• Test panel 8,5 mei 2021
Bekijk 5 andere uitvoeringen
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 95 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Ton de Kleijn 17-02-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED48A16LA

Algemene score

9,0
Geweldige TV, prachtig scherp beeld, zeker nu bij de Olympische Spelen. Beeldformaat is prima voor ons en omdat wij geen spelcomputer hebben , hebben we gekozen voor de A serie ipv de C serie.

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Goed geluid
  • Formaat is goed

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ton 23-01-2022
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Super TV

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

9,0
Zeer goed en scherp beeld
Makkelijk zelf te installeren
In een woord geweldige aankoop voor een fijn prijsje

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

TGeerdinck 21-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer mooie OLED TV, niet voor aan de muur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65A16LA

Algemene score

9,0
Ik heb deze TV een paar weken mogen testen en wat verademing. De beeldkwaliteit (OLED) is echt fenomenaal. De kleuren spatten van het scherm en zwart is ook echt zwart. Dat kun je heel goed zien en ervaren.

Deze LG heeft ook ingebouwde mediakanalen zoal Netflix en ook Disney+; dat is heel eenvoudig via de afstandsbediening direct te openen. Dat is heel fijn en je hebt geen externe apparatuur meer nodig.
Ook heeft deze LG Google Stadia ingebouwd; als je dit opstart schakelt de TV automatisch naar de Game-modus voor nog beter beeld. Een perfecte samenwerking van LG.

Het contrast van deze TV is ongekend goed en daardoor is de beeldverhouding in elke hoek ook uitmuntend.

De TV heeft veel uitgebreide SmartTV opties en daardoor zeer prettig in gebruik. De nieuwe manier van gebruik van de afstandsbediening; in de vorm van een pointer is wel wennen.

Ook MOET je deze TV neerzetten en aan de muur is hangen is voor deze TV geen optie. Dat komt door de verdeling van alle elektronica onderin de TV en bovenaan alleen het scherm. Dat geeft de TV hele dunne bezels, maar door deze verdeling kan de TV niet aan de muur.

De geluidskwaliteit is prima, maar ik zou voor de volledige beleving toch wel een home-cinema set er op aansluiten. Dat geeft net wat meer body aan het geluid.

Pluspunten

  • Zeer scherp beeld
  • Mooie afwerking

Minpunten

  • Niet voor aan de muur

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Joy Vdc 08-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldig beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

8,0
Het beeld van deze televisie is zeer helder en warm. Ook de scherpte is optimaal. Ook als je vanuit een schuine hoek keek, bleef de kwaliteit top! Bij het gamen was de refreshtijd goed waardoor het genieten was. De snelfuncties op de remote zijn een groot gemak om direct naar de gewenste streamingsdienst te gaan zoals netflix, Disney,... alleen jammer dat de cursor op de remote naar boven en onder gaat en niet naar links of rechts. Qua design is het een zeer mooie, dunne televisie. Enkel de pootjes van ik wat ongemakkelijk omdat die maar nipt op onze bestaande kast paste. Het menu is gebruiksvriendelijk en overzichtig. Kort gezegd vind ik dit een topproduct, zeker op basis van beeld en kleuren

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Snelmenu streamingsdienst op remote

Minpunten

  • Cursor op remote

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Joost 06-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een aanrader!

Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

8,0
Bij het zien van de doos was het even schrikken. Wat een mooie strakke televisie komt er tevoorschijn. Mooi design, flinterdun scherm, een aanwinst voor de woonkamer. Installeren ging in een fluitje van een cent. Ziggomodus aangesloten en tv kijken is een genot op dit scherm.

De kwaliteit van de tv zie je terug tijdens het kijken van films op streamingdiensten. Wanneer je gewoon tv kijkt valt er nog niet eens heel erg op dat die zo onwijs scherp is. Vanuit elke hoek van de kamer is het scherm echt prachtig.

Het gebruiksgemak liet wel te wensen over. Meerdere keren dat de tv niet meer verbonden was met de WiFi. De enige oplossing hierbij de stekker eruit te doen en die weer aan te sluiten. Niet heel praktisch. Daarnaast was het soms zoeken wanneer je schakelt van bijvoorbeeld YouTube naar gewone televisie. De stembediening bood hierin uitkomst.

Waar de kwaliteit is te zien tijdens het streamen, zie je dit ook bij het gamen. De kleurweergave is dan echt om van te watertanden. Al met al werd het tv kijken met deze tv echt een feestje!

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Gamen

Minpunten

  • Gebruiksgemak

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende
Goed
Goed

Reageer

Patrick 05-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Aanrader voor mensen met een grote huiskamer.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65A16LA

Algemene score

8,0
Ik heb dit toestel een paar weken mogen testen.

Het beeld van de tv is echt haar scherp.
Ook het design van de tv is super strak.
De tv kan mooi straks tegen de muur opgehangen worden, Het lijkt net een schilderij aan de muur.

De instellingen zijn ook gebruiksvriendelijk.
Voor iedereen is het makkelijk te bedienen.
De meeste gebruikelijke apps staan al geïnstalleerd op de tv.

Het geluid van de tv is prima als je gewoon een programma het kijken bent.
Ga je een film kijken of ben je van plan een game te spelen op een console, raad ik je aan om een surroundsound setje erbij te kopen.
Je gaat dan toch meer de beleving merken met het scherm.

De pootjes van de tv zijn aan de kleine kant voor dit toestel.
Ik verwacht eigenlijk ook niet dat mensen de pootjes gaan gebruiken.
Het is veel mooier om dit toestel op te hangen aan de wand.

De afstandsbediening is makkelijk in gebruik.
Door het wieltje te gebruiken op de afstandsbediening ga je makkelijk door de menu's heen op de tv.
zitten ook standaard een paar knopjes op om de bekendste streamingdiensten meteen te kunnen gebruiken.

Vind de adviesverkoopprijs wel aan de hoge kant van LG.
Maar voor de prijs waar die nu voor wordt aangeboden krijg je wel echt waar voor je geld.

Kan mensen wel aanraden om voor dit bedrag waarvoor hij nu wordt aangeboden de tv te kopen.

Pluspunten

  • Mooi plat scherm
  • scherp beeld
  • gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • de pootjes zijn aan de kleine kant.
  • geluid

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 05-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Bevalt erg goed, zeker een aanrader.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65A16LA

Algemene score

9,0
Ik heb deze tv tot mijn grote vreugde een paar weken mogen testen,

In eerste instantie had ik niet verwacht dat hij zo groot was, 65 inch.
Hij is groot maar vooral ook mooi, een mooi strak design op stoere pootjes.
De pootjes zijn niet van zwaar materiaal maar ogen wel stevig.
Het scherm is erg dun waardoor hij qua diepte niet veel ruimte nodig heeft.

Ik zit op een afstand van ongeveer 3 meter van de tv en was bang dat dit niet fijn kijken was.
De volgende dag was ik er al aan gewend.
De kleuren zijn erg zuiver. zwart is ook echt zwart, mooi contrast, echt een heel mooi helder beeld.

Het geluid vond ik in de eerste instantie best wel blikkerig klinken.
Na de tv wat beter te leren kennen ontdekte ik de AI instellingen, door deze aan te zetten werd het geluid perfect. De tv past het geluid en beeld automatisch aan de omgeving rond de tv,
Bijvoorbeeld een actiefilm kijken of een concert luisteren is echt een genot met AI, daar heb je geen extra soundbar voor nodig, Dit is voor mij van grote meerwaarde, net als de HDR Pro.

De afstandsbediening werkt ook erg fijn, vooral de muisfunctie in de menu's.
De snelkoppelingen die op de afstandsbediening zitten werken prima en reageren snel naar bijvoorbeeld Netflix, Disney of andere streamingsdiensten.

Al met al ben ik erg enthousiast over deze tv en zou hem zeker aanbevelen,

Pluspunten

  • Desgin
  • Beel/Geluid kwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Miranda 02-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Films kijken zoals ze bedoeld zijn!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

9,0
Ik heb de LG A1 55 inch OLED TV een paar weekjes mogen testen.
Mijn eerste indruk van de tv is vooral ingenomen door het formaat. De tv is zo groot, dat je buurman zijn abonnement wel op kan zeggen en gratis mee kan kijken (ik spreek uit ervaring want mijn achterbuurman heeft zelf ook een enorme tv).
Daarnaast is het opvallend hoe dun de tv is, en wat een scherp beeld de tv geeft, ondanks het formaat. Natuurlijk kun je hier vooral van genieten wanneer je meer recente films of series kijkt. Bij nieuwere films vraagt de tv zelfs of je de Filmmaker mode aan wilt zetten, dit geeft de film vervolgens weer zoals deze volgens de maker bedoeld is, en ik moet zeggen dat het een plezier was om Harry Potter te kijken. Dit is de perfecte tv voor de filmliefhebber die graag films kijkt zoals ze zijn bedoeld!

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Filmmaker modus
  • Fijne afstandsbediening
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Pootjes lijken wat fragiel
  • Eerrggggg groot (voor mij persoonlijk)

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 29-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

zeker een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

10,0
een top produkt beeldkwaliteit uitstekend zelfs geen last van lichtinval door huisraam bij mijn tv had ik dit wel geluid zeer klare klank smartfunktie zeer goede werking ik beveel dit toestel zeker aan echt een top produkt !!!!!

Pluspunten

  • goede beeldkwaliteit en geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gert Bovens 28-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

mooie OLED voor weinig geld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

9,0
Beeldkwaliteit OLED
Komende van een "oude" smart tv (full HD) is dit toch even een wereld van verschil!
4K resolutie is natuurlijk haarscherp en dat contrast is enorm. Zwart is eindelijk ook echt terug zwart!
De kleuren zijn mooi levendig en indien nodig naar je smaak aan te passen.
En de kijkhoek lijkt ook wel eindeloos... maakt niet uit hoe schuin je kijkt het blijft mooi beeld.


Geluid is mooi helder en gaat best hard.
Smart functies zijn makkelijk te koppelen en ook direct raadpleegbaar vanop de afstandsbediening (netflix, disney+,...)
Heb de filmmakermodus wel eens geprobeerd maar misschien nog niet genoeg om het verschil op te merken tussen gewoon en filmmaker modus...

Het menu is wel wennen maar zeer overzichtelijk, je vindt er zo makkelijk de belangrijkste settings (beeld/geluid/...) snel in terug.
Stembesturing hebben we niet getest, misschien wel interessant als je al gewend bent om bv met google home of alexa te werken.
De afstandsbediening is zonder veel tierlantijntjes en kan je op de klassieke manier bedienen of je kan hem als een presentatiepointer gebruiken om met een cursor op het scherm aan te tikken wat je wil selecteren, het scrollwieltje is dan weer handig om snel doorheen het aanbod te scrollen bij de mogelijke streaming services.
Gamen is niet aan bod gekomen daar onze Wii een beetje te antiek is om op dergelijke moderne tv aan te sluiten jammer genoeg (althans zonder extra hulpstukken aan te schaffen)

De TV staat op 2 poten en heeft voor de rest een vrij slank design, er zit bv maar een heel dunne bezel rondom het scherm, hoewel het beeld niet tot effectief aan de bezel rijkt maar er ook nog een kleine rand verwerkt zit in het scherm zelf.
Als je denkt een soundbar te plaatsen onder de TV is dat misschien wel een probleem daar er niet zo heel veel ruimte eronder is en dus wel eens kan zijn dat je voor het beeld in komt.

Over het algemeen zijn onze ervaringen positief bij het gebruiken van het toestel, het is gemakkelijk te bedienen (ons zoontje van 7jaar kan zonder problemen kijken wat hij wil).
Het enige dat we wel miste was de ambilight die we hadden op onze oude TV.
Ook het verkrijgen van de ARC link tussen de tv en ons soundsystem heb ik na een tijdje opgegeven (of dit aan de TV of het soundsystem ligt laat ik in het midden)

Pluspunten

  • zwart = zwart
  • rechtstreeks opstarten van je streamingsdienst

Minpunten

  • arc instelling

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Glenn 28-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede en stijlvolle tv

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

9,0
Ik heb de LG tv nu al een aantal weken in gebruik en ik ben zeer te spreken over dit product. Mijn vorige tv betrof ook een LG maar toch sta ik er versteld van dat deze tv van veel betere kwaliteit is dan mijn vorige tv.

Beeldkwaliteit OLED
De kwaliteit van het OLED scherm is echt top. Het beeld is echt scherp en helder. De tv heeft meerdere beeldmodusen ter beschikking. Zelfs de eco stand is scherp en kleurrijk. ik ben fan van voetbal dus kijk ik veel wedstrijden, dankzij de sportmodus is het kijken naar de wedstrijd een hele beleving. De kleuren zijn veel warmer en het geluid past zich ook direct aan zodat het een genot is om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Het contrast is goed, het maakt namelijk niet uit vanuit welke hoek je tv kijkt. Als ik schuin voor de tv zit dan blijft het beeld scherp en vervaagt het dus niet. Het is kijkt lastiger tv alleen dit komt meer doordat het beeldscherm 55 inch groot is en mijn ogen dit niet heel fijn vinden.

Geluidskwaliteit
De tv heeft van zichzelf twee luidsprekers erin zitten. Het geluid dat eruit komt is prima. De speakers zijn helder en produceren genoeg volume. Voor de ‘normale’ tv gebruiker is dit uitstekend. Zelf vind ik het fijn om nog extra speakers aan te sluiten voor de ultieme ervaring.

Smart tv functies
Ik stream graag films en series op de welbekende streamingdiensten. Op de afstandsbediening zitten onderaan een aantal snelknoppen dat toegang geeft tot deze streamingdiensten. Dit maakt het mogelijk om met een druk op de knop naar het desbetreffende kanaal/app te gaan.

Afstandsbediening
De afstandsbediening is compact en ligt lekker in de hand. Het is geen zware afstandsbediening. De knoppen op de afstandsbediening liggen genoeg uit elkaar dit zorgt ervoor dat je niet meerdere knoppen tegelijk in drukt. In het midden van de afstandsbediening zit een wieltje zodat je door de functies heen kan scrollen, denk hierbij bijvoorbeeld aan bij het instellen van je wifi wachtwoord. In de afstandsbediening gaan twee (2) AA batterijen. De tv start door één (1) druk op de knop snel op.

Game prestaties
Zelf speel ik regelmatig met een gameconsole op de tv. De game functie op de tv geeft het gamen een nieuwe ervaring. Het beeldscherm past de scherpte aan waardoor bepaalde graphics in de game beter naar voren komen. Het ziet er erg fraai uit.

Stembesturing
De stembesturing heb ik eigenlijk niet gebruikt. Dit doordat de functie voor mij geen toegevoegde waarde had. Het switchen van kanalen of zoeken van iets deed ik gewoon handmatig omdat ik dit prettiger vind.

Design
De tv ziet er strak uit. Het beeldscherm lijkt enorm doordat de lijst dat om het beeldscherm erg dun is. Als je vanaf de zijkant naar de tv kijkt zie je pas hoe dun het beeldscherm daadwerkelijk is. Ik stond ervan te kijken hoe dun dit was aangezien mijn oude tv duidelijk veel dikker is. Je kunt kiezen of je de tv aan de muur bevestigd of de tv op de standaard laat staan. De standaard bestaande uit twee (2) pootjes die aan de onderkant van de tv bevestigd moeten worden zien er fraai uit.

Conclusie
Ik ben heel erg tevreden met de tv en raad dit product dan ook zeker aan bij anderen.

Pluspunten

  • stijlvol
  • start snel op
  • beeldkwaliteit
  • gebruiksgemak
  • goed geluid

Minpunten

  • 1 hdmi aansluiting te weinig aan de zijkant
  • bolling aan achterkant tv

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 27-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

mooie OLED voor weinig geld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

9,0
Beeldkwaliteit OLED
Komende van een "oude" smart tv (full HD) is dit toch even een wereld van verschil!
4K resolutie is natuurlijk haarscherp en dat contrast is enorm. Zwart is eindelijk ook echt terug zwart!
De kleuren zijn mooi levendig en indien nodig naar je smaak aan te passen.
En de kijkhoek lijkt ook wel eindeloos... maakt niet uit hoe schuin je kijkt het blijft mooi beeld.


Geluid is mooi helder en gaat best hard.
Smart functies zijn makkelijk te koppelen en ook direct raadpleegbaar vanop de afstandsbediening (netflix, disney+,...)
Heb de filmmakermodus wel eens geprobeerd maar misschien nog niet genoeg om het verschil op te merken tussen gewoon en filmmaker modus...

Het menu is wel wennen maar zeer overzichtelijk, je vindt er zo makkelijk de belangrijkste settings (beeld/geluid/...) snel in terug.
Stembesturing hebben we niet getest, misschien wel interessant als je al gewend bent om bv met google home of alexa te werken.
De afstandsbediening is zonder veel tierlantijntjes en kan je op de klassieke manier bedienen of je kan hem als een presentatiepointer gebruiken om met een cursor op het scherm aan te tikken wat je wil selecteren, het scrollwieltje is dan weer handig om snel doorheen het aanbod te scrollen bij de mogelijke streaming services.
Gamen is niet aan bod gekomen daar onze Wii een beetje te antiek is om op dergelijke moderne tv aan te sluiten jammer genoeg (althans zonder extra hulpstukken aan te schaffen)

De TV staat op 2 poten en heeft voor de rest een vrij slank design, er zit bv maar een heel dunne bezel rondom het scherm, hoewel het beeld niet tot effectief aan de bezel rijkt maar er ook nog een kleine rand verwerkt zit in het scherm zelf.
Als je denkt een soundbar te plaatsen onder de TV is dat misschien wel een probleem daar er niet zo heel veel ruimte eronder is en dus wel eens kan zijn dat je voor het beeld in komt.

Over het algemeen zijn onze ervaringen positief bij het gebruiken van het toestel, het is gemakkelijk te bedienen (ons zoontje van 7jaar kan zonder problemen kijken wat hij wil).
Het enige dat we wel miste was de ambilight die we hadden op onze oude TV.
Ook het verkrijgen van de ARC link tussen de tv en ons soundsystem heb ik na een tijdje opgegeven (of dit aan de TV of het soundsystem ligt laat ik in het midden)

Pluspunten

  • zwart = zwart
  • rechtstreeks opstarten naar een streamingsdienst

Minpunten

  • arc instelling

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Dionne 27-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Scherp beeld en goed prijs/kwaliteit verhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

8,0
Absoluut een upgrade van onze huidige tv. Zowel qua formaat maar ook zeker kwalitatief! Zonder extra geluidsinstallatie geeft de tv goed geluid en er zijn diverse geluidsweergaven te kiezen.
Zeer scherp beeld en mooie heldere kleuren.
Door de smartfunctie wissel je makkelijk naar bijvoorbeeld Netflix en You tube.
De pointer in de afstandbediening is een prettige manier om de tv te bedienen. Het menu is even wennen, maar wel overzichtelijk en bij structureel gebruik goed te personaliseren.
Het design is mooi plat en de randen zijn erg dun waardoor je een prettige kijkervaring hebt. Ook bij zij aanzicht op het scherm is het beeld mooi scherp.

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Smart functies
  • Mooie heldere kleuren
  • Rustig aan de ogen

Minpunten

  • Menu is even wennen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

eRVee 25-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ideale OLED instapper

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

8,0
Na 10 jaar LCD, Full HD, 40” Flatscreen is het tijd om een nieuwe stap te zetten in TV kijken. Door de komst van diverse streamingdiensten is ook de ervaring in TV kijken veranderd. Daarom een grotere flatscreen die nog net op het meubel past. Een 55” dus. Mijn TV-kruidenier was zo vriendelijk om mij een LG Oled 55A16LA ter beschikking te stellen om eens te voelen, te kijken, te horen, te ervaren en liefst nog te beslissen. De 55A16LA is het kleinste broertje in de A1, B1; C1, G1 en Z1 reeks.

Eerst de grootte, het heeft toch enige aanpassing en gewenning gevraagd maar ik ben tevreden van de 55”. Kijk toch even goed na, welke formaat er het best bij jou en in je woonkamer past, maak desnoods een voorbeeld uit karton. Bij de TV-kruidenier zijn ze beschikbaar in alle formaten en zoals op restaurant zijn je ogen meestal groter dan je buik.

De OLED heeft me aangenaam verrast, beelden zijn scherper en kleurrijker (rood is rood en zwart is zwart) dan op die (oude) LCD). En daar deden we het net voor, beter beeld. Het startscherm laat zich makkelijk navigeren naar de beeld- en geluid instellingen. Voor beeld, kan je kiezen tussen Levendig, Standard, Eco, Bioscoop, Sport, Game Optimizer, Filmmaker Mode & Expert. Dit lijkt veel maar je kan ze elk aanpassen naar eigen gevoel. Ik heb hem op Sport gezet voor een voetbalmatch en was niet helemaal tevreden. Voor het kijken via de Telenet Digicorder gebruik ik de “standaard mode” die ik wat heb aangepast naar mijn keuze, (bijna vol) contrast, scherpte, helderheid en kleur vallen die makkelijk in te stellen zijn. En dat is wel top bij deze 55A16LA. Via de Chromecast op de HDMI en de Apps; gebruik ik een licht aangepaste “Bioscoop” modus (in combinatie met de Filmaker mode). Top. Een handig weetje, de Chromecast volgt automatisch “Dolby Vision”, de (oude) digicorder van Telenet hoort het in Mechelen donderen. Nog handig om weten, op de HDMI kanalen van de digicorder en de Blu-ray speler had ik eerst geen geluid. Alle kabeltjes opnieuw uitgetrokken en ingestoken en nog geen geluid. Uiteindelijk gevonden, als je apparaat geen 4K ondersteunt heb je geen geluid. Ga naar, Instellingen, Apparaten, Externe HDMI uitgang instellen, HDMI Deep Colour uitzetten.
Even nog over de HDMI kanalen, 3 aansluitingen is nipt; 4 had beter geweest.

Geluid, idem zoals bij de Beeld instellingen, keuze in overvloed. Hier kies ik voor mijn Standaard-beeld het AI-geluid en voor de Chromecast en de Apps, de Bioscoop-modus met Dolby-Atmos voor een geluidsvullende woonkamer. En daar schiet de 55A16LA wat te kort, 20 W is te weinig om al die geluid enhancements tot zijn recht te laten komen.

De menu links van het scherm en de keuze van instellingen gaat vlot, al geef ik je wel een tip om de handleiding erbij te nemen en hier eens door te fietsen en de handeling op het scherm mee te volgen. Zomaar beginnen klikken, zoals ik in het begin, leidt tot niets. De Magic-Remote was al ingesteld voor mij en die pointer op het scherm, die moet je gewoon worden, of scrollen met de pijltjes naar boven, onder en links of rechts (meer mijn ding).

Qua design is de 55A16LA een strak model met voor mij een paar minpuntjes. De televisie staat op pootjes, links en rechts. Deze geven het geheel een onstabiele indruk. Plus in het midden onder de TV heb je een gat waar je alle kabeltjes aan de achterkant zie lopen. Een grote steun in het midden had beter geweest. In de loop van de dag met veel licht in de woonkamer heb je wat wel weerkaatsing in het scherm wat niet altijd fijn is.

Conclusie voor mij: de 55A16LA van LG is een prima OLED instapper. Prima beeld, strak design, geluid kan wat beter en vandaag aangenaam geprijsd.

Pluspunten

  • OLED kleurenpalet en scherp beeld
  • Strakke vormgeving
  • Smart Opties
  • Apps voor streaming diensten staan klaar
  • Ideale maat 55"

Minpunten

  • Pootjes geven onstabiele indruk
  • Geluid kan wat boost gebruiken

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 25-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

8,0
Na een aantal jaren mijn 4k HDR LCD tv in gebruik te nemen, was het tijd om eens iets anders te proberen. Als echte film liefhebber werd de zwartwaarde, die in donkere scenes zo grijs was dat ik het beter grijswaarde kan noemen, steeds meer en meer een doorn in het oog.

Met deze OLED tv zijn die problemen eindelijk van de baan, Zoals te verwachten, zijn de diepe zwartwaarden van dit toestel gewoonweg perfect. De kleurweergave is redelijk goed out of the box, maar je kan eenvoudig de beste settings opzoeken, wat na een korte calibratie een nog beter beeld oplevert. Ook vanuit verschillende kijkhoeken blijft de kwaliteit behouden.

Dit toestel komt vooraf geïnstalleerd met de meest populaire streaming services, die ook via sneltoetsen beschikbaar zijn op de afstandsbediening. Bovendien kon ik eenvoudig de GeForce Now app installeren, wat gewoon goed werkt. Shooters zou ik er niet op spelen, want er toch een voelbare lag, maar voor casual RPG games is dit een zeer handige toepassing.

Games op de PS4 draaiden daarentegen wel vlot. Hier botsen we niet op de framerate limiet van 60 hz, wat bij de nieuwere consoles die hogere fps halen, wel een probleem kan zijn voor sommigen.

Het geluid dat dit toestel produceert is gewoon ronduit zwak. Dat is op zich geen probleem gezien een soundbar kan aangesloten worden via optische kabel, hdmi of bluetooth. Na 10 minuten naar de ingebouwde speakers te luisteren, besloot ik meteen mijn soundbar te koppelen. Vanaf dan werd dit toestel een droom voor de film liefhebbers onder ons, en dat voor een relatief lage prijs.

Pluspunten

  • zwartwaardes
  • smart functies

Minpunten

  • audio

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

Niel S. 25-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Voor een instapmodel, meer dan een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

8,0
Komende van een 40 inch 4k Led televisie naar deze 55 inch oled televisie, is dit echt wel een grote update in beeldkwaliteit. Ik dacht eerst dat er op zo een grote televisie te veel pixels zouden zichtbaar zijn, maar deze televisie voldoet echt aan de verwachting van een helder beeld.

Het is echt merkbaar op een oled paneel dat zwart dan ook echt zwart is. Het contrast is zeer goed te merken. Dit geeft ook echt een bioscoop gevoel van het moment dat je Netflix of Disney+ begint te streamen. Deze apps zijn makkelijk in gebruik volgens de geïntegreerde werking. Geniet van de diepe kleurweergave samen met het zwart is zwart contrast. Echt een aanrader!

Het geluid is aan de goede kant, maar ik heb de televisie voornamelijk gebruik in combinatie met mijn 5.1 geluidsinstallatie.

Er is een gaming optimizer aanwezig die je kan instellen volgens type spel (fps,rpg, standard) en deze is vervolgens standaard ingesteld als je de console opstart (heel handig). Ik heb enkel het gevoel dat 50Hz hiervoor net te weinig is.

De televisie is zeer handig in gebruik, mooie OS en een zeer goed functionerende afstandsbediening. De Magic remote is vrij precies om te gebruiken in de instellingen.

Ten slotte is het design vrij mooi door het ultra dunne oled paneel, enkel heb ik het gevoeld dat je deze beter ophangt aan de muur (nog niet getest) aangezien ik het gevoeld heb dat de bijgeleverde pootjes niet helemaal vast kunnen. De televisie staat weliswaar stabiel eenmaal gemonteerd, maar beweegt nl. lichtjes bij het aanraken.

Pluspunten

  • beelkwaliteit
  • gebruiksgemak
  • gaming optimizer
  • werking apps

Minpunten

  • 'slechts' 50 Hz voor gaming
  • stabiliteit pootjes

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jimmy De Clerck 26-10-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Prijskwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65A16LA

Algemene score

8,0
Uitstekend! Heel scherp beeld met mooie kleuren. Beeldfuncties zijn makkelijk te personaliseren. Perfecte kijkhoek. HDR pro is een grote meerwaarde.
Het geluid vond ik middelmatig. Te weinig bass. Makkelijk op te lossen met externe boxen.

Het smartcenter waar je alle apps terugvindt, is heel gebruiksvriendelijk. Makkelijk te bedienen. Apps starten snel op.

Heel dun en mooi design. Enkel de 2 pootjes zien er goedkoop uit. Het geeft je ook niet de mogelijkheid om de tv te draaien waardoor je minder makkelijk extra apparaten kan aansluiten.
Deze tv is ideaal om te kijken naar streamingdiensten. Deze zijn ook makkelijk toegankelijk.
Indien uw een middelmatig budget heeft (tussen 1000 EUR – 2000 EUR) dan raad ik deze LG OLED absoluut aan.

Pluspunten

  • Beeld
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • Pootjes

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Ben V 20-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Top beeldkwaliteit!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

9,0
Ik heb deze tv 2 weken kunnen testen en kan zeggen dat ik onder de indruk ben van zowel de beeldkwaliteit als het gebruiksgemak. Wat het meeste opvalt, is het diepe contrast dat het oled paneel kan leveren. Hierdoor kan je veel meer details zien, ook in bijvoorbeeld donkere scènes. Je kan ook perfect vanuit een hoek naar de tv kijken, zonder dat dit nadelig is voor de beeldkwaliteit of kleuren. Je kan ook gemakkelijk schakelen tussen verschillende beeldmodussen, naargelang je liever fellere kleuren hebt bijvoorbeeld. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de ISF expert modus, omdat deze alles mooi in evenwicht houdt. Wanneer je HDR Dolby Vision content kijkt (bv. op Netflix) , wordt de beeldmodus hier automatisch op aangepast. Super handig! Qua gebruiksgemak is het even wennen aan de afstandsbediening, waarmee je een pointer op het beeldscherm kan toveren om te navigeren door menu’s en in apps. Maar eens je het gewoon bent gaat dit wel vlot. De aparte knoppen voor o.a. Netflix en Disney+ zijn een pluspunt, en schakelen tussen apps gaat heel vlot. Aanrader!

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Gebruiksgemak
  • Sneltoetsen voor streaming apps

Minpunten

  • Geluidskwaliteit: weinig basgeluid
  • Lage voet: past geen speaker of soundbar voor

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Mat 19-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Eens je OLED hebt gebruikt kan je niet terug ...

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

8,0
De beeldkwaliteit van het product is super, telkens wanneer ik de tv gebruikte verbaasde het me keer op keer hoe goed de beeldkwaliteit is. Het beeld is enorm scherp, je ziet de details in films bij sommige personages zo fel dat je merkt dat het getrukeerd is, zo goed is het beeld. De special effects zijn zo goed dat het precies realiteit is. Ook het zwart is super mooi maar in zeer donkere scènes komt het soms niet goed door omdat er soms weinig contrast tussen de te zien is. Hierdoor moet je soms meer geconcentreerd kijken.

Het geluid is goed maar niet zo uitstekend. Persoonlijk zou ik wel een soundbar of een ander sound systeem aansluiten om het de beeldkwaliteit meer gevoel te geven.

De tv zelf werkt super snel, ik heb er vooral op getest met Netflix en zowel het menu van de tv als dat van Netflix werkt super snel. De WebOs werkt dus super smooth!
Wat me vooral ook verbaasde was de magic remote. Deze werkt alsof je een Wii remote vast hebt maar dan nog honderd keer beter. Zeer leuke functie die motion die erin zit. Ook de sneltoetsen naar de verschillende streaming diensten vind ik een meerwaarde. Het enige dat ik op de afstandsbediening mis is een play/pause knop.

Voor mij persoonlijk is de A1 qua prestaties wat te min. Dit aangezien ik ook graag aan gaming doe. Daar merk ik dat de 50Hz wat te weinig is in sommige games en dat ik persoonlijk toch voor een hoger model zou gaan. Wil je de tv enkel gebruiken om gewoon tv, series of films te kijken? Dan is het een enorme aanrader!

De tv blijft verbazen want hoe dun is dat scherm? Jammer nog van de grote bak die erachter hangt maar dat stoort eigenlijk niet.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Slim design
  • Vele functies
  • Gebruiksvriendelijk
  • Snelle in opstarten/afsluiten

Minpunten

  • Poten staan ver uit elkaar
  • Sound komt minder tot zijn recht
  • Niet super om te gamen

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

MichaelB 19-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtig beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55A16LA

Algemene score

10,0
Ik had het geweldig genoegen om een paar weken te mogen genieten van Oled kwaliteit. Vroeger had je enkel Oled en Led. Nu zijn er intussen een hele reeks Led soorten bij gekomen. En toch … Oled blijft toch net dat beetje extra.
Het beeld:
Prachtig, om het met 1 woord te omschrijven. De kleuren zijn schitterend, sprankelend. Zwart is zwart, wit is echt wit. Ik ben een HD digicorder met een 40” full HD TV gewoon en had wat schrik wat dit op 4K zou geven. Maar ik ben enorm verrast, de upscaling is heel goed. Als je dan echter naar 4K beelden kijkt, dan wordt de kwaliteit pas echt duidelijk. Haarscherp en krachtig. Er zitten een aantal A.I. en automatische beeld settings in, zoals de FilmMaker Mode. Hierdoor wordt ’t beeld weergegeven gelijk het zou moeten zijn zodat je de mooiste weergave krijgt. De TV heeft een heel grote kijkhoek, het beeld blijft echt mooi. Enkel de weerspiegeling kan soms wat storen.
Het geluid:
Kort gezegd: goed genoeg voor het nieuws of zo. Maar het is wel een stuk beter dan dat van m’n 8 jaar oude LED, ondanks de fijne kast. En de audio presets helpen ook wel. In combinatie met een soundbar is het natuurlijk top. Ook hier zijn er een aantal A.I. functies die helpen om de beste klank te krijgen en dit werkt prima.
De Smart functies:
Alle premium streaming diensten zijn geïnstalleerd, je moet alleen aanmelden met je abonnement gegevens. Ook een aantal Belgische diensten staan er standaard op, VTM Go, Streamz, TV Vlaanderen… Sommige diensten geven via de TV een vereenvoudigde aanmeld methode, via een QR code of een link via de smartphone app. Dit werkt super gemakkelijk, je moet alleen goed lezen wat hij vraagt en dan gaat het vanzelf.
Gebruik:
En zo komen we bij gebruiksgemak. De afstandsbediening lijkt raar maar ligt super goed in de hand. De meest gebruikte knoppen liggen mooi onder de duim. Als je in een menu zit, komt er een leuke cursor op het scherm die zeer intuïtief werkt en gemakkelijk te richten en bij te stellen is. De stembediening is leuk maar meer een gadget vind ik. De menu structuur is duidelijk. Je hebt eerst een “snel”menu maar je kan ook uitgebreid dingen gaan aanpassen. Je kan dit menu ook oproepen tijdens het kijken.
Design:
Een Oled TV is natuurlijk prachtig om te zien. De super platte bovenkant is een knap staaltje techniek. De onderste helft is ook niet al te breed. Alleen is het wat lastig dat de pootjes zo ver uiteen staan, het past niet op elk TV meubel. Maar meestal gaat zo een TV toch tegen de muur.
Ik kan hieruit maar 1 conclusie trekken: Oled All the way 😊

Pluspunten

  • schitterende kleuren
  • echt zwart en echt wit
  • intuitieve bediening
  • duidelijke menu structuur
  • knap design

Minpunten

  • reflectie bij grote kijkhoek
  • kleine speakers maar dat is gekend bij elk merk

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews