LG OLED55C16LA

• Test panel 8.9 mei 2021
Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 79 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

8,7

g*************@g******** 17-06-2022
  • Product gekocht

Goede TV met erg mooi beeld voor een mooie prijs

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Mijn vorige philips tv was na 2,5 jaar kapot. Ik zag dat deze TV van LG populair was en raakte door de specificaties geïnteresseerd. Ik ben verrast wat het verschil van beeld kwaliteit deze TV geeft tov mijn vorige philips TV. Je ziet dat OLED echt een spap verder is. verder is de smartbediening een stuk sneller dan de android op de philips. Verder is deze tv erg dun en het basis geluid is goed. Handig is dat deze TV airpay2 compatibel is. Ik heb hem bij kamera express besteld omdat ze 5 jaar garantie bieden.

s*************@h********** 15-04-2022
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

goed TV, brand wel snel in

10,0
goed tv beste beeldkwaliteit in zijn prijs. duurzaamheid is ondermaats. beeld brand snel in.

Pluspunten

• mooi beeld

Minpunten

• brand snel in

Michael37373 11-09-2022

Absolute flauwekul verhaal van Samsung liefhebber neem ik aan. Wij hebben in al onze vakantiehuisje 125 van deze tv’s staan en niet 1 is er ingebrand, ik hè thuis nog de 65c7 die al 6 jaar oud is en ook nog nooit ingebrand is.
Geen enkele angst hoor.
Ik beveel dit product al ruim 5 jaar aan!!
Vriendelijke groet en altijd bereid om hierop te reageren.
De Mt f dus de meN time between failured dus de dtotingsgevoeligheid ligt het laagst van alle op de markt zijnde tv’s op B & O na die cijfers heb ik niet. Maar zelden een storing.

Walter Jansen 10-01-2022
  • Product half jaar of langer in bezit

OLED schermen verouderen snel

4,0
Pas op bij OLED tv! Prachtig beeld met een OLED scherm, beter kan haast niet. Helaas is het beperkt houdbaar en is de service van LG slecht? In 2016 high end OLED tv gekocht voor €3000, in 2017 paneel vernieuwd vanwege een streep in het scherm. Nu, 4,5 jaar later, veel retentie in het scherm dat betekent slechte kleuren en ingebrande logo’s bij tv kijken. LG geeft op dat reparatie €1269 inclusief coulance van €169.

Pluspunten

• Mooiste tv beeld
  • Prachtig design

Minpunten

• Na korte tijd (4,5 jaar) slecht beeld
  • LG slechte klantenservice

Slecht

Mr. Backup 13-12-2021
  • Product gekocht

Beeld is fantastish, bediening en gebruiksgemak is matig

7,0
Voordelen: De beeldkwaliteit is fantastisch. Perfecte kleuren en diep zwart. Het geluid van de tv is prima. Goede en duidelijke hoge tonen en flinke lage tonen.

Nadelen: de bediening is omslachtig en minder eenvoudig dan Samsung. Handleidingen zijn vanuit de oorspronkelijke taal (chinees/japans? geen idee waar LG vandaan komt) vermoedelijk vertaald naar het engels en dan weer naar het Nederlands. Bijzonder onduidelijk.

Pluspunten

• Perfect beeld
  • Goed geluid.

Minpunten

• Bediening omslachtig
  • Handleidingen onduidelijk/ slecht

ShaZòya 22-10-2021
  • Product getest

Fijne tv met diepe zwart tinten!

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Deze tv heb ik een paar weken mogen testen en wauw wat een beeld! Dit beeld is fijn aan je ogen, de diepe tinten zwart zijn super mooi. Bij onze vorige tv moesten wij vaak stoppen met de serie omdat hij zo donker was, dat wij het beeld met daglicht niet konden zin. Bij deze tv kun je ook met daglicht een serie of film kijken die donkere beelden heeft. Ook alle andere kleuren zijn fantastisch! Heel scherp beeld, maar niet te fel.

Het uiterlijk van deze tv is super mooi! Ik verbaasde mij dat het scherm zo dun is. Dat deze technologie in zo’n dun schermpje past, onvoorstelbaar maar waar. De achterkant van deze tv is wit, iets wat ik eerst apart vond maar nu heel blij mee ben. Hij valt mee weg voor onze muur en het lijkt alsof ik de HDMI poorten nu beter kan vinden omdat ze niet wegvallen op een wit oppervlak. De scherm randen zijn heel erg dun, het beeld is dus optimaal in breedte.

De hoeveelheid apps die al op de tv staan zijn erg handig. Wel hebben wij met een aantal apps problemen, dit hoeft niet zo zeer met de tv te maken te hebben en kan ook aan de app liggen. Wel is het jammer. Zo werkt bij Disney de ondertiteling vaak niet. Je kan met je iPhone naar je tv streamen met AirPlay. Wel merk ik dat deze soms wegvalt terwijl dit niet de bedoeling is. Dus ook al is dit een smarttv hebben wij toch onze chromecast weer in gebruik met deze tv. Wel erg jammer aangezien je wel verwacht van deze tv dat je gewoon moet kunnen streamen zonder problemen.

Het geluid van deze tv is best goed, soms verbaas ik mij over hoe vol het geluid klinkt. Helaas klinkt het geluid bij sommige series of programma’s juist slechter. Het kan helpen om het geluid dan te veranderingen bij de instellingen, maar het blijft bijzonder hoeveel dat kan wisselen.

Al met

Pluspunten

• Diepe zwart tinten
  • Fijn beeld voor de ogen
  • Design

Minpunten

• Geluid niet altijd mooi
  • Streamen werkt niet altijd even goed

Melissa de Vries 22-10-2021
  • Product getest

Fantastisch beeld en een echte aanrader!

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Vanuit Kieskeurig hebben wij de kans gekregen om de LG OLED55C16LA te testen. Meteen merkten wij groot verschil met onze huidige televisie. De LG C1 55 inch beschikt over een flinterdun design en het OLED scherm komt echt tot zijn recht. Wat ons gelijk opviel is hoe scherp en kleurrijk het beeld is. Zwart is ook echt zwart en de andere kleuren springen er net zo goed uit. De kijkhoek is ook goed, blijft scherp aan alle kanten. Enige nadeel is dat de televisie bij donker beeld reflecteert. Daarnaast kan je de helderheid en beeldmodus aanpassen naar jouw wensen.
Met de HDMI 2.1 poort is de tv zeer geschikt voor de next gen gaming consoles. De televisie ondersteunt HDR en in combinatie met het OLED-scherm merk je verschil in het kleurenpalet tijdens het gamen.
De tv heeft een oké geluid. Je kan makkelijk wisselen tussen verschillende geluidsinstellingen. Voor ons is de kwaliteit van het geluid voldoende.
De afstandsbediening ligt lekker in de hand. Het fijne is dat je direct kan switchen naar de streamingsdiensten.
Al met al heeft deze LG C1 tv ons in goede zin verrast.

Pluspunten

• beeldkwaliteit
  • oled-scherm
  • gaming

Minpunten

• geluid

ViSassie 16-10-2021
  • Product getest

Mooi beeld, maar mist de extra’s

7,0
Wat is het toch altijd leuk om een ervaring te mogen delen na een testperiode. We hebben de tv een paar weken in huis en die weken hebben we ook wel echt nodig gehad om de tv een beetje door te krijgen. Daar zeggen we eigenlijk al genoeg mee. Het beeld is prachtig, de tv is ontzettend dun maar niet alles vinden wij prettig. Het geluid is om te huilen. Instellingen veranderen kwam niet tot een gewenst geluid. Dan maar proberen aan te sluiten op onze soundbar. Dit heeft heel wat irritaties gegeven, omdat het niet mogelijk leek. Het is uiteindelijk gelukt en dat maakt het kijken een stuk aangenamer. De afstandsbediening die erbij zit is voor een vrouw met nagels geen fijne afstandsbediening. Ik kon het middelste knopje niet indrukken en daardoor was het menu niet lekker te gebruiken.
Wat ik persoonlijk ook jammer vind is de
grote van de voet waar de tv op staat. Is je tv mega dun, heb je een enorme voet eronder.
De apps installeren ging snel en goed. Netflix, Disney allemaal prachtig beeld. Je kunt ook soort van schilderijen laten afspelen op de tv. Hier zit wel een heel irritant muziekje bij die ik niet wegkreeg.
Conclusie aan het beeld ligt het niet, maar alles er om heen voldeed niet aan mijn verwachtingen.

Pluspunten

• Beekd
  • Dun

Minpunten

• Afstandsbediening
  • Geluid
  • Koppelen met andere apparaten
  • Voet waar de tv op staat
  • Geluid bij schilderijen

Slecht

Michaelg 15-10-2021

Prachtige LG 4K OLED TV

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Ik heb deze (erg mooie) TV mogen testen voor 2 weken, zelf heb ik een LG42LB650V en die vind ik al dun, maar bij het openen van deze OLED55C16LA viel me toch wel op hoe strak en dun dit design is en dat voor een 55Inch TV. Het toestel heeft een stevige standaard voor de stabiliteit en past goed bij het design in het geheel, je zou hem ook aan de muur kunnen hangen natuurlijk.

HDMI en Beeld:
Met de 4 x HDMI-aansluitingen gelijk al mijn apparaten aangesloten, PS4, Firestick 4K power over USB, NDS en een mediaspeler en eens vergeleken wat de beeldkwaliteit is.

In een woord “Subliem” op alle toestellen vond ik het beeld erg mooi, er was natuurlijk wel wat verschil omdat niet alle toestellen een 4K doorgave hebben, maar deze TV geeft het beeld erg mooi weer.
Ik heb niet de tuner gebruikt omdat ik de ziggo app via internet gebruik, dus de TV verbonden met internet via een kabel, ter info, de wifi geeft hetzelfde beeld dus ik heb geen verschil gezien met kabel of wifi.

Ik las ergens dat de Ziggo app ook aanwezig zou moeten zijn op de TV zelf, maar ik vond hem niet dus ik heb via de 4Kstick Ziggo gekeken en zoals al vermeld “subliem” beeld mogen aanschouwen. De 4K weergave geeft naar mijn gevoel genoeg diepte om een soort van 3D gevoel te krijgen, erg prachtig en rustig voor de ogen.

Beeld instellingen:
Je kunt of voorgeprogrammeerde beeld instellingen gebruiken of om zelf iets in te stellen. Zelf heb ik gekozen om de Vivid (user) setting alles te kijken, haarscherpe kleuren en helderheid zoals al gezegd “subliem” beeld voor mijn ervaring op films en op tv series.

Geluid:
Ik heb wat zitten spelen met het geluid om te kijken welke het beste is omdat met films vaak de stemmen overstemd worden door ander geluid en dan het dialoog niet echt te volgen is de “All sound Pro” instelling vond ik het beste bij mij passen dit zowel met spellen als met TV kijken.

Muziek mode vond ik persoonlijk niet zo goed, ik heb via de ingebouwde mediaspeler (ik hoefde dus mijn eigen niet te gebruiken) mijn mp3 beluisterd welke op mijn interne netwerk staan, maar de kwaliteit vind ik niet zo goed in die mode, dus terug gezet naar “All sound Pro”.

Web OS:
Deze Web Os vond ik iets te veel van het goede, maar als je eenmaal je applicaties geïnstalleerd hebt dan kun je met sneltoetsen (open de applicatie en druk op bv 1 voor een paar seconden dan zet hij deze vast als sneltoets) heel snel navigeren zonder eigenlijk nog in dat menu te hoeven gewoon weer een paar seconden de sneltoets indrukken, behalve natuurlijk om nieuwe apps te installeren.

Spraak:
De OLED55C16LA heeft spraakbediening welke nog een mogelijkheid is om de Web OS eigenlijk te omzeilen, je roept gewoon met “open app” je applicatie aan en deze begint te spelen.

De spraak van het toestel zelf, oftewel de vrouwelijke stem om te zeggen dat de applicatie geopend wordt, vond ik een beetje raar klinken, daar zou zeker nog wel het een en ander aan verbeterd kunnen worden, misschien een keuze uit stemmen. Overal wel makkelijk, knop indrukken en praten.

Spellen:
Natuurlijk de PS4 uitgeprobeerd (helaas geen 4K PS) dus het beeld was iets minder met opstarten, maar de spellen zelf waren (vet) gaaf en gaven gewoon het gevoel wat je nodig hebt voor sommige spellen. Ik heb hier echt genoten van met een paar snelle actie spellen ditzelfde effect had ik op de NDS (gewoon mooi).

Magic remote:
De remote kun je als muis gebruiken, gewoon richten en drukken om snel te typen. Mocht de pijl niet goed staan even naar het beeld wijzen en schudden komt het vanzelf goed. Ik heb hier eigenlijk maar een paar knoppen van gebruikt omdat ik of de sneltoetsen gebruik of de spraak.

Iets wat me opviel en wat ook gezegd zou moeten worden is dat deze remote, als hij op je bank ligt, een soort van antislip heeft, tenminste op mijn leren bank merkte ik dat, waardoor hij niet snel van de bank afvalt je voelt het met je vingers niet, kan natuurlijk zijn dat ie nieuw is.... maar ik vind het toch een plus punt waard.

Opmerkingen:
Op de een of andere manier springt hij wel eens over naar een ander HDMI toestel en of zelfs een USB connectie melding komt naar voren terwijl ik er niks op heb zitten. Ik denk hier nog een kleine “ bug” in de software zit.

Voor de rest niks op aan te merken gewoon een erg mooi toestel genoeg functies en applicaties en zeker een aanrader om aan te schaffen.

Pluspunten

• 4K geeft Diepte gevoel
  • Ingebouwde Mediaplayer
  • Remote Control met spraak
  • Makkelijke bediening

Minpunten

• Geluid kon beter
  • Verbruik wat hoog

kscheur 15-10-2021
  • Product afgelopen week in bezit

absoluut het geld waard.

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Deze LG tv bewijst wel echt dat het de moeite en extra centen waard is om voor een OLED te kiezen. De beeldkwaliteit is geweldig of je nou via een streamingsdienst kijkt of gewoon TV. Vooral bij de diverse natuurdocumentaires en de nieuwste films is het een geweldige ervaring. De connectiviteit van de tv is ook erg goed te noemen. Apple, Android apparaten hebben geen enkel probleem om diverse foto's en video's te streamen naar de tv. De diverse streamingsdiensten zijn snel te openen via de afstandsbediening snelknoppen en via de ingebouwde WIFI die ruim voldoende snelheid heeft zeer goed te gebruiken. De smart afstandsbediening is erg handig bij het invoeren van wachtwoorden en email adressen bijvoorbeeld. Tevens kan er via een handig menu zeer snel de afstandsbediening ingesteld worden zodat de ook je tv ontvanger kan bedienen. De TV staat erg mooi op de voet, een echt zwevend effect, maar ook erg mooi aan de muur hangend. al met al heeft LG met deze tv een zeer goed prijs/kwaliteit kunnen leveren en zeker aan te raden.

Pluspunten

• beeldkwaliteit
  • connectiviteit
  • geluid
  • smartmenu

Minpunten

• aan de zware kant

Michaelg 14-10-2021

Prachtige LG 4K OLED TV

HDMI en Beeld:

Beeld instellingen:
Geluid:
Web OS:

Spraak:
De spraak van het toestel zelf oftewel de vrouwelijke stem om te zeggen dat de applicatie geopend wordt, vond ik een beetje raar klinken, daar zou zeker nog wel het een en ander aan verbeterd kunnen worden, misschien een keuze uit stemmen. Overal wel makkelijk, knop indrukken en praten.
Mediaplayer:
Deze TV kon mijn eigen NAS bereiken dus ik hoefde mijn eigen mediaspeler niet te gebruiken (mooi gedaan LG ). Ik heb 2x 4K films getest op deze speler en heb geen lag ondervonden en natuurlijk weer “subliem” en snel beeld.
Muziek afspelen werkt ook zoals al omschreven hierboven, je kunt tijdens het spelen de tv op zwart zetten dat is mooi meegenomen om achtergrondmuziek te beluisteren zonder dat de TV aanstaat.
Spellen:
Magic remote:

Opmerkingen:

Pluspunten

• Ingebouwde Mediaplayer
  • 4K geeft Diepte gevoel
  • Remote Control met spraak
  • Snelle internet WIFI en Kabel

Minpunten

• Verbruik wat hoog
  • Geluid kon beter

mirjam 14-10-2021
  • Product getest

Mooie OLED t.v. met veel handige functies

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

via kieskeurig kreeg ik de kans om deze LG OLED55C16LA te testen.
Wat als eerste opvalt als de t.v. uit de doos komt is het dunne scherm en de witte achterkant. De voorkant ziet er heel mooi uit, een bijna rand loos design, de witte achterkant vind ik wat minder, maar het is maar net wat je mooi vind. Helaas paste onze soundbar er niet onder omdat de t.v. te laag is.
Ik denk dat deze t.v. het beste tot zijn recht komt als hij aan de muur hangt, dan is het zicht op de achterkant weg en kan de soundbar eronder.

Het instaleren is heel eenvoudig en ook inloggen op streamingdiensten als Netflix en Amazon gaat makkelijk.
Het beeld is heel erg mooi, superscherp en diepe zwarttinten. Wat ons opviel was ook dat het beeld vanuit alle hoeken gewoon goed was dus ook als je niet recht voor de t.v. zit kan je het goed zien.

De afstandsbediening is om te zien misschien niet zo mooi maar hij is wel erg handig in gebruik, vooral de magic remote is heel prettig om mee te werken In plaats van scrollen kan je nu gewoon aanwijzen wat veel sneller gaat. Dit is vooral handig bij Youtube of Netflix.

Wat wel tegenviel was het geluid, ik vind het schel klinken en heb diverse instellingen geprobeerd maar ik kreeg het niet naar mijn zin. Je kan er gelukkig wel een soundbar of losse boxen op aansluiten en dan is het geluid een stuk beter.

Voor gamen is deze t.v. een absolute aanrader, alles gaat snel en ziet er fantastisch uit, en in combinatie met een soundbar is het helemaal geweldig.

De smart functie bied een grote collectie aps waarmee je nog veel meer uit je t.v. kan halen met t.v. zenders, games en zelfs een haardvuur.

Verder kan je via de usb ingang ook nog films of ander beeldmateriaal bekijken met een usb stick of harde schijf.

Pluspunten

• scherp beeld
  • magic remote
  • ruime collectie aps
  • veel instelmogenlijkheden
  • mooie game t.v.

Minpunten

• geluid
  • lage voet

Judith S 14-10-2021

Haarscherp beeldkwaliteit

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Ik heb de LG OLED55C16LA televisie een paar weken mogen testen.

Wat mij als eerste opviel toen ik de tv aan deed was de scherpte en helderheid, dit vond ik meteen al erg mooi.

Savonds bij het kijken van onze series merkte wij al meteen op dat de scherpte en kleurenweergave zonder te overdrijven zeer helder over komen, ook vanuit verschillende hoeken blijven de kleuren hetzelfde zo ook de diepe zwarttinten, wat dus erg fijn is. Dit omdat wij een groot gezin zijn en we dus niet met ons allen vlak voor de tv kunnen zitten.

Het geluid vinden wij persoonlijk wat blikkerig (wel luid genoeg) maar dit komt omdat wij gewend zijn om met een soundbar tv te kijken, nadat wij onze soundbar hadden aangesloten was voor ons het plaatje compleet.

De smartfuncties zijn zeer uitgebreid en met streaming services. Ideaal voor ons als gezin en dus voor ieder wat wils, van een spannende film tot mooie muziek of zelfs een fijne kinderfilm voor de kleintjes.

De filmmaker mode is ook een mooie bijkomstigheid, zo kun je zonder teveel gedoe films en series kijken.

Deze tv is zeer gebruiksvriendelijk en het menu is goed overzichtelijk. De stembesturing is nieuw voor mij, maar enorm handig! Zelfs voor de kinderen een zeer handige optie om op deze manier de apps simpel te lokaliseren en te bedienen.
De afstandsbediening is zeer fraai niet teveel poespas en handig met de snel toetsen voor bepaalde apps.

Zijn gameprestaties zijn uitmuntend!
Dit omdat de kwaliteit van het beeld haarscherp is en zo ook het geluid, op deze manier heb je een zeer realistische ervaring van het spel.

Het design van de tv is mooi plat, alleen de voet waar hij op staat vind ik wel vrij aanwezig in zijn formaat.

Pluspunten

• Geluidsniveau
  • Beeldkwaliteit
  • Opties
  • Voicemodus

Minpunten

• Aanwezige voetsteun

roy_alguard@hotmail.com 14-10-2021

De kracht van de LG OLED55C16LA televisie

De kracht van de LG OLED55C16LA televisie

Ik heb de LG OLED55C16LA televisie mogen testen en man, wat een verschil, in vergelijk met mijn huidige televisie!

Het meest geschikte woord dat in mijn hoofd komt als ik over de beeldkwaliteit denk is…wow! Man, wat een scherpte! Je kan echt elk detail en zelfs poriën van de afgebeelde gezichten zien. En voor het eerst zie ik zoveel details: het patroon van een jurk of een blad structuur. Samen met de mooie maar toch natuurlijke kleuren geeft het een krachtig beeld. Wat ook echt handig is, is de mogelijkheid om de beeldmodus te kiezen. Mijn favoriete zijn met name de ‘filmmaker mode’ en ‘bioscoop’. Dat omdat ik (en mijn ogen) niet zo van felle beelden houden.

Ik ben zeer tevreden over de geluidskwaliteit. Het klinkt natuurlijk niet als het beste geluidssysteem ooit, maar goed genoeg om plezier te hebben. Radio via tv luisteren gaat i.i.g. prima! ;) het menu besturen is voor mij nog niet zo makkelijk, maar ik test de LG OLED55C16LA pas net. De televisie heeft stembesturing maar de werking van deze optie is wisselend. Duidelijke opdrachten als ‘Disney’ of ‘Netflix’ herkent die nog wel, maar ‘KPN’ werd tot ‘kapen’ omgetoverd en ik heb dus piraten filmpjes op het scherm gekregen ;) het menu besturen vanuit de afstandsbediening en met de cursor heeft dus mijn voorkeur.
De televisie heeft een mooi, compact design en is gemakkelijk in gebruik. Sinds de tv in mijn huis staat zit ik veel vaker voor de buis. En dat bevestigt de kracht van de LG OLED55C16LA.

• Perfect scherp beeld
  • Mooie kleuren

Minpunten

• Stembesturing werkt niet altijd

Thirz 12-10-2021
  • Product afgelopen week in bezit

aanrader!

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Deze OLED televisie heb ik een week mogen uittesten en het overtreft al mijn verwachtingen.
Mijn eerste indruk van het design is heel goed. Het scherm is groot, zwart en dun. Ik vind het heel fijn dat er geen omlijsting om het scherm zit. Daardoor toont hij niet te groot of storend in mijn interieur. Ook de brede voet waar hij op staat vind ik heel mooi in verhouding met het scherm.
De beeldkwaliteit is heel scherp. Kleuren worden heel mooi weergegeven. Waar ik vaak gebruik van gemaakt hebt is de mogelijkheid om de beeldinstellingen aan te passen aan het geen wat je kijkt. Bijvoorbeeld bioscoopinstelling voor het kijken van een film of game optimizer voor een aangepast beeld voor tijdens het gamen. Het enige nadeel vind ik de weerkaatsing van het zonlicht in het scherm. Zelf kan ik dit oplossen door mijn zonnescherm naar beneden te doen en dan heb ik er geen last van.
De geluidskwaliteit vind ik heel goed en mooi. Ik heb zelf nog nooit zo’n mooi geluid gehoord uit een televisie. Je hoort ook goed het bass geluid. Ook bij het geluid kan je makkelijk switchen tussen verschillende standen van het geluid. Bij praatprogramma’s is het heel fijn om hem op heldere stem te zetten of bij een film op bioscoop geluid.
Ik vind de afstandsbediening overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Niet teveel knoppen (die je meestal niet gebruikt). Wat ik op de afstandsbediening handig en prettig vind is de magic remote. Hiermee scrol je met de cursor makkelijk over het scherm. Er zitten ook sneltoetsen op de afstandsbediening voor verschillende apps. Zoals bijvoorbeeld Netflix en Disneyplus.
Eindoordeel is dat ik erg tevreden ben over de LG OLED55C16LA televisie!

Pluspunten

• scherp en helder beeld
  • goed aanpasbaar geluid
  • mooi design

Minpunten

• licht weerkaatsing in scherm

m********@h********** 11-10-2021

Helder en duidelijk beeld

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Deze televisie mogen testen en mijn indruk is zeer positief. De televisie is mooi van design, groot beeldscherm en niet te diep. Het beeldscherm heeft een scherp en helder beeld en een goed geluid. Daarnaast beschikt het over diverse functies voor SmartTV met apps naar streaming diensten en is met de afstandsbediening makkelijk te bedienen middels o.a. spraak herkenning. Ook voor het gebruik tijdens het gamen op de PS blijft het beeld zeer krachtig.

Pluspunten

• Scherp en helder beeld
  • Spraak herkenning op afstandsbediening
  • Smart TV met apps naar streaming diensten

Mart 03-09-2021
  • Product gekocht

Geweldige tv en fijn om naar te kijken

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Helder beeld en super scherp. Deze tv gekocht ter vervanging van een 42 inch Toshiba led tv.
Verschil is niet te beschrijven. Zelfs het geluid is een enorme verbetering mede door de verschillende instellingen. Het installatie menu loop je soepel door en je kunt tv kijken. Het selecteren met de aanwijzer van de afstandsbediening is even wennen , kost even tijd maar dan heb je ook wat.
Aan alle kanten een geweldige ervaring , kortom, een aanrader

Pluspunten

• Sublieme beeldkwaliteit
  • Voor een platte tv goed geluid
  • Goede kijkhoeken

Minpunten

• Hoogte poot
  • Geen gebruiksaanwijzing op papier

s************@q********** 29-08-2021

zeer mooi design en super beeld

10,0
super scherp beeld een genot om naar te kijken makkelijk aan te sluiten en een zeer makkelijke bediening een absolute aanrader

17-12 2021
het is een super TV ik heb hem nu een half jaar ik geniet er nog elke dag van ,prachtig beeld en heel gebruiksvriendelijk en heeft ook een mooi design

Pluspunten

• gebruiksvriendelijk
  • prachtige beeldkwaliteit

s*********@g******** 15-08-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Veel waarde en kwaliteit voor het geld.

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Onze keuze is op dit model gevallen vanwege de geweldige beeldkwaliteit, de HDMI mogelijkheden, de prijs en cashback actie ( laten we eerlijk zijn).
De laatst opgegeven reden is het minst belangrijk.
Eerlijk, geen seconde spijt.

Pluspunten

• Schitterend beeld.
  • Vlotte bediening.
  • Prijs kwaliteit in verhouding. Kwaliteit wint.

Minpunten

• Nog niet ontdekt.

Salim 02-06-2021

Prachtige LG OLED TV

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Wat een geweldig, mooie LG OLED tv is dit!!!
Wij hebben de OLED55C16LA een aantal weken in gebruik en hij overtreft onze verwachting.
Er zit een prijskaartje aanvast, maar de kwaliteit komt dan ook zeker tot zijn recht.
Het heeft een flinter dunne beeldscherm met een prachtige beeldkwaliteit.

Beeldkwaliteit
De 55 inch OLED beelscherm geeft een prachtig beeldkwaliteit en het is een beleving om netflix films/series, voetbalwedstrijden te kijken of games erop te spelen. De kleuren zijn helder en je ziet de pixels niet wat zo fijn is om naar te kijken.

Geluid
Wij hadden de LG OLED tv op onze tv meubel staan wat een prachtig zicht is maar ook het geluid klinkt lekker. Het lijkt wel of je een soundbar hebt. Geluidkwaliteit wat uit de boxen komt is erg goed en de beleving bij het kijken van een film/serie is nog meer genieten hierdoor.

Gebruiksgemak
De LG OLED tv is erg gebruiksvriendelijk. Als we bij de afstandbediening beginnen. De sneltoetsen voor diverse apps werkt erg handig, zoals een sneltoets naar Netflix, Prime, Disney+ bijvoorbeeld. Ook de muis die over je beeldscherm beweegt wanneer je met de afstand beweegt werkt erg fijn. Zo kan je snel een film uitkiezen. De Smarttv functie is ook erg overzichtelijk. Naar de apps die je gebruikt geeft het ook een weergave van het weer.
De installatie van de LG OLED tv was ook erg simpel. Binnen een mum van tijd is de tv gebruiksklaar.

Ik ben boven verwachting verrast door de TV kwaliteit die deze LG OLED tv aanbied.

Pluspunten

• dunne scherm
  • mooie beeldkwaliteit
  • krachtig geluid
  • gebruiksgemakt van de smarttv

Minpunten

• ben ik niet tegen gekomen

Patricia 20-05-2021

De beste tv

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Ik heb deze tv een aantal weken mogen testen van kieskeurig.nl.
Dit is een prachtige tv met een heel dun scherm.Dit is de eerste keer dat ik
naar een tv met OLED scherm heb gekeken.Het beeldkwaliteit is vanuit elke hoek
Perfect,het ultra dunne scherm is scherp met een prachtige kleurweergave,diepe zwarttinten,
zwart is echt zwart.

Het installeren van de tv was heel gemakkelijk,de stekker in het stopcontact en de rest gaat vanzelf.
Er staan veel apps op voor de smartfuncties die heel gemakkelijk teselecteren zijn met de
afstandbediening,ook staan er een aantal snelkoppelingen op de afstanbediening zoals Netflix
Disney+ zodat ze nog sneller opstarten.Via het beeldscherm of afstandbediening kan je de tv
ook bedienen met stembesturing wat ik heel fijn vindt.ook zit er een muisfunctie op wat ik wel
wennen vond dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk,genoeg mogenlijkheden om de tv te bedienen.

Helaas kon ik mijn dolby surround niet op de tv aansluiten dat vond ik wel jammer maar omdat je
het geluid naar keuze kan instellen was het niet zo erg want het geluid is niet slecht en ook daar genoeg mogenlijkheden om zelf het geluid na keuze intestellen.

Minpunten heb ik niet over deze OLED tv van LG, het uiterlijk is prachtig,het beeld is super helder
met schitterende kleuren,met een filmmaker mode waardoor het lijkt ofdat je in de bioscoop zit,zo levendig!
Deze LG OLED tv waar niks aan ontbreekt is een geweldige tv, een schilderij aan de muur.
Ik vond het een genot om naar tekijken.

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Beeldkwaliteit
  • Smartfuncties
  • Gebruikersgemak
  • Stembesturing

J van loosbroek 16-05-2021

LG OLED55C16LA 2021

10,0
Heb dit toestel mogen testen na een aantal weken testen kan ik concluderen dat de Beeldkwaliteit super duidelijk en scherp is en zwart is ook echt zwart
Dit is echt een aanrader met films met donker beelden erin.
Kijkhoek is ook super van alle kanten goed te zien.
Enige minpuntje dat ik heb ervaren bij veel licht inval in huis wil het scherm wel spiegelen.
Connectiviteit van het toestel is ook handig in gebruik heeft zowel Bluetooth als apple airplay 2
En de afstandsbediening heeft ook een handig pijl aanwijzer

Pluspunten

• Zwart is echt zwart
  • Handig in gebruik

Minpunten

• Glanzend scherm lastig bij veel lichtinval

Maick Lemaier 15-05-2021
  • Product getest

Kleur explosie voor je ogen

7,0
Wilde kijken of LG beter was dan Samsung en meer functionaliteiten heeft.

Jaren geleden kocht een LG en de kwaliteit was die tijd super en ik was zeer content met de TV. In de loop der jaren kwam de concurrent van LG meer in betere klasse en kocht ik een Samsung. Nu wilde ik weten of ik na veel kijken weer een LG wilde kopen en Via Kieskeurig kreeg ik de gelegenheid om dit toestel te testen.

De TV heeft een mooi design ik ben onder de indruk van het toestel. De grote van het toestel is precies goed voor de huidige locatie in mijn woonkamer. Als ik de TV voor het eerst aanzet komt het logo van LG prominent in beeld en kan ik TV gaan instellen. in de eerste instantie had ik TV via een decoder aangesloten op de kabel, maar heb toch maar de CI-module geplaatst. De Decoder liep soms vast en het was omslachtig om te zappen. Qua vormgeving kan je natuurlijk niet veel met een TV, maar ik denk dat dit toestel het best tot zijn recht komt aan de muur. Er zitten helaas 2 diktes aan verwerkt in de TV waardoor het niet geheel strak tegen de muur kan en je altijd een ruimte ziet tussen TV en muur. Aan de bovenzijde van het verdikte deel zitten de warmte gleuven dus de TV kan op deze manier wel zijn warmte goed kwijt.

Beeld en geluid:
Het beeld is super helder en de kleuren zijn zoals ze moeten zijn. Rood = rood, Wit = wit en het meest belangrijke van alles Zwart = zwart. Heel vaak is zwart een beetje een slap aftreksel van zwart. De kleuren zijn naar mijn mening zeer goed en komen goed overeen met de werkelijkheid. Uiteraard kan de verschillende beeldmodus kiezen.
Het geluid staat bij mij op AI-Pro, want dat maakt het al met al toch iets beter. Maar je kan hier net als bij het beeld kiezen uit verschillende opties

Smartfunctie en Apps:
Netflix is zo ingesteld en Disney ook. Het voordeel van de afstandsbediening is dat de deze betaalzenders zijn ingesteld zodat je er zonder veel moeite kan komen. Ook zijn er verschillende apps te downloaden eigen is op dit punt bijna alles mogelijk. Wat wel fijn is dat de laptop zonder veel moeite connect en kan dienen als media-player. Helaas is dit model geent op de Apple en kan het niet zo goed functioneren met Android. Ook ondersteund het geen Google Home. Daar in tegen heeft het wel alles voorbereid voor LG-HOME dus sluit je apparaten van LG aan en de wereld ligt aan je voeten.

Afstandsbediening en gebruiksgemak:
De afstandsbediening (AB)kan bijna alles zelf een decoder aansturen, maar helaas heb je wel de decoderafstandsbediening nodig op sommige momenten. Dus de AB kan niet alles. Het gebruiksgemak is oke maar niet super, wat wel leuk en fijn is , is dat de AB ook gelijk een pointer is en je dus met je AB kan wijzen op je scherm waardoor je een cursor op je scherm hebt. Voor de rest kan je alles met deze AB, veel te ontdekken dus.

Gameprestatie:
Ik heb met plezier mijn game-console aan dit apparaat gehad. Kleuren zijn helder en zeer goed. uiteraard is het afhankelijk van je console maar de beeld zijn scherp en zeker niet slecht afgevlakt. Voor de Gamer is dit toestel een ware verademing.

Al met al een leuk toestel, maar het scoort geen 10

Pluspunten

• Kleuren
  • Zwarttint
  • Geen grote warmte bron
  • Geluid
  • Smart

Minpunten

• Prijs
  • Niet strak tegen de muur

simonschilder@quicknet.nl 14-05-2021

zeer mooi design en super beeld

10,0
heb LG tv gekocht vanwege mooi design ,kwaliteit en heeft prachtig beeld en zeer gebruiksvriendelijk
elke dag genieten

Pluspunten

• gebruiksvriendelijk
  • super beeld

j********@h****** 14-05-2021
  • Product getest

Prachtig beeld, prijs wel een dingetje (zie voorgangers)

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Ik heb deze smart-tv voor het kieskeurig.nl testpanel 3 weken mogen testen. Dat bericht kwam net toen ik op het punt stond de LG OLED55CX6LA (een voorganger, best uit de test Consumentenbond) aan te schaffen. Maar 1 character verschil in het typenummer met deze OLED 55C16LA, maar een wereld van verschil in prijs. Uitdaging voor mij was ook om uit te vinden wat ik als leek zou merken van de verbeteringen in de C16LA ten opzichte van de CX6LA. Lastig want de aanschaf van de laatste heb ik even uit moeten stellen, dus zelf proefondervindelijk vergelijken was niet mogelijk.

Info van de website van en telefonisch contact met LG
Ik heb de 2 tv’s met elkaar vergeleken met de vergelijker op de site van LG. Het enige in het oog springende verschil was de processor, nu een 4e generatie in plaats van een 3e. Sommige specificaties, vooral van dit nieuwste model, waren niet gevuld. Telefonisch contact ontstond doordat ik hulp had gevraagd bij het aanmelden bij LG, wat in eerste instantie niet lukte. Men verwees mij door naar de winkel, maar ik heb me niet weg laten sturen: ze zullen bij LG zelf toch wel het meeste verstand hebben van hun producten?! Ik heb duidelijk gevraagd: wat merk ik als leek van de verschillen??
Vervolgens kreeg ik alleen bevestigd dat de beeldkwaliteit identiek is; voor wat betreft het geluid: de ene 40W is mijns inziens de andere niet, er kan verschil zijn in systemen, maar mijn vraag werd niet begrepen. Ik kreeg telkens te horen dat geluidskwaliteit voornamelijk afhankelijk is van de kwaliteit van de bron. De nieuwe processor zorgt in ieder geval voor snellere en betere bediening, aldus LG.

Testomstandigheden
• Ik ben gezegend met zeer goed zicht (140% t.o.v. de gemiddelde Nederlander) en ook aan mijn gehoor mankeert nog niets.
• De televisie kan bij mij helaas nergens anders staan dan voor een groot raam waar veel (zon) licht doorheen komt. Inmiddels is daar een kamerscherm achter geplaatst.
• De decoder van mijn provider staat ergens anders, heb ik dus niet aangesloten. Heeft voor de test ook weinig zin aangezien ziggo geen 4k doorgeeft.
• Helaas heb ik geen game-ervaring en kan daarover dus ook geen uitspraken doen.
• Voor het testen heb ik voornamelijk gekeken naar de 4k en 8k filmpjes op YouTube.
• De kijkafstand bedraagt in mijn geval ongeveer 3,5 meter. Over de ideale kijkafstand wordt heel verschillend gedacht en geredeneerd. Voor een zo gedetailleerd mogelijk beeld zou je veel dichterbij moeten zitten (voor een 55 inch scherm: HD: 278 - 348 cm; 4K: 167-236 cm; 8K: 46 - 112 cm), maar of dat met zo’n groot scherm prettig kijkt…. dus als je op 3,5m zit en geen haviksogen hebt, bestaat de kans dat er voor jou geen verschil in detail tussen HD en 4K waarneembaar is.
• Ik zit ook vaak onder een hoek te kijken.
• Ik heb alleen wifi, bedraad internet kan hier niet. Van belang voor de 4K-beelden uit de apps. In eerste instantie had ik 9 Mbit/s. Ook dan doet de tv het, maar 4k-kwaliteit zag ik pas nadat er hier wifi-boosters waren geplaatst.

Bevindingen bij installatie
• Aanmelden bij LG voor personifiëring werkte niet, met een ander e-mailadres wel.
• Wifi doet het zonder meer, daarvoor is aanmelden bij LG niet nodig.
• Het heeft zin om een speedtest te doen in de ruimte waar je je tv wilt plaatsen als je afhankelijk bent van wifi.
• Geen ingebouwde streammogelijkheden, nu ben ik leek maar dat was een tegenvaller. Wie 4k wil streamen moet een dure chromecast ultra of iets gelijkswaardigs van een ander merk aanschaffen.
• Voorgeïnstalleerde apps: YouTube, NPO, Netflix, Apple tv, Prime Video, Pathé Thuis, Disney+, Canal Digitaal, Rakuten TV, een webbrowser, een mediaplayer, en andere, mij onbekende apps.
• Ziggo Go kan je alleen installeren op Android smart tv’s en dus niet op deze. Erg jammer.
• De afstandsbediening ligt fijn in de hand, maar is in het donker niet afleesbaar, en met zoveel (erg) kleine knopjes en brachydactylyduimen mis ik dat enorm.
• De afstandsbediening werkt in eerste instantie met een aanwijzer als het gaat om de keuzemenu’s. Met mijn onstabiele handen wil ik dat uit zetten, maar ik heb niet kunnen ontdekken hoe. Nu moet ik dat elke keer opnieuw ongedaan maken. Dat kan door vervolgens gewoon op de normale manier door de menu’s heen te gaan.
• Wat ik ook enorm mis is dat deze joekel niet draaibaar op zijn voet is. De kijkhoek is meer dan groot genoeg maar ik kijk gewoon graag recht tegen het scherm aan, en dat kan nu niet altijd. Je kunt een tv van dit formaat niet in je eentje verzetten. Uit verpakking halen en installatie moet ook altijd met 2 personen.
• Externe apparatuur aansluiten is een kwestie van plug & play, in ieder geval van mijn Panasonic blu ray speler.
• Er kan worden opgenomen op een usb-stick die je in de tv steekt. Echter voor je naar een andere zender kunt zappen ben je verplicht de opname te stoppen.

Beeld en geluid
• Voldoende default mogelijkheden voor het instellen van beeld en geluid. Is ook verder nog te finetunen.
• Supermooi ontzettend gedetailleerd natuurlijk beeld, geen ‘overbelichting’ voor je ogen.
• Er zit trouwens ook een blauwfiltermogelijkheid op. Persoonlijk vind ik dat niet mooi. Het beeld gaat naar oranje neigen.
• Ook al zou je door de afstand tot de tv geen verschil in detail zien, dan nog doet dit natuurlijke beeld met zijn mooie zwarttinten fijner aan.
• Doordat er bij mij veel licht door het grote raam achter de tv naar binnen kwam, gingen mijn pupillen dicht, en zag ik de tv bijna niet meer. Bij mijn oude tv, een plasma, had ik daar minder ‘last’ van. Ik heb daarom als tijdelijke oplossing een kamerscherm geplaatst: problem solved.
• Beeld en geluid kan je door de tv zelf laten checken.
• Het zwart is gewoon zwart. Echt zwart. Omdat dát pas echt natuurlijk is, ben je er zo aan gewend. Dit heeft een positieve invloed op het contrast. Dat is groot zonder nadrukkelijk (te scherp) aanwezig te zijn.
• Het geluid is in orde, en echt wel beter/ruimtelijker dan de oudere generaties platte tv’s maar kan niet tippen aan het aansluiten van externe boxen, wat ook logisch is. Het geluid zit duidelijk aan de achterkant. Er is aan de onderkant van het scherm weinig ruimte om daar geluid door te laten, misschien dat dat ook scheelt.

Gebruiksaanwijzing
• De manier waarop de tv door 2 mensen bij installeren en/of verplaatsen vastgepakt zou moeten worden is in strijd met het niet mogen aanraken van het scherm. Ik heb niet goed gezien hoe de installateurs dat dan deden.
• Ik heb het idee dat er veel meer kan dan in de gebruiksaanwijzing wordt vermeld. Ik heb de papieren versie in het plastic gelaten om die heel te houden en de handleiding van de site gedownload, wellicht had ik een verkorte versie te pakken.
• Wat mij opviel: er wordt gewaarschuwd voor beeldretentie (inbranden zoals bij plasma’s ook kan). Dit is ook bij OLED mogelijk. Er wordt uitgelegd wat mogelijke oorzaken zijn en er worden tips gegeven.

Pluspunten

• Zeer natuurlijk gedetailleerd beeld

Minpunten

• Prijs
  • Niet draaibaar op voet
  • Te kleine en onverlichte knopjes op AB

Henri 13-05-2021

Prachtige tv

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Het uitpakken en opstellen van de tv gaat vrij gemakkelijk. De Tv heeft een zeer zware voet, die niet stoort maar toch enigszins massief aandoet. Hij is wel lekker zwaar zodat de tv stevig en stabiel staat.
Enige nadeel is het snoer. Dat zit vast aan de tv en betrekkelijk kort. Ik heb de kabels namelijk weggewerkt via een buis in de muur en de stekker is te groot en past dus niet door de buis. En aangezien het snoer vastzit aan de tv is de enig oplossing een verlengkabel. Daar is dus duidelijk niet over nagedacht. Veel tv’s hangen tegenwoordig of de kabels zijn weggewerkt en dan is dit wel een nadeel.

o Beeldkwaliteit OLED
Er is een aantal instellingen om het beeld in te stellen: Eco, standaard, levendig, bioscoop, sport, game optimizer, Filmmaker en Expert (donkere kamer/ lichte kamer).
Ik zie weinig verschil tussen Eco en standaard. Levendig was voor mij te fel en de kleuren doen onnatuurlijk aan, dezelfde beleving heb ik bij de Sport instelling. Filmmaker instelling zou de beelden weergeven zoals de producenten van films en series het hebben bedoeld. Voor mij wordt het er niet mooier op. Lijkt wel of alles geler wordt en donkerder en wit is niet echt wit meer. De Bioscoop instelling lijkt hier veel op. De expert instelling laat ook weinig verschil zien. Of het nu avond is of overdag ik zie geen verbetering. Game instelling heb ik (nog) niet kunnen testen.
Kortom ik kijk in de ‘Eco’ of ‘standaard’ instelling; dat geeft voor mij uitstekend beeld.
▪ Scherpte en helderheid
De scherpte van het beeld is prachtig. Het beeld is mooi en helder en blijft dat ook, ook bij snelle actiescènes of vergelijkbaar. Er is geen vertraging te zien en alles wordt mooi natuurgetrouw weergegeven. Het beeld is qua detail, scherpte en verversing uitstekend.
▪ Kleurweergave
In vergelijking met mijn huidige tv zijn de kleuren geweldig. Kleurweergave is uitstekend. Kleuren worden mooi en helder weergeven; scherp en ook natuurlijk aandoend.
▪ Diepe zwarttinten en contrast
Het contrast is ook uitstekend en zwart is ook echt zwart. Ik blijf het bijzonder vinden dat uit zo’n platte beeldbuis zo’n mooi beeld kan komen.
▪ Beeldkwaliteit vanuit verschillende hoeken
Beeldkwaliteit is zoals gezegd prima, ook vanuit verschillende hoeken. Enige nadeel is dat je toch weerspiegeling ziet. Weliswaar veel minder dan bij mijn huidige tv maar toch dusdanig dat op sommige momenten als de zon naar binnen schijnt het beeld minder goed te zien is en dan toch de gordijnen dicht moeten.

o Geluidskwaliteit
Geluid van deze tv is aanmerkelijk beter dan dat van mijn huidige tv. Dat komt mede door het keuzeprogramma waardoor het geluid door de AI wordt geoptimaliseerd. Standaard is het geluid erg flets. Mij bevalt de instelling ‘bioscoop’ het beste. Deze geeft een mooi vol geluid.
Bij films speel ik het geluid wel altijd af via mijn geluidsinstallatie. Ik vind dit geluid nog altijd beter dan menig soundbar of surround systeem. Geluid en met name de bas komen dan veel beter naar voren.
Hier werkt de afstemming en synchronisatie van ondersteunende apparatuur ook weer uitstekend. Had ik bij de vorige tv enige vertraging tussen het beeld en geluid nu is alles perfect afgestemd en loopt het exact synchroon.

o Smart functies
De smart functies zijn zeer uitgebreid. Standaard zitten er een heleboel apps op die nuttig zijn. Blijft uiteraard afwachten hoe dat over een aantal jaren zal zijn.
Ik heb de LG app niet gebruikt aangezien daar toch te veel klachten over zijn en er privacygevoelige informatie wordt gevraagd. Streamen gaat prima via de Chrome cast maar ikzelf gebruik de Home app van Apple probleemloos voor mijn IPhone en tablet. Werkt prima en eenvoudig.
o Gebruiksgemak
Het installeren van de tv gaat vrij eenvoudig en intuïtief en de afstandsbediening ligt lekker in de hand en reageert snel. Handig is dat ook toestemming wordt gevraagd om privacygevoelige aspecten te delen of niet. Ook het menu is makkelijk te bedienen en alle aspecten zijn makkelijk terug te vinden. Of het nu geluid of beeld is of iets anders.
▪ Menu
Menu is eenvoudig en makkelijk te volgen. Eigenlijk wijst zich alles vanzelf.
▪ Stembesturing
Dit was wel een eye opener. Geweldig eenvoudig te bedienen en biedt echt extra gemak. Normaal zit je te hannesen om alle letters een voor een in te typen en nu stel je gewoon je vraag en het zoeken begint. Erg handig en echt een toegevoegde waarde.
▪ Afstandsbediening
Zoals gezegd de afstandsbediening is handig en klein en ligt goed in de hand. Hij werkt via RF, dus je hoeft niet op het scherm te mikken om iets te selecteren. Je ziet een cursor bewegen over het scherm als je de afstandsbediening beweegt in je hand. Erg handig. Er zitten voorkeurknoppen op voor Netflix, Prime video, Disney+ en Rakuten. Ik gebruik het liefst één afstandsbediening en wat dat betreft is het mooi dat alles ook werkt via de KPN-afstandsbediening (behalve dan de specifieke tv-instellingen etc.)

o Design
Vormgeving is mooi en strak. Zeer dun scherm zonder randen en alles netjes weggewerkt aan de achterkant.

Pluspunten

• Prachtig beeld
  • goed geluid
  • veel opties
  • snelle processor

Minpunten

• toch weerspiegeling bij zon
  • te kort snoer, niet afneembaar

Toon meer reviews