• Test panel 8,9 mei 2021
Bekijk 4 andere uitvoeringen
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 108 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Anoniem 17-06-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede TV met erg mooi beeld voor een mooie prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

8,0
Mijn vorige philips tv was na 2,5 jaar kapot. Ik zag dat deze TV van LG populair was en raakte door de specificaties geïnteresseerd. Ik ben verrast wat het verschil van beeld kwaliteit deze TV geeft tov mijn vorige philips TV. Je ziet dat OLED echt een spap verder is. verder is de smartbediening een stuk sneller dan de android op de philips. Verder is deze tv erg dun en het basis geluid is goed. Handig is dat deze TV airpay2 compatibel is. Ik heb hem bij kamera express besteld omdat ze 5 jaar garantie bieden.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 15-04-2022
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

goed TV, brand wel snel in

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

10,0
goed tv beste beeldkwaliteit in zijn prijs. duurzaamheid is ondermaats. beeld brand snel in.

Pluspunten

  • mooi beeld

Minpunten

  • brand snel in

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

Walter Jansen 10-01-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

OLED schermen verouderen snel

Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

4,0
Pas op bij OLED tv! Prachtig beeld met een OLED scherm, beter kan haast niet. Helaas is het beperkt houdbaar en is de service van LG slecht? In 2016 high end OLED tv gekocht voor €3000, in 2017 paneel vernieuwd vanwege een streep in het scherm. Nu, 4,5 jaar later, veel retentie in het scherm dat betekent slechte kleuren en ingebrande logo’s bij tv kijken. LG geeft op dat reparatie €1269 inclusief coulance van €169.

Pluspunten

  • Mooiste tv beeld
  • Prachtig design

Minpunten

  • Na korte tijd (4,5 jaar) slecht beeld
  • LG slechte klantenservice

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Slecht

Reageer

Son 16-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65C16LA

Algemene score

8,0
Het uitpakken van de deze tv ging gemakkelijk wel heb je 2 paar handden nodig om de tv goed en veilig uit de doos te krijgen. Het paneel zat goed ingepakt, maar toch snel en makkelijk uit de doos te halen ondanks zijn grote van 165 cm diagonaal en zeer zware gewicht van ruim 33 kg incl als je de standaard mee rekent. Dit betekend dat je wel rekening ermee moet houden dat de kast waar je de tv op plaats wel sterk genoeg is. Out of the box ziet de tv erg mooi slim uit. De dunnen randen om het beeldscherm zijn nog geen cm dik. De achterkant heeft de kleurencombinatie wit met lichtgrijs accenten, maar niemand die daar naar kijkt. De tv standaard is van geborsteld staal wat goed en netjes wegvalt in het geheel. Je moet wel rekening houden dat je ongeveer 10cm nodig hebt om de tv op/in een standaard te plaatsen en dat er geen ruimte is voor een soundbar. Wat voor sommige mensen nadelig kan zijn als ze de tv niet kunnen en willen ophangen. Hang je de tv wel plat tegen de muur moet je rekening houden dat een deel van de kabel ingangen recht naar achter wijzen ipv beneden of de zijkant waardoor de tv niet altijd strak tegen de muur geplaatst kan worden. Dat vind ik persoonlijk een minpunt en niet van deze tijd. Ten opzicht van vele andere tv’s is de LG toch wel een stuk dunner/slanker en mooier afgewerkt met hoge kwaliteit materialen. Als je de TV dan vanaf de zijkant bekijkt zie je hoe dun de tv echt is, ongeveer 4mm en wat dikker daar waar de kabelaansluitingen zitten. Echt fantastisch.
Het installeren is een peace of cake alles spreekt voor zicht zelf. Het is erg straight forward en je bent er snel door heen. Het setup menu is eenvoudig en erg intuïtief. Mijn tips is wel sluit alle apparaten die je wel eens gebruikt aan op de tv voordat je begint met instellen. Deze zullen tijdens het instel proces herkent worden en meteen afgesteld voor gebruik. Het hoofd setup menu is snel te benaderen door de menu button lang in te drukken. Doe je het kort krijg je aan de linkerkant een hele rij met directe toegang tot setup items zoals het wel bekend is bij LG. Dit zorgt er voor dat je snel iets kan aanpassen zonder dat je erg veel moet klikken. Het menu verder duidelijk maakt goed gebruikt van “I”tjes (informatie knopjes) die uitleggen wat de instelling daadwerkelijk in houdt, waardoor alles net iets duidelijker is.
Mijn advies is wel de tv in te stellen op de manier het van jou het meest van toepassing is en niet in de standaard instellen laten staan. Je haalt het meeste uit de tv als het zo instelt dat het rekening houdt met of je in een lichte of donkere ruimte staat. De tv hebt opgehangen of op een standaard staat of je veel tegen licht hebt of niet. Ook adviseer ik je goed te kijken naar de energie savings instellingen. Dit heeft namelijk invloed op de helderheid en uit eindelijk het kijkgenot.
De LG OLED C1 heeft LG’s WebOS v6 wat moet concurreren met Google TV en ik moet zeggen ze komen aardig in de buurt. Het instellen van je smart apps en je streaming diensten kan op verschillende manieren o.a. via de telefoon of handmatig met de afstandsbediening. De hoeveelheid apps die beschikbaar zijn, zijn oneindig en zie je door de bomen het bos niet meer. Wel is hier goed te merken dat je de app store apps voor heel de wereld aanbiedt, met een sterke focus op de Aziatische markt. Wat jammer is dat je niet een selectie van apps kan maken die gericht zijn op de Nederlandse of Europese markt.(ik weet überhaupt niet of dat bij andere tv’s wel kan).Dan heb hoef je de apps die in Azië worden gebruikt niet te zien. Na het installeren van al jou apps zie je in de rij ‘Nu Trending’ alle trending items van de apps waarbij jij bent ingelogd en die je direct kan benaderen. Dit doet mij denken Google Tv. Ik mis de app MLB in de app store van LG waardoor ik genoodzaakt bent om op een andere manier de honkbalwedstrijden te bekijken en zo zullen er meerdere apps zijn die je zult missen, maar dat is persoonsgebonden. Naast snelkoppelingen naar de vele apps heb je de mogelijkheid om direct te schakelen naar je Thuisdashboard waar je alle aangesloten apparaten kan beheren. Grappig is de optie om IOT apparaten toe te voegen aan de TV zodat je deze vanaf de TV kan benaderen en kan bedienen.
Mocht je last hebben van vermoeide vingers kan je ook altijd nog de stembesturing gebruiken om app e.d. op te starten op de TV. Dit werkt zoals google home/alexa maar dan dmv een knop op de afstandsbediening. Wel bekend van de Ziggo afstandsbediening die dit ook heeft.
Als je kijkt naar de specificaties van de TV vs de praktijk klopt alles en werkt als een tierelier. Als ik aan het zappen ben en van een talkshow naar een film switcht die met 4K HDR uitgezonden wordt schakelt de tv naar film mode. Dit herken je aan de 4K HDR icoon die rechtsboven in verschijnt. Dit noemt men de Filmmaker mode. Dit zorgt ervoor dat je automatisch en direct kan genieten van de optimale instellingen van de tv zonder dat je iets daar voor hoeft te doen. Een stukje AI wat je wel in de setup moet enablen. Zelf heb ik een youtube playlist gebruikt waarin ik een hele rits aan 4K en 8K (met 120 hz en 60hz fimpjes) hebt geplaatsen om echt de kwaliteit van de tv kan ervaren, bekijken, vergelijken en te testen met meerdere mensen. Wat je helaas wel moet missen HDR10+, of het een groot gemis is weet ik niet, maar het is het benoemen waard voor de personen met zeer scherpen ogen.
Het beeld toon levensechte beelden, mits het signaal dit ook met 4K 120 hz doorgeeft. De kleuren springen van het beeld af en het OLED paneel doet zijn naam eer aan, het kleuren verloop kan wel een tikkeltje beter, vooral bij een zonsondergang merk je een kleine verschil met bijv een VA paneel. Het OLED-paneel zorgt voor realistische beelden en zwart is perfect zwart. Je merkt dat de α9 Gen4 AI processor 4K goed zijn werkt doet bij het bekijken van de testbeelden. Door de toegepaste local dimming zorgt donkere beelden voor een mooie heldere contrast. Wat ik wat minder vond was de brightness van het beeld op het moment dat er veel licht inval in de kamer.
De kijkhoek van de TV is fanatische als je op 180 graden staat ten opzicht van het scherm kan je het beeld nog steeds goed zien en heb je verbaas wekkend genoeg geen last van weerspiegeling door de extra laag coating op het OLED paneel.
Helaas heb ik geen game console om deze tv te kunnen testen met een game console. Om dit onderdeel te “testen” heb ik gebruik gemaakt van youtube en heb daar verschillende 4K Gaming filmpjes bekeken. De response tijd van bijna perfect, van wat je op de blote oog kan zien. Het beeld reageert snel, daar komt de processor weer kijken en de kleuren en overgangen gaan goed mee. Voor de gamers onder ons is de input lag een aandachtspuntje. Maar met 10.1ms bij 1080P @ 60 Hz, 10.0 ms @ 4K 60hz en 5.3ms @ 4K 120hz is het toch een genot om er naar te kijken. Door het ontbreken van bijv een gameconsole kan ik hier helaas niets over zeggen. Behalve mijn beleving met via youtube.
Het geluid van de tv is luid en helder genoeg. Het is niet fanatisch, maar doet zeker niet onder aan zijn concurrenten. Het is luid genoeg kraakt niet vervormt niet alleen mis je hier een daar een bas e.d. het is ook geen soundbar of 5.1. systeem dus kan je dat ook niet verwachten. Sluit je de tv aan op een Soundbar of iets dergelijks dan zorg je er wel voor dat de TV nog beter tot zijn recht komt. De tv heeft naast Beeld AI ook Audio AI met o.a. een functie die je geluid automatisch afvlakt of verhoogt in bepaalde situaties en dat is aangenaam scheelt weer een handeling met je afstandsbediening.
Over de afstandsbediening gesproken deze ligt lekker in de hand en voelt niet aan als een blok de meeste knoppen zijn in 1 beweging bereikbaar als je een volwassen hand hebt. De snelkoppelingen naar de verschillende streaming diensten en google assistent bevinden zich onderaan en die zijn wat lastiger te bereiken. Ik mis hier wel youtube als snelkoppeling deze had ik wel verwacht ipv bijv Rakuten TV wat Aziatisch is volgens mij. Voor de NL/EU markt had ik deze knop een andere functie gegeven bijv Youtube of een optie om het zelf een functie te geven. Sommige knoppen hebben en ook braille tekens waardoor slecht ziende en blinden mensen de afstandsbediening beter kunnen begrijpen. De stembesturing die met de afstandsbediening activeert en gebruikt werkt wel goed. Echter heb ik deze niet echt veel gebruikt. Uit gemak gebruik je de afstandsbediening meer zolang je de commando’s nog niet onder de knie hebt.
Kortom vanuit mijn oogpunt is de LG OLED C1 een van de betere tv op de markt momenteel. Misschien wel de beste in zijn segment. Ja het is niet perfect, maar je hebt ook te maken met verschillende omstandigheden en persoonlijke voorkeuren. Ik raad deze tv dan ook zeker aan.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit oa 4K 120Hz
  • Beeld IA oa Filmmaker mode
  • Design oa dunnen randen
  • Ruime kijkhoek
  • 4x HDMI 2.1

Minpunten

  • kabel ingang achterkant
  • Audio
  • Geen HDR10+
  • Alle nadelen van OLED
  • (niet vlak tegen de muur te plaatsen)

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mr. Backup 13-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beeld is fantastish, bediening en gebruiksgemak is matig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

7,0
Voordelen: De beeldkwaliteit is fantastisch. Perfecte kleuren en diep zwart. Het geluid van de tv is prima. Goede en duidelijke hoge tonen en flinke lage tonen.

Nadelen: de bediening is omslachtig en minder eenvoudig dan Samsung. Handleidingen zijn vanuit de oorspronkelijke taal (chinees/japans? geen idee waar LG vandaan komt) vermoedelijk vertaald naar het engels en dan weer naar het Nederlands. Bijzonder onduidelijk.

Pluspunten

  • Perfect beeld
  • Goed geluid.

Minpunten

  • Bediening omslachtig
  • Handleidingen onduidelijk/ slecht

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

Damy_Reviewer 08-12-2021
  • Product getest

Algemene score

9,0
Ik heb deze LG OLED voor 2 weken mogen testen en heb hier gebruik van gemaakt en ook de mooiste films op gekeken om het goed te testen.

Als eerste de beeldkwaliteit:
Echt pracht, het is op alle mogelijke manieren aan te passen aan datgene wat je aan het kijken bent.
Ik dacht eerst dat oude films erg uitgerekt zouden worden op een 65inch tv maar hier is niks van te zien.
Ook de functie om het beeld bij films te laten aanpassen aan de instellingen van de filmmaker was ideaal. Hiermee kun je optimaal van het scherpste beeld genieten.
Of je nu recht voor de tv zit of er schuin voor heeft hierop geen/weinig invloed op de beeldkwaliteit.

Het geluid:
Hierover ben ik redelijk neutraal, het geluid is goed maar niet uitmuntend maar ook absoluut niet slecht. Hiervoor heb ik normaal een home cinema system wat natuurlijk in een andere categorie zit.
Voor het geluid van een televisie is dit prima en duidelijk te verstaan.
Ook een mooie functie hiervan was dat je het geluid kon aanpassen of je muziek luisterde, film keek of bijvoorbeeld een praatprogramma op had waar je juist de spraak meer naar voren wilde laten momen.

De spraak functie op de afstandsbediening was op sommige momenten heel handig omdat het vanaf het startscherm bij het inspreken van een film direct aangaf op welke app je deze kon kijken. Maar hier
Beeldkwaliteit OLED:

Smartfuncties:
Net als de meeste nieuwe televisies kon je hierop verschillende apps downloaden en installeren. Ik heb ook direct de bekende streamingsprogramma's en radioprogramma's geinstalleerd wat voor mijn gevoel erg makkelijk en snel ging. In plaats van in te moeten loggen via de afstandbediening kon je een QR code scannen en via je mobiel inloggen, dit maakt het veel makkelijker.

Als laatste het Design:
Echt een prachtige tv, bijna geen rand eromheen en verbazingwekkend dun. Echter wel een vrij zware poot welk niet te draaien is, dit maakte het lastig om na het plaatsen van de tv in de achterkant nog wat kabels te plaatsen. Nu is dit maar iets wat een enkele keer voorkomt en is er verder aan het design echt niks op te merken. Dit is wel de LG die op een voet geplaatst wordt en je kunt je later niet meer bedenken dit op te hangen, hier moet je namelijk een andere versie voor hebben. Als dit nog te combineren is met een ophangingsysteem zou het helemaal mooi zijn.

Conclusie:
Echt een aanrader, super beeld, mooi design en makkelijk in gebruik. Echter moet je van te voren wel zeker weten of je de tv gaat ophangen of op een kast wil plaatsen.

Reageer

mavical 06-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Uitstekende TV met erg scherp beeld.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED65C16LA

Algemene score

9,0
Ik heb de LG 65 inch C! (Oled) twee weken mogen testen. Wat me meteen opviel was de scherpte van het beeld. Uiteraard ook de goede wit/zwart waarden. Deze C1 is voorzien van het nieuwe WEBOS. Het nieuwe WEBOS werkte op deze tv soepel en is makkelijk in gebruik. Design van deze TV is prachtig. Mooi dun. Een heel groot pluspunt van deze TV is dat er door LG gebruik wordt gemaakt van logodetectie. Door deze logodetectie wordt alleen het logo wat in beeld is (Bijv NPO) gedimd. Een andere groot TV merk met Oled dimt daarentegen het hele beeld. Dat is echt een groot nadeel omdat dan bijvoorbeeld een journaal uitzending steeds donkerder wordt. LG heeft dit super goed opgelost. Conclusie een uitstekende televisie.

Pluspunten

  • Mooie zwart waarden
  • Uitstekende wit waarden
  • Mooi design
  • Uitstekende logo detectie

Minpunten

  • Geen eigenlijk

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Daphné 01-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer tevreden over de LG OLED55C16LA

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

9,0
Ik heb de LG OLED55C16LA nu enkele dagen in gebruik. Mijn vorige toestel was een 32” tv HD ready, dus een zeer oud toestel. Maar ik moet toegeven dat ik er altijd heel tevreden over was. Ik vond de beeldkwaliteit van dat kleine toestel steeds geweldig en de kleuren kwamen ook altijd heel helder en realistisch over.
Nu heb ik me toch eens gewaagd aan een ander merk en vooral een aantal modellen groter. Vanaf dag 1 dat het toestel hier stond was ik sprakeloos. De grootte is perfect en de beeldkwaliteit en de kleur ook prachtig.

Beeldkwaliteit OLED
De kwaliteit van het OLED scherm is echt top. Het beeld is echt scherp en helder. Ook als ik schuin op het toestel kijk (van aan mijn eettafel en bij mijn andere tv het beeld verdraaide in die richting) blijft het beeld goed.
Het enige minpunt aan het beeld vind ik de glas op het scherm. Als de zon op mijn raam staat en ik kijk naar donkere beelden op mijn toestel, dan zie ik de weerspiegeling van mezelf en heel mijn woonkamer. Hierdoor moet ik mijn gordijnen vaker sluiten.

Geluidskwaliteit
Het geluid dat uit de tv komt vind ik heel goed. Vroeger had ik een surround geluidsinstallatie, maar die ging stuk enkele weken voordat deze televisie aankwam. Ik maakte de laatste weken dus gebruik van mijn kleine externe speaker. Sinds ik de LG televisie heb ik mijn externe speaker niet meer gebruikt omdat het geluid dat uit de televisie komt beter is. Toch zou ik zelf opteren om terug te investeren in een ander geluidssysteem zodat het een betere filmervaring wordt. Ik heb al de beelden van uit een bioscoop, nu nog het geluid.

Smart tv functies
Ik had tot hiertoe nog geen ervaring met een SMART tv. Ik maakte hiervoor gebruik van een google chromecast om alles te streamen naar mijn televisie. Wat was ik onder de indruk dat dit allemaal aanwezig is in de televisie zelf. Bijna alle online streamingdiensten zijn aanwezig. Ik gebruik nu enkel de chromecast nog om de vrt.nu app te kunnen streamen, want die is jammer genoeg niet aanwezig in de app store van de LG tv. Als dit nog zou komen, zou het helemaal ideaal zijn en kan ik de chromecast aan de kant laten. Ook het wisselen tussen de verschillende streamingplatformen gaat zeer vlot. Onderaan de afstandsbediening staan zelfs enkele standaard knoppen voor de veel gebruikte diensten, zoals Netflix of Disney+

Afstandsbediening
De afstandsbediening is niet te klein en niet groot en ligt goed in de hand. Er staan niet al te veel knoppen op. En ik vind de aanwijsfunctie op het scherm ook zeer makkelijk. Ik vond dit net wat moeilijker in gebruik bij het typen van emailadressen of wachtwoorden om in te loggen op de verschillende streamingdiensten, maar dit moet je maar eenmalig doen, dus dan is het maar een klein probleem, later merkte ik ook op dat je snel en makkelijk een draadloos toetsenbord kan verbinden met de televisie, dus dan is dit ongemak ook snel opgelost.
Ik vind het ook heel handig en makkelijk dat ik maar afstandsbediening nodig heb voor zowel mijn televisie als mijn digibox.
De sneltoetsen onderaan naar een aantal streamingdiensten zijn een mooie meerwaarde om snel te schakelen.

Game prestaties
Ik heb geen ervaring met gamen, dus hier kan ik niet zoveel over vertellen. De nintendo switch van de dochter is aangesloten en ook daar kan snel naar geschakeld worden om deze op de televisie te gebruiken.

Stembesturing
De stembesturing heb ik eigenlijk niet gebruikt. Het switchen van kanalen of zoeken van iets deed ik gewoon handmatig omdat ik dit prettiger vind.

Design
De televisie ziet er zeer mooi en strak uit. Wat mij opviel toen de TV hier stond, was hoe dun it scherm is. Mijn oude tv is echt veel dikker. Ik blijf er elke keer naar kijken als ik binnenkom en de LG zie staan. Nog een verschil met mijn oude tv is, dat er bij deze tv geen kader rond het scherm zit, waardoor het scherm nog groter lijkt. Je kan kiezen om de tv aan de muur te bevestigen of op een standaard op de kast. Bij mij staat hij op een standaard op de kast, dit is goed, zodat je dan ook de kabels achter tv niet ziet lopen. Maar ik kan me voorstellen dat door hem aan de muur te bevestigen het design nog strakker is.
App
LG maakt ook gebruik van een handige app die je op de smartphone kan downloaden en die je kan linken met je televisie, zo kan je de televisie ook bedienen van op je smartphone. Dit heb in het begin een aantal keren uitgetest, maar de afstandsbediening is zo handig en goed in gebruik dat ik de app niet al te vaak gebruik.

Conclusie
Ik ben heel tevreden over dit televisietoestel en zou het zeker aanraden aan vrienden en familie.

Pluspunten

  • Helder beeld
  • Mooie kleuren
  • Goed geluid
  • Handige streamingdiensten
  • Goede afstandsbediening

Minpunten

  • Weerspiegeling in scherm bij donker beeld
  • Niet alle streamingdiensten beschikbaar

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 28-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

TOP TV met alles erop en eraan

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

9,0
Geweldige tv, maar wel vooral met 4K.

Na ongeveer 9 jaar met men 47 inch lcd begint het weer te kriebelen voor iets nieuws. Ik wil natuurlijk wel een beetje groter gaan maar ook niet te groot. Een 65 inch waar je dan 4 meter vanaf zit vind ik toch wel een beetje van het goede teveel. Dus 55 wordt de maat, na lang zoeken en online specs vergelijken val ik op deze LG OLED55C16LA.

Eerst het design, de tv ziet er echt wel geweldig uit. Mooie stevige voet, met daarop een strakke glasplaat. Het beeld komt echt zogoed als tegen de rand van de tv. Echt mooi om naar te kijken. Van de witgrijze achterkant had ik eerst wel een beetje schrik omdat de tv hier eigenlijk midden in de leefruimte staat met een soort van roomdivider erachter zodat je ook geregeld echt de achterkant ziet maar dit stoort totaal niet. Wat me wel een beetje stoort is dat de voet van de tv langs achter ongeveer 20 cm uitsteekt zodat hij echt wel een heel stuk van de muur blijft staan. Ik denk dat dit gedaan is voor het ATMOS-geluid dat zo tegen de muur kan rondkaatsen maar vind het toch wel iets te ver. Wat ook wel lastig is voor mensen met soundbars en centerspeakers is dat de voet echt wel laag is. Je moet al een heel platte soundbar hebben wil deze niet in je beeld staan.

Dan natuurlijk de beeldkwaliteit. Kijk je iets in 4K is er maar een woord, GEWELDIG. Gewoon werkelijk niets op aan te merken. Zwart echt pikzwart, vloeiend, scherp, helder. Perfect eigenlijk. Bij gewoon TV kijken is het verschil met men oude LCD al heel wat minder. Natuurlijk is het zwart zwarter, maar eigenlijk doet die oude lcd het zo slecht eigenlijk nog niet. Upscaling van 720p naar 4K is naar mijn menig een beetje onbestaande, dus daarvoor zou ik het dus niet doen. Kijk je bv naar netflix een film in 4k is de beleving wel iets heel anders, soms lijkt het beeld wel echt 3D waardoor je er precies echt "in" zit. De kijkhoek is ook gewoon heel goed, zelfs heel schuin blijft het beeld gewoon heel duidelijk.

Het geluid is niet slecht, maar het ligt eraan wat je gewoon bent natuurlijk. Zelf heb ik een deftige 5.1 set dus mij maakt het niet uit eigenlijk. Maar voor wat ik bij andere mensen thuis al heb gehoord is het geluid van deze tv best goed.

Het smart gedeelte van deze tv is echt wel goed. Je komt op een soort van "home" scherm waar je eigenlijk direct een zicht hebt op alle functies die je meestal gebruikt. Van gewoon tv kijken tot netflix tot disney, rakuten, youtube, enz enz. Je kan alles met de magic remote heel snel aanklikken en je bent vertrokken. Na het lezen van heel wat vergelijkingen en reviews van alle merken blijkt dit gewoon heel goed zoniet het beste te zijn. Alles gaat snel, is heel intuitief, dus heel gemakkelijk in gebruik.

Kwa specificaties en aansluitingen kan je gewoon niets beter vinden. Alles wat op andere tv's/merken te vinden is zit hierop. HDR, dolby vision, dolby atmos, VRR, ALL, 2.1 hdmi aansluiting (4 stuks) en ik kan zo nog wel even doorgaan. Daarom dat mij oog op deze tv was gevallen, bij andere merken/tv's mankeert er altijd wel iets. Maar hier zit werkelijk alles op.

Tegenwoordig kan je deze televisie voor ongeveer 1100 euro vinden, en dat is gewoon echt een hele scherpe prijs. Voor dit geld ga je volgens mij niets beter vinden. Kwa aansluitingen, ondersteunde filmformaten, geluidsformaten en beeldkwaliteit is er gewoon niets beters.

Pluspunten

  • Beelkwaliteit
  • Alle filmformaten ondersteund
  • Mooie TV
  • Alle moderne aansluitingen aanwezig
  • Smart functie is heel handig

Minpunten

  • Voet is te laag
  • Voet is te diep

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Andy 28-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Voltreffer!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

9,0
Ik heb de kans gekregen om deze smart tv te mogen testen en zo goed als al mijn hoge verwachtingen zijn waargemaakt.
Eerst en vooral springt het flinterdinne scherm op, maar is toch verrassend stevig. De stand is modern, maar een tikkeltje aan de lage kant. Een soundbar of iets dergelijks zal het zicht wat bekemmeren.
Installatie was snel en makkelijk en het aansluiten van externe apparaten via HDMI gebeurde automatisch. Deze zijn direct gebruiksklaar.

-Applicaties en menu zijn gemakkelijk te bedienen en zijn genoeg overzichtelijk. Via de smart remote moet men maar aanwijzen waar je wilt klikken en dit gaat veel sneller dan constant te moeten aanklikken waar je naartoe wilt.

-Beeldkwaliteit van deze apps zoals Youtube en Netflix is waar deze LG tot zijn recht komt. Materiaal welke 4k ondersteunt zijn echt haarscherp weergegeven en van hoge kwaliteit. Zwart is echt zwart zoals het van een OLED kan verwacht worden.
-Het afspelen van (gewone) blu-ray films is ook een streling voor het oog: goed beeld en vloeiende bewegingen. Bedenk dan maar wat ditczal geven met de 4k blu-rays. Hierbij raad ik het gebruik van de 'filmmaker mode' aan als je het meest waarheidsgetrouwe beeld wil. Zonder bewerkingen of aanpassingen van de tv zelf. Wil je het helderste beeld, opteer je best voor 'levendig'
-Deze C1 wordt alom geprezen voor zijn capaciteiten als gaming-tv en dit kan ik alleen maar beamen: hoewel ik geen recente spelconsole heb en het moet doen met mijn ps4 zie ik ook direct het kwaliteitsverschil. De tv schakelt direct over op HDR en hierbij spatten de kleuren van het scherm. De game-optimizer voorziet alle toeters en bellen wat een gamer wil. Enige optie voor mij niet beschikbaar was VRR, maar dat ondersteunt de ps4 niet.
-Het enige echte mindere kantje van de LG C1 is het geluid: in eerste instantie klonk dit leeg en blikkerig, maar na wat opzoekwerk in de instellingen was er verbetering. Aanzetten van 'AI sound pro' en 'bass boost' bracht soelaas: een voller en steviger geluid. Maar over het algemeen miste ik nog wat punch en kracht. Dus een sounbar kan hierbij wonderen doen.

Conclusie: echt een toptelevisie en aan te raden wie OLED wil!.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Game optimizer
  • Smart remote

Minpunten

  • Geluidskwaliteit

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

ron@z**o.nl 27-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED48C16LA

Algemene score

10,0
mijn vorige tv ( van ander merk )na kreeg vlekken in het scherm na 4 jaar, wilde daarom ander systeem, kijkhoek is heel belangrijk en is bijzonder goed, helderheid van scherm is super, en de uitvoering heel compleet en makkelijk te bedienen met de pointer afstandbediening, de weerspiegeling valt ons mee en is goed te omzeilen. M.a.w. wij zijn in ons nopjes met Oled i.p.v. Qled.

Pluspunten

  • kijkhoek
  • helderheid, mooi beeldkwaliteit
  • bedieningsgemak
  • airplay standaard
  • pointer mogelijkheid afstandbediening

Minpunten

  • geen tot nu toe

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 15-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Schitterende Televisie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

9,0
Beeldkwaliteit
Voor UHD content geeft de TV haarscherp beeld. Samen met de HDR kleuren geeft dit een zeer natuurlijke weergave en de meest optimale kijkervaring. Tijdens het testen heb ik hiervoor content op een externe harddrive geplaatst en verbonden via USB. De bediening hiervan verloopt zeer vlot.
Ook voor Digitale Televisie is dit een uitstekende TV. Ondanks dat dit 'slechts' 1080p is, komt het beeld zeer scherp over. Een duidelijke verbetering ten opzichte van een Full HD TV.
De grootte (55inch) is ideaal op een kijkafstand van 3-4meter.

Geluidskwaliteit
Het geluid is helder en vrij vol. Zeker meer dan voldoende voor een interne speaker.
Gecombineerd met een soundbar gaf uiteraard wel een aangenamere ervaring.

Smartfuncties
Niet echt gebruik van gemaakt, maar alle courante streamingdiensten zijn beschikbaar.
Enige minpunt is wel de suggesties voor series/films die na opstarten op het scherm komen. Zelfs zonder in te loggen op een van de diensten geven ze toch grote 'reclame'.

Gebruiksgemak
De menu's zijn overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Niets op aan te merken. Design van de afstandsbediening zelf is vrij standaard en komt wat goedkoop over.

Gameprestaties
Tijdens het gamen op Playstation 5 was ik enorm onder de indruk van het beeld, FPS en reactiesnelheid. Opnieuw een enorme upgrade ten opzichte van een Full HD TV. Zou niet meer terug kunnen keren.
Ook de game mode doet wat het moet doen, al denk ik dat dit voornamelijk gericht is op PC gamers.

Pluspunten

  • Grootte
  • Scherpte
  • HDR
  • 4K 120FPS (Gaming)

Minpunten

  • Design afstandsbediening
  • Reclame in menu

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Anoniem 06-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

eerste indruk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED48C16LA

Algemene score

8,0
heb deze tv aangeschaft na het lezen van de goede beoordelingen en omdat die goed uit de test kwam en ik moet zeggen dat het beeld fantastisch is en het geluid ook goed rekening houdende dat het nooit zo goed zal klinken als met een soundbar

Pluspunten

  • beeld
  • geluid

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 28-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prijs/kwaliteit topper!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

9,0
Ik heb de kans gekregen om deze tv te mogen testen. Zelf heb ik het “oudere” model van 2020. Ik merk wel dat er toch wat duidelijke verbeteringen zijn, gezien er toch maar 1 jaar tussen beiden zit. Het eerste wat me enorm hard opviel was dat de geluidskwaliteit wel enorm verbeterd is. Het design en gebruikgemak van de nieuwe afstandbediening vind ook echt goed. Qua beeld is er nu niet echt een heel groot verschil. Beide hebben zeer mooi beeld. Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen niet echt een groot verschil merken. Maar als je kijkt naar prijs/kwaliteit vind ik dit echt een toptoestel! Als ik een minpunt moet noemen. De steun onderaan de tv vind ik niet mooi qua design. Maar dat is muggenziften uiteraard.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit echt top!
  • Heel gebruiksvriendelijke afstandsbediening

Minpunten

  • Design steun
  • Positie usb poorten

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Kim 25-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Meer dan waar voor je geld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

9,0
Disclaimer:

Ik heb deze TV in bruikleen ontvangen via kieskeurig.be. Ik werd niet betaald om deze review te schrijven, noch hebben zij controle of inspraak over de inhoud van deze review. Uiteraard wil ik hen wel bedanken voor deze leuke test en de aangename samenwerking!

Eerste indruk:

Tijdens het uitpakken kan je niet anders dan meteen onder de indruk te zijn over hoe ongelofelijk dun zo’n OLED scherm is. Je hoort het steeds van anderen, je ziet het in online reviews, maar de eerste keer van kortbij is toch een speciale ervaring. Let er wel op dat je steeds met 2 bent om hem op een veilige manier uit te pakken want er zit wel wat beweging in dat dunne scherm.
Hoe dan ook is de bouwkwaliteit top en voelt alles premium aan.
De witte achterkant is een aparte keuze en kan best mooi zijn in bepaalde omgevingen maar persoonlijk zou ik de voorkeur geven aan gewoon zwart.

De eerste start:

Het klinkt misschien gek maar ik stond minuten lang, zwaar onder de indruk, naar het menuscherm te staren. Wat een contrast, wat een scherpte en vooral, wat een zwartwaarden! Ik ben wel wat gewend, komende van 2 high-end plasma TV’s die zelfs tot op vandaag nog als referentie worden bekeken op gebied van beeldkwaliteit en zwartwaarden. De extra contrastfilm over het scherm en de lichtsterkte van de LED’s zorgen echter voor net dat tikkeltje extra. Het begint dus veelbelovend, jammer genoeg voel ik mijn bankrekening al lichtjes in paniek schieten omdat ik nu al overweeg om mijn 2 plasma’s te vervangen door 2 van deze exemplaren.

Eerste configuratie:

Voordat je begint ben je bij een Smart TV nu eenmaal even bezig met in te loggen in alle apps zoals Netflix, Apple TV, YouTube,… Gelukkig zijn al deze diensten hier inmiddels goed aan aangepast en gaat het vlot via een QR-code of een link naar een website om via je smartphone of computer gemakkelijk in te loggen zonder letter voor letter alles via de TV in te typen, hoewel dit laatste ook nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Na enkele minuten ben je dus helemaal klaar om je neer te ploffen in de zetel en via YouTube de obligatoire “4K HDR Dolby Vision” content af te spelen.

De beeldkwaliteit:

Hier valt heel weinig of net heel veel over te zeggen. Kort genomen, ja, gewoon geweldig natuurlijk. De lange versie probeer ik in ieder geval ook beknopt te houden.

Wat meteen opvalt is natuurlijk het ongelofelijke contrast. Zoals LG het op hun website zelf benoemt, het is nagenoeg oneindig. Van perfect zwart tot ongelofelijk helder wit met een prachtig kleurenspectrum er tussenin. Ook de scherpte is van het hoogste niveau. Dit is logisch wanneer je 4K-content afspeelt maar ook bij lagere input-resoluties is de upscaling top.

Aangezien een donkere leefruimte een te gemakkelijke test zou zijn heb ik de TV in mijn verschrikkelijk heldere veranda gezet. De meeste TV’s zijn hier overdag onbruikbaar door de lichtinval en de extreme reflectie maar tot mijn verbazing was het zelfs perfect mogelijk om op een zonnige dag op een aangename manier te kunnen kijken zonder al te veel last van de lichtinval.

De aanwezige presets voor je beeldinstelling zijn standaard uit de doos al vrij goed. Mijn voorkeur ging uit naar de filmmaker modus of de expert modus waarbij je toch iets warmere beelden krijgt tov de soms onnatuurlijk scherpe en koude beelden in de standaard presets.

De toevoeging van de aparte Gaming modus is een welkome toevoeging voor de eerder professionele gamer waarvoor elke milliseconde telt. In deze modus wordt de responstijd aanzienlijk verlaagd zodat er helemaal geen vertraging meer zit tussen wat je ziet en wat je doet. Eerder een gimmick voor de casual gamer maar goed om te weten dat het kan wanneer je er nood aan hebt.

Tijdens mijn 2 weken uitgebreid testen heb ik slechts 1 minpuntje kunnen ontdekken. Dit vergt wel wat extra uitleg want in feite ligt het niet aan de TV maar toch is het iets waar velen over zullen struikelen. Door het feit dat dit een 120Hz paneel is, is de refresh rate zodanig hoog dat de tv zelf frames moet gaan creëren wanneer de bron dit zelf niet aanvoert. Bij gemiddelde content is dit doorgaans geen probleem omdat de beelden vanzelf vrij vloeiend zijn. Maar wanneer je naar snellere beelden kijkt zoals een voetbalwedstrijd lijkt de bal tijdens snellere passes of schoten naar het doel schokkerig door de lucht te bewegen of zelfs met momenten te verdwijnen. Eens je je daarop begint te focussen begint dit je dus heel snel te irriteren. Uiteraard kan je wat met de instellingen van de TV beginnen te spelen om judder en stutter zoals men dit noemt te gaan tegengaan maar wanneer de frame-rate van de bron te laag is, kan je dit onmogelijk oplossen. Wanneer je weet dat bij Telenet de decoder slechts 720p aan een vrij lage frame-rate uitzendt, is het niet moeilijk om je voor te stellen dat de tv zelf zodanig veel pixels en frames dient bij de produceren dat het niet meer fijn is om naar te kijken. Op zich dus niet echt de fout van de TV maar hierdoor heb ik toch besloten om de pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk te ondergaan via mijn plasma tv in de leefruimte. Toch een beetje jammer. Het komt er dus op neer dat de TV logischerwijs het best tot zijn recht komt wanneer hij optimale content kan afspelen, jammer genoeg zijn de andere aanbieders op de markt hier nog steeds niet voldoende aan aangepast.

Het geluid:

Rekening houdend met het feit dat dit zo’n ongelofelijk dun toestel is kan ik LG enkel feliciteren met het geluid dat men heeft kunnen produceren. Zowel hoge-, midden- als lage tonen worden voldoende geproduceerd waardoor het zeker mogelijk is om ervan te kunnen genieten in een kleinere ruimte. Hoe dan ook is een soundbar of volledige surroundset geen overbodige luxe om complementair te zijn met het prachtige beeld. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om het geluid over te dragen naar andere bronnen (HDMI, optisch of zelfs bluetooth). Het heeft dus welgeteld een half uurtje geduurd voordat ik genoeg had gehoord en mijn 5.1 surroundset heb aangekoppeld.

De software:

De huidige versie van LG WebOS werkt snel en aangenaam.
De standaard geïnstalleerde apps zijn talrijk en je kan ook steeds via de store extra apps installeren. Deze kunnen dan weer in het basis-scherm naar wens gesorteerd worden.
Als enige minpuntje wil ik wel vermelden dat het basis-scherm vrij vol staat, vooral ook met content die wordt aangeraden vanuit streamingdiensten waarmee LG een samenwerking blijkt te hebben.
Wat dan weer wel enorm positief is, is dat er in de laatste 2 weken al 2 software updates werden uitgebracht. Dit toont aan dat LG constant bezig blijft met het verbeteren van de gebruikservaring van hun toestellen. Ook apps krijgen regelmatig updates binnen, een goed teken dus met het oog op ondersteuning op langere termijn.

De afstandsbediening:

Dit is normaal iets waar je niet meteen een apart deel over gaat schrijven tenzij er toch weer wat speciaals aan op te merken valt. Eerst en vooral voelt de afstandsbediening aangenaam zwaar aan en ze ligt goed in de hand. Alle knoppen zijn ook ergonomisch goed gepositioneerd waardoor het gebruik ervan zeer natuurlijk en aangenaam aanvoelt.
Het grootste nieuwtje is de toevoeging van de cursor die je kan bedienen door de afstandsbediening door de lucht te bewegen. Dit is handig maar vergt wel wat oefening om er vlot mee om te gaan. Vooral wanneer je niet recht voor de tv zit en bijvoorbeeld schuin in de zetel ligt wordt het al snel wat minder accuraat. Gelukkig kan je ook nog steeds terugvallen op de oude en vertrouwde pijltjes-toetsen. Wat ik dan weer wel mis op de afstandsbediening zijn vaste play/pauze/back/forward-toetsen.
De onderste sneltoetsen naar bepaalde streamingdiensten kunnen handig zijn wanneer je ze allemaal gebruikt. Jammer genoeg is dit voor mij niet het geval. Hier had het dus handiger geweest moesten deze niet vastliggen en eventueel zelf in te stellen zijn.
Via de ingebouwde microfoon kan je gebruik maken van de welbekende smart assistants maar jammer genoeg zijn deze momenteel niet beschikbaar in België waardoor ik deze niet heb kunnen testen. De spraakherkenning van LG zelf begrijpt je moeilijk en kan een simpel commando als “Open Netflix” niet uitvoeren.

Conclusie:

De LG C1 is een kwaliteitsvol product dat prijs/kwaliteit steeds een zeer goede keuze zal zijn. De beeldkwaliteit van OLED is ongeëvenaard en de LG WebOS software is een gebruiksvriendelijk en goed uitgewerkt product. Er is zeker geen tekort aan connectiviteit qua inputs, netwerk, enz.
Het geluid is ok maar ondermaats in verhouding tot de beeldkwaliteit. Hierdoor kan je voor een complete beleving best wat bij investeren in een degelijke geluidsinstallatie.
Hou er echter rekening mee dat wanneer de kwaliteit van je ingangssignaal niet optimaal is, je in bepaalde omstandigheden een vrij slechte beeldervaring kan krijgen.

Pluspunten

  • Algemene beeldkwaliteit
  • Perfecte zwartwaarden
  • Connectiviteit
  • Bouwkwaliteit
  • LG WebOS

Minpunten

  • Judder en stutter bij minder goede bronnen

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Peter-Alexander 25-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Topproduct, zeker het overwegen waard!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

9,0
Deze tv is zeker zijn geld waard! Ik heb deze nu een 3-tal weken kunnen testen en ben overtuigd.
-Beeldkwaliteit:
Het eerste dat opvalt zijn de volle kleuren en het contrast dat echt heel goed zit.
Op de scherpte valt ook niets op te merken, echt "crisp and clean".
-Design:
Het design is vrij eenvoudig en weinig op aan te merken.
-Geluid:
Het geluid is ook mooi helder. minpuntje, als je schakelt van 1 toestel naar een ander(bvb. playstation naar digibox) kan het geluidsniveau nogal wat verschillen.
-Streaming:
Wat ik heel handig vind is de ingebouwde streamingservice, gewoon je tv selecteren op je smartphone en je kijkt op groot scherm. Het streamen van pc naar tv ging wat moeizamer maar dit kon ook aan het programma liggen op mijn pc.
-Afstandsbediening:
De stembesturing hoeft er voor mij niet bij te zitten, ik heb dit niet gebruikt maar ik kan mij voorstellen dat dit voor anderen wel een leuke gimmick is.
Wel handig aan de afstandsbediening zijn de knoppen voor netflix en disney plus, je geraakt heel snel aan deze shortcuts gewend. Ook de startpagina op je scherm is goed overzichtelijk.
-Gaming:
De gameprestaties zijn zeker ook het vermelden waard, door de refreshrate van 100hz (dit was iets wat ik absoluut wou bij mijn nieuwe tv met de nieuwe consolegeneratie) heb ik nooit last gehad van lag of hapering in mijn games. Ook komen hier het contrast en de volle kleuren heel mooi tot zijn recht.

besluit:
Top tv met prachtig beeld en goed geluid, ideale combinatie voor films en gaming.
Heel makkelijk om dingen te streamen en gebruik te maken van streamingplatformen (netflix, disney+,amazon...)

Pluspunten

  • mooie contrasten, volle kleuren
  • Makkelijk om te streamen
  • Top voor gaming

Minpunten

  • Geluid is soms verschillend

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

ShaZòya 22-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne tv met diepe zwart tinten!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

8,0
Deze tv heb ik een paar weken mogen testen en wauw wat een beeld! Dit beeld is fijn aan je ogen, de diepe tinten zwart zijn super mooi. Bij onze vorige tv moesten wij vaak stoppen met de serie omdat hij zo donker was, dat wij het beeld met daglicht niet konden zin. Bij deze tv kun je ook met daglicht een serie of film kijken die donkere beelden heeft. Ook alle andere kleuren zijn fantastisch! Heel scherp beeld, maar niet te fel.

Het uiterlijk van deze tv is super mooi! Ik verbaasde mij dat het scherm zo dun is. Dat deze technologie in zo’n dun schermpje past, onvoorstelbaar maar waar. De achterkant van deze tv is wit, iets wat ik eerst apart vond maar nu heel blij mee ben. Hij valt mee weg voor onze muur en het lijkt alsof ik de HDMI poorten nu beter kan vinden omdat ze niet wegvallen op een wit oppervlak. De scherm randen zijn heel erg dun, het beeld is dus optimaal in breedte.

De hoeveelheid apps die al op de tv staan zijn erg handig. Wel hebben wij met een aantal apps problemen, dit hoeft niet zo zeer met de tv te maken te hebben en kan ook aan de app liggen. Wel is het jammer. Zo werkt bij Disney de ondertiteling vaak niet. Je kan met je iPhone naar je tv streamen met AirPlay. Wel merk ik dat deze soms wegvalt terwijl dit niet de bedoeling is. Dus ook al is dit een smarttv hebben wij toch onze chromecast weer in gebruik met deze tv. Wel erg jammer aangezien je wel verwacht van deze tv dat je gewoon moet kunnen streamen zonder problemen.

Het geluid van deze tv is best goed, soms verbaas ik mij over hoe vol het geluid klinkt. Helaas klinkt het geluid bij sommige series of programma’s juist slechter. Het kan helpen om het geluid dan te veranderingen bij de instellingen, maar het blijft bijzonder hoeveel dat kan wisselen.

Al met

Pluspunten

  • Diepe zwart tinten
  • Fijn beeld voor de ogen
  • Design

Minpunten

  • Geluid niet altijd mooi
  • Streamen werkt niet altijd even goed

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Melissa de Vries 22-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fantastisch beeld en een echte aanrader!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

8,0
Vanuit Kieskeurig hebben wij de kans gekregen om de LG OLED55C16LA te testen. Meteen merkten wij groot verschil met onze huidige televisie. De LG C1 55 inch beschikt over een flinterdun design en het OLED scherm komt echt tot zijn recht. Wat ons gelijk opviel is hoe scherp en kleurrijk het beeld is. Zwart is ook echt zwart en de andere kleuren springen er net zo goed uit. De kijkhoek is ook goed, blijft scherp aan alle kanten. Enige nadeel is dat de televisie bij donker beeld reflecteert. Daarnaast kan je de helderheid en beeldmodus aanpassen naar jouw wensen.
Met de HDMI 2.1 poort is de tv zeer geschikt voor de next gen gaming consoles. De televisie ondersteunt HDR en in combinatie met het OLED-scherm merk je verschil in het kleurenpalet tijdens het gamen.
De tv heeft een oké geluid. Je kan makkelijk wisselen tussen verschillende geluidsinstellingen. Voor ons is de kwaliteit van het geluid voldoende.
De afstandsbediening ligt lekker in de hand. Het fijne is dat je direct kan switchen naar de streamingsdiensten.
Al met al heeft deze LG C1 tv ons in goede zin verrast.

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • oled-scherm
  • gaming

Minpunten

  • geluid

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Tim Tytgat 19-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super beeld, iets minder geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

7,0
Dankzij kieskeurig hebben we deze oled kunnen testen. Ik ben echt wel tevreden van het beeld maar iets minder van het geluid. Het uitzicht van deze oled is wel geweldig, smalle rand rondom en het scherm zelf is ook dun. De voet ziet er langs voor wel goed uit maar hij steekt wel een stuk naar achter uit waardoor hij toch wel wat plaats in neemt.

Beeldkwaliteit
Het eerste wat me meteen op viel bij deze tv was meteen ook het hetgene oled bekend voor is en dat zijn de geweldige zwart levels en ja zwart is echt zwart. Tegenover gewone sidelit led is het echt dag en nacht verschil. De kleuren zijn ook echt geweldig. Tesamen met hdr en dan zeker dolby vision ziet het beeld er echt super uit. Enige minpunt bij het beeld is bij een kamer met veel lichtinval is dat het scherm gevoelig is voor weerspiegelen en dat het vanuit een iets grotere kijkhoek onmogelijk word om iets te zien.

Geluidskwaliteit
Het geluid was iets dat me echt tegen viel. Zat niet veel in eigenlijk, is vooral wel duidelijk dat het meer de bedoeling is om een soundbar te gebruiken.

Smart functies
Zoals elke nieuwe tv heeft deze ook elke app die je moet hebben. Apps opstarten gebeurd makkelijk via het menu of ook via de remote op welke enkele toetsen zijn voorzien voor de meest voorkomende streaming services.

Gebruiksgemak
Navigatie gaat vlot dankzij de remote en ook dankzij de magic remote waardoor het nog makkelijker gaat.

Pluspunten

  • Beeld
  • Looks
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Geluid
  • Voet neemt veel plaats in
  • Zicht en kijkhoek bij daglicht

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Revan 18-10-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

OLED stelt niet teleur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG OLED55C16LA

Algemene score

8,0
Ik heb de Televisie een tweetal weken mogen testen en ik moet zeggen dat na je OLED kwaliteit hebt gehad het heel moeilijk is om terug te gaan, de kleuren , contrast en gaming connectivity zijn allemaal top.

De televisie heeft een lage input lag en kan zelfs via het gamingmenu nog lager wordt gebracht met de boost mode.

De televisie ziet er natuurlijk prachtig uit met zijn ultra dunne scherm maar het is wel gemakkelijk om met twee te zijn om hem te installeren.

De magic remote van LG is iets waar je niet meer zonder kan eens je het gewoon bent en natuurlijk kwa smart support is deze televisie helemaal up to date.

Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Gaming
  • Looks
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Zwaar

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews