De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal DT9820 AeroSteam DT9820 kledingstomer op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik reis veel en het idee van een mobiele steamer is ideaal voor mij. Ik heb eerder steamers gekocht zowel mobiele als staanders (van andere merken) maar zonder het gewenste resultaat. Ik was dus skeptisch maar ik moet eerlijk zeggen ik ben aangenaamd verrast en zeer tevreden met deze Tefal steamer. Het is een kwalitatief goed apparaat dat met een klein waterreservoir toch meerdere kledingstukken kan stomen. Ik heb hem meegenomen op vakantie en dat ging prima. Hij is niet zwaar (2,1 kg als ik mij niet vergis). Kledingstukken moeten wel op een hanger dus ook broeken met zo’n hanger met van die knijpers. Het enige dat iets lastiger is zijn plekjes zoals onder de oksel. Ook moet ik nog leren hoe je een mooie vouw maakt bij bijv kragen van een blouse. Het apparaat heeft 3 standen voor verschillende types stof. Hierdoor gaan de vouwen er bij elk kledingstuk vrij snel uit. Wat extra fijn is is dat het stomen ook antibacterieel werk. Wederom fijn voor op vakantie. Ik ben zeer blij met dit apparaat van Tefal. Mocht je net als ik negatieve ervaringen hebben gehad met andere steamers dan raad ik je aan deze een kans te geven en je zult niet teleurgesteld zijn. Dit apparaat gaat mijn strijkijzer vervangen en gaat voortaan overal met mij mee.
Kort samengevat: geweldig voor T-shirts en broeken, ok voor hemden. Ik heb de Aerosteam eerst getest op een T-shirt dat net van het wasrek kwam. Het shirt was dermate gekreukt dat ik het niet kon maken om deze te dragen. Na de korte maar duidelijke handleiding te hebben gelezen, heb ik het waterreservoir gevuld. Deze gaat ongeveer 8 minuten mee op een vol reservoir. Vervolgens de stekker in het stopcontact gedaan, gelukkig is de kabel meer dan lang genoeg. De Aerosteam moet eerst opwarmen, maar dit duurt maar +/- 1 minuutje. De kleding moet worden opgehangen om de Aerosteam te kunnen gebruiken. Je mag het apparaat namelijk niet horizontaal houden. Wat mij betreft is dit een klein minpuntje. Maar gezien de dubbele functie van lucht aanzuigen en stoom uitstoten, is dit geen groot probleem. De meeste kreukels waren binnen 3 minuten uit het shirt. Tevreden met dit resultaat begon ik vol goede moed aan het witte overhemd van mijn 3-delig kostuum. Helaas was het resultaat na 6 minuten nog steeds een beetje teleurstellend. Dus alsnog met het strijkijzer aan de gang. Mijn conclusie: goed voor t-shirts en broeken. Maar niet voor kleding waar je echt geen kreukels in accepteert.
Ik gebruik dit stoomapparaat nu een tijdje en ik merk dat ik het er heel makkelijk en snel bij pak. Het warmt snel op, dus je kunt eigenlijk vrijwel meteen beginnen. Dat vind ik vooral fijn op momenten dat ik nog even snel een blouse of jurk wil doen voordat ik de deur uit ga. Wat voor mij echt het verschil maakt, is dat de kleding tijdens het stomen wordt aangezogen. Daardoor blijft de stof mooi strak en gaan de kreukels er veel makkelijker en sneller uit. Je hoeft niet te trekken of te priegelen en het resultaat ziet er gewoon netjes uit. Ook bij wat dikkere stoffen werkt het verrassend goed. Het apparaat ligt prettig in de hand en is eenvoudig in gebruik. Ik merk dat ik dit apparaat veel vaker pak dan mijn staande stoomapparaat, puur omdat dit sneller en makkelijker is. Er zit voor mij wel één duidelijk nadeel aan en dat is het waterreservoir. Dat is vrij snel leeg, waardoor je bij meerdere kledingstukken tussendoor moet bijvullen. Dat vind ik eerlijk gezegd wel een beetje onhandig. Alles bij elkaar ben ik gewoon tevreden. Het werkt goed, is snel klaar voor gebruik en maakt het stomen van kleding een stuk laagdrempeliger, waardoor ik het ook echt vaker doe.
Strijken vind ik één van de meest vervelende huishoudelijke klusjes en ook vaak best tijdrovend als je het goed wilt doen. Deze kledingstomer is echt een uitkomst voor mij! Ik vind het een heel handig en praktisch hulpmiddel. Mijn kledingstukken zijn in een handomdraai kreukvrij!
De stomer is snel opgewarmd. Er zijn 3 opties met alleen stoom voor delicate kledingstukken tot turbo stroom voor de hardnekkige kreukels/minder delicate stoffen.
Geen gedoe met strijkplank en daardoor neemt de kledingstomer ook niet zoveel ruimte in beslag. Het apparaat ligt fijn in de hand, kan wel wat zwaar worden als je het lange tijd achter elkaar gebruikt, maar bij mij is dat niet aan de orde. Lange mouwen van een kledingstuk goed kreukvrij krijgen vind ik nog even lastig, maar is een kwestie van oefenen denk ik. Snoer heeft een prima lengte. Als je veel kledingstukken achter elkaar strijkt, moet je wel enkele keren het waterreservoir bijvullen. Echter, ik ben persoonlijk erg tevreden. Ik kan nu vlak voor vertrek nog even snel de kledingstomer over mijn kleding halen en ik ga kreukvrij de deur uit. Ideaal!
Ik heb dit product nu een tijdje getest en het doet echt wat het beloofd! Allereerst is het waterreservoir voldoende om een aantal kledingstukken te stomen. Voorheen heb ik ook wel eens kledingstomers gebruikt, maar deze gaat verreweg het langste mee. Wat heel fijn is aan deze kledingstomer is dat hij de kleding naar zich toe zuigt, dit zorgt er echt voor dat je kleding goed strak wordt gehouden zodat de kreukels er direct uit gaan. Deze zuigkracht kan je aanpassen zodat je ook de wat zwaardere kledingstukken zonder problemen kreukvrij kan maken. De snelheid waarbij je je kledingstukken kreukvrij maakt is ook top. Het is echt een prima apparaat om te gebruiken als je snel voor je weg gaat nog even iets kreukvrij wilt maken, mede ook omdat hij heel snel opwarmt. Niet geheel onbelangrijk is de lengte van het snoer, want deze is ook echt van prima lengte. Je hebt genoeg bewegingsvrijheid om grote kledingstukken goed te stomen zonder dat je lengte te kort komt. Tot slot is het design ook best mooi voor een kledingstomer. Wel is hij iets aan de grote kant, maar dat mag de pret niet drukken.
Goede kledingstomer, maar wel zwaar in de hand. Hij heeft naast een stoomfunctie ook een zuigkracht in 2 standen. Daardoor merk je wel dat hij nog meer kan dan anders, dus dat is echt een mooie toevoeging. Ook doe je met een waterreservoir echt lang genoeg. Grootste nadeel vind ik dat hij echt zwaar is. Als je je kleding op een hanger aan je kledingkast hebt hangen moet je je arm best wel wat hoger houden en dan wordt het op een gegeven moment wel zwaar. Snoer is wel lang genoeg wat ik ook heel erg fijn vindt. Al met al raad ik hem wel aan, maar het is dus wel goed om te beseffen dat je arm er wel moe van wordt ;)
Wat een verbetering t.o.v. een ouderwets strijkijzer. Dit apparaat haal je zo tevoorschijn en is eigenlijk bijna meteen te gebruiken om je kreukels uit je kleding te krijgen. Het is even wennen dat je verticaal werkt ipv horizontaal, maar dat heb je zo in de vingers. Hij is iets te groot om in je (kleine) koffer mee te nemen op vakantie, maar verder heeft het apparaat alleen maar voordelen. Ik ben fan!
Deze kledingstomer doet het beter dan mijn vorige (zelfde merk). Het maakt echt verschil dat deze ook zuigt waardoor kreukels sneller en beter weg te halen zijn. De stomer is makkelijk in gebruik, wijst eigenlijk vanzelf. De hoeveelheid water die er in kan is ruim voldoende.
De Tefal AeroSteam is geen apparaat met grootheidswaanzin. Hij heeft één taak en voert die consequent uit. Kreukels verdwijnen snel en zonder gedoe, ook bij wat dikkere stoffen. Voor dagelijks gebruik is hij praktisch en voorspelbaar, wat in deze categorie al een prestatie op zich is. Het enige echte aandachtspunt is het geluidsniveau. De AeroSteam laat duidelijk horen dat hij aan het werk is. Storend is misschien een groot woord, maar discreet is anders. In ruil daarvoor krijg je wel snelheid en een zichtbaar resultaat.
Toen ik het uitpakte voelde ik dat het een stevig en solide apparaat was. Hij ligt goed in de hand. Even de handleiding plaatjes doorgenomen en de boekjes bekeken en toen meteen aan de slag gegaan. Watertank je eraf halen gaat prima! Vullen eveneens! Aandrukken en heel even wachten tot het klaar is om in gebruik te nemen.
Ik heb de kleding aan de staande ingeklapte strijkplank gehangen op een hangertje en van boven naar beneden gestoomd...eerst met weinig zuigkracht. Dit werkte, maar ik wilde zien of stand 2 het beter deed en dit was duidelijk het geval. De poloshirtjes werden mooi gladgestreken. Ook een blouse werd kreukelvrij! Ik wil dit als voor de kledingstukken gebruiken die hangend gestreken kunnen worden en het meenemen als ik op reis ben. Vooral dit is echt een grote hulp. Houdt hier wel rekening met het gewicht van 1,5 kilo! Groot pluspunt Geen kleding meer uitsluiten wat ik niet mee kan nemen doordat het snel kreukels krijgt, maar meenemen wat je leuk en vooral kleding meenemen wat je nodig hebt op die reis.
Voor mij een dikke plus!