Siemens EQ.9 s300 Volautomatische Filterkoffiezetapparaat - Zwart - Koffiezetapparaten
Perfect!
Zeer mooi model en daarom is het dit model geworden een apparaat met veel mogelijkheden die aan onze wensen voldoen makkelijk de component eruit te halen voor het schoonmaken kortom we zijn er zeer content mee.
Pluspunten
- Mooi
- Voldoen aan onze wensen
Minpunten
- Nog niet tegen gekomen
Wauw heerlijk!
Gekregen voor Moederdag!
Wauw nog nooit zo snel, makkelijk en lekker koffie kunnen drinken!
Heel erg blij mee, top apparaat en krijg van iedereen complimenten er over!
Pluspunten
- Snel koffie
- Installeren gaat snel en makkelijk
- Eigen profiel
Minpunten
- Melk koffie iets kouder dan dat ik gewend ben.
Duidelijk beeld
Via mijn broer, die ook erg tevreden is met deze koffie machine raadde het aan. Vooral de i gbouwde koffie opschuimer vind ik erg makkelijk. Het apparaat is mooi uitgevoerd met een luxe uitstraling
Pluspunten
- Ingbouwde melk schuimer
Minpunten
- Niet erg hete koffie
Koffieautomaat
Het apparaat is een goed doet wij moet doen.
Hete koffie maken net als de andere koffiesmaken zijn top.
Prima apparaat ben er erg blij mee
Heerlijke koffie, apparaat is makkelijk te bedienen, sterkte is voor iedereen makkelijk te regelen, een aanrader!
onderhoudsvriendelijke koffiemachine
een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. onderhoud krijgt van mij een pluspunt.
naast de bonenkoffie is ook gemalen koffie met een kleine beperking goed in gebruik
Praktisch sieraad voor je keuken
Na vergelijking met meerdere andere fabricaten en types bleek deze espressomachine alle functies te bieden die we zochten, zodat we nu twee heerlijke cappuccino's met één druk op de knop kunnen maken. Het apparaat ziet er daarnaast zeer mooi uit en vergt weinig onderhoud. We gaan nog jaren genieten!
Pluspunten
- Melkreservoir vanuit koelkast direct in apparaat
- Duidelijk display met keuzes en instructies
- Groot waterreservoir
- Gemakkelijk in gebruik
Blauwe maandag apparaat
Wij hebben dit apparaat oktober 2018 gekocht en 4 weken later hier een fantastische review geschreven. Wat waren wij toen tevreden over de EQ9. Echter nu ruim twee jaar later is onze EQ9 al vijf keer in reparatie geweest. En elke keer loopt het maalwerk muurvast. De eerste 2 jaar is niets aan de hand, de machine wordt opgehaald en na twee/drie weken weer thuis afgeleverd. Valt allemaal onder garantie. De laatste keer was januari van dit jaar, net buiten de garantie, en deze keer kregen we bij de klantenservice een mevrouw aan de lijn die ons ging helpen. Ze gooide het op garantie op garantie reparatie en ze wilde dat er extra naar dit probleem door de reparatieservice van Siemens gekeken moest worden.
Het apparaat kwam ook deze keer weer terug, maalwerk functioneert weer, maar we konden uit de rapportage niets anders ontdekken dan we elke keer kregen. Het is nu weer wachten totdat het weer fout gaat, het maalwerk is namelijk niet vervangen. We hadden deze namelijk voorzien van een klein herkenningsteken. Naar verwachting zal de machine dan iets ouder zijn dan 2,5 jaar en dan is de garantie echt afgelopen. Dan wordt het de beurs trekken. Hetgeen niet zal gaan gebeuren. Want van een machine waar we ruim 1200 euro voor hebben betaalt mogen we toch tegen alle redelijkheid en billijkheid verwachten dat deze machine na 2,5 jaar nog gewoon koffie maakt zonder gedoe.
We hebben vrienden die van andere merken soortgelijke apparaten hebben die aanzienlijk goedkoper zijn en de koffie net zo lekker is. En wat wij heel erg teleurstellend vinden... dat er niemand bij Siemens (klantenservice, reparatieservice of wie dan ook) zich verdiept in het probleem en zorgt voor een tevreden klant. Heel jammer.
prima koffie, maar bovengemiddeld veel onderhoud
Ik heb deze machine nu 3 maanden in gebruik en ben matig enthousiast. Mijn referentie is een wat grotere JURA volautomaat, die na 10 jaar de geest heeft gegeven.
De vormgeving is prima en het gebruik gemakkelijk. Ook zonder de handleiding te lezen kun je binnen 5 minuten alle koffievariëteiten maken die je wilt. Cappucino, café latte, espresso en ristretto, allemaal heel goed van smaak (voor echt geweldig moet je bereid zijn € 2000,- uit te geven).
De standaard temperatuur instelling is veel te laag en geeft lauwe koffie. Instellen op de hoogste temperatuur is echt een must, en zorgt voor een heel goede koffie, beter dan ik van de oude JURA gewend was.
Tot zover dus geen reden tot klagen.
Waar je echter helemaal simpel van wordt is dat er om de paar kopjes koffie een handeling moet worden verricht: lekschalen legen, waterreservoir bijvullen en bonen bijvullen, altijd wel wat, omdat de volumes van die onderdelen te klein zijn, de helft van wat ik gewend was.
Verder om de paar dagen de zetgroep reinigen, een klusje van 5 minuten, en -veel vaker dan ik bij de JURA gewend was- het reinigingsprogramma doorlopen of ontkalken.
Voor het gemak hoef je deze machine niet te kopen. Ik durf de weddenschap aan dat een gemiddelde kop koffie van een filterapparaat, per kop veel minder tijd kost dan een kop gezet door deze machine.
Waarom dan toch nog een 7? De kwaliteit van de koffie staat buiten discussie, als je de fabriekswaarden even bijstelt. Het is alleen vervelend dat je om de paar koppen weer wat 'moet' van deze machine.
Pluspunten
- fraaie vormgeving
- prima koffie als je de stemperatuur bijstelt
- intuïtieve bediening
Minpunten
- erg veel onderhoud
- te kleine reservoirs
goede koffie maar matig tot slechte melk specialiteiten.
Goede koffie maar ik als cappucino en Latte fan is toch zeer teleurgesteld , veels te koude dranken de melk moet eerst in de magnetron voorverrwarmt worden anders wird het 10 keer niks, spettert erg en soms werkt het helemaal niet,vind ruim 1000 euro veels te veel voor deze machine ook weinig spannends op de machine zelf.
Ik zit te kijken voor wat anders ik hoef nooit meer Siemens veel te duur voor wat je krijg, kan zo.n apparaat niet eens de melk warm krijgen?
En apparaat loopt veels te veel te zeuren, zorg gewoon dat je melk specialiteit warm is Siemens.
Pluspunten
- Goede koffie
Minpunten
- koude melkspecialiteiten waardeloos.
- apparaat blijft zeuren
- niet waard voor ruim 1000 euro in mijn ogen
- Saai display niks spannends.
- vorige machine Melita veel beter.
RW EQ9 S300 Espresso
We zijn zeer tevreden over deze EQ9 S300. Voldoet aan alle verwachtingen en geeft ons alle heerlijke soorten koffie. Vooral de afneembare melkcontainer is zeer confortabel.
Pluspunten
- Melk container
- Display
- Keuzemenu
- 2 kopjes tegelijk
Minpunten
- Niets
mijn juiste keuze
dit apparaat is boven verwachting aangenaam stil in het malen van de bonen en water doorloop. de koffie is te regelen in sterkte en temperatuur is te verhogen. koffie komt aangenaam heet in het kopje. een groot water reservoir van ruim 2 liter. apparaat is mooi van vorm en kleur zwart/geborsteld staal geeft geen vinger afdrukken. is makkelijk te demonteren om schoon te maken. inzet van de melkkan (700 ml) is wat fragiel en de melk komt niet echt heet uit het apparaat. cappuccino is meteen drinkbaar. fijn is het instellen van de hoeveelheden koffie/melk naar wens in het kopje/glas..
Pluspunten
- stil apparaat
- mooi van vorm
- vaste afval koffiepillen
- waterreservoir
- lekbak makkelijk legen
Minpunten
- lauwe melk
- fragiele melkkan
Makkelijk qua onderhoud en goede koffie
Na jaren een Quickmill 3004 halfautomaat te hebben gebruikt ben ik over gestapt naar deze volautomaat vanwege gebruiksgemak en volume. Ik moet eerlijk zeggen dat de koffie echt lekker is (ik drink vooral espresso en americano). Met een Quickmill is de koffie fantastisch en kun je letterlijk voor een 10 gaan (ligt aan je eigen skills) maar dit apparaat gaat zeker voor een dikke 8 wat mij betreft zonder veel moeite. Ook de melkfunctie werkt fijn wat resulteert in de vele type koffies die je met 1 klik kan zetten (schoonmaken is weinig werk).
Wil je goede koffie, een apparaat wat er mooi uit ziet zonder veel onderhoud dan beveel ik dit apparaat zeker aan.
Pluspunten
- Goede koffie
- Weinig onderhoud
- Mooi design
- Zeer goede prijs kwaliteit
Minpunten
- Lekbak zit vaak vol
Koffiemachine SIemens eq9 plus 300
Deze Koffiemachine staat prachtig in de keuken, makkelijk en simpel heerlijke koffie. Ik raad hem ten zeerste aan!
Pluspunten
- makkelijk in gebruik
- weinig geluid tijdens het bereiden van de koffie
Prima, lekker koffie
Prima en makkelijk te bedienen. Programma op display werkt goed. Koffie smaakt goed en veel keuze wat hoeveelheid melk te schuimen, instelbaarheid koffie sterkte, personalisatie
Pluspunten
- gemak te bedienen
- schuimer voldoet prima
- afneembaar melkresrevoir
- keuze hoeveel melk, koffie sterkte
Minpunten
- iets warmer mogen zijn
Fijne volautomaat
De oude Saceo volautomaat begaf het na 8 jaar intensief gebruik en op zoek gegaan naar een nieuw apparaat welke mij meer kon bieden dan de vorige. Ik ben uitgekomen bij de Siemens EQ 9, het blijft lastig om een goede balans te vinden tussen echt warme koffie inclusief de melkschuim maar de overige functies voldoen boven verwachting. Handig zijn de in te stellen persoonlijke profielen per koffiegenieter in huis. Het apparaat is zeer stil ten opzichte van de vorige machine, oogt verder mooi. De lekbak raakt gauw vol na een automatisch spoelbeurt maar dat deed de vorige machine ook. Goede koffies en voldoende melkvarianten. Ik ben zeer tevreden met de zet snelheid, het geluid en de degelijk voelende onderdelen zoals lekbak, water en melkreservoir. De koffiemaler is met stapjes in te stellen maar ik moet zeggen ik gebruik de fabriekstand nog want de koffie smaakt prima. Ik gebruik de bonen van Jones Brothers en die komen goed tot hun recht.
Pluspunten
- Design
- Eenvoudige bediening
- Profielen per koffiedrinker
- stevig voelende losse delen
Minpunten
- Lauwe bak bij veel melkgebruik
- Lekbak gauw vol
- ik drink nu teveel koffie op een dag
fijne machine, heerlijke koffie
Heb van bonen moeten wisselen, de bonen die ik voorheen had smaakte zurig in de machine. Het is dus even zoeken naar je favoriete bakje koffie, maar als je die eenmaal hebt gevonden heb je een lekker bakje koffie. De cappuccino en latte zijn heel romig. Ook heel handig dat je je persoonlijke voorkeur onder je naam kan instellen. 2 minpunten, de melk zou heter mogen (jammer dat de temperatuur niet instelbaar is) en de lekbak is heel snel vol. Over de duurzaamheid kan ik nog niet veel zeggen, pas enkele weken in bezit.
Pluspunten
- lekkere koffie
- mooi design
- stil apparaat
- handig melkreservoir
Minpunten
- melk zou warmer mogen
- lekbak snel vol
Onwijs lekkere koffie!
Normaal gesproken dronk ik eigenlijk alleen op werk koffie. Dit was namelijk een bonen machine met heerlijke latte's. Dat is natuurlijk veel lekkerder de cup machine die ik thuis had. Dat merk je natuurlijk pas als je veel thuis werkt zoals nu het geval is. Thuis is de koffie nog veel lekkerder dan op werk!
Pluspunten
- Stil apparaat
- Veel afstelmogelijkheid om beste smaak te krijgen
- mooi design
- persoonlijke smaak opslaan
Minpunten
- lekbak snel vol, terwijl wij het spoelen in bakje
Veelzijdig apparaat
Wij hebben de machine nu 6 weken in gebruik. Het bedieningsgemak is groot, de display is duidelijk, de koffiesoorten zijn eenvoudig te kiezen. Het aanmaken van de gebruikersprofielen gaat ook eenvoudig, zodat je altijd de juist verhouding melk/koffie en de juiste hoeveelheid kiest, passend bij jouw soort kopjes of bekers.
Ik ben wel minder tevreden over het legen van de lekschalen. Wij drinken bijvoorbeeld 3x koffie op een dag, dus zeg maar 6 koppen, waarbij het apparaat 3x wordt aangezet en 3x uitgezet. Dan wordt het apparaat ook 6x gespoeld, met als resultaat dat je dagelijks minimaal 1x de lekschalen moet legen. Dit apparaat verbruikt echt veel water om te spoelen, in ons geval bijna net zoveel als nodig is voor de koffie zelf. Het zou handiger zijn als de lekschalen 2x zo groot waren geweest, want dit is echt vervelend. Het opvangen van het spoelwater in een kommetje of grote beker lost ook niets op, want er zitten in de lekschalen geen sensoren, dus na zoveel keer krijg je gewoon de melding. Het wekelijkse onderhoud qua spoelen van het maalapparaat gaat daarentegen wel weer eenvoudig. Het melkreservoir blijft schoon, daar heb je dus geen onderhoud aan.
Pluspunten
- bedieningsgemak
- eenvoudig schoonmaken
Minpunten
- het veelvuldig legen van de lekschalen
- het apparaat is zwaar
Siemens eq9
Het apparaat is erg stil tijdens het koffie maken.
Snel warm en spoelt ook zonder al te veel geluid.
Pluspunten
- Stil
- Snel warm
- Bonen op gaat verder waar hij gebleven is na vulle
Minpunten
- Klein koffiedrap bakje
Pareltje in de keuken
Na lang wikken en wegen eindelijk pareltje online aan geschaft omdat we door de corona niet in staat zijn om een winkel te bezoeken. Na het uitpakken " schrok " ik toch wel even want hij is behoorlijk aan de maat maar gelukkig past het net.
Heel simpel om alles te ontdekken en veel keuzes in de verschillende koffie's.
De vormgeving is mooi en wat ik leuk vind is dat er een lampje gaat branden zodra de koffie geschonken wordt.
Het was even stoeien met de sterkte, hoeveelheid en temperatuur maar dat ging verder prima. Wel is het zo dat de temperatuur wat mij betreft nog wel hoger kan want je moet eigenlijk de koffie gelijk opdrinken vooral als je cappuccino neemt maar dat is een kwestie van wennen.
De lekbak en koffieprutbak vind ik best een heel gevaarte, je moet het hele ding eruit halen en dat vind ik wel bewerkelijk maar ook daar moet je aan wennen.
Dus al met al een prima koffiemachine, ben er erg blij mee.
Pluspunten
- Vormgeving
- Gebruiksvriendelijk
- Zeer stil
- Groot water reservoir
Minpunten
- Groot
- Leeg maken lekbak en prutbak
EQ9 S300 koffie machine
Mooi uiterlijk en geeft heerlijke koffie.
Makkelijk te bedienen.
Goed overzichtelijk scherm.
Makkelijk in onderhoud.
Perfecte koffiemachine
Met de aanschaf van deze koffiemachine hebben we een heel goede machine in huis gehaald. Zowel de smaak van de melkproducten als van de gewone koffie zijn erg goed! Volop keuze om de juiste smaak/ temperatuur te vinden. Melksysteem wordt na ieder koffiebeurt schoongemaakt.
Pluspunten
- Stil apparaat
- Keuzemogelijkheden
- Gemakkelijk schoon te maken
Minpunten
- N.v.t.
Perfecte koffiemachine
Pluspunten
- Stil apparaat
- Keuzemogelijkheden
- Gemakkelijk schoon te maken
Minpunten
- N.v.t.
EQ9 S300 koffie machine
Mooi uiterlijk en geeft heerlijke koffie.
Makkelijk te bedienen.
Goed overzichtelijk scherm.