Een aantal jaren geleden heb ik een grill gehad en dat beviel me destijds prima. Wat ik wel erg vervelend vond was het schoonmaken van de grill. Dit is een van de redenen waarom ik de OptiGrill zo fantastisch vind. Je kunt de grillplaten er namelijk eenvoudig uithalen en los afwassen, of in de vaatwasser doen. Maar dat is niet het enige fijne aan dit apparaat.
Tefal belooft een perfect gebakken biefstuk, precies zoals jij dat wilt. Ik was daar een beetje sceptisch over en daarom heb ik als een van de eerste dingen een mooi stuk biefstuk gegrild. Maar voordat je kunt gaan grillen moet je de OptiGrill op de juiste manier instellen.
Het instellen is eenvoudig en gaat als volgt. Je drukt op de aan knop, stelt in wat je wilt grillen (in het geval van biefstuk druk je op het vlees icoontje) en je drukt op OK. De OptiGrill gaat nu opwarmen en geeft een piepje wanneer hij op de juiste temperatuur is en je het vlees erop kan leggen.
Na het opwarmen leg je het vlees op de grill en sluit je hem. Nu wacht je net zolang totdat je vlees de gewenste gaarheid heeft. De OptiGrill geeft je bij iedere gaarheid een seintje door te piepen bij: rare, medium en well-done. Maar ja, ik vroeg met af of dit wel zou kloppen.
Na het piepje bij 'medium' heb ik de biefstuk uit de grill gehaald en deze was nagenoeg perfect gebakken. De biefstuk had ook mooie gril-lijnen op het vlees, iets wat ik fijn vind en niet krijg wanneer ik een biefstuk in de pan klaarmaak. Ik miste wel de roomboter waarin ik normaal gesproken het vlees in braad, maar dat heb ik opgelost door een klontje kruidenboter op het bereide vlees te doen :). Voor mensen die van mager/ weinig vet houden is dat dus niet nodig.
Ook mijn gevulde hamburger, iets wat ik regelmatig klaarmaak op de bbq, was een succes. Goed doorbakken, niet droog en met mooie gril-lijnen. De blauwe kaas was ook mooi gesmolten. De groente voor op de hamburger (paprika, champignons, ui en courgette) heb ik ook op de OptiGrill gegrild. Dit ging ook prima.
Verder heb ik er kipfilet, worstjes en tosti's op klaargemaakt. Allemaal prima. De worstjes duurden wel wat langer dan in de pan, maar het is dan weer fijn dat je er niet bij hoeft te blijven staan om ze om te draaien.
Het piepje van de OptiGrill is overigens goed te horen als je in de keuken staat. Als je in een kamer verderop bent met een deur ertussen en muziek aan hebt staan hoor je het minder goed.
De OptiGrill zit in het hogere segment. Je krijgt er wel aardig wat waar voor je geld terug. Een product dat degelijk in elkaar zit en veel gemak biedt, zowel bij het grillen als het schoonmaken. En als deze grill net zolang meegaat als mijn vorige grill (bijna tien jaar), dan vind ik dat meer dan prima.
- Mogelijkheden
- Gebruiksvriendelijkheid