De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 55 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal OptiGrill 4in1 GC774D - Contactgrill - Intelligent Grill - RVS - 2100W op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Bij het open maken van de doos merk je direct dat deze trilmachine van goede kwaliteit is. De grill voelt stevig en solide aan. Een mooi detail is dat Tefal de mogelijkheid biedt om de grill tot 15 jaar te repareren. Dit is een mooi gebaar om het milieu te sparen in de wegwerpeconomie. De set beschikt naast de mogelijkheid om te grillen ook over de mogelijkheid om te barbecueën en te bakken als in een oven. We hebben als eerste hamburgers gegrild. Het instellen werkt makkelijk en snel. De indicator geeft door de kleur goed weer of de temperatuur is bereikt. Bij het eerste gebruik was voor ons niet direct duidelijk of je direct door kon grillen en hebben het apparaat eerst uitgeschakeld. Hier hebben we niet direct een oplossing voor gevonden. Wij gebruiken de grill nu dat deze iedere keer opnieuw dient op te warmen. Een later moment hebben we grotere hoeveelheden de barbecue open gemaakt en op die manier de hamburgers in eens gebakken. Het voordeel hiervan is dat je hiermee dan 4 hamburgers in eens kan bakken. Het voordeel van het grillen zoals het bedoelt is dat er perfecte hamburgers uit komen zonder dat je erna om hoeft te kijken. De hamburgers smaakte in ieder geval heerlijk.
Ook voor kleine oven producten werk het makkelijk. Het bakken van broodjes is gemakkelijk en snel. De broodjes krijgen een krokant korstje. De broodjes worden net iets krokanter als in de oven. Het voordeel is daarnaast dat met de oven functie de broodjes geen gril vorm krijgen.
Uiteraard werkt het ook gewoon om een tosti te maken op deze grill.
Het schoonmaken van de grill werkt gemakkelijk en snel doordat de platen in de vaatwasser te plaatsen zijn. Alle vloeistoffen die er uit lopen worden opgevangen in een bakje waardoor je vies aanrecht krijgt of de grill aanbakt. Onze vorige grill was immers minder makkelijk schoon te maken.
We kunnen het product zeker aanbevelen, echter kan ik me voorstellen dat de prijs aan de hoge kant is. Gelukkig heeft Tefal wel eens goede cashback acties waardoor wij toch tot aankoop zijn over gegaan en hebben er geen spijt van. Een ander nadeel is dat deze grill net wat meer ruimte vergt.
Ik heb reeds de vorige versie van de optigrill in mijn bezit, waarvan ik ook zeer tevreden ben. Deze is echt een verrijking, Warmt iets sneller op dan de vorige, vlees is ook absoluut zoals het moet zijn gebakken. De extra 'bak' is handig voor groentjes te stoven. Ik ben fan! Ik gebruik geen gewone pan meer, sinds meer dan een jaar de optigrill. Nu ik de 2 versies heb, is het nog handiger, als we bijvoorbeeld gestoofde groentjes eten, dan doe ik dit in de nieuwe versie, doordat deze een 'bak' heeft. Dit creëert een oven effect. Tijdbesparend! Terwijl de 'vorige' het vlees bakt. Ook voor tosti's is het een must, ze zijn perfect gaar. De platen en extra's bak kunnen in principe in de vaatwas, echter doe ik dit zelden. Gewoon even met een sopje afwassen en ze zijn proper, perfect antikleeflaag. Het bbq's van vlees ook al gedaan, ipv onze gourmet boven te halen, hebben we het vlees klaargemaakt op de optigrill. Even de juiste stand aanduiden en bakken maar, je 'plooit' hem volledig open en hebt een groot oppervlak om op te bakken. Ondertussen dus worst, kip, steak, groentjes, tosti's, gourmet klaargemaakt. Er is niets wat niet correct gaar was. De grill geeft automatisch de baktijd aan, doordat je bvb kip selecteert, hij meet de dikte van het 'vlees' en start het bakken. Voor steak heb je dan nog de verschillende bakwijzes, zodat elk zijn steak kan eten zoals gewenst. Alsook een cake hebben ik gebakken in de optigrill, via de app had ik deze gevonden en zo uitgetest. Wauw! Zo ontzettend handig, geen geknoei met de juiste temperatuur van de oven, nee gewoon het juiste instellen op het bedieningspaneel, en dan gaat de optigrill zn werk doen. De app die je kan downloaden is ook een must, handig in gebruik, leuke extra's. Het uitgebreide boekje die bij de optigrill zit, even doornemen voor je start. Uiteindelijk wijst alles zich wel uit, mss gaat het bij mij wat vlotter, dit door de vorige versie. Het toestel is niet extreem groot, toch zijn de platen groot genoeg, er is geen extra behuizing, zoals je hem ziet, zo is hij bij openen. Neemt niet veel plaats in in de keuken, bergt gemakkelijk op. Weegt wel wat. Ik vind het een absolute aanrader, kan niet meer zonder. Zou het iedereen aanraden.
Dit apparaat kwam binnen in een grote doos, gelijk viel mij op hoe zwaar de doos was. Dat bleek wel want het apparaat weegt maarliefst 5 kg. Maar het is wel een apparaat met veel mogelijkheden en veel standaard programma's bijvoorbeeld voor Vis, burgers en groente. Dit ook allemaal uitgeprobeerd en t word echt heel mooi en lekker. Wel moet je even uitkijken dat je het apparaat voorzichtig dichtdoet aangezien het schuine platen zijn. Tosti's komen ook heerlijk uit het apparaat. Kunnen 2 broodjes naast elkaar! Ook kan je er een lasagne in maken en kan je hem volledig openklappen zodat je hem ook kan gebruiken als bbq. Er is ook een app waar ook recepten in staan. Kortom een veelzijdig apparaat
De Tefal OptiGrill 4-in-1 biedt een moeiteloze overgang tussen grillen, barbecueën, bakken en het bereiden van complete maaltijden. De veelzijdigheid maakte mijn kookervaring zowel praktisch als efficiënt.
De automatische aanpassing van de kooktijd om een complete maaltijd te bereiden was een opvallend kenmerk. Het bespaarde niet alleen tijd, maar zorgde ook voor perfect bereide gerechten zonder gedoe.
De royale bakplaat met een groot bakoppervlak en de mogelijkheid om 180° te openen, biedt ongekende flexibiliteit. Het vergroot niet alleen de capaciteit, maar maakt het ook eenvoudiger om bij het voedsel te komen en het grondig te bereiden.
De aanwezigheid van de Tefal app voegt een extra laag van handigheid toe. Hiermee kon ik mijn kookervaring aanpassen en de grill op afstand bedienen. Het receptenaanbod en de aanvullende functies maken het een waardevolle aanvulling op het apparaat.
Het feit dat er 9 automatische programma's beschikbaar zijn, voegt een indrukwekkende veelzijdigheid toe. Mijn ervaring met de hamburger, rood vlees en vis programma's was buitengewoon. Ze vereenvoudigen het kookproces zonder in te leveren op de kwaliteit van de resultaten.
Ervaring met 3 automatische programma's:
- Hamburger programma: Leverde sappige en perfect gekookte hamburgers op.
- Rood vlees programma: Bracht de optimale gaarheid naar mijn steaks.
- Vis programma: Zorgde voor malse visgerechten met behoud van natuurlijke smaken.
Het Tefal OptiGrill 4-in-1 apparaat heeft mijn verwachtingen overtroffen en biedt een geavanceerde en probleemloze kookervaring. De combinatie van veelzijdigheid, slimme functies en de mogelijkheid om via de app te bedienen, maakt het een aanrader voor elke keuken.
Tefal komt in een grote doos goed verpakt aan. De intelligente grill en de barbecue in een apparaat is erg eenvoudig in gebruik. Er zit zelfs een ovenschaal bij. Wat echt handig is om ovenschotels mee te koken. Je kunt niet alleen tosti’s maken maar ook met 9 kookprogramma’s je dagelijkse maaltijden snel en eenvoudig maken. De kooktijd past zich automatisch om een complete maaltijd te maken. Er zit een vetbakje achter voor het opvangen van olie. Apparaat is zeer gebruikersvriendelijk De bakplaat is 180 graden te openen voor een groot bakoppervlak. Met kleurplaat weet je precies wanneer je eten kunt eruit halen. De grillplaten zijn makkelijk er uit te halen om te wisselen of schoonmaken. Met de Tefal app wordt alles compleet. Wij hebben hamburger, (turkse) worst en vis gebakken met automatische programma’s , lukt het zonder problemen.
Het is zeker een aanwinst voor onze keuken. Opbergen kan makkelijk als je hem kantelt. Het is ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een veelzijdige grillervaring van topkwaliteit. Super ding.