De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 34 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de De'Longhi La Specialista Arte EC9155.MB - Espressomachine - 2.5L - Zwart/RVS op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik had eerst een volautomaat van een ander merk, maar die begaf het na een paar jaar, terwijl ik hem altijd netjes onderhield. Laatst zag ik dit apparaat bij iemand staan en na een kop koffie was ik meteen overtuigd. Je hebt wel wat meer handelingen dan bij een volautomaat, maar het onderhoud is echt veel makkelijker.
Je moet in het begin even oefenen, maar zodra je de juiste bonen hebt en doorhebt hoe alles werkt, zet je fantastische koffie. Het opschuimen was voor mij even een gevecht; ik heb er lang mee staan prutsen. Mijn beste tip: houd het stoompijpje niet te diep in de melk, anders krijg je alleen warme melk zonder schuim.
Al met al ben ik erg blij met dit apparaat.
Het product heb ik gekocht doordat onze kleindochter deze ook pas aangeschaft Han en de smaak van de koffie ons erg bevallen was.
Het afstellen viel ons best wel mee maar om de koffie te malen het nog even onderzoek nodig maar dat isook gelukt.
Een goede en betaalbare alles in een espresso machine
Dit is een goede alles in een piston machine.
Dit is een niet al te dure machine maar zet wel goede kwaliteit koffie.
Door de dubbele termoblock warmt deze machine snel.
De temperatuur is warm genoeg en instelbaar in 3 standen.
Je kan op je eigen manier koffie zetten door de vele aanpassingen die je kan doen.
Zoals maal fijnheid en hoeveelheid. temperatuur , pre infusion en de hoeveelheid water uitloop.
Via de nano meter kun je goed zien dat je op de juiste druk (9bar) je koffie zet.
Ook zit er een apparte heet water uitloop op.
Ik vind dat de heet water uitloop te langzaam is.
Handig voor americano of voor de thee.
Heb je een glaasje of kopje die breed is aan de bovenkant, dan hoef je het niet te verplaatsen bij het zetten van de americano.
Ik vind dat ze meer aandacht aan de stoompijp mogen geven.
Als ik de stoompijp wil gebruiken druk ik op de knop in enkele seconden krijg ik stoom.
Ik had liever een draai knop gezien waar direct stoom uit komt als je het open draaid en daar mee kan je ook de hoeveelheid stoom mee aanpassen.
Van mij had de stoompijp langer gemogen en meer gaatjes mogen hebben.
Ook vind ik de stoompijp aan de dikke kant.
Er worden accessoires meegeleverd.
Ik vind het jammer dat er in de filterdrager kunstof zit.
Dat is niet goed voor de temperatuur en voor de optimale koffie kwaliteit.
De onderhoud vind ik makkelijk.
Vochtig Doekje er over heen.
De stoompijp doe ik met de longhi eco multiclean en de meegeleverde prikker.
Vochtig / droge doek door de bonen maler.
Ontkalken geeft de machine zelf aan.
De longhi de kalk tot de eerste streep water tot de tweede streep opvang bak er onder.
Ontkalk stand aan dan gaat de machine voorzichtig spoelen met tussen stop.
Is de machine klaar.
Spoel de water bak om vul het vol.
Druk op ok en de machine spoelt een stuk sneller en is de na weer klaar voor gebruik.
Van mij had de uitleg duidelijker mogen zijn en mis ik dingen.
Er word niet uitgelegd wat er bedoeld word met extra maal instelling.
Ook staat er niks in over hoe je de koffie uitloop onderhoud / schoonmaakt.
Ook staat er niet on hoe ik op de juiste manier de filter en drager onderhoud.
Het beste is om ze in een bak hand warm water er koffie ontvetter te weken.
Ik gebruik daar voor espresso machine cleaning powder voor.
Vergeet de na niet om met koud water na te spoelen.
Prachtige koffiemachine en na een aantal keer spelen met alle instellingen en uiteraard verschillende bonen, krijg je een heerlijk kopje koffie. En het is veel makkelijker en sneller klaar dan ik had gedacht.
Prijs/kwaliteit-verhouding van deze machine is perfect.
Machine is erg compleet en prachtig afgewerkt met gebruik van mooie materialen.
Het instellen van de machine in combinatie met de gekozen bonen is goed te doen als je de handleiding goed leest.
Het resultaat mag er zijn: heerlijke koffie!
Mooi apparaat met professionele smaak.
Balanceren als barista om de juiste mix re vinden van mailing, hoeveelheid en temperatuur maar daarom koop je deze ook. Geen snelle bak koffie maar een kop koffie waar je rustig van geniet
Goede espresso en koffie, voldoende instel mogelijkheden
Goede machine. Maalgraden zijn voor ons genoeg. Prettig dat je direct een americano kan zetten. Ook prettig dat je kan instellen horlang die infuseert voor de koffie komt
Ik heb deze machine pas 3 dagen. Het lijkt prima espresso te produceren. Klein probleem de hoeveelheid gemalen koffie is telkens te veel voor het filter en derhalve moet ik elke keer een deel van de gemalen koffie uit het filter verwijderen.
Goede koffie apparaat. het duurt even tot alles ingesteld maar dat is te verwachten met een semi automatische koffiezetapparaat. De koffiemolen had iets meer standen mogen hebben, het verschil tussen de fijnere vermaalstanden is zodanig groot dat bij sommige koffiebonen lastig is om goed in te stellen. Verder super tevreden ermee.
Compacte machine van kwaliteit met een strak en afgewerkt design. Een relatief grote watertank in vergelijking met soortgelijke modellen van andere fabrikanten. Het zal wat tijd kosten om de bonen en de maling goed op elkaar af te laten stemmen en om de benodigde barista basiskennis op te doen om het perfecte bakkie te kunnen zetten, maar daarna ga je veel plezier van de machine hebben. De machine is voorzien van een redelijk ruim opbergvak voor accessoires. Voor grote afname hoeveelheden is het bonenreservoir wat beperkt maar voldoende voor een klein tot gemiddeld huishouden. Het enige praktische minpunt is dat voor het met koffie vullen van het piston een meegeleverde opzetstuk noodzakelijk is. Het piston kan niet onder de koffiemolen worden geklemd zonder dit opzetstuk.
This is a great coffee machine to make barista level espresso and cappuccino. Very easy to use and the provided items in the packet is way better than similar products from other brands.
Mooi voor als je koffiemachine ook gezien mag worden.
Het is een mooi apparaat om te zien. De onderdelen voelen degelijk aan. Geen goedkope plastic rommel. Het waterreservoir is aangenaam ruim en de koffie is goed in te stellen. De maler maakt wel wat meer geluid dan ik zou willen, en het apparaat moet goed stevig staan voor het aandraaien van de piston. Zeker met meer gemalen koffie in het filter kost dat wat meer kracht waardoor de machine iets kan schuiven.
Allereerst heerlijke koffie. Daarnaast is de bediening zeer gebruiksvriendelijk, goede instructies. Prijs/kwaliteitsverhouding daardoor erg gunstig. Een aanrader!