De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Krups Evidence Eco EA8968 - Volautomatische Espressomachine - Zwart op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Toen ik de Krups EA8968E0 Evidence Eco in gebruik nam, had ik één wens: een machine die dagelijks lekkere koffie — en dan vooral cappuccino — levert zonder dat ik zelf veel werk heb. Die wens is voor een groot deel uitgekomen.
Eerste indruk & gebruiksgemak
De machine oogt strak en compact op mijn keukenblad. Nadat je ‘m hebt ingesteld en de eerste maalertafel hebt aangezet, merk je direct hoe eenvoudig alles werkt. Tank vol, koffiebonen erin, water bijvullen — en verder niets. De interface is duidelijk en intuïtief: met een paar drukken op de knop kies je cappuccino, espresso of andere koffievarianten.
Onderhoud: geen gedoe
Wat ik vooral waardeer, is hoe weinig onderhoud de machine vraagt. Restkoffie opvangen, waterbak legen en eenmaal per zoveel tijd even naspoelen — dat is het wel. Geen ingewikkeld schoonmaakritueel, geen losse onderdelen die elke week uit elkaar moeten. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie.
Smaak van de koffie — vooral cappuccino
En het belangrijkste: de koffie. Mijn cappuccino’s zijn romig, zacht en goed bij de juiste temperatuur. Het schuim is consistent — niet te dun, niet te drassig — precies zoals ik ze graag drink. Espresso’s zijn krachtig, met een rijke smaak, niet bitter.
Wat me opviel: zelfs als ik overdag meerdere keren koffie maak, blijft de smaak constant. Geen verminderde kwaliteit, geen onaangename bijsmaak, gewoon koffie zoals je zou verwachten van een goede koffieshop.
Dagelijks gebruik & comfort
De machine reageert snel, is niet overdreven luidruchtig en voelt degelijk gebouwd. Ideaal als je snel een koffie wilt zetten voordat je aan het werk gaat of ’s avonds rustig wilt genieten zonder dat je bezig bent met melkopschuimen of koffiemalen.
Conclusie
De Krups EA8968E0 Evidence Eco is voor mij een echte “set-and-forget”-machine: je vult ‘m, drukt op de knop, en je krijgt keer op keer een heerlijke koffie — vooral de cappuccino’s vallen op door hun romigheid en constante kwaliteit. Het lage onderhoud maakt ‘m perfect voor dagelijks gebruik, zonder gedoe. Als je van goede koffie houdt maar niet van schoonmaken en instellen, dan is dit apparaat een absolute aanrader.
Zeer tevreden met onze eerste koffiemachine!
We kozen voor de Krups Evidence Eco EA8968B en zijn ontzettend blij met onze keuze. De levering was snel en alles zat netjes verpakt. De gebruiksaanwijzing is duidelijk, waardoor we er meteen mee aan de slag konden.
De koffie is heerlijk en goed op temperatuur. Het apparaat ziet er bovendien prachtig uit en staat perfect in onze nieuwe keuken.
Krups volautomatische koffiemachine evident one ea895e voldoet alweer aan onze verwachtingen. Nadat de vorige krups koffiemachine na langdurig gebruik na jaren versleten was toch weer de juiste keuze gemaakt . Heerlijke warme capucinno, wat voor ons wel de vereiste is. De koffie moet goed warm zijn en lekker smaken en dat is hij. Makkelijk te bedienen, duidelijke display, veel keuze in dranken en lekker dik melkschuim. Goede kwaliteit en prijs in vergelijking met andere merken.
Geweldig product, na jarenlang genoten te hebben van ons vorige krups koffiemachine, die inmiddels versleten is, weer een fijn apparaat gekocht. Heerlijke warme en lekkere capucinno, lekker dik melkschuim ,veel keuze in dranken, gemakkelijk te bedienen en gebruik . Mooi en makkelijk display, mooi compact,makkelijk schoon te maken. Mooie prijs/kwaliteit