ETNA VW738NC / 743580 - Vaatwasmachines

ETNA VW738NC / 743580
ETNA VW738NC / 743580
Energieklasse B
8.3

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 29 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ETNA VW738NC / 743580 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

A**********@g********17-09-2025

Mooie vaatwasser met iets mindere prestaties.

Mooi apparaat, ik vind de bestekkade mooi maar het bestek wordt niet schoon. Ik gebruik nu een mandje. Je moet ook echt heel goed opletten met inruimen want anders wordt de vaat niet goed schoon. Zeker op de eco stand. Op mijn werk heb ik ook een vaatwasser en daar hoef je echt niet op de indeling te letten. Al met al ben ik niet heel positief.
Pluspunten
  • Mooi
  • Licht in de vaatwasst
  • Mooi
  • Licht in de vaatwasst
Minpunten
  • Nier goed schoon
  • Nier goed schoon
r**********@z*******07-09-2025

Prima keus, bevalt heel goed.

Bijzonder stille vaatwasser met handige en ruime indeling die prima schone afwas geeft en eenvoudig te bedienen is, zelfs met een app. De inbouw ging vlot met redelijk duidelijke handleiding. Alleen de tekening voor de bevestiging van het frontpaneel kan beter. De meegeleverde extra strippen links en rechts zijn niet goed passend en de bovenstrip is moeizaam correct te monteren. Voor de rest zijn wij heel erg tevreden, de beste vaatwasser die we ooit hadden.
Pluspunten
  • Bediening is duidelijk en ook met een app mogelijk
  • Heel stil
  • Erg schoon resultaat
  • Met binnenverlichting
  • Met vloerindicatie
Minpunten
  • Bij inbouw was de plaatsing van twee strips niet duidelijk en kan de tekening voor plaatsen van het paneel beter
  • moest twee maal boren.
m*************@h**********12-08-2025

besteklade niet fijn i.c.m. grotere glazen en borden

Pro: hij is lekker stil, de klep opent automatisch als ie klaar is en de licht-indicatoren op de vloer zijn duidelijk. Con: De besteklade is voor ons de dealbreaker. Met die erin passen de 'normale' hoge glazen (van de Blokker o.i.d.) of wijnglazen niet in de bovenste lade OF onze normale grote borden of een soeppan passen niet in de onderste lade. Ook is de vaat bij lange na niet droog bij het eindigen van het programma of enkele uren erna.
Pluspunten
  • opengaan na programma
  • visuele indicatie
  • stil
Minpunten
  • indeling
  • drogen
c***************@g********19-06-2025
Sindskort hebben wij onze nieuwe keuken in gebruik genomen met daar in deze vaatwasser. Wij zijn voor het eerst in 24 jaar overgestapt naar een besteklade, voorheen altijd besteknetje gehad. Dit is allemaal even wennen, maar we zijn blij dat we deze keuze gemaakt hebben. Ook de bruikbare ruimte in de rest van de vaatwasser is daardoor een stuk groter. Wij hebben bij aanschaf niet opgelet of er verlichting in zat, dus hierdoor werden wij verrast en is ideaal. Kortom een geweldige vaatwasser, blijft indien gewenst ook mooi een aantal cm openstaan indien je dat wil uiteraard.
Margot van Putten03-06-2025

Oorverdovend stille vaatwasser

Ivm een nieuwe keuken hebben wij diverse apparaten van Etna aangeschaft. Een goed merk, vinden wij, mooi van vormgeving en handig in gebruik. Deze review gaat over de vaatwasser en die bevalt ons heel goed. Hij is opmerkelijk stil en er zitten handige foefjes in. Zo brandt bij openen binnenin een lichtje (ik vond dat eerst overbodig, maar nu ideaal). Als de machine aanstaat is hij soms zo stil dat we niet eens meer weten of hij nu werkt of niet.. daarom projecteert de machine een rood lichtpuntje op de vloer.. als dat uitgaat is de machine klaar. Ook opent hij na een wasbeurt zelf de deur zodat de vaat beter kan drogen. Geen omkijken naar. Hij lijkt qua inhoud iets kleiner dan onze oude vaatwasser, maar door de handige besteklade zijn we de bestekmand kwijt en dat levert weer flink wat ruimte op. Al met al een prima vaatwasser, we zijn er blij mee, vooral vanwege de stilte.
Pluspunten
  • heerlijk stil
  • licht binnenin
  • lichtpuntje op vloer tijdens wasbeurt
  • Indelingsmogelijkheden
H************@g********01-06-2025

erg tevreden

prima product voldoet volledig aan onze verwachting en nette prijs
Pluspunten
  • geluid
R************@g********29-04-2025

Slechte indeling

De indeling is uiterst onhandig. Wijnglazen op een pootje kun je alleen kwijt in de onderste lade. Die is daar niet geschikt voor. De middelste lade is niet traploos of in meerdere stappen te verhogen/verlagen. De besteklade is onhandig Wij hebben de besteklade verwijderd en weer een bestekbakje gekocht. Niet optimaal maar het is beter zo.
Pluspunten
  • Stil
Minpunten
  • Indeling onhandig
d************@g********19-04-2025

Geweldige prijs/kwaliteit verhouding

Deze vaatwasser kwam als beste prijs/kwaliteit verhouding bij kieskeurig. Enigste minpuntje is dat er geen tijdsaanduiding op de vloer wordt geprojecteerd. Vaat wordt prachtig schoon en de machine is lekker stil. Bovendien handige indeling
Pluspunten
  • Schoon
  • Stil
  • Handige indeling
Minpunten
  • Geen tijdsprojectie
R************@g********18-04-2025
Installatie handleiding bevat een paar onduidelijkheden die voor een ervaren installateur of hobbyist geen probleem zijn. Voorbeeld: voor het vastschroeven van de deur (deur-op-deur) zijn 4 schroeven nodig. Op de tekening zie je 4 schroeven maar op het apparaat zijn er 6. Welke 2 dus niet? De plakstrips voor geluiddemping verhinderen het apparaat in de behuizing te schuiven. Twee strips liggen krom gevouwen in de middelste korf en zijn daardoor niet meer recht te krijgen (oplossing: met de föhn).
v******@v***************09-01-2025

Wat een goede vaatwasser!

Een fantastische vaatwasser van eigen bodem. Om trots op te mogen zijn ;) Hij is erg stil en alle opties zitten erop die je in deze tijd mag/wilt verwachten. De prijs....? On-Nederlands goede prijs kwaliteit verhouding!! Montage ging soepel en vlot door de duidelijke bijgeleverde instructies. In eerdere reviews gaf men aan dat de bijgeleverde afdichting strips niet of nauwelijks goed te bevestigen zijn. Mijn ervaring is dat ze prima te bevestigen zijn. De Etna connect app was overigens (met een Iphone) zeer makkelijk te verbinden via 2.4 ghz. vanuit de app is alles te controleren en in te stellen, je kan een seintje krijgen als de vaatwasser klaar is. Herkent u dat?! Trek u de vaatwasser open....draait hij nog! Gelukkig zit er indicator op, wat echt nodig is op deze vaatwasser. De indicator geeft met een oranje spot op de vloer aan dat hij zeer stil aan het werk is. De vaat komt er goed schoon en droog uit. Waarom nog verder zoeken of twijfelen als u ook nog eens 5 jaar garantie krijgt. Een echte aanrader!
Pluspunten
  • Stil. Heel stil!!
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
Minpunten
  • Nog niet tegen gekomen.
S09-12-2024

Stille vaatwasser

Makkelijk in te bouwen. Fijne indeling en heerlijk stil.
Pluspunten
  • Stil
  • Snelle levering
p*************@h******31-10-2024
De vaatwasser is gebruiksvriendelijk, geluidsarm, en voldoet ruim aan onze verwachtingen.
Fedde30-10-2024

Een goede prijs kwaliteit verhouding

Het product is van prima kwaliteit het aftstellen en inbouwen ging gemakkelijk. Helaas is het stel schroefje van de vaatwasser om het omhoog of omlaag te brengen zwak waardoor deze makkelijk doordraait en geen goed grip meer hebt. Als het goed is heb je die maar 1x nodig. De brouwkwaliteit van binnen ziet er goed uit de lades konden naar mijn idee wel wat soepeler schuiven maar dat terzijde de prijs kwaliteit verhouding is goed. Helaas lost het vaatwasblokje niet op bij het eco programma,wel bij 75 graden. Besteklade is even wennen maar werkt wel erg goed. Ik zou het product aanbevelen met de opmerkingen in het achterhoofd
Pluspunten
  • Veel programma’s
  • Lampje of hij aan staat
  • Besteklade ideaal
Minpunten
  • Vaatwas blokje lost niet altijd op
  • Zwak stel schroefje voor afstellen in hoogte
Roy25-10-2024

Bevalt uitstekend

De ETNA inbouw vaatwasser is echt een aanrader! Voor de prijs krijg je veel waar voor je geld; deze vaatwasser biedt functies die je normaal alleen in een duurder model verwacht. Een groot pluspunt is dat hij ontzettend stil is. Zelfs tijdens het intensieve programma hoor je hem nauwelijks, wat ideaal is als je bijvoorbeeld een open keuken hebt of 's avonds laat de vaat draait. Ook de mobiele app werkt uitstekend. Het is heel handig om de vaatwasser op afstand te bedienen en meldingen te krijgen wanneer hij klaar is. Dit geeft echt een stukje extra gemak in het dagelijks leven. Daarnaast zijn er talloze programma's beschikbaar, van korte spoelprogramma's tot eco- en intensieve wasbeurten. Voor elke vaat is er een passend programma, wat zorgt voor een flexibel gebruik. Kortom, een geweldige keuze voor wie een stille, veelzijdige en betaalbare inbouw vaatwasser zoekt!
Pluspunten
  • App
  • Geluidloos
  • Veel programmas
S Langeveld24-10-2024

Zeer stille fijne vaatwasser

Ik heb voor de ETNA VW738NC gekozen vanwege de energie-zuinigheid en omdat het een hele stille vaatwasser is. Hij is door een kennis ingebouwd. Dat was allemaal erg eenvoudig. De stripjes voor de afdichting om de randen waren iets te dik, maar deze kunnen ook weggelaten worden. Waren bedoeld voor extra stil, maar hij is sowieso heel erg stil. De bestekla i.p.v een korf bevalt ook. Erg handig dat je nog de helft in kan schuiven voor hoge vaat in het rek daaronder.
Pluspunten
  • Stil
  • Wast goed schoon
  • Makkelijk in te bouwen
Minpunten
  • Afdichtstripjes zijn te dik
OvdH23-10-2024

Fijne Etna vaatwasser

Fijne vaatwasser die eenvoudig zelf is in te bouwen. De vaatwasser is erg stil wat fijn is in een open keuken. Daarnaast is het apparaat energie zuinig. Tot nu toe erg blij met de aankoop!
Pluspunten
  • Stil
  • Energie zuinig
  • Makkelijk zelf in te bouwen
  • Prima prijs/kwaliteit verhouding
  • Makkelijke bediening
Minpunten
  • Inbouw handleiding zou iets duidelijker mogen
Ellen19-10-2024

We hebben deze vaatwasser afgelopen dinsdag laten installeren en werden direct enthousiast. De korven zijn mooi zilvergrijs en als je de deur open doet gaat er ook nog eens verlichting aan ,super fijn als je er in de avond nog de laatste afwas in wil doen. De besteklade boven in is handig, je legt je bestek er al gesorteerd in zodat het met uitladen ook meteen op zijn plaats in de keukenlade komt ,ook het bestek wordt schoon omdat het niet tegen elkaar aan ligt. Wat ook handig is , is dat de bovenste korf in 2 standen kan dit is bijvoorbeeld makkelijk met hoge glazen. We hebben voor deze vaatwasser gekozen ivm zijn Energieklasse B en het geluidsniveau van maar liefst 38dB wat echt heel fijn vooral als je een open keuken hebt zoals wij. Al met al zijn wij zeer blij met deze nieuwe aankoop en hopen dit nog jaren zo te hebben.
Pluspunten
  • 38dB
  • Energieklasse B
  • Mooie prijs/kwaliteit
  • Besteklade bovenin
  • Interieur mooi Zilvergrijs
r*********@h**********01-10-2024

Gewoon kopen !

Absoluut een aanrader ! Prijs kwaliteit is top. Altijd mandje gehad voor het bestek, nu lade en het komt er echt schoner uit. Geplaatst in open keuken maar zeker geen last qua geluiden tijdens de werking. Hufterproof qua bediening. Gewoon kopen
w***********@g********27-09-2024
Een hele fijne, stille vaatwasser, veel verschillende programma's, wast goed schoon, er blijven wel wat dingen te nat maar als je de functie "extra droog" gebruikt is het perfect droog. Ik ben heel tevreden over deze vaatwasser en zou hem zeker aanraden.
p*********@o**********27-09-2024

Erg goede vaatwasser.

Heb dit product gekocht omdat mijn vorige kapot was. Het gaat om een ETNA Afwas machine die ik gekocht heb bij Bruinzeel keukens outlet. Heb het nu een week in huis en voldoet aan de verwachtingen, zit een boven lade in voor het bestek en daardoor meer ruimte onderin. Wat ook een luxe is kan hem bedienen via een app met de telefoon. Hierdoor kan je zien hoe lang een programma duurt en wanneer hij klaar is want hij is echt geruisloos dus wel handig zo’n app. Verder wast hij de vaat goed schoon heb er geen omkijken naar. Dus deze machine is zeker een aanrader.
Pluspunten
  • Geruisloos
  • Te bedienen met een app
  • Wast de vuilste vaat schoon
r********@k*********11-09-2024

Prima vaatwasser

We hebben er voor gekozen omdat we een besteklade willen en het prijstechnisch prima was. Ook de 75 euro snel retour ontvangen. Apparaat werkt prima, alles netjes schoon en droog als hij klaar is. We zijn dik tevreden!!
h************@g********30-08-2024

Goed aankoop, prima prijs/kwaliteit

Ruime vaatwasser, goed wasresultaat. Energiezuinig en veel ruimte. Echt een aanbeveling waard.
Pluspunten
  • ruim met interne verlichting
  • energiezuinig (B)
v*********@h**********29-08-2024
Product gekocht op advies van een kennis. Bij de levering wat problemen met de deur, die viel te hard naaar beneden. Is snel verholpen door de servicedienst van ETNA. Nu maakt hij af en toe het programma niet helemaal af en blijft er water in staan. Servicedienst gewaarschuwd en denk dat het weer snel wordt verholpen.
Peter16-08-2024
Ben zeer tevreden, goed geholpen in de winkel, netjes op tijd geleverd, goede gebruiksaanwijzing om zelf te plaatsen, vaatwasser is erg stil en de vaat is mooi schoon, ook het nadrogen was voor ons nieuw , deur gaat open en de vaat droogt nog 10 minuten.
Pluspunten
  • verlichting
  • nadrogen
r***@z************29-07-2024
Hadden daarvoor ook een Etna. Dus weer een nieuwe😀😀. Handig in gebruik en voor een mooie prijs