Na een periode van gebruik kan ik zeggen dat de Tefal Infrared EY832H een zeer prettige airfryer is, vooral vanwege het gemak in dagelijks gebruik. Het kijkvenster is echt een uitkomst: je kunt continu meekijken zonder de lade telkens open te hoeven doen. Vergeleken met mijn vorige XXL-airfryer is hij niet bepaald sneller, maar de bereidingskwaliteit maakt veel goed. Friet komt er mooi goudgeel en gelijkmatig uit, zeker wanneer je de Crispy Finish inschakelt. Bij snacks zoals frikandellen en kroketten merk ik wel dat de bereiding iets meer tijd vraagt dan ik gewend was. Dat vergt wat gewenning, maar met een beetje experimenteren krijg je ook die heerlijk krokant.
De inhoud is ruim genoeg voor een gezin van vier; ik kan alles in één sessie klaarmaken, wat erg praktisch is. Een klein nadeel vind ik de bakstand: die staat standaard op 15 minuten, terwijl afbakbroodjes juist maar een paar minuten nodig hebben. Dat moet ik dus telkens zelf corrigeren. Wel scheelt het dat voorverwarmen overbodig is, waardoor je uiteindelijk toch sneller klaar bent.
Wat ik wel mis ten opzichte van mijn vorige airfryer is de warmhoudfunctie. Dat was soms erg handig en had hier zeker niet misstaan.
Al met al is de Tefal Infrared EY832H een gebruiksvriendelijke airfryer met fijne bakresultaten, een overzichtelijk kijkraam en voldoende capaciteit, al had de timerlogica en een warmhoudoptie hem nog net wat completer gemaakt.