 functie is top! Je zuigt en dweilt tegelijkertijd, dat scheelt veel tijd. Wel gaat de accu wel snel leeg daardoor. En voordat de accu weer vol zit, duurt wel eventjes. Het design van het product is mooi. Het product is alleen wel zwaarder dan wat wij verwacht hadden. De ledverlichting op de stofzuiger is een handige functie. Je ziet alle vuil liggen. Ook is de stofzuiger makkelijk te besturen. De kop draait makkelijk mee en gaat ook makkelijk in de hoekjes.
De 2 in 1 functie is top! Je zuigt en dweilt tegelijkertijd, dat scheelt veel tijd. Wel gaat de accu wel snel leeg daardoor. En voordat de accu weer vol zit, duurt wel eventjes. Voordat de accu weer vol zit, duurt wel eventjes.
Pluspunten
- Ledverlichting
- Gemakkelijk in gebruik
Minpunten
- Zwaar
- Accuduur
Stil, zwaar, en korte accuduur
Het is erg handig om te dweilen en te stofzuigen in 1 keer. De stofzuiger is behoorlijk stil, maar de zuigkracht viel mij wat tegen. Ook de accuduur is helaas onvoldoende; niet genoeg om een gemiddelde tussenwoning te dweilen op 2 verdiepingen.
Het zijn in feite 2 stofzuigers, waarvan 1 ook dweilt. Dit maakt opslag ietwat onhandig, maar je kunt wel gemakkelijk wisselen door de accu (tevens ook de motor) los te klikken en gemakkelijk over te zetten op de andere stofzuiger.
Door het verlichte mondstuk zie je goed de laatste restjes stof en vuil.
De stofzuiger is wel wat zwaar, dit komt volgens mij omdat het gewicht aan de onderkant van de steel zit, hier heb je na een tijdje schoonmaken wel last van.
Ik mistte bij deze versie de kleine borstel speciaal voor haren van huisdieren. Met de normale borstel is het heel lastig om haren van meubels af te krijgen.
De bouwkwaliteit vond ik zelf wat tegenvallen voor deze prijs, er kwamen al snel krassen op de steel na een aantal keer gebruiken.
Pluspunten
- Stil
- 3 in 1systeem
Minpunten
- Accuduur
- Gewicht
Een handig 3 in 1 apparaat
De stofzuiger is, in de turbo functie, geschikt voor onze grindvloer. Tijdens het stofzuigen zie je dmv de led verlichting aan de voorkant precies wat er allemaal op de vloer ligt en waar je nog niet geweest bent. Hij is wendbaar maar komt niet helemaal in de hoekjes. Het is handig dat hij snoerloos is.
De stof-dweil combinatie is handig in gebruik je moet bij sterke vervuiling wel een aantal keer over de plek heen en weer gaan. De watertoevoer is te regelen in aan de hand van het touchscreen. Een nadeel bij intensief gebruik is wel dat de accu niet lang meegaat en je tussendoor moet opladen als je de hele verdieping wil doen.
De kruimelzuiger vind ik persoonlijk wel wat zwaar maar heeft wel handige opzetstukken en ook de turbofunctie voor intensievere zuigkracht.
Al met al een prima 3 in 1 apparaat met een mooi design en prima prijs-kwaliteit verhouding.
Ik heb dit product mogen testen voor review.nl
Pluspunten
- Multifunctioneel
- Geen stofzuigerzakken meer nodig
- Krachtige motor
Minpunten
- Accuduur mag langer
- Zwaar bij gebruik kruimeldief