De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 8 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ASUS Vivobook / S3607 / S3607QA-PL003W op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
De ASUS Vivobook heeft een mooi stak uiterlijk. Het beeldscherm is helder en mooi groot. De kleuren zijn sprekend, als je een serie kijkt dan is er geen verschil met een tv. Ook het streamen gaat prima, geen problemen of haperingen. Toetsenbord werkt prima en fijn alleen is het wennen als je de cijfers gebruikt aan de rechterkant. Deze indeling is anders dan ik gewend ben. De batterij gaat lang mee ook al vergt het wel wat meer als je hem gebruikt om film te kijken. Mijn programma voor foto's bewerken draait er ook goed op. De grotere Touchpad is even wennen maar maar zeker geen groot probleem. Het licht onder de het toetsenbord is fijn als het wat donkerder is maar overdag zet ik het al snel uit. Qua connectiviteit zit je goed met meerdere USB-poorten, HDMI en WiFi 6 Al met al een fijne laptop.
Het is een fijne laptop met een mooi groot OLED scherm. Ideaal is dat je ook met gezichtsherkenning kan inloggen. Tot nu toe werkte dat niet bij m'n oude laptops.
De accu gaat lekker lang mee. Wat ik ook een voordeel vind, is dat je met de ASUS software je accu kunt beschermen. Bijvoorbeeld dat hij maar voor 80% oplaad zodat de accu langer mee gaat, ideaal! De laptop is lekker dun. Een groot voordeel vind ik ook de ubs-c displaypoort met oplaad functionaliteit. Hierdoor kan ik m'n laptop op een groot scherm aansluiten met enkel een ubs-c kabel. Deze kabel geeft dan zowel beeld door, evt. aangesloten muis en toetsenbord op het beeldscherm en ook zit je laptop aan netstroom. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om je laptop aan een extern beeldscherm te koppelen! De laptop heeft verder een luxe zilver look. Met 1TB aan SSD schijfruimte en 16GB ram geheugen kun je voorlopig wel vooruit. Deze laptop is ook geschikt voor snelladen, waardoor je binnen een uur op zo'n 70% batterij capaciteit zit. De privacy shutter voor de camera vind ik ook prettig om te hebben, geeft toch een veiliger gevoel. Enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat het beeldscherm wat groter (hoger) is, waardoor als je met de laptop gaat lopen terwijl hij open staat, het beeldscherm verder open wil klappen. Handig is ook dat je met het touchpad zelf makkelijk de schermhelderheid kan instellen, of het volume en ook kun je makkelijk video's doorspoelen. Al met al vind ik deze laptop een aanrader!
BeeldkwaliteitGoed
GeluidskwaliteitGoed
SnelheidGoed
VormgevingGoed
DegelijkheidGoed
Pluspunten
ubc-c display en charging poort
privacy shutter camera
Minpunten
beeldscherm klapt soms verder open als je met laptop loopt
Een luxe en prettige laptop. Hij heeft een groot scherm en is prettig in gebruik. Het is fijn dat er een los toetsenbord voor cijfers aan de rechterkant zit. Losse 'home' en 'end' toetsen waren fijn geweest, maar niet onoverkomelijk.
Batterij is erg goed.
Beeldscherm is groot, helder en scherp.
Minder fijn vind ik de belichting van het toetsenbord in bepaald licht overdag, dan verdwijnt het effect van de verlichting van de toetsen en kijk je soms tegen haast blanco toetsen aan. In feller daglicht en in het donker zijn de toetsen wel prima zichtbaar. Het touchpad had van mij niet zo groot hoeven zijn, maar is niet storend.
Als deze Vivobook uit de doos komt dan is het al een mooi plaatje. Hij straalt helemaal. Dan over de inhoud. Ik heb deze Vivobook mooi uitgebreid kunnen testen om een aftermovie te maken met een video bewerking programma. Ik heb hierbij vooral op gelet of het beeld niet bleef hangen omdat dit vaak veel kracht kost om in deze programma's te werken. En het was heerlijk werken op dit apparaat.
Zelf heb ik ook nog even Fortnite gespeeld om te kijken of dat een beetje lekker speelde. En ja dat was het. Dus voor licht game werk, kan je hier ook aardig mee uit de voeten.
Een enkel minpuntje is dat de 0 van de notepad niet onder de 2 zit maar onder de 1. En wil je de FN toets gebruiken (sneltoets) dan moet je ook Esc hiervoor gebruiken.
Al met al is dit echt een leuk apparaat en zeer handig apparaat.
De Vivobook S16 combineert snelheid, comfort en stijl op een manier die je niet vaak ziet in deze prijsklasse. Dankzij de krachtige Ryzen 9-processor en 32 GB werkgeheugen vliegt hij door elke taak heen — van tekstverwerken tot licht gamen. Zelfs bij wat zwaardere games blijft hij verrassend soepel.
Het scherm is een genot om naar te kijken. De 16-inch verhouding geeft net wat meer hoogte, wat lezen en typen prettiger maakt, en de hoge verversingssnelheid zorgt ervoor dat alles vloeiend oogt. Ook qua helderheid en kleurweergave zit het dik in orde.
Het ontwerp voelt solide en luxe, met een metalen behuizing die direct vertrouwen wekt. Hij voelt iets zwaarder dan je zou denken, maar dat draagt bij aan het premium gevoel.
De batterijduur is goed te noemen: bij normaal gebruik haal je met gemak enkele uren zonder lader. Alleen bij zwaardere taken merk je dat hij wat sneller leegloopt.
De paar minpuntjes zijn klein: het toetsenbord is comfortabel maar door de lichte kleur soms wat lastig leesbaar, en het grote touchpad is gevoelig tijdens het typen.
Over het geheel genomen is dit een zeer geslaagde laptop voor wie betrouwbaarheid, snelheid en een prachtig scherm zoekt in één pakket. Een echte aanrader voor werk, studie én ontspanning.
De eerste indruk van deze laptop is meer dan prima, bij het unboxen valt al meteen het strakke design op met mooi gegraveerde letters op de buitenkant. Ook is hij redelijk licht qua gewicht, daardoor makkelijk mee te nemen.
Wat het beeldscherm betreft, dit hebben ze bij Asus weer goed voor mekaar, het 16" OLED beeldscherm is fantastisch mooi en super om naar te kijken, tevens ontzettend zacht voor de ogen. De kleuren spatten van het scherm! En ook een voordeel dat het scherm ietsje groter is dan de standaard laptop schermen.
Qua prestaties is het echt een beest. Een 4K film speelt hij zonder haperen af en 1 van nieuwste games (Call of Duty Vanguard) kan je zonder problemen op de hoogste resolutie spelen, zijn weinig laptops die dat kunnen, buiten echte game laptops.
Het toetsenbord en touchpad zijn comfortabel en doen wat ze moeten doen. Ondanks het vrij grote touchpad, zit die niet in de weg bij het typen. Ook heeft het touchpad een scala aan vingerbewegingen die je kan uitvoeren om bepaalde acties te doen, ook wel handig. De achtergrondverlichting van het toetsenbord is ook zeer prettig, maar niet te fel.
De batterijduur is lekker lang, ook tijdens het gamen of film/streamen gaat hij een mooie poos mee. De aansluitingen op de laptop zijn minimaal, maar net aan genoeg. En tegenwoordig gaan een boel verbindingen ook via de lucht (bluetooth en WiFi), maar het enige wat er wel op had gemogen, is een geheugenkaartslot.
Al met al is dit een zeer krachtige en stijlvolle laptop, die makkelijk mobiel is, maar wel een tikkie aan de prijs is.
De ASUS Vivobook S16 maakte direct een goede eerste indruk: strak design, dun profiel en toch stevig gebouwd. In het dagelijks gebruik voelt hij snel en betrouwbaar aan. Opstarten gaat razendsnel en programma’s lopen soepel, zelfs als ik meerdere dingen tegelijk doe.
Het 16-inch OLED-scherm is echt het hoogtepunt. De kleuren zijn intens, het contrast diep en alles oogt haarscherp. Films en foto’s zien er fantastisch uit en ook voor werk is het prettig om zo’n helder scherm te hebben.
Het toetsenbord typt comfortabel met een fijne toetsaanslag en de achtergrondverlichting is handig in de avond. Het grote touchpad reageert precies en voelt luxe aan.
De batterij houdt het moeiteloos een hele werkdag vol en laadt snel weer op. Ook qua aansluitingen zit het goed: genoeg USB-poorten, HDMI en zelfs een microSD-slot. Alles bij elkaar voelt de Vivobook S16 als een krachtige, moderne laptop die zowel stijlvol als praktisch is.
De Vivobook S16 oogt strak en modern, met een lichtgewicht ontwerp (1,74 kg) en stevige bouwkwaliteit. Ideaal voor onderweg en dagelijks gebruik. De gegraveerde letters in de deksel geven hem een premium uitstraling.
Het 16" IPS-scherm met 144Hz verversingssnelheid en biedt een mooie kijkervaring, perfect voor films, werk en creatie.
De AMD Ryzen 9-chip levert vlotte prestaties voor alledaagse taken en lichte creatie. Multitasken is geen probleem op dit toestel.
Comfortabel toetsenbord met achtergrondverlichting. Groot touchpad met slimme gebaren, al is de precisie niet topklasse. Klein handig numeriek aan de rechterkant erop.
Een lange batterijduur, veel poorten (USB-C, HDMI, audio jack), goede webcam met privacy shutter en AI-functies. De Copilot-knop is een leuke bonus.
Een stijlvolle, efficiënte laptop voor wie mobiliteit en visuele kwaliteit belangrijk vindt en graag van een wat groter scherm gebruikt maakt.