Sinds een tijdje is de Etna VWV440ZWA vrijstaande vaatwasser een nieuw onderdeel in onze keuken.
Ik vind het uiterlijk van de vaatwasser heel chique, de vaatwasser is donkergrijs geborsteld.
Ook het interieur ervan is zeer overzichtelijk en wat ik persoonlijk erg leuk vind, is dat in de vaatwasser zich een led lampje bevindt, waardoor je goed in de vaatwasser kunt kijken.
De vaatwasser is zeer ruim en luxe ingedeeld. Je kunt hem zowel met vloeibaar vaatwasmiddel als met vaatwastabletten gebruiken. Er zit een automatische doseerfunctie in, die je zelf kunt instellen. Daarnaast is het erg fijn dat de vaatwasser over veel programma's beschikt, waaronder ook een aantal korte, die binnen ons gezin erg gewaardeerd worden. In de deur zit een fandry functie, die bij sommige programma's zorgt voor een droge vaat. We kwamen er bij het testen van de vaatwasser achter dat de deur dan soms vanzelf open gaat om de condens af te kunnen voeren. Ik vind dit best een grappige, maar zeker ook unieke eigenschap voor een vaatwasser.
Verder doet de vaatwasser wat hij moet doen, de vaat is goed schoon. Wel merk ik dat de vaat niet altijd even droog is, maar bij de kortere programma's op hoge temperatuur gelukkig wel. De vaatwasser verbruikt ook erg weinig energie, wat dan weer fijn is voor de energierekening.
Ik zou deze vaatwasser absoluut kunnen aanraden, zeer luxe product!