Siemens EQ.9 s300 Volautomatische Filterkoffiezetapparaat - Zwart - Koffiezetapparaten
Bijzonder goede koffie; zeer stil en gemakkelijk apparaat
Na flink wat vergelijken van feiten en meningen zijn we op dit apparaat uitgekomen, toen-ie voor een mooie prijs te koop was. Geen moment spijt van. We hebben ‘m nog niet lang, maar wat een geweldige koffie komt eruit. Ook de koffievarieteiten met melk zijn van prima kwaliteit. Heel gemakkelijk dat het apparaat ook de melkdoorvoer zelf steeds schoonmaakt en dat je het koffiereservoir zo uit de koelkast haalt, erin klikt en daarna weer terugzet in de koeling. Ook opvallend stil. De zetgroep is gemakkelijk uitneembaar en schoon te maken. Handige en duidelijke bediening op een mooi kleurenschermpje, met fijne instelmogelijkheden. Conclusie: naast bijzonder smaakvolle koffie ook veel gemak en comfort.
Pluspunten
- Koffiekwaliteit bijzonder goed
- Onderhoudsgemak
- Eenvoudige bediening
- Stille werking
- Design
Minpunten
- Cappuchino koelt wat snel af (dus voorverwarmen!)
- Waterfilter iedere 2 maanden vervangen
Makkelijke instelling en goede voorlichting Mediamarkt
Goede voorlichting in Mediamarkt Ekkersrijt en machine is super stil.
Menu is zeer intuïtief te begrijpen.
Daarnaast is het ook een mooie machine op het aanrecht.
Pluspunten
- Stil
- Makkelijk
Een prachtig design met veel mogelijkheden. Een top apparaat
Een mooi koffie apparaat . prachtig design en veel mogelijkheden. Stil in gebruik. Handige en duidelijke bediening. Siemens maakt haar naam wederom waar!
Absolute mislukking
Ben nu al ruim één jaar in bezit van een EQ9. In het begin een mooie recensie achtergelaten omdat de machine heerlijke koffie maakte. Vanwege allerlei omstandigheden de cappuccino of andere koffie's nog niet geprobeerd. Tot ik protsig een foutmelding kreeg en geen koffie meer kon maken. Probleem van de zetgroep. Machine wordt netjes opgehaald en vervoerd. Kreeg de machine terug met een aantal storende krassen, de zetgroep was hersteld en ik kon weer koffie maken. Vrij snel weer dezelfde melding. Weer opgestuurd. Nu werd de zetgroep vervangen, zei men tenminste. Maar daar begon ik aan te twijfelen bij de derde melding. Wederom opgestuurd en kwam weer terug. Kon weer koffie maken en dacht opeens dat ik eigenlijk wel zin had in een cappuccino. Nog nooit gemaakt, maar een kind kan de was doen. Volgens instructies gewerkt. Machine stoomt als een gek, maar geen melk maar wit warm water en 20 cc koffie. Ik doe iets fout. Twee andere mensen het ook laten proberen. Ervoor gezorgd dat het melkreservoir goed geplaatst zit, maar helaas geen cappuccino kunnen drinken. Wel gewone koffie. Weer opgestuurd en machine komt terug met de opmerking dat de machine gewoon werkt. Voldoende melkschuim maakt. Moet er op letten dat reservoir goed geplaatst wordt. Weer geprobeerd cappuccino te maken en ook weer ander mensen, die ook een vergelijkbare automatische machine hebben, gevraagd... maar er komt echt geen cappuccino uit. De lol van de EQ9 is nu helemaal verdwenen. Een blauwe maandag machine. Zetgroep gedoe en eigenlijk een heel dure koffiemaker. Nee, voor mij nooit meer een Siemens.
Minpunten
- Slechte reparatieservice.
- Duurt lang
- Zijn niet eerlijk
Ontzettend blij
Na een vergelijkend warenonderzoek op het internet en het lezen van honderden reviews, hebben we ons laten voorlichten door een enthousiaste verkoper bij de mediamarkt.
De eq9 plus is een fantastisch apparaat, stil, mooi design en hij vertelt wat hij nodig heeft wat heel prettig is.
We zijn super blij met onze aanwinst
Pluspunten
- Stil
- Heerlijke koffie
- Makkelijke bediening
- Melkreservoir eenvoudig te verwijderen
- Vaatwasbestendige onderdelen
Super koffi lekker smak mooi functies goed werk goed prijs goed scherm veel koffie verscheidenheid
Heerlijke koffie!
De tempratuur stond eerst wat aan de lage kant zoals meer reviews zeggen maar dit is makkelijk te versterken. Wat ook fijn is dat je het aantl ML kan aanpassen en zo een perfecte koffie kan zetten voor de kopjes die je hebt :)
Pluspunten
- Fijne UI
- Lekkere koffie
- Betaalbaar
Minpunten
- Standaard temp setting
Nog stiller dan voorgaande EQ serie
In 2009 voor de eerste keer een Siemens vol automatische koffiezet machine aangeschaft en tot vorige maand intensief gebruikt. De tijd was aangebroken voor vervanging en de keuze is gevallen op de EQ 9 s300 serie. Wat direct opvalt is de strakke vormgeving van het apparaat waardoor het echt een aanvulling is in de hedendaagse keuken. Daarnaast zijn wij aangenaam verrast over de uiterst stille werking van het apparaat, zowel malen en zetten. Wij zijn overtuigt dat wij de komende 10 jaar wederom kunnen genieten van goede en verschillende soorten koffie!
Pluspunten
- Stille maling van de bonen
- Gezette koffie is heet!
Minpunten
- Geen
Eye catcher van de keuken
Wat een machine. Wat een koffie specialist voel je jezelf na je eerst gezette koffie. Juiste sterkte, temperatuur en water hoeveelheidingesteld en mijn voorkeur instellingen opgeslagen onder mijn eigen naam. Super handig in gebruik echt super stevig en robuuste machine. Hier ga ik ontzettend veel plezier van hebben!
Pluspunten
- Design
- Gemak
- Ontzettend veel mogelijkheden
Siemens EQ9 300 serie
Na lang zoeken kwamen we op deze mooie machine uit. Geweldige koffie! Stille machine. Koffie kan je helemaal aanpassen zoals je zelf wilt. Makkelijk schoon te maken en prachtig design. Echt een aanrader!
Pluspunten
- Stil
- Lekkere koffie
- Makkelijk menu
- Veel keuzes
makkelijke bediening, mooie styling, geluidsarm
Gekozen vanwege de uitstraling en het praktische gebruik.
Melkreservoir mooi verwerkt in zijkant apparaat.
Eq 9 plus heerlijke koffie en Capuccino.
Reviews van de EQ9 plus koffiemachine waren goed, en daarom gekocht. Apparaat is mooi en werkt perfect, makkelijk in te stellen.
Uitpakken even spoelen en binnen 5 minuten heerlijke koffie. In de middag trek in Cappucino en snel en lekker bakkie gedronken.
Mijn vrouw haar eigen koffie instelling, fluitje van een cent, ik voelme net een BARRSISTA.
Blij mee.
Pluspunten
- heerlijke koffie
- zo makkelijk dit apparaat
top apparaat
Erg makkelijk te bedienen. Duidelijk display met afbeeldingen en instellingen. Zeer stil bij het malen van de bonen.
Pluspunten
- gemak
- eenvoudig te bedienen
Minpunten
- nog niet ontdekt
Topper in het High-End segment van volautomaten
Dit "Instapmodel" in het topsegment van High-End volautomatische koffie/espresso apparaten voldoet zeker aan alle verwachtingen. De smaak van de koffiedranken is beduidend beter dan andere apparaten die ik gebruikt heb.
Ondanks de vele mogelijkheden toch zeer eenvoudig in gebruik.
Van welk type koffie/espresso je ook houd, voor iedereen is er wel een soort/type/smaak in te stellen die precies bij jou (moment) past. De gebruikersprofielen zijn daarbij heel handig zodat je rustig met instellingen per drank kunt experimenteren zonder dat je huisgenoten daarna ineens een heel andere smaak/sterkte krijgen omdat jij weer iets anders hebt geprobeerd.
De barista-mode die op de duurdere modellen in de EQ9 serie aanwezig is mis ik eigenlijk niet.
Het is mij in ieder geval de bijna dubbele prijs die je ervoor betaald niet waard.
Maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Naast de uitstekende kwaliteit van de koffiedranken die dit apparaat bereid (en daar gaat het toch in hoofdzaak om) en de eenvoudige bediening en de uitgebreide mogelijkheden heeft dit apparaat nog wel een paar kleine puntjes die wat minder uit de bus komen.
* Lekbak is vrij klein waardoor deze vaak moet worden geledigd.
(Kan ook een voordeel zijn omdat je hem dan eigenlijk min of meer verplicht bent goed schoon te houden)
* Dranken met melk bereid zijn vaak niet heel warm. Dit komt vanwege de koude melk uit de koelkast.
Wanneer je melk op kamertemperatuur gebruikt heb je geen last van dit probleem, maar ja we willen onze melk toch
liever koud bewaren i.v.m. mogelijk bederf.
Toch is dit toestel al met al zijn geld dubbel en dwars waard.
Pluspunten
- Uitstekende smaak van dranken
- Veel instelmogelijkheden
- Superstil
- Duidelijk display
- Eenvoudige bediening en duidelijke instructies.
Minpunten
- Kleine lekbak
- Melkdranken met melk uit koelkast niet echt warm
Fraai, stil koffiezetapparaat
Mooie look-and-feel. Hoogwaardige materialen. Opvallend weinig lawaai bij het malen van de koffie. De gebruikelijke opties t.a.v. koffiekeuzes. Melkreservoir past er makkelijk fraai in. Ruim waterreservoir. Nadeel is de kleine lekbak.
Pluspunten
- Mooie vormgeving
- Stil / weinig lawaai bij koffiemalen
Minpunten
- Kleine lekbak
Duidelijk bediening, met een draaiknop het menu door
Mijn neef had de voorloper hiervan, daar had ik koffie gedronken en die was heerlijk en warm. Dat laatste vind ik belangrijk warme koffie, dat komt de smaak ten goede!
Pluspunten
- Warme (hete) koffie
- Sterkte persoonlijk instelbaar
- Veel keuze mogelijkheden
Minpunten
- Eigenlijk niet
Makkelijk bedienen, fraai uiterlijk
Een strak en fraai uiterlijk, en het apparaat is super makkelijk in gebruik. Door de mogelijkheid om eigen profielen aan te maken kun je veel soorten koffie op maat maken. Erg blij met onze keuze. Ook blij met de EQ9 want de melkkan zit nu niet met een los slangetje, maar met melkreservoir geïntegreerd erg hygiënisch! Aanrader voor een ieder!
Pluspunten
- Fraai uiterlijk
- Makkelijk bedienbaar
- Hygiënisch door melkreservoir zonder losse slang
- Stil in gebruik
- Groot waterreservoir
Heerlijke koffie
We hebben een Espresso EQ.9 aangeschaft. Snelle levering, supermakkelijk te installeren en te personaliseren. Maar natuurlijk het belangrijkste is dat de koffie heerlijk is.
In diverse reviews was er sprake van een kleine lekbak, maar dat kan ik niet zeggen. We komen er prima de dag mee door.
Pluspunten
- Heerlijke koffie
- Ruime keuze aan soorten koffie
- Mooi design
- Makkelijke installatie en bediening
- Lekker stille machine
Minpunten
- Geen verwarming voor kopjes
Geluidsloze heerlijke cappuccino
Dit apparaat geeft je alle mogelijkheden in een handomdraai. Wanneer je hem inplugt en vult verbaasd als eerste het geluid, of het ontbreken aan geluid in tegenstelling tot andere koffiemachines.
Doordat alle instellingen aan te passen zijn blijf je eindeloos proberen, en als je wat lekkers gevonden hebt dan sla je het op!
Pluspunten
- Weinig geluid
- Veel instelmogelijkheden
expresso koffiezet apparaat , echt stil
Ik heb al jaren een expresso bonen apparaat, van een ander merk, maar nadat deze begon te lekken toch maar eens gekeken naar een ander apparaat en kwam uit bij de siemens EQ9 plus s300. Bij ontvangst was ik verbaasd over het gemak waarmee ik dit apparaat kon bedienen, verrast door de heerlijke smaak van de koffie en cappucino, en gelijk maar verder gegaan met de andere soorten te proeven, maar de grootste verrassing was wel... de stilte bij het zetten van de koffie. Na jaren van geratel en gesis een stilte die ingekend was.
Pluspunten
- Bedienings gemakt
- stilte,
- goede kwaliteit koffie
Minpunten
- nog niet kunnen ontdekken
Erg gebruiksvriendelijk
Wat een gebruiksvriendelijke machine met de heerlijkste koffie variaties in een hand omdraai bereid ! Een ieder aan te raden, heerlijk van smaak en eenvoudig in het gebruik !
Pluspunten
- Eenvoudig in gebruik
Siemens EQ9.S300
Machine volgens afspraak ontvangen. In gebruik nemen gaat vanzelf, alle stappen volgen zich logischerwijs op. Eenvoudige en duidelijke handleiding, binnen 5 minuten een heerlijke cappuccino.
Pluspunten
- Groot water reservoir
- Automatische reiniging melksysteem
- Eenvoudig en instellen
Minpunten
- Je raakt er verslaafd aan !!
Geweldig
Al langere tijd was ik opzoek naar een All-in-one espresso automaat, waarmee een espresso tot cappuccino mee gezet kon worden met een geïntegreerde melk voorraad.
Siemens blijkt heel goed uit de bus te komen en dat is ook gebleken, nu ik deze zelf heb.
Veelzijdig en vele mogelijkheden om het helemaal nar eigen smaak in te stellen.
Dus zeer tevreden en in 1 woord "Geweldig".
Pluspunten
- Zet twee kopjes koffie of cappuccino tegelijk
- Geïntegreerde Melk voorraad
- Profielen instelbaar
- Snel op temperatuur
- Zeer stil
Minpunten
- Waterfilter vervangen wat onhandig
Makkelijk in gebruik en heerlijke koffie
Mooie machine met veel mogelijkheden. De koffie smaakt heerlijk. Makkelijk schhon te maken en apparaat geeft aan als er iets bijgevuld moet worden.
Pluspunten
- Stil
- Makkelijke bediening
Minpunten
- Watertemperatuur niet instelbaar?
Aankoop Siemens EQ9 300.
Ik ben zeer tevreden over dit product, goeie koffie, handig in gebruik en stil.
De verkoopster die ons had geholpen van Siemens was een super verkoopster !!!
Pluspunten
- Stil
- Handig in gebruik
- Instellen diverse programma’s
- Compact apparaat
Minpunten
- Geen